تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 25 مرداد 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس در مقابل ثروتمند به خاطر ثروتش تواضع كند دو سوم دينش از بين برود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

بهترین وکیل تهران

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

خرید یخچال خارجی

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

ایمپلنت دندان سعادت آباد

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

الکترود استیل

سلامتی راحت به دست نمی آید

حرف آخر

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

کپسول پرگابالین

خوب موزیک

کرکره برقی تبریز

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

سایت ایمالز

بازسازی ساختمان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1811179771




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

لاریجانی چرا سولانا را به حضور نپذیرفت؟ / سفر پر کار اشتون به تهران با دیداری خارج از عرف


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: مقایسه سفر دو مقام اتحادیه اروپا به تهران؛
لاریجانی چرا سولانا را به حضور نپذیرفت؟ / سفر پر کار اشتون به تهران با دیداری خارج از عرف
"کاترین اشتون"،‌ مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در اواخر اسفند ماه 1392، سفر سه روزه‌ای را به ایران به انجام رساند. در این سفر وی با شماری از مقامات کشورمان دیدار و گفتگو کرد. در کنار این، علاوه بر بازدید از اصفهان وی دیدارهای غیررسمی را نیز در برنامه‌های سفر خود گنجاند. در تیر ماه 1387 سلف وی یعنی "خاویر سولانا" هم به ایران سفر کرده بود. در این مطلب به مقایسه اجمالی برنامه‌های این دو در سفر به ایران پرداخته شده است.
به گزارش‌ خبرنگار سیاسی باشگاه خبرنگاران،"کاترین اشتون"،‌ مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در اواخر اسفند ماه 1392، سفر سه روزه‌ای را به ایران داشت. در این سفر وی با شماری از مقامات عالی کشورمان دیدار و گفتگو کرد. در کنار این، علاوه بر بازدید از اصفهان وی دیدارهای غیررسمی را نیز در برنامه‌های سفر خود گنجاند. در تیر ماه 1387 سلف وی یعنی "خاویر سولانا" هم به ایران سفر کرده بود.







برنامه‌های سفر سولانادر خرداد87

"خاویر سولانا"، مسئول هماهنگ کننده سیاست خارجی اتحادیه اروپا به همراه نمایندگان پنج کشور چین، روسیه، فرانسه، انگلیس و آلمان در مورخ 25 خرداد ماه 1387 به تهران سفر کرد تا بسته جدید پیشنهادی 1+5 را تحویل ایران دهد. سولانا، در این سفر با "منوچهر متکی" وزیر امور خارجه وقت ایران و "سعید جلیلی" دبیر وقت شورای عالی امنیت ملی ایران دیدار و گفتگو کرد.







سولانا پیش از ترک بروکسل به مقصد تهران، گفته بود در سفر به تهران پیشنهادی سخاوتمندانه و فراگیر به مسئولان ایرانی ارائه خواهد کرد.

به گفته وی اتحادیه اروپایی و کشورهای گروه 1+5 با ارائه این پیشنهاد، خواهان توسعه ارتباط فراگیر و مشارکت‌جویانه در مسائل هسته‌ای و سایر زمینه‌ها هستند.







در حالی که دیدار "خاویر سولانا" با "علی لاریجانی"(شخصی که زمانی در مذاکرات ایران و طرف غربی روبروی او می‌نشست) در برنامه سفر خرداد 87  نماینده گروه 1+5 به تهران گنجانده شده بود، این دیدار از سوی رئیس مجلس شورای اسلامی لغو شد. علت لغو این دیدار، انصراف سولانا از دیدار با "محمود احمدی‌نژاد" رییس جمهور وقت ایران، در سفرش به تهران بوده است.

 پس از لغو دیدار سولانا با لاریجانی، رسانه‌های داخلی‌، علت لغو این دیدار را جلوگیری از سوءاستفاده طرف غربی دانستند و طی گزارشی اعلام کردند، برای آن‌که تصور نشود که بین مسئولان جمهوری اسلامی در مورد پرونده هسته‌ای شکافی وجود دارد و گروه 1+5 می‌تواند با استفاده از این شکاف به مطامع خود دست یابد، این دیدار لغو شده است.

در سفر سولانا به تهران وی فقط با دو مقام و شخصیت ایرانی یعنی منوجهر متکی و سعید جلیلی دیدار و گفتگو کرد.

برنامه‌های سفر اشتون در اسفند 92

در 17 اسفند 1392، در حالی‌ که تهران به کانون سفرهای دیپلماتیک هیئت‌های اروپایی تبدیل شده بود، "کاترین اشتون" مسئول سیاست‌خارجی اتحادیه اروپا و مذاکره کننده ارشد گروه 1+5 به تهران سفر کرد و با 6 تن از مقامات ارشد جمهوری اسلامی ایران پیرامون موضوعات مختلف به بحث و تبادل نظر پرداخت.

اشتون که در بدو ورود به تهران در شامگاه 17 اسفند، مورد استقبال "عراقچی" معاون امور حقوقی و بین‌الملل وزارت‌خارجه قرار گرفته بود، صبح 18 اسفند، سفر کاری خود به تهران را با دیدار با "ظریف" وزیر خارجه کشورمان آغاز کرد. 




 


پس از دیدار دو ساعته ظریف و اشتون، دو طرف با حاضر شدن در نشست‌خبری، ضمن پاسخ به سوالات خبرنگاران، به تشریح ملاقات طولانی خود پرداختند. 

حجت‌الاسلام‌ والمسلمین حسن روحانی، رئیس‌جمهور کشورمان، پیش‌ از‌ ظهر یکشنبه 18 اسفند 1392، "کاترین اشتون" مسئول‌سیاست‌خارجی اتحادیه اروپا را به حضور پذیرفت.







"حسن‌روحانی" در دیدار با مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، با بیان اینکه سفر اشتون به ایران به عنوان اراده اتحادیه اروپا در یک حرکت جدید تلقی می‌شود، اظهار داشت که دو طرف اهداف و زمینه‌های مشترک فراوانی برای همکاری دارند.

مسئول سیاست‌خارجی‌اتحادیه‌اروپا، پس از دیدار با رییس‌جمهور کشورمان، از پاستور راهی بهارستان شد تا با "علی لاریجانی" رییس مجلس‌شورای‌اسلامی دیدار کند.

لاریجانی‌در دیدار با اشتون به وی خاطرنشان کرد که غرب در گذشته به تعهدات هسته‌ای خود در قبال حسن‌نیت ایران عمل نکرده است و اکنون زمان آن است که اتحادیه اروپا و گروه 1+5 گام‌های عملی خود را صادقانه در جهت نیل به اهداف مشترک بردارند.







اشتون پس از دیدار با رییس مجلس، عازم مقر شورای‌عالی‌امنیت‌ملی شد تا با "علی‌شمخانی" دبیر این شورا به رایزنی و گفتگو بپردازد.

"کاترین اشتون"مسئول‌سیاست‌خارجی اتحادیه اروپا نیز در این دیدار با اشاره به افزایش چشمگیر رفت و آمد مقامات کشورهای اروپایی به ایران طی چند ماه گذشته، بازسازی روابط آسیب دیده میان اتحادیه اروپایی و ایران را از اولویت‌های پیش‌روی اعضای این اتحادیه عنوان کرد و اظهار داشت: گفت‌و‌گو و همکاری برای دستیابی به توافقات پایدار تنها در صورتی محقق خواهد شد که حقوق و تکالیف طرفین همکاری به صورت دقیق تعیین شده و به مورد اجرا گذارده شود.







دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان نیز در دیدار با اشتون، مذاکره و گفت‌و‌گو بر اساس منطق و احترام متقابل را راهبرد اصولی جمهوری اسلامی ایران دانست و اظهار داشت: استقلال‌ رای و عدم تاثیرپذیری از لابی‌های ضد ثبات بین‌المللی، شرط لازم برای حرکت در مسیر دستیابی به توافقات سازنده است.

"اشتون" همچنین با "سعید جلیلی" نماینده ویژه مقام‌ معظم‌ رهبری در شورای‌ عالی‌ امنیت‌ ملی نیز دیدار کرد. در این دیدار که با درخواست اشتون صورت گرفته بود، جلیلی از نقض آشکار حقوق بشر در غرب و برخورد گزینشی غربی‌ها با مفهوم حقوق بشر انتقاد کرد.







مرکز تحقیقات‌استراتژیک‌مجمع تشخیص مصلحت نظام، آخرین مقصد دیدارهای پرحجم دیپلماتیک، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در روز یکشنبه 18 اسفند 1392 بود.

"علی‌اکبر ولایتی" رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در حاشیه دیدار کاترین اشتون با وی در نشست خبری در خصوص جزییات مباحث مطرح شده در این باره گفت: در این دیدار پیرامون مذاکرات هسته‌ای بحث شده و به او گفتم ایران بر روی حق هسته‌ای خود در چارچوب NPT و در راستای حفاظت از حقوق هسته‌ای مصمم است و به هیچ وجه از حق خود عقب نشینی نخواهد کرد.







اما مسئول‌سیاست‌خارجی اتحادیه اروپا در سفر به تهران‌ علاوه بر دیدارهای رسمی با مقامات کشورمان، دیدارهایی غیر رسمی و خارج از عرف دیپلماتیک نیز با تنی چند از فعالان زن که جز محکومان امنیتی فتنه 88 بودند، انجام داد. "نرگس محمدی" سخنگوی کانون غیر قانونی مدافعان حقوق بشر، یکی از محکومان امنیتی بود که در سفر "کاترین اشتون" به تهران در سفارت اتریش با وی دیدار کرد.







 چنین دیدارهایی که از جانب هیئت‌های‌اروپایی پیشتر سفر کرده به تهران مسبوق به سابقه بود، با واکنش مقامات و مسئولان ذی‌صلاح کشورمان مواجه شد، بگونه‌ای که رییس‌مجلس‌ این‌گونه دیدارها را دزدانه خواند و "آیت‌الله آملی لاریجانی" رییس دستگاه قضا نیز نسبت به اینگونه دیدارها که ناقض حاکمیت ملی کشورمان است، به شدت هشدار داد.

مسئول‌سیاست‌خارجی اتحادیه اروپا پس از دیدارهای فشرده دیپلماتیک در تهران، برای بازدید از اماکن تاریخی اصفهان راهی این شهر تاریخی شد.

"اشتون" در بیانیه‌ای که پس از پایان سفر دو روزه‌اش به تهران منتشر کرد، اعلام کرده است: کسی نباید از این که در سفر من به تهران تمرکز زیادی بر موضوع حقوق بشر بود، تعجب کند، من با فعالان زن در ایران درباره شرایط زنان دراین کشور گفتگو کردم، فعالیت‌هایی که از روزنامه‌نگاری تا کمک به پناهندگان افغان، بخش‌های مختلف جامعه مدنی را در برمی‌گیرد.

انتهای پیام/






تاریخ انتشار: ۰۵ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۴:۰۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن