محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1852772903
مالیات و مخارج دولت دو ابزار اصلی در سیاست مالی است
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: دانشنامه اقتصادی117/
مالیات و مخارج دولت دو ابزار اصلی در سیاست مالی است
تغییرات در سطح و ترکیب مالیات و مخارج دولت می تواند متغیرهای زیر را در اقتصاد تحت تاثیر قرار دهد چراکه دو ابزار اصلی سیاست مالی مالیات و مخارج دولت است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، در اقتصاد و علوم سیاسی؛ سیاست مالی از مجموعه درآمد دولت (مالیات) و مخارج (هزینه) برای تاثیر گذاری در اقتصاد استفاده می کند.دو ابزار اصلی سیاست مالی مالیات و مخارج دولت است .تغییرات در سطح و ترکیب مالیات و مخارج دولت می تواند متغیرهای زیر را در اقتصاد تحت تاثیر قرار دهد .
سیاست مالی اشاره به استفاده از بودجه دولت برای تاثیر گذاری درفعالیت های اقتصادی دارد.
سه موضع اصلی از مواضع سیاست های مالی
سیاست مالی خنثی ؛ معمولاً زمانی انجام می شود که اقتصاد در حالت تعادل است .مخارج دولت به طور کامل توسط درآمدهای مالیاتی تامین می شده و به طور کلی نتیجه بودجه اثر خنثی در سطح فعالیت های اقتصادی دارد.
سیاست مالی انبساطی شامل مازاد هزینه های دولتی نسبت به درآمد مالیاتی است و معمولاً در دوران رکود انجام شده است.
سیاست مالی انقباضی وقتی مخارج دولت کمتر از درآمد مالیاتی باشد رخ می دهد و معمولاً متعهد به پرداخت بدهی های دولت است.
با این حال این تعاریف می توانند گمراه کننده باشند زیرا حتی بدون هیچ تغییری در مخارج یا قوانین مالیاتی در نوسانات تناوبی علت نوسانات چرخهای اقتصادی درآمد های مالیاتی و برخی از انواع مخارج دولت تغییر وضعیت کسری بودجه در نظر گرفته نمیشود بلکه آنچه مد نظر است تغییر در سیاست ها است.
بنابراین برای رسیدن به تعاریف مطرح شده ؛"مخارج دولت " و "درآمد مالیاتی " معمولاً بوسیله ی دو عبارت " هزینه های تعدیلی دوره ای دولت " و " مالیات بر درآمد تعدیلی دوره ای " جایگزین می شوند.برای مثال و بیان مطلب فوق یک بودجه که در طول یک دوره از چرخه کسب و کار تراز و میزان شده را در نظر بگیرید که یک موضع سیاست مالی خنثی را نشان می دهد.
روش های تامین هزینه ها در بودجه
حکومت ها در طیف گسترده ای از موارد مختلف پول خرج می کنند از ارتش و پلیس گرفته تا خدماتی نظیر آموزش پرورش و امور بهداشتی . پرداختها مانند و به عنوان مزایای رفاهی است .این هزینه ها را می توان در تعدادی از روش های مختلف تامین کرد نظیر : مالیات، حقالضرب یا بهره مندی از چاپ پول، قرض گرفتن پول از مردم یا از خارج از کشور، مصرف ذخایر ملی، فروش دارایی های ثابت مانند زمین قرض گرفتن یک نوع کسری مالی است که اغلب بوسیله ی انتشار اسناد نظیر اوراق قرضه و سهام قرضه ممتاز تامین سرمایه می شود .این علاقه به پرداخت یا برای یک دوره ی ثابت است یا برای دوره ای نامحدود . اگر علاقه و نیاز به سرمایه خیلی زیاد باشد ممکن است یک ملت از عهده پرداخت قرض ها به طلبکاران خارجی بر نیاید. بدهی عمومی یا قرض گرفتن این واژه به استقراض دولت از مردم اشاره دارد .
مصرف قبل از مازاد یک نوع مازاد مالی است که غالباً برای استفاده در آینده ذخیره می شود ؛ ممکن است در ارز محلی یا هر ابزار مالی که ممکن است در آینده معامله شوند یعنی هنگامیکه منابع مورد نیازند سرمایه گذاری شود.ضمناً بدهی اضافی نیاز نیست .برای همین یک میل نهایی ایجاد می شود که احتیاج سخت به ذخیره دارد.
اثرات اقتصادی سیاست مالی
دولت ها سیاست مالی را برای تاثیر گذاری در سطح تقاضای عمومی در اقتصاد استفاده می کنند.دولت ها در تلاشند که اهداف اقتصادی نظیر ثبات قیمت ها اشتغال کامل و رشد اقتصادی را بدست آورند . اقتصاد دانان کینزی معتقدند که افزایش در مخارج دولت و کاهش در نرخ های مالیاتی بهترین راه برای تحریک تقاضای عمومی است و کاهش مخارج دولت و افزایش مالیات پس از رونق اقتصادی آغاز می شود .
کینزی ها استدلال می کنند که این روش در زمان رکود یا فعالیت های اقتصادی پایین به عنوان یک ابزار اساسی برای ساختن چارچوب رشد اقتصادی قوی و کار به سمت اشتغال کامل استفاده می شده .در این تئوری کسری بودجه توسط یک اقتصاد گسترده در رونق پرداخت می شود ؛ این استدلال بیانگر یک معامله جدید بود.
دولت ها مازاد بودجه را به دو چیز اختصاص می دهند : به کاهش سرعت رشد اقتصاد قوی و به تثبیت قیمت ها وقتی کهتورم بالاست .تئوری کینزیها فرض میکند که در نتیجه ی تثبیت قیمت ها حذف مخارج از اقتصاد سطح تقاضای عمومی و قرارداد های اقتصادی را کاهش خواهد داد .
تئوری اقتصاد اتریشی که رقیب اصلی نظریه ی کینزی است بر این باور است کسری بودجه دولت نشانگر رشد اقتصادی نیست اما بدهی یا کسری سبب وزن پایین تولید اقتصادی می گردد . تئوری اتریشی نشان می دهد که کسری بودجه دولت اثر منفی بر رشد دارد و یک ترکیب از کاهش مخارج و کاهش مالیات پیشنهاد می دهد.همچنین استدلال می کند که هزینه و مخارج دولت در بخش عمومی ایجاد تولید بیشتر نمیکند اما سرمایه گذاری در بخش خصوصی می تواند تولید بیشتر را سبب شود .اقتصاد اتریشی برای بیان موضوع از مثال جالبی استفاده می کند که استخدام یک گروه برای سوراخ کردن یک چیز و استخدام گروه دیگر به پر کردن همان سوراخ افزایش در تولید و یا توسعه را منجر نمیشود .
نظریه اتریشی نظریه کینزی را به مانند یک مدل رونق نیمه جان می داند که نمیتواند رشد اقتصادی پایداری را ایجاد کند اما فقط به صورت یک حباب کوتاه مدت تبدیلی در اقتصاد است .
اقتصاد دانان غالباً در مورد اثر محرک های مالی بحث های بسیاری داشته اند این بحث ها عمدتاً بر تراکم از مرکز تاکید دارد پدیده ای که در آن استقراض دولت نرخ های بالایبهره را منجر می شود که تاثیر تحریک هزینه ها و مخارج را جبران و متعادل سازی می کند .وقتی که حکومت ها کسری بودجه دارند لازم است که این کسری بودجه از راه هایی نظیر استقراض عمومی (صدور اوراق قرضه دولتی) وام گرفتن از خارج یا بدهی پولی تامین شود .
وقتی که حکومت ها یک کسری بودجه را از طریق صدور اوراق قرضه تامین مالی می کنند نرخ های بهره در سراسر بازار افزایش پیدا می کند زیرا استقراض دولت تقاضای زیادی را برای اعتبار در بازار های مالی ایجاد می کند .این علل یک تقاضای عمومی پایین برای کالا و خدمات مخالف با اهداف محرک های مالی است .اقتصاد دانان نئوکلاسیک عموماً تاکید بر تراکم دارند در حالیکه اقتصاد دانان کینزی بیان می کنند که سیاست مالی هنوز هم می تواند اثرگذار باشد به خصوص در دام نقدینگی جایی که استدلال می کنند تراکم حداقل است در حالیکه در مقابل اتریشی ها بیان می کنند که تقریباً هر حکومتی در بازار تغییر شکل می دهد.
تعدادی از اقتصاددانان کلاسیک و نئوکلاسیک بیان می کنند که تراکم به طور کامل هر محرک مالی را نفی می کند این مطلب بوسیله دیدگاه خزانه داری شناخته شده است که اقتصاددانان کینزی آن را رد می کنند . دیدگاه خزانه داری برمی گردد به مواضع نظری اقتصاد دانان کلاسیک در خزانه داری بریتانیا که با تماس کینز در سال 1930با محرک های مخالفت کرد.دیدگاه عمومی مشابهی به وسیله ی تعدادی از اقتصاد دانان نئوکلاسیک تا زمان حال تکرار شده است .
نظریه پردازان اتریشی بیان می کنند که محرک های مالی نظیر سرمایه گذاری در جاده ها پل ها و...نمیتواند رشد اقتصادی یا بهبود ایجاد کند .اشاره می کنند به این مطلب که نرخ های بیکاری کاهش نمییابد به علت هزینه ها مخارج محرک های مالی ؛و اینکه فقط بار بدهی بیشتری بر اقتصاد قرار می دهد.اکثر مواقع بهبود آمریکایی و قانون سرمایه گذاری سال 2009را به عنوان مثال بیان می کنند.
در دیدگاه کلاسیک ها سیاست مالی انبساطی صادرات خالص را کاهش می دهد که اثر کاهشی بر تولید ملی و درآمد دارد وقتی که استقراض دولت نرخ بهره را افزایش می دهد سرمایه از سرمایه گذاران خارجی جذب می شود .این به این علت است در شرایطی که همه چیز های دیگر برابرند اوراق قرضه صادر شده از یک کشور در اجرای سیاست های انبساطی مالی حاضر نرخ بازده بالاتر ارائه می دهد.به عبارت دیگر شرکت ها مایلند که پروژه های مالی با دولت ها برای سرمایه رقابت کنند به طوری که آنها نرخ های بالاتر برگشت را ارائه دهند.برای خرید اوراق قرضه از یک کشور خاص سرمایه گذاران خارجی باید پول رایج آن کشور را بدست آورند.
بنابراین وقتی که جریان های سرمایه خارجی در کشور تحت توسعه مالی قرار گیرند تقاضا برای پول رایج کشور افزایش می یابد.این افزایش تقاضا سبب می شود که پول رایج کشور ترقی و پیشرفت کند هنگامی که پول ترقی کند؛ کالاها نشات می گیرند و جریان می یابند از کشوری که هزینه حال بیشتری دارد نسبت به مشابه خارجی اش در همان حال کالاهای خارجی هزینه کمتری نسبت به گذشته دارند (علت این امر ممکن است در پیشرفت تکنولوژی باشد) بنابراین کالاهای خارجی نسبت به مشابه داخلی شان ارزان ترند و در نتیجه صادرات کاهش و واردات افزایش می یابد.
سایر مشکلات ممکن در رابطه با مساله محرک های مالی شامل تاخیر زمانی بین اجرای سیاست ها و مشاهده اثرات آن سیاست در اقتصاد است و اثرات تورمی بوسیله افزایش در تقاضا هدایت می شوند.در تئوری، محرک های مالی وقتی منابعی را که در صورت عدم استفاده بیکار می ماند استفاده می کند تورم ایجاد نمیشود برای مثال اگر یک محرک مالی کارگری را شاغل کند که در غیر اینصورت بیکار بود ،اثر تورمی بوجود نمیآید به هر حال اگر محرک ها سبب اشتغال کارگر شوند تقاضا برای نیروی کار زیاد می شود در حالی که عرضه نیروی کار ثابت باقیمانده است و در نتیجه ایجاد تورم در دستمزد و بالاخره تورم قیمتی می کند.
مفهوم خفتبار مالی از اصول کلی اقتصاد است
مفهوم خفتبار مالی از اصول کلی اقتصاد است که محدودیت های سخت را در هزینه ها و مخارج حکومت و استقراض بخش عمومی نشان می دهد ،خفتبار مالی کسری بودجه را در طول یک دوره زمانی تنظیم می کند این اصطلاح احتمالاً از تعریف خفتبار نشات گرفته شده است به این صورت که : هر چیزی که به شدت محدود کند یا منقبض کند و یا مانع شود.ایالات مختلف کشور آمریکا اشکال مختلفی از خفتبار خود ساخته دارند.
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۰۸ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۴:۱۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]
صفحات پیشنهادی
تقدیر رییس سازمان مالیاتی از رسیدگی به لایحه مالیاتی دولت در آخرین روزهای کاری مجلس
تقدیر رییس سازمان مالیاتی از رسیدگی به لایحه مالیاتی دولت در آخرین روزهای کاری مجلس تهران - ایرنا - رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور طی نامه ای از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به جهت همراهی با نظام مالیاتی کشور در رسیدگی به موقع به لایحه اصلاحیه قانون مالیاتهای مستقیم تقدیر کرد بمالیات بر درآمد حقوق کارکنان دولتی و غیردولتی
مالیات بر درآمد حقوق کارکنان دولتی و غیردولتی طبق مصوبه مجلس پرداختهای که کارفرمایان به اشخاص حقیقی غیراز کارکنان خود که مشمول پرداخت کسورات بازنشستگی یا بیمه نیستند با عنوان حقالمشاوره حق حضور در جلسات حقالتدریس حقالتحقیق و حق پژوهش پرداخت میکنند بدون رعایت معافیت موضپیشنهاد دولت جدید ایتالیا برای کاهش مالیات بر درآمد
یکشنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۱ ۰۱ روزنامه ایتالیایی لا رپوبلیکا بدون ذکر منبع در گزارشی نوشت دولت ماتئو رنزی کاهش 10 میلیارد یورویی مالیات بر درآمد را پیشنهاد خواهد کرد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا سخنگوی نخست وزیر ایتالیا این گزارش را تایید نکرد و تنها گفت جزییات برنسال 92، سال رکود و تورم بود/ دولت بر فعالیتهای غیرمولد مالیات وضع کند
دوشنبه ۲۶ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۰ ۴۴ یک اقتصاددان سال 92 را سال رکود و تورم توصیف کرد که در آن نهادهای نظارتی نتوانستند وظایف خود را به درستی ایفا کنند علیرضا پورفرج در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا با اشاره به مشکلات ساختاری که اقتصاد ایران از آنها رنج میچکیده مهمترین خبرهای اقتصادی تفاهم مالیاتی دولت با اصناف، افزایش شاخص بورس و واردات بنزین در سال آینده
چکیده مهمترین خبرهای اقتصادیتفاهم مالیاتی دولت با اصناف افزایش شاخص بورس و واردات بنزین در سال آیندهدر روز جاری خبر تفاهم مالیاتی با اصناف افزایش شاخص بورس تعیین نرخ دیه آخرین خبرها از برنامه واگذاری مسکن مهر از مهمترین خبرهای اقتصادی امروز بود به گزارش خبرگزاری فارس تفاهطرح توسعه شهرکهای صنعتی با استفاده از مالیات برارزش افزوده به دولت ارایه می شود
طرح توسعه شهرکهای صنعتی با استفاده از مالیات برارزش افزوده به دولت ارایه می شود تهران بزرگ- ایرنا- رییس اتاق بازرگانی صنایع و معادن تهران گفت چگونگی استفاده بخشی از درآمدهای مالیات برارزش افزوده برای توسعه شهرک های صنعتی استان تهران را در قالب طرح به دولت و مجلس پیشنهاد خواهیممجلس به دولت عیدی ماندگاری داد تقدیر عسکری از رسیدگی به لایحه مالیاتی دولت در آخرین روزهای کاری مجلس
مجلس به دولت عیدی ماندگاری دادتقدیر عسکری از رسیدگی به لایحه مالیاتی دولت در آخرین روزهای کاری مجلسرئیسکل سازمان امور مالیاتی کشور طی نامهای از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به جهت همراهی با نظام مالیاتی کشور در رسیدگی به موقع به لایحه اصلاحیه قانون مالیاتهای مستقیم تقدیر کرد بهدرآمدهای مالیاتی بزرگترین ابزار دولت در تحقق اقتصاد مقاومتی است
بیگی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران درآمدهای مالیاتی بزرگترین ابزار دولت در تحقق اقتصاد مقاومتی است نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت مالیات و درآمدهای مالیاتی را میتوان به تنهایی از بزرگترین ابزارهای دولت در مسیر اعتلای اقتصاد مقاومتی دانست تکیه دولت به منابع مالیاتی از یکآموزشگاههای فنی و حرفهای آزاد از پرداخت مالیات معاف شدند
آموزشگاههای فنی و حرفهای آزاد از پرداخت مالیات معاف شدند اقتصاد > اقتصاد کلان - خانه ملت نوشت نمایندگان مجلس شورای اسلامی با معافیت درآمد حاصل از آموزشگاههای فنی و حرفهای آزاد زیرنظر سازمان فنی و حرفهای کشور از مالیات موافقت کردند نمایندگان در نشرط برخورداری از تخفیف مالیاتی
شرط برخورداری از تخفیف مالیاتی کد خبر ۳۸۶۱۴۹ تاریخ انتشار ۲۱ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۶ ۱۵ - 12 March 2014 با موافقت نمایندگان در خانه ملت شرط برخورداری از تخفیف مالیاتی تسویه بدهی مالیاتی سال قبل و ارائه اظهارنامه مالیاتی مربوط به سال جاری در مهلت اعلام شده از سوی سازمان امور مالیاتی اتدوین بسته جدید اشتغال در 15 راهبرد/ سیاست جدید دولت برای خروج اقتصاد از رکود
اقتصادی کار و تعاون تدوین بسته جدید اشتغال در 15 راهبرد سیاست جدید دولت برای خروج اقتصاد از رکود معاون اول رئیس جمهور در جلسه امروز شورای عالی اشتغال که بسته سیاستی - اجرایی توسعه اشتغال پایدار در قالب 15 راهبرد و 55 اقدام به تصویب رسید گفت تعیین یک عدد به عنوان سهم دستگاه هاشرط برخورداری از تخفیف مالیاتی تعیین شد
شرط برخورداری از تخفیف مالیاتی تعیین شد کد خبر ۳۸۶۰۹۱ تاریخ انتشار ۲۱ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۳ ۳۷ - 12 March 2014 با موافقت نمایندگان در خانه ملت شرط برخورداری از تخفیف مالیاتی تسویه بدهی مالیاتی سال قبل و ارائه اظهارنامه مالیاتی مربوط به سال جاری در مهلت اعلام شده از سوی سازمان امورمحکومیت نوکیا به پرداخت مالیات 635 میلیون دلاری به هند
محکومیت نوکیا به پرداخت مالیات 635 میلیون دلاری به هنددادگاه عالی هند شرکت نوکیا را به پرداخت مالیاتی معادل 635 میلیون دلار محکوم کرد و به مناقشه مالیاتی نوکیا در این کشور پایان داد به گزارش خبرنگار فناوری اطلاعات خبرگزاری فارس به نقل از سلولار پیشتر نوکیا توسط دادگاهی با سطح پچند درصد درآمد، مالیات می رود؟
چند درصد درآمد مالیات می رود نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز چهارشنبه نرخ مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی تا مبلغ ماهانه چهار میلیون تومان و همچنین درآمد بیش از هشت میلیون تومان در ماه را تعیین کردند آفتاب به گزارش ایسنا نمایندگان مجلس در جریان بررسی لایحه اطرح توسعه شهرکهای صنعتی با استفاده از بخشی از مالیات بر ارزش افزوده
طرح توسعه شهرکهای صنعتی با استفاده از بخشی از مالیات بر ارزش افزوده تهران بزرگ- ایرنا- رییس اتاق بازرگانی صنایع و معادن تهران گفت طرح توسعه شهرکهای صنعتی با استفاده از بخشی از درآمدهای مالیات بر ارزش افزوده به دولت و مجلس ارائه می شود یحیی آل اسحاق روز چهارشنبه در حاشیه جلسهبسازبفروشان هم باید مالیات بدهند
بسازبفروشان هم باید مالیات بدهندنمایندگان مجلس مصوب کردند که درآمد اشخاص حقیقی و حقوقی ناشی از ساخت و فروش هر نوع ساختمان مشمول مقررات مالیات بر درآمد خواهد بود نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز یکشنبه پارلمان بررسی لایحه اصلاح قانون مالیاتهای مستقسال 93 آغاز اجرای برنامه های توسعه خراسان شمالی توسط دولت است
سال 93 آغاز اجرای برنامه های توسعه خراسان شمالی توسط دولت است بجنورد - ایرنا - استاندار خراسان شمالی گفت سال 93 آغاز اجرایی شدن برنامه های توسعه استان توسط این دولت است به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی استانداری خراسان شمالی در روز دوشنبه سید علی اکبر پرویزی در نش-
اقتصادی
پربازدیدترینها