واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
تاثیر کافه نشینی در رای آوردن حسن روحانی
خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی به وضعیت کافههای تهران و نقش آن در حمایت از حسن روحانی برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری پرداخته است.
عصر ایران: خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی به وضعیت کافههای تهران و نقش آن در حمایت از حسن روحانی برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری پرداخته است.
نامه نیوز نوشت: در این گزارش آمده است؛ دختران و پسران جوان ایرانی در حالی در مقابل یکدیگر نشستهاند که هالهای از دود سیگار فضای کم نور کافهها را فراگرفته است.
دختران و پسران کافه رو ایرانی حامیان قوی برای «حسن روحانی» رئیسجمهور میانهروی ایرانی که تلاش میکند آزادی اجتماعی بیشتری را در جمهوری اسلامی ایران فراهم کند، به شمار میروند.
این بازتابی از رونق فرهنگ کافهنشینی در ایران است که به رشد قارچ گونه کافی شاپهای مشابه طی 2 سال گذشته در تهران منجر شده است که روزنهای برای طبقه متوسط ایرانیان که از کمبود مکانهای عمومی برای دیدار با یکدیگر رنج میبرند را فراهم میکند.
مهناز قاسمی 20 ساله با یک بسته مالبرو مشکی رنگ روی میز که در ماه ژوئن گذشته به روحانی رای داده است میگوید که برای آزادی موجود در کافه، به اینجا آمده است.
وی در این باره میگوید: اینجا من میتوانم آزادانه سیگار بکشم؛ در خانه هر دوی پدر و مادرم مرتبا از من شکایت میکنند.
مجید روحانی 24 ساله با نوشیدن یک جرعه از دوبل اسپرسو خود در حالی که با دوست دخترش مریم چت میکند میگوید که هر دوی آنها به روحانی رای دادهاند.
وی در این باره می گوید: در گذشته ما شانس کمتری برای دیدار با یکدیگر داشتیم اما در سالهای اخیر ما فرصتهای بیشتری برای دیدن یکدیگر آن هم به دلیل افزایش تعدادهای مکانهای عمومی داریم.
در سالهای اخیر، مقامهای ایرانی تعداد کافهها را به دلیل آنکه آنها را نشانهای از نفوذ غربی برای گسترش باورهای غیراسلامی میدانند همچنان محدود نگه داشتد. طی ماههای اخیر اما آمار تعداد کافههایی که به دلیل نقض شئونات اسلامی تعطیل شدهاند کاهش پیدا کرده است که به نظر میرسد علت آن افزایش آستانه تحمل و صبر مقامات ایرانی باشد.
طی دوران تبلیغات ریاست جمهوری، حسن روحانی وعده داده بود که شرایط را برای آزادی اجتماعی بیشتر فراهم خواهد کرد.
روحانی در این باره گفت: ما نباید در زندگی خصوصی مردم دخالت کنیم...ما باید بدانیم که جوانان ما پر از انرژی هستند بنابراین ما نباید به آنها سخت بگیریم زیرا به نتایح مثبتی منجر نخواهد شد.
سعید لیلاز، تحلیلگر سیاسی و اقتصادی مسائل ایران بر این باور است که کافهها نمادی از شبکه جوانان هستند که نقش حیاتی در روی کار آوردن روحانی ایفا کردند.
لیلاز با اشاره به اینکه بر اساس آمار دولتی در حدود 2 هزار مسجد در تهران وجود دارد، گفت: اگر دریافت مجوز از دولت برای راه اندازی کافه آسان شود در این صورت تعداد آنها برابر با تعداد مساجد تهران میشود.
بیش از نیمی از 76 میلیون نفر از شهروندان ایرانی را جوانان کمتر از 30 سال تشکیل میدهند.
مهرداد خدیر تحلیل نویس وب سایت میانه رو عصر ایران در این باره گفت که کافهها در مقابل دیگر مکانهای عمومی محدودیتهای کمتری را بر روابط میان نسلهای مختلف اعمال میکنند.
تعداد کافههای با شکل و شمایل غربی که برای نخسین بار در سال 1920 در تهران آغاز به کار کردند به شدت در سال 2011، دو سال پس از انتخابات مناقشه برانگیز ایران در سال 2009 که به پیروزی مجدد محمود احمدی نژاد منجر شد. افزایش پیدا کرد.
وی در این باره با اشاره به اینکه کافه نشینها در انتخابات ریاست جمهوری سال 2013 از روحانی حمایت کردند زیرا وی وعده آزادی اجتماع یبیشتری را داده بود، گفت: دختران پسران در کافه ها احساس امنیت می کنند.
تاریخ انتشار: ۰۸ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۸:۵۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]