واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
گردشگران نوروزی از جاذبه های طبیعی شیروان غافل نشوند شیروان - ایرنا - شهرستان شیروان در 60 کیلومتری شرق مرکز استان خراسان شمالی در حدفاصل بجنورد - مشهد از جاذبه های کم نظیر سیاحتی و گردشگری طبیعی برخوردار است که گردشگران نوروزی نباید از آن غفلت کنند.
به گزارش ایرنا مقبره معصوم زاده زکریا(ع) نامانلو یکی از مهم ترین آثار تاریخی بخش سرحد شیروان است که در حد فاصل نامانلو و مزرعه گلیل در قله سخت گذر یکی از ارتفاعات منطقه قرار دارد.
مقبره معصوم زاده زکریا بخش سرحد شیروان دارای گنبد سبز رنگ و بارگاهی که مردم شیروان و بخصوص روستاییان اطراف طبق اعتقاد مذهبی در یکی از روزهای تابستان که معمولا توسط معتمدین محلی اعلام می شود گروه گروه به سوی قله کوه زکریا به حرکت در می آیند.
گروهایی از اقشار مختلف مردم پس از طی مسافتی طولانی و 114 گردنه کوچک به قله کوه صعود کرده و در کنار مقبره زکریا(ع) استقرار گرفته و در آنجا با قربانی کردن گوسفند؛ به راز و نیاز و برپایی آیین هایی خاص می پردازند و پس از صرف ناهار محل زیارتگاه را ترک می کنند.
در این بخش سرچشمه رودخانه چایلق شیروان که در برگیرنده رشته رودخانه قلجق نیز هست و پر آب ترین رودخانه شیروان محسوب می شود که سد بزرگ شیروان بر روی آن احداث شده از کوه های زکریا، گلیل و ارتفاعات کوسه و آلخاص و دامنه جنوبی کوه های سرداب و سرانی است که تامین کننده آب زراعی کشاورزان روستاهای مسیر رودخانه، سه یک آب، زیارت و منصوران است.
منطقه گردشگری و حفاظت شده گلیل از دیگر جاذبه های بخش سرحد شیروان است که در فاصله 40 کیلومتری لوجلی مرکز بخش و 70 کیلومتری شمال شرق مرکز شهرستان در نوار مرزی ایران با جمهوری ترکمنستان قرار دارد که مرکز اصلی ییلاق دامداران کوچرو عشایر شیروان است.
گلیل از دره ها و چشمه سارهای کوچکی به وجود آمده که آب نسبتا فراوان و آبشارهای کوچک آن در فصل بهار و تابستان پذیرای بسیاری از گردشگران و مسافران است.
گلیل بزرگترین مرتع طبیعی خراسان شمالی در بخش سرحد که مرکز اصلی ییلاق عشایر شیروان است که ییلاق آن یکی از شکارگاه های طبیعی مردم سرحد شیروان و پوشاک گرم حتی در فصل تابستان یکی از وسائل ضروری این منطقه گردشگری است.
ییلاق گردشگری و طبیعت گردی زوارم یا دره بهشت خراسان شمالی یکی دیگر از جاذبه های گردشگری شیروان است که در 28 کیلومتری جنوب شیروان واقع است که دره ای پرآب و درخت را با چشمه سارهای فراوان به طول 15 کیلومتر دربر می گیرد.
مناظر طبیعی و زیبای بکر زوارم در فصل بهار و تابستان با گل های انبوه شقایق وحشی و باغهای جنگل گونه با درختان تنومند و قدیمی گردو و چنار و صدای دلنواز ریزش آب خستگی هر مسافر تازه واردی را از تن و روان می زداید.
اردوگاه بزرگ امام حسن مجتبی(ع) اداره آموزش و پرورش شهرستان شیروان در زوارم همه ساله پذیرای شمار زیادی از معلمان و دانش آموزان سراسر کشور است.
از دیگر مناطق گردشگری شیروان که هر ساله پذیرای بسیاری از مسافران می باشد منطقه گردشگری اسطرخی و آبشار دیدنی آن است که این روستای ییلاقی و جنگل گونه در فاصله 28 کیلومتری جنوب شیروان و هشت کیلومتری بعد از روستای گلیان واقع است.
اسطرخی در دره ای عمیق قرار دارد که رودخانه از وسط روستا می گذرد و سرچشمه رودخانه در نزدیکی روستا است که طی مسافتی کوتاه و گذر از زیر رودخانه دیگری به آبشار زیبا و بلند تبدیل می شود که آب از ارتفاع بیش از 20 متری آن به ته دره سرازیر می شود.
آبشار اسطرخی شیروان بلندترین آبشار منطقه است که هنگامی آب از این ارتفاع بلند و از بین درختان بزرگ و تنومند سپیدار و بید و گردو ریزش می کند به علت برخورد با موانع سنگی به صورت ابر سفیدی در می آید که منظره بسیار جالب و دیدنی را به وجود می آورد.
باریک ترین کوچه های شهرستان شیروان در این روستا قرار گرفته که سابقا به کوچه آشتی کنان معروف بود.
منطقه گردشگری اوغاز از دیگر جاذبه های دیدنی شهرستان شیروان است که در فاصله 45 کیلومتری شمال شرق شیروان قرار دارد.
رودخانه کهنه اوغاز و باغ های پردرخت اطراف رودخانه و همچنین مناظر طبیعی روستا تا سرچشمه و گردش آب در لابلای دره های حفر شده به علت جریان دائمی آب و آبشارهای کوچک طبیعی و آب سرد و گوارا و درختان سرو کوهی و مراتع سرسبز و خرم و دو چشمه معروف بگان و فاطمه خانم و دیگر زیبایی های طبیعت به هر تازه واردی جان می بخشد.
از دیگر مناطق گردشگری و دیدنی شیروان می توان به ییلاق گردشگری گلیان، کوهستان پارک شیرکوه، منطقه گردشگری زیارت و قلعه زو اشاره نمود که روستاهای زوارم، گلیان، اسطرخی، قلعه زو، کهنه اوغاز و منطقه حفاظت شده گلیل از روستاهای هدف گردشگری شهرستان شیروان می باشند.
شهرستان شیروان با 157 هزار نفر جمعیت دومین شهر پر جمعیت خراسان شمالی می باشد. ک/4
7186/626
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]