تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 28 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):مردم را با غیر زبانتان بخوانید تا از شما پارسایی و کوشش و نماز و خوبی را ببینند...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816500798




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جاسب ،بهشت گمشده ای در دلیجان


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

جاسب ،بهشت گمشده ای در دلیجان خمین،دلیجان -ایرنا - دهستان جاسب ، با آب و هوای کوهستانی و با جاذبه های طبیعی بکر و زیبا یکی از دهستانهای بخش مرکزی شهرستان دلیجان در استان مرکزی است، این دهستان در شمال شهر دلیجان و در نزدیکی سد 15 خرداد واقع شده و شامل هفت آبادی است.


جاسب دلیحان منطقه ای ییلاقی با کوههای سربه فلک کشیده، باغ ها و مزارع پردرخت، چشمه ها، مراتع سرسبز، درختان گردو، بادام و چنار با مناظر طبیعی و چشم اندازهای روح پرور نظر هر بیننده ای را به خود جلب می کند.
این منطقه متشکل از روستاهای واران، هرازجان، کروگان، وشتکان، زر و سقونقان و بیژگان است و این هفت آبادی در دره ای به طول 50 کیلومتر در راستای رود ازنا قرار دارد.
در روستای بیجگان که اولین روستای این منطقه است در فصل تابستان که گرما شدت می یابد مکان بسیار مناسب و دلپذیری برای اسکان گردشگران است.
رودخانه فصلی ازنا از ارتفاعات دهستان جاسب سرچشمه می گیرد و فقط در اسفند و فروردین و تا خرداد ماه آب دارد که عبور این رودخانه از مسیر روستاهای بیجگان و سقونقان، واران، روگان و هرازجان و نیز به علت کوهستانی بودن مناطق، آب و هوای با طراوتی را در فصل بهار و تابستان ایجاد می کند.
منطقه جاسب به علت شرایط کوهستانی، زیستگاه های جنگلی، خشکی پسند، مناطق مرتفع و صخره ای است که در بخش بسیار محدودی از اراضی غربی و جنوب غربی این منطقه به صورت نوار باریکی به سمت شمال شرقی منطقه به شمار می رود و گونه های پسته و بادام کوهی از عناصر اصلی پوشش جنگلی منطقه است.
جنگل­ های مذکور به علت محدودیت سطح گسترش آنها در منطقه و استان، ارزش حفاظتی دارد و نیازمند توجه بیشتری در این خصوص است.
زیستگاه خشکی پسند، رویش­ های مختلف درختچه ای کوتاه، گیاهان پشت های علفی و پایا و یک ساله است که محل زیست جانورانی نظیر قوچ و میش و گرگ، روباه، خرگوش، کبک و بسیاری جوندگان و خزندگان می باشد.
زیستگاه مناطق مرتفع و صخره ای در ارتفاعات کول آل و کوه تخت و کوه ولیجا دارای رویش های گرمسیری گونه های بالش وش و پشته ای که محل زیست بز و پازن و کبک و پلنگ است.
این منطقه محل تلاقی رویشگاه زاگرس با ارتفاعات مرکزی ایران می باشد که از گونه های مهم گیاهی می توان از بادام کوهی، بنه، زرشک، زالزالک و فرفیون و از گونه های مهم جانوری میتوان ازبزو پازن، قوچ و میش، آهو، پلنگ و گرگ، بلدرچین و سارگپه نام برد.
مهمترین کوههای این منطقه که تفرجگاه در فصل بهار و تابستان محسوب می شود، شامل ولجیا، سلالت، برزه و گرگو است.
پناهگاه حیات وحش جاسب با مساحتی بالغ بر 17 هزار و 770 هکتار در سال 1381 طی مصوبه شورایعالی محیط زیست به مجموعه مناطق تحت مدیریت سازمان پیوست.
از آثار باستانی جاسب می­ توان به قبرستان قدیمی واران، تپه ی قلعه کوه امام علی، تپه ی قلعه سرخ، تپه ی قلعه وشتگان، تپه ی قلعه و سقونقان، مسجد جامع و امام حسن بیجگان، برج روستای هرازجان، تپه ی قلعه کوه امام ولی روستای کروگان، غار سیجان در ضلع شمالی روستای واران و سنگ نوشته­ های قبرستان روستای بیجگان نام برد که همگی شماره ثبت میراث فرهنگی کشور را دارند.ک/4
7276/555
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]










این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 145]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن