تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 20 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر که از آبروی برادر مسلمان خود دفاع کند مطمئناً بهشت بر او واجب می شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1814713555




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

26/ایران گشت/کردستان پل صلوات‌آباد نگینی در دل قزل‌اوزن + عکس


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: 26/ایران گشت/کردستان
پل صلوات‌آباد نگینی در دل قزل‌اوزن + عکس
پل تاریخی صلوات آباد بیجار یادگاری از دوران صفویه است که رود قزل‌اوزن همچون نگینی آن را در دل خود جای داده تا همگان زیبایی‌های آن را به نظاره بنشینند.

خبرگزاری فارس: پل صلوات‌آباد نگینی در دل قزل‌اوزن + عکس


به گزارش خبرگزاری فارس از بیجار، شهرستان بیجار مملو از گنجینه‌های غنی و ارزشمندی از آثار تاریخی و باستانی است و پل صلوات‌آباد از جمله این آثار فاخر و ارزشمند است که به دوران صفویه باز می‌گردد و سند قدمت بیجار گروس است. پل زیبا و تاریخی صلوات آباد حدود پانزده کیلومتری جاده بیجار - تکاب  بر روی رودخانه قزل اوزن در نزدیکی روستا و قلعه تاریخی صلوات آباد بنا شده است. این پل عظیم و تاریخی که چشم هر بیننده و علاقه‌مند به آثار تاریخی و باستانی را به خود خیره و مجذوب می‌کند، متعلق به دوران صفویه است و قدمت شهرستان بیجار را به رخ همگان می‌کشد. پل صلوات آباد بیجار به منظور عبور کاروان‌های زائر منطقه آذربایجان به عتبات عالیات در عراق و عربستان ساخته شده است. این پل حدود 100متر طول، بیش از هشت متر عرض و نزدیک به 10 متر ارتفاع دارد.                     

این پل دارای 9 دهانه بزرگ است که آب رودخانه در مواقع عادی از میان این دهانه می‌گذرد و علاوه بر آن، در میان هر دو دهانه بزرگ یک دهانه کوچک قرار گرفته که کف دهانه کوچک، نزدیک به دو متر از کف دهانه‌های  بزرگ  بالاتر است. این دهانه‌ها  نیز در مواقع ضروری، چون وجود سیلاب که دهانه‌های بزرگ قادر به عبور همه آب سرازیر شده نیستند از میان دهانه‌های کوچک عبور می‌کنند تا مانع از ریزش و نابودی پل توسط سیلاب شوند.                  

پایه‌های این پل عظیم از سنگ ساخته شده‌اند و قسمت شرقی پایه‌ها که جهت مخالف حرکت آب قرار گرفته است به شکل مثلثی نوک تیز ساخته شده تا به آسانی آب را شکسته، و مانع از برخورد شدید آب با پایه‌ها شده، اما سمت دیگر پایه‌های گلی که در جهت حرکت آب قرار دارند به شکل نیم دایره ساخته شده است.                  

پل تاریخی صلوات آباد بیجار در سال 1282 هجری قمری به دستور حسن‌علی خان امیرنظام گروسی مرمت و بازسازی شده است، اما متأسفانه بعدها به علت کم توجهی به این پل تاریخی و زیبا، در سال 1375 سیلاب موجب نابودی بیش از60 درصد آن شد. این پل بعد از خسارت‌های وارد شده به آن بر اثر سیلاب سال 1375، در سال 1379 به همت میراث فرهنگی استان کردستان بازسازی شد و امروزه میزبانی برای گردشگران و توریست‌های علاقه مند به آثار تاریخی و باستانی است. قلعه صلوات آباد همچنان استوار و پا بر جاست از آثار تاریخی بیجار گروس که مربوط به دوران صفویه است می‌توان به قلعه تاریخی و باستانی صلوات آباد اشاره کرد که به دور روستای صلوات آباد کشیده شده است.                         

پایه‌های دیوار این قلعه مستحکم از سنگ و مابقی قسمت‌ها از خشت و گل ساخته شده است و هنر و ارزش این اثر تاریخی دوران صفویه بیجار گروس را در معرض دید گردشگران به نمایش گذاشته است. قلعه صلوات آباد دارای 9 برج و بارو و یک ورودی که در سمت غربی قلعه قرار دارد، است و هم اکنون نیز بیشتر قسمت‌های آن همچنان استوار و پا برجا هستند. --------------------------- گزارش از شهربانو مرادی --------------------------- انتهای پیام/79015/س10

93/01/07 - 09:03





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 195]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن