تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 17 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):هر کـس به رزق و روزى کم از خدا راضى باشد، خداوند از عمل کم او راض...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826896866




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دومين گنجينه غني كشور چشم به راه مسافران نوروزی/سفر به عمق تاریخ و تمدن


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


استانها > شمال > آذربایجان غربی سفر به بهشت ایران زمین؛
دومين گنجينه غني كشور چشم به راه مسافران نوروزی/سفر به عمق تاریخ و تمدن
ارومیه – خبرگزاری مهر: موزه ارومیه به عنوان دومین گنجینه غنی کشور با هزاران راز و رمز از تاریخ و تمدن پرفراز ایران زمین در ایام تعطیلات نوروزی چشم به راه مسافران و گردشگران است.



به گزارش خبرنگار مهر،  اين موزه در سال 1346ش بنا شد و داراي يك تالار بزرگ مخصوص اشياي باستاني و تاريخي دوره‌هاي مختلف تاريخي و تالاري كوچك است كه به موزه مردم شناسي اختصاص دارد. در موزه اروميه مجموعه‌اي از كتاب‌هاي نفيس خطي كه اكثر آن‌ها قرآن مجيد و كتب ديني و اسلامي است، نگهداري مي‌شود، همچنين اشيايي از دوره‌هاي ما قبل تاريخ، تاريخي و اسلامي و نيز اشيايي مربوط به هنرهاي ملي و تزييني مردم شناسي، صنايع دستي و... نيز در اين موزه به چشم مي‌خورد. موزه اروميه دومين موزه غني كشور محسوب مي‌شود و قديمي ترين آثار آن متعلق به هزاره هفتم ق.م است. در اين موزه سه خط نوشته از هزاره اول ق.م به نام‌هاي استل كله شين، استل موانا و كتيبه محمودآباد نگهداري مي‌شود كه به خط ميخي اورارتوبي است. جديدترين آثار اين موزه مربوط به دوره قاجار است. اين موزه از چهار بخش پيش از تاريخ، تاريخي، اسلامي و مردم شناسي تشكيل شده است و اشياي نگهداري شده در آن متعلق به هزار اول تا اواخر دوره قاجار است. وجود كتيبه‌هاي منحصر به فرد تاريخي از جمله كتبيه اوراتوريي، سالن نگهداري ساعت‌هاي قديمي، بخش مردم شناسي و اشيا باستاني و تاريخي را از ويژگي‌هاي منحصر به فرد موزه اروميه است و در اين موزه ساعت قديمي متعلق به قرن 17 نگهداري مي‌شود.

26هزار قلم اشيا تاريخي در موزه اروميه نگهداري مي‌شود مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی در خصوص بازدید از موزه های آذربایجان غربی گفت: آذربایجان غربی دارای 8 موزه و2 کاخ موزه مجموعه جهانی تخت سلیمان و کاخ موزه باغچه جوق می باشد که در ایام نوروز پذیرای مسافران نوروزی خواهد بود. مظفر عباس زاده در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: گنجینه موزه های آذربایجان غربی به ویژه گنجینه موزه ارومیه دارای بیش از 30 هزار قلم اشیاء تاریخی است و 26 هزار قلم اشیا تاریخی در موزه ارومیه نگهداری می شود. وی موزه های مردم شناسی نماد فرهنگ ساکنان منطقه دانست و اظهارداشت: آذربایجان غربی دارای قومیت ها و فرهنگ های متنوعی است که در شهرستان های استان پراکنده شده اند بنابراین موزه مردم شناسی به خوبی می تواند بازگو کننده فرهنگ اقوام و ادیاان این استان باشد. عباس زاده  از مدارس و دانشگاه ها خواست تا موزه را به عنوان مرکز پژوهش های تاریخی و باستانشناسی انتخاب کرده و دانشجویان و دانش آموزان را برای آشنایی با تاریخ و فرهنگ و هویت خود به سمت موزه ها سوق دهند.  بخش‌هاي مختلف اين موزه عبارت اند از: بخش ما قبل تاريخ: در اين بخش اشياي مربوط به دوره ما قبل تاريخ كه در حفاري‌هاي تپه‌هاي اسماعيل آباد، املش گيلان، حسنلوي نقده، سيلك كاشان، دينوخواه و عمارلو به دست آمده و شامل اشياي سفالي خام، پخته و مفرعي است، در معرض نمايش عموم قرار دارد. بخش تاريخي لرستان: اشياي تاريخي اين بخش كه در منطقه لرستان كشف شده است، اكثرا مفرغ و برنز و بيشتر وسايل جنگي و آلات فلزي ديگر و اشياي سفالي مربوط به هزاره اول ق. م است. بخش تاريخي: اشياي اين بخش شامل اشياي مربوط به قبل از اسلام است. اين اشياء بيشتر سفالين و فلزي است و مربوط به نواحي شوش، ديلمان، خوروين، نوروز محله، ري، رودبار، گري، رحمت آباد، سياهكل، عمارلو و نهاوند است. بخش سكه ها: اين بخش شامل سكه‌هايي از دوره‌هاي قبل از اسلام و حكومت‌هاي قبل از اسلام در ايران و نيز سكه‌هايي از ادوار اسلامي امويان، عباسيان، آل بويه، سلاجقه، اتابكان، مغول، تيموريان، آل جلاير، آق قويونلو، صفويه و زنديه است. بخش اسلامي: اكثر اشياي موزه‌اي اروميه متعلق به دوره‌هاي اسلامي و نشان دهنده تمدن اسلام در اين خطه و تاثير آن در ساخت و پرداخت ظروف و آثار تاريخي است. اشياي اين بخش ظروف بي نهايت ظريقي با خطوط كوفي يا آياتي از قرآن مجيد و همچنين سر علم‌هاي ايام سوگواري، نوشته‌هاي كوفي و عربي و آياتي از كتاب مقدس آسماني اسلامي هستند و از مناطق مختلف كشور جمع آوري شده‌اند. اين اشياء از تاريخ رواج دين مبين اسلام تا قرن چهاردهم هـ.ق را شامل مي‌شوند. اين اشياء شامل ظروف سفالين و اشياي فلزي است كه از گرگان، ري، كرج، قوچان، سبزه وار، نيشابور، اراك، كاشان، ساوه، شوش، گنبد كاووس، بيرجند و اصفهان به دست آمده است.

بخش مردم شناسي: در بخش مردم شناسي موزه اروميه لباس‌ها و وسايل مربوط به قرون گذشته، اشياي مسي، برنجي، شيشه اي، پارچه اي، سفالين و تخته‌اي و همچنين مجسمه‌هايي از اقوام و عشيره‌هاي مختلف كشور با لباس‌هاي محلي به نمايش گذاشته شده است. بخش هنرهاي تزييني: در اين بخش اشياي بسيار جالبي چون خط نوشته‌ها و آياتي از قرآن مجيد به خط نسخ و نستعليق و تابلو و مينياتور و مرقع و قلمدان‌هايي از قرون سيزدهم و چهاردهم هـ. ق به نمايش گذاشته شده است. آذربايجان غربي علاوه بر موزه اروميه داراي موزه‌هاي تاريخي از جمله خوي، مياندوآب، سايت موزه مجموعه جهاني تخت سيلمان، نقده، مهاباد است كه ايام تعطيلات نوروزي بهترين فرصت با آشنايي با تاريخ و تمدن كهن ايران اسلامي است. موزه خوی این موزه در سال 1348 تاسیس شد و شامل واحد اداری با دو تالار نمایش است. در این موزه اشیای تاریخی، هنری و مردم شناسی در معرض تماشای مردم گذاشته شده است. این موزه آثاری متعلق به ادوار پیش از تاریخ، دوره تاریخی و اشیایی مربوط به هنرهای ملی و تزیینی را به نمایش می گذارد. همچنین برخی از اشیای این موزه از موزه ایران باستان به این موزه آورده شده است.  بخش دیگر این موزه تحت عنوان مکشوفه است و شامل اشیایی است که به هنگام عبور قاچاق از مرز بازرگان ضبط شده اند. تعداد اندکی از اشیاء نیز از مخزن موزه ارومیه به این مکان منتقل شده اند و بخش مردم شناسی را تشکیل می دهند.  دراین موزه اشیای منحصر به فردی وجود دارد. از جمله: کتیبه سنگی فرمان شاه تهماسب صفوی در سال 918 هـ.ق مبنی بر بخشودگی و تخفیف مالیات که نام خوی در آن آمده است. این فرمان بر روی قطعه سنگ مرمری سفید رنگی حک شده و قسمتی از آن از بین رفته و فقط چهار سطراول آن باقی مانده است. از جمله دیگر آثار ارزشمند این موزه، کتب خطی اهدایی به موزه است. موزه میاندوآب این موزه در سال 1347ش تاسیس شد و دارای هشت بخش است: آثار برنزی و مفرغی مربوط به دوره پیش از تاریخ، آثار سفال و مفرغ مربوط به دوره اسلامی، انواع سکه ها، آثار مفرغ و برنز و سفال های مربوط به لرستان، آثار هنرهای تزیینی، آثار مربوط به هنرهای ملی، آثار مردم شناسی، آثار مرمر، سفال، شیشه، عقیق، سنگ لاجورد و مفرغ.

موزه نقده تپه باستانی حسنلو یکی از مراکز تمدنی مهم ایران در هزاره های نخستین ق . م به شمار می رود. امروزه کمتر موزه ای در ایران است که اشیایی از این تپه را در خود به یادگار نداشته باشد. از این رو موزه نقده در سال 1378 ش در داخل شهر نقده افتتاح شد. این موزه آثار تاریخی و باستانی تپه حسنلو را در بر می گیرد. این موزه دارای یک سالن بزرگ و یک مرکز نگهداری اشیای باستانی است. از جمله آثار موجود دراین موزه، مولاژی از جام طلایی حسنلو در ابعاد واقعی آن است. از دیگر آثار موجود دراین موزه آثار سفالین و مفرغی بسیار زیبایی از تپه حسنلو است. آذربایجان غربی دارای یک هزار و 470 بنا، محوطه و تپه تاریخی است که در ردیف آثار ملی به ثبت رسیده اند و همه ساله تعداد بسیاری از گردشگران داخلی و خارجی از این آثار بازدید می کنند که مجموعه تخت سلیمان تکاب، قره کلیسا، غار سهولان، سه گنبد ارومیه، کاخ موزه باغچه جوق از مهم ترین آثار هستند.


۱۳۹۳/۱/۴ - ۱۲:۳۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن