واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
مصر منشور دی 8 را تایید کرد آنکارا – ایرنا – دبیرخانه هشت کشور اسلامی درحال رشد (دی 8) دراستانبول اعلام کرد مصر منشور دی 8 را تایید کرده است.
به گزارش ایرنا، در اطلاعیه ای که دبیرخانه دی 8 در استانبول صادر کرد، آمده است، شرط اجرایی شدن این منشور، تایید آن حداقل توسط پنج عضو کشور می باشد و مصر اولین کشور عضو این سازمان است که منشور دی 8 را تایید می کند. اجرایی شدن این منشور به منزله اتمام زیرساخت حقوقی سازمان خواهد شد.
بنابراین گزارش، منشور دی 8 توسط ˈعادل منصور رییس جمهور موقت مصر مورد تایید قرار گرفته و این تصمیم توسط سفارت ترکیه در قاهره به اطلاع دبیرخانه دی 8 در استانبول رسانده شده است.
خبرگزاری آناتولی گزارش داده است که منشور دی 8 برای اولین بار در نشست وزیران خارجه دی 8 در کوالامپور پایتخت مالزی، توسط ˈاحمد داوداوغلوˈ وزیر خارجه ترکیه مطرح شده و بعداز سه سال کار کارشناسی، در 22 نوامبر 2012 در جریان نشست سران دی 8 در اسلام آباد، به تصویب وزرای خارجه کشورهای عضو رسیده است.
گزارش حاکیست سایر کشورهای عضو نیز در فرایند تایید این منشور حقوقی می باشند و دولت آنکارا نیز در هفتم نوامبر سال گذشته منشور را برای تایید به مجلس ملی تقدیم کرده است و اکنون در دستور کار مجلس قرار دارد.
منشور دی 8 رئوس اصلی اهداف سازمان و همکاریهای بین کشورهای عضو را ترسیم کرده و شرایط پذیرش اعضای جدید و اعضای ناظر را مشخص می کند.
در این سند همچنین اختیارات و وظایف و کارکردهای نهادهای اصلی تشکیل دهنده سازمان را تعریف کرده و راههای حل اختلاف بر سر اختلافات حقوقی اعضا در خصوص اجرای بودجه سازمان را مشخص می کند. در واقع اجرایی شدن این منشور به مفهوم تکمیل زیرساخت حقوقی این سازمان مهم بین المللی فرامنطقه ای خواهد شد.
سازمان همکاری های اقتصادی دی هشت (8D ) متشکل از هشت کشور مسلمان در حال توسعه ˈ جمهوری اسلامی ایران، ترکیه، پاکستان، بنگلادش، اندونزی، مالزی، مصر و نیجریهˈ است که از جمله کشورهای پرجمعیت نیزمحسوب می شوند.
دی هشت از جمله پیمان های بین المللی فرامنطقه ای محسوب می شود که در 15 ژوئن 1997 میلادی با یشنهاد ˈنجم الدین اربکانˈ نخست وزیر فقید ترکیه و با حمایت جمهوری اسلامی ایران و دیگر کشورهای درحال رشد اسلامی به منظور ایجاد روابط مستحکم اقتصادی بین کشورهای در حال توسعه اسلامی و تقویت نفوذ این کشورها در بازارهای جهانی تشکیل شده است.
تقویت و ارتقای جایگاه کشورهای در حال توسعه در اقتصاد جهانی، ایجاد فرصت های جدید در روابط تجاری و اقتصادی در سطح منطقه ای و بین المللی، افزایش مشارکت در تصمیم گیری در سطح بین المللی، ارتقاء سطح زندگی و رفاه عمومی مردم کشورهای عضو از مهمترین اهداف سازمان می باشند.
پاکستان در اجلاس سران در سال 2012 در اسلام آباد، تا سال 2014 میلادی ریاست دوره ای سازمان دی 8 را عهده دار شده است.
پاکستان ریاست خود بر سازمان را در نشست سران دی 8 که قرار است در اواخر سالجاری میلادی در ترکیه برگزار شود، به این کشور واگذار خواهد کرد.
خاورم/2011**1552
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]