تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1836432588
پاساردگاد میزبان سازمان ملل اولیه در 25 قرن پیش/ غارپرپیچ و خم شاهمردان میزبان دوستداران طبیعت
واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > جنوب > فارس تجلی شکوه تاریخ در پاسارگاد/
"پاساردگاد" میزبان سازمان ملل اولیه در 25 قرن پیش/ غارپرپیچ و خم شاهمردان میزبان دوستداران طبیعت
شهرستان پاسارگاد با برخورداری از مجموعه جهانی پاسارگاد باید به حق تجلی شکوه تاریخ نام برد. مجموعه ای که 25 قرن پیش سران کشورهای مختلف در آن جمع می شدند و به بحث و گفتگو می پرداختند و بدین سبب پاسارگاد میزبان سازمان ملل اولیه بود.
به گزارش خبرنگار مهر در شیراز، شهرستان پاسارگاد به مرکزیت سعادت شهر، در شمال استان فارس و در 120 کیلومتری شیراز قرار دارد و با میانگین ارتفاع حدود یک هزار و 760 متر از سطح دریا و یک هزار و 813 کیلومتر مربع وسعت دارای موقعیت کوهستانی است. مجموعه میراث جهانی پاسارگاد دشت پاسارگاد در قسمت شمالی استان فارس و میان رشته کوه های زاگرس در فاصله 130 کیلومتری شمال شیراز واقع شده است. قدمت منطقه پاسارگاد بر اساس پژوهش های باستان شناسی به دوره میانی پارینه سنگی می رسد. اما شاخص ترین دوره فرهنگی دشت پاسارگاد، دوره هخامنشی است. بر اساس مدارک و شواهد موجود نام پاسارگاد براي نخستين بار در دوره هخامنشي مطرح مي شود که از لحاظ مکاني به دشتي اطلاق مي شود که کوروش بزرگ به عنوان مرکز فرماندهي خود برگزيد و در آن اقدام به ساخت بناها و کاخهايي کرد. مجموعه میراث جهانی پاسارگاد شامل آرامگاه کوروش بزرگ، کاخ های دروازه، بارعام، اختصاصی و بنای برج سنگی(آتشکده)، دژ (تل تخت)، باغ شاهی، پل و محوطه مقدس است. در دوره اسلامی به علت عظمت سنگهای بکار رفته در مجموعه های این مکان، بناهایش را به سلیمان نبی نسبت داده اند و خود پاسارگاد هم بنام مشهد ام النبی یا مشهد مادر سلیمان معروف گشت. این مجموعه ارزشمند در 16 تیرماه 1383 به عنوان پنجمین اثر ایران در فهرست آثار جهانی (یونسکو) به ثبت رسید. آرامگاه کوروش بزرگ این بنا آرامگاه نخستین منادی آزادی و حقوق بشر، کوروش بزرگ است که همانند گوهری در میان دشت پاسارگاد خود نمایی می کند. آرامگاه در گذشته میان باغ های سلطنتی قرار داشته که از هر سوی دشت نمایان بوده است. این بنا در عین سادگی بسیار زیبا و چشمگیر است و در زمان حیات کوروش بزرگ به دستور وی ساخته شده است. بنای آرامگاه با تکنیک و مهندسی دقیق اجرا شده به گونه ای که پس از گذشت 25 قرن هنوز استوار و پابرجاست. مساحت آرامگاه 156 متر مربع و ارتفاع آن نزدیک 11 متر است. سنگ هایی که در ساخت بنا به کار رفته از نوع سنگ سفید مرمر نماست که از کوه سیوند در فاصله 30 کیلومتری جنوب غرب پاسارگاد استخراج شده و به این مکان انتقال یافته است. مهندسان و سنگ تراشان هخامنشی با دقت و شیوه ای خاص سنگها را روی هم قرار داده، به گونه ای که از هیچ نوع ملاتی در ساخت آرامگاه استفاده نشده و تنها از بستهای فلزی(آهن و سرب) برای وصل کردن بلوکهای سنگی به یکدیگر استفاده شده است. آرامگاه در هفت طبقه اجرا شده که برگرفته از عدد مقدس هفت در میان ایرانیان است. ساختار کلی آرامگاه از دو قسمت تشکیل شده است.
در دوره اسلامی به دلیل اینکه اسناد و مدارکی از هویت اصلی آرامگاه وجود نداشت این بنا را به آرامگاه مادر سلیمان نسبت دادند. مردم بر اساس اعتقادات خود ساختن بناهای بزرگ سنگی همانند آرامگاه کوروش را خارج از قوه بشری می دانسته و ساخت آنها را به حضرت سلیمان که دیوان را برای کارهای دشوار در خدمت داشته است، نسبت می داده اند. به همین جهت آرامگاه کوروش را هم از بناهای آن حضرت می شمردند و آن را به مادر او نسبت داده و «مشهد مادرسلیمان» می خواندند. در دوران اتابکان فارس که پاسارگاد و تخت جمشید اهمیتی دوباره یافت و حتی پارس و ایران هم «ملک سلیمان» خوانده شد، با استفاده از ستون ها و سنگ های کاخ ها، مسجد جامعی پیرامون آرامگاه ساخته و محرابی نیز بر دیواره جنوبی اتاق آرامگاه حجاری شد. در سال 1350 خورشیدی، پس از مطالعه و بررسی، سنگ ها به جای اصلی خود منتقل شدند. از سال 1820 میلادی با کشف و خوانده شدن خطوط میخی و مطالعه اسناد و مدارک، هویت اصلی بنا به عنوان آرامگاه کوروش مشخص شد. کاخ اختصاصی یکی دیگر از بناهای شکوهمند مجموعه پاسارگاد کاخ اختصاصی است که در 1300 متری شمال شرق آرامگاه کوروش واقع شده است. وسعت این کاخ 3192 متر مربع است که از یک تالار مرکزی و دو ایوان شرقی و غربی تشکیل شده است. در گوشه های شمالی و جنوبی ایوان غربی کاخ دو اتاق وجود داشته که آثار کمی از آنها باقی مانده است. با توجه به پلان و ساختار معماری بنا، کاربری این کاخ به عنوان اقامتگاه و منزل مسکونی کوروش بزرگ بوده است. این کاخ دارای دو درگاه اصلی است که در ایوانهای شرقی و غربی باز می شده و همچنین دو درگاه فرعی که در قسمت جنوب و شمال تالار تعبیه شده اند.
نقوش برجسته درگاه ها تصویری از شاه را به همراه چتر دار یا مستخدم نشان می دهد که پیکر شاه بزرگتر نشان داده شده است. لباس شاه از نوع ردای بلند چیندار هخامنشی است که دارای دکمه های طلایی بوده است. در گذشته های دور این دکمه ها از جای خود بیرون آورده شده اند. نزدیک درگاه شرقی و بر دیواره ایوان رو به پردیس سکویی سنگی وجود دارد که احتمالا جایگاه شاه در هنگام تماشا و استفاده از باغ روبروی ایوان بوده است. بر بلندای جرز و قسمت رو به شمال بنا سنگ نبشته ای به خط میخی و با سه زبان فارسی باستان، ایلامی و بابلی وجود دارد که در اینجا شاه خود را معرفی می کند:«ادم کوروش خشایثی یه هخامنشی یه» «من کوروش شاه هخامنشی ام» کاخ بارعام کاخ بارعام یا کاخ پذیرایی کوروش. وسعت این کاخ دو زار 472 متر مربع است که در محور شمال غربی ـ جنوب شرقی ساخته شده است. این کاخ شامل یک تالار گسترده مرکزی با هشت ستون است که وسعت آن 705 متر مربع است. چهار ایوان در چهار سمت کاخ با ستونهایی کوچکتر و دو اتاق، دیگر قسمتهای اصلی بنا را تشکیل می دهد. ارتفاع تالار کاخ به گونه ای بوده که چند متر از سقف ایوان های اطراف بالاتر بوده است.
کاخ بارعام کوروش مکانی است که در آن شاه از میهمانان و مقامات ملل مختلف که زیر چتر امپراتوری هخامنشی قرار داشتند پذیرایی می کرده و در مورد مسائل مختلف با یکدیگر بحث و گفتگو می کرده اند. تالار بارعام نخستین مقر سازمان ملل است که در بیست و پنج قرن پیش اندیشه های والای انسانی، حقوق بشر و آزادی و برابری انسانها در آن مطرح شد و به تمامی جهان آن روز گسترش یافت. کاخ دروازه کاخ دروازه با وسعت 726 متر مربع در شرق مجموعه پاسارگاد واقع است. این بنا دارای تالاری به وسعت 686 متر مربع است که سقف آن را هشت ستون سنگی با ارتفاع تقریبی 16 متر نگاه می داشته اند. زیر ستون ها با ابعاد 2*2 متر و به شکل مکعب دو پله ای از سنگ سیاه ساخته شده اند که اکنون در پوششی از کاهگل حفاظت می شوند. وجود این زیر ستون های بزرگ نشان دهنده عظمت ستون های کاخ است که متاسفانه هیچ اثری از آنها بدست نیامده است. این تالار، دارای دو درگاه اصلی در سمت شمال غربی و جنوب شرقی و دو درگاه فرعی در سمت شمال شرقی و جنوب غربی بوده است. پیرامون کاخ، دیواری بلندی از کاهگل وجود داشته است و دو اتاق نیز در نزدیکی درگاه های شمال شرقی و جنوب غربی برای نگهبانان پیش بینی شده است. ارتفاع درگاه ها 9 متر بوده است و هم اکنون تنها یکی از جرزهای درگاه شمالی برجا مانده است. بر این جرز، نقش انسانی را با چهار بال در حال نیایش حجاری کرده اند. این نقش تنها سنگنگاره تقریبا سالم موجود در بناهای پاسارگاد است. این کاخ دروازه ورودی به مجموعه پاسارگاد بوده که همانندی زیادی با کاخ دروازه ملت ها در تخت جمشید دارد. آبنماهاي باغ شاهي باغ شاهي پاسارگاد جلوهگاه يکي از قديميترين باغهاي ايراني است. این باغ که با نام پردیس کوروش معروف است به عنوان الگوی اولیه باغسازی ایرانی به شمار میآید. باغ پر از درختان گوناگون، گلهای رنگارنگ و پرندگان بوده که کوروش آن را با سلیقه و نظر خود به صورت پردیسی بی همتا درآورده بود.
این باغ با سیستم گردش آب در جوی های سنگی که به آبنما معروف است آبیاری میشده است. آبنماها جدای از آبياري پردیس، جنبه تزئيني و زيبايي بخشي باغ را نيز به خوبي انجام مي داده است. دو سوی باغ دو کوشک طراحی و اجرا شده که از آنها برای استراحت و تماشای فضای دلانگیز باغ استفاده می شده است. همه کاخها درون پردیس قرار داشته اند، به گونهای که هر کاخ دارای فضایی سرسبز و آرام بخش پیرامون خود بوده است. باغ شاهي آب مورد نياز خود را از طريق انشعابهايي که از رودخانه پلوار جدا مي شده تأمين مي کرده است. آبنماها از دو قسمت تشکيل شده است. برج سنگي يکي از بناهای بسيار زيبای مجموعه پاسارگاد برج سنگی است که ساخت آن مربوط به آغاز دوره هخامنشيان است. بنایي چهار گوش برج مانند که اکنون تنها يک ديواره از آن باقي مانده است. ارتفاع برج نزديک به 14 متر و قاعده آن 23/7 * 27/7 متر است که بر سکويي سه پله اي قرار گرفته است. ورودي بنا به سوی شمال غربي تعبيه شده و نزديک به 50/7 متر از سطح زمين ارتفاع دارد که با يک پلکان 29 پله اي به اتاق بالاي برج دسترسی داشته اند. این بنا از نگاه معماری و هنری یکی از شاهکارهای مهندسان و هنرمندان هخامنشی به شمار می آید. این بنا در دوره اسلامی به نام زندان سلیمان معروف بوده است. بقعه امام زاده حسین(ع) و زائر سرا بقعه امام زاده حسین(ع) و زائر سرا در مسیر اصلی جاده شیراز ـ اصفهان و در شمال شرقی سعادت شهر قرار دارد. مقبره یکی از نوادگان سید الساجدین(ع) امام زین العابدین است که وجود باغ قوام و پارک شهر در مجاورت آن نیز موجب جلب توجه مسافران و زائران شده است. همچنین مدفن شهدای گلگون کفن سعادت شهر اهمیت این بقعه را چندین برابر نموده است. هر سال مردم نذور خود را در قالب دیگ جوش در کنار این امامزاده انجام می دهند. بقعه امامزاده سلطان کرم(عقیل) این بقعه در مسیر جاده اصفهان ـ شیراز بعد از روستای قوام آباد واقع شده است و قبوری از دوران قدیم در آنجا قرار دارد که نقوش بر جسته ای از خط عربی و کوفی بر روی سنگ های آن باقی مانده است. نقل می کنند که امامزاده عقیل برادر شاهچراغ(ع) و فرزند موسی بن جعفر (ع) است که از عربستان وارد ایران شد و به شهادت رسید. بقعه شاه مردان این بقعه در فاصله یک کیلومتری جنوب جاده شیراز- اصفهان و جنوب غربی روستای جیسقان واقع شده است و مردم ارادت ویژه ای نسبت به آن نشان می دهند.
در مورد علت نامگذاری و قدمت این بقعه اطلاع دقیقی در دست نیست. این بقعه داخل تنگه ای واقع شده که بالای آن آبی به صورت قطره قطره سرازیر است و به آب چیک چیکو معروف است. از جمله نقاط دیدنی آن غار تودرتو و پرپیچ وخمی است که به چله خانه معروف است. قصردشت یکی از جاذبه های این شهر خیابانهای قصردشت سعادت شهر است که هر دو طرف این خیابانهای بهم چسبیده را درختان بلند پوشانده اند. در فصل بهار این درختان جاذبه های دیدنی را برای مسافرانی که قصد طبیعت گردی دارند فراهم می کند.
۱۳۹۳/۱/۳ - ۰۹:۲۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]
صفحات پیشنهادی
تالاب بین المللی هامون آماده میزبانی از کارشناسان سازمان ملل است
تالاب بین المللی هامون آماده میزبانی از کارشناسان سازمان ملل است زاهدان- ایرنا- مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان گفت متخصصان و کارشناسان جامعه جهانی و سازمان ملل فردا دوشنبه از تالاب بین المللی هامون در منطقه سیستان بازدید خواهند کرد خسرو افسری روز یکشنبه در گفت و گفارس میزبان همایش بین المللی کلورکتال
شیراز فارس میزبان همایش بین المللی کلورکتال عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت این کنگره با حضور پزشکانی از قبیل متخصصان اطفال و داخلی فوق تخصصان گوارش بزرگسال و اطفال و دانشمندان حوزه یورولوژی از ایران و کشورهای آلمان ایتالیا و کشورهای همجوار برگزار و بررسی ضایعاتایران در فروردین 93 میزبان مدرسه بین المللی روبات های انسان نما است
ایران در فروردین 93 میزبان مدرسه بین المللی روبات های انسان نما است تهران - ایرنا - پس از برگزاری اولین و دومین مدرسه بین المللی روبات های انسان نما به میزبانی کانادا و آلمان سومین دوره این مدرسه در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار خواهد شد به گزارش خبرنگار علمی ایرنا رئیس کمیتهاصفهان میزبان هفتمین نمايشگاه بين المللي دو سالانه صنعت برق ایران
3 تا 6 خردادماه سال آینده اصفهان میزبان هفتمین نمايشگاه بين المللي دو سالانه صنعت برق ایران شهر بزرگ و صنعتی اصفهان خود را برای برگزاری هفتمین نمایشگاه تخصصی صنعت برق ایران که بزرگترین نمایشگاه تخصصی دوسالانه صنعت برق کشور محسوب می شود آماده می کند به گزارش گروه اقتصادی باشگل محمدی: در سال 93 فستیوال بین المللی به میزبانی ایران برگزار می شود
گل محمدی در سال 93 فستیوال بین المللی به میزبانی ایران برگزار می شود مسئول برگزاری فستیوال ملی و بین المللی فوتبال پایه در جلسه هیات رئیسه فدراسیون فوتبال حضور پیدا کرد و توضیحاتی در اینباره ارائه داد به گزارش گروه ورزشي باشگاه خبرنگاران رضا گل محمدی اظهار داشت برای برگزامسئول سازمان اردویی سپاه کربلای مازندران خبر داد میزبانی اردوگاه شهدای مازندران از 1500 زائر
مسئول سازمان اردویی سپاه کربلای مازندران خبر دادمیزبانی اردوگاه شهدای مازندران از 1500 زائرمسئول سازمان اردویی سپاه کربلای مازندران گفت 1500 زائر مازندرانی برای بازدید از مشهد شهیدان در اردوگاه شهدای مازندران اسکان یافتند محمد بلباسی امروز در گفتوگو با خبرنگار دفاع مقدس خباسکی آذربایجان شرقی ظرفیت میزبانی از رقابت های ملی و بین المللی را دارد
اسکی آذربایجان شرقی ظرفیت میزبانی از رقابت های ملی و بین المللی را دارد تبریز - ایرنا - مدیرکل ورزش و جوانان آذربایجان شرقی گفت دو پیست اسکی سهند و پیام در تبریز و مرند از ظرفیت و امکانات لازم برای میزبانی از رقابت های ملی و بین المللی برخوردارند سیدمحمد سروین اسبقیان روز سه شجشنواره بین المللی آتن میزبان انیمیشن کارگردان شیرازی می شود
استانها جنوب فارس جشنواره بین المللی آتن میزبان انیمیشن کارگردان شیرازی می شود شیراز – خبرگزاری مهر انیمیشن عروسک چینی بابا به نویسندگی کارگردانی وتهیه کنندگی علی زارع قنات نوی در بخش اصلی مسابقه نهمین جشنواره بین المللی Athens ANIMFEST 2014 رقابت می کند به گزارش خبرگزارامیری: اسفراین میزبان مسابقات بینالمللی کشتی با چوخه شد
امیری اسفراین میزبان مسابقات بینالمللی کشتی با چوخه شد رییس هیئت ورزش روستایی و بازیهای بومی محلی استان خراسان شمالی گفت در اسفراین میزبان مسابقات بینالمللی کشتی با چوخه هستیم یوسف امیری هنامه در گفتگو با خبرنگار ورزشی باشگاه خبرنگاران اظهار داشت مسابقات جام نوروزی بینالمرئیس سازمان صنعت البرز خبر داد پیشبینی 5 منطقه برای احداث نمایشگاه بینالمللی در البرز
رئیس سازمان صنعت البرز خبر دادپیشبینی 5 منطقه برای احداث نمایشگاه بینالمللی در البرزرئیس سازمان صنعت معدن و تجارت البرز از جانمایی 5 منطقه برای احداث نمایشگاه دائمی بینالمللی این استان خبر داد ایرج موفق امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در کرج اظهار داشت همانطور که پیش از ایرئیس هیئت پینگپنگ کردستان: کردستان میزبان رقابتهای بینالمللی پینگپنگ میشود
رئیس هیئت پینگپنگ کردستان کردستان میزبان رقابتهای بینالمللی پینگپنگ میشودرئیس هیئت پینگپنگ کردستان از برگزاری یک دوره رقابت بینالمللی پینگپنگ در آیندهای نزدیک به میزبانی استان و به منظور افزایش مراودات فرهنگی اثبات سطح بالای امنیت در کردستان و تقویت این ورزش خبر داد بهگلمحمدی: در سال 93 فستیوال بینالمللی به میزبانی ایران برگزار میشود
گلمحمدی در سال 93 فستیوال بینالمللی به میزبانی ایران برگزار میشودمسئول برگزاری فستیوال ملی و بینالمللی فوتبال پایه در جلسه هیات رئیسه فدراسیون فوتبال حضور پیدا کرد و توضیحاتی در این باره ارائه داد به گزارش خبرگزاری فارس و به نقل از سایت رسمی فدراسیون رضا گل محمدی در این نشدر دوازدهمین جشنواره بینالمللی زنان سوئد کشور سوئد میزبان مستندی از صدا و سیمای خلیج فارس خواهد شد
در دوازدهمین جشنواره بینالمللی زنان سوئدکشور سوئد میزبان مستندی از صدا و سیمای خلیج فارس خواهد شدمستند تلویزیونی "زنان ماهیگیر جزیره"به دوازدهمین جشنواره بینالمللی زنان سوئد راه یافت به گزارش خبرگزاری فارس از بندرعباس به نقل از روابط عمومی صدا و سیمای خلیج فارس از مسالن نمایشگاه بین المللی تهران میزبان گرون سون
سالن نمایشگاه بین المللی تهران میزبان گرون سون تهران - ایرنا -گروه موسیقی پاپ سون در ادامه اجراهای خود در شهرهای مختلف کشور این بار 20 اسفندماه جاری در سالن میلاد نمایشگاه تهران برنامه اجرا می کند به گزارش روز دوشنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا در این کنسرت قطعاتی از آلبوم جدید اینهمایش بین المللی پیامبراعظم، خرداد 93 میزبان سینماگران و هنرمندان
همایش بین المللی پیامبراعظم خرداد 93 میزبان سینماگران و هنرمندان تهران - ایرنا - دبیرخانه نخستین همایش بزرگ بین المللی پیامبراعظم ص سینما و ادبیات جهانی از پژوهشگران هنرمندان و نویسندگان برای شرکت در این رویداد بین المللی دعوت به عمل آورد به گزارش روز دوشنبه همایش بین المللیاصفهان میزبان هفتمین نمایشگاه بین المللی دو سالانه صنعت برق ایران
اصفهان میزبان هفتمین نمایشگاه بین المللی دو سالانه صنعت برق ایران تهران - ایرنا - شهر بزرگ و صنعتی اصفهان خود را برای برگزاری هفتمین نمایشگاه تخصصی صنعت برق ایران که بزرگترین نمایشگاه تخصصی دو سالانه صنعت برق کشور محسوب می شود آماده می کند نمایشگاهی که در آن تعداد زیادی از شرک«گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد، هنرپیشه رسانه ای تبدیل شد»
گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد هنرپیشه رسانه ای تبدیل شد دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه اتهاماتی را که گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل متحد به ایران نسبت داده است رسوایی بزرگ برای این سازمان دانست احمد شهید از روز نخستی که به عنوان گزارشگر ویژه انتخاب شد به هنرپیشه رسانه ای تبدیل-
گوناگون
پربازدیدترینها