تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خير دنيا و آخرت با دانش است و شرّ دنيا و آخرت با نادانى.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826528725




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

حمام قدیمی سید کجاست؟


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
حمام قدیمی سید کجاست؟
حمام قدیمی سید در محله صوفیان واقع شده است.
به گزارش نامه نیوز به نقل از خبرپو، از جمله بناهای عمومی، حمام‌ها هستند که طبق بررسی‌های انجام شده و اسناد تاریخی بیش از 30 باب حمام در بروجرد وجود دارد که در حال حاضر 11 باب از آنها سالم هستند.

حمام قدیمی سید در محله صوفیان واقع شده که از محلات اعیان نشین شهر محسوب می‌شده و خانوارهای معتبر و متمولی چون خاندان سادات طباطبائی در آنجا ساکن بوده‌اند.

وجود خانه‌های قدیمی متعدد،‌ مقبره سادات طباطبایی، ‌مسجد سید(بحرالعلوم)‌ و… زمینه‌ بالقوه‌ای جهت احیاء‌ و حفظ ارزش‎های معماری و تاریخی موجود در آن را فراهم کرده است.

وسعت این بنای تاریخی قریب به 1100 مترمربع است و با توجه به ویژگی‎ها، نوع و فرم معماری می‌توان گفت که از معدود بناهای باقیمانده منسوب به دوره صفویه در بروجرد بوده و از ارزش بالایی برخوردار است.

بنا در گذشته در کنار گذر اصلی محله صوفیان به دروازه غربی شهر بوده و شامل حمام مردانه و زنانه در کنار هم است.

کف حمام در حدود 3.5 متر نسبت به معبر مجاور پایین‌تر است که از ویژگی‎های اغلب حمام‌های قدیمی شهر بروجرد است و دلیل آن مربوط به آبگیر بودن حمام و مسائل گرمایشی و سرمایشی آنهاست.

بخش مردانه که تا چندی پیش فعال بوده شامل یک راهروی ورودی، حمام سرد و گرم و یک بخش کوچک که در واقع نوعی گرمابه خصوصی کوچک برای افراد خاص محسوب می‌شده، است.

به دلایل مختلف در طول سال‎های اخیر تغییراتی در بنا ایجاد شده ولی فرم و اصالت اولیه آن حفظ و قابل احیاء است و بخش سربینه از یک پلان چلپائی شکل تشکیل شده که هر ضلع آن به‎عنوان رختکن محسوب و یک پوشش گنبدی به شکل کلنبو بر روی آن احداث شده است.

بخش گرمینه نیز دارای پلانی مشابه حمام سرد که دارای یک سقف گنبدی مشابه با حمام سرد به ارتفاع شش متر است که خزینه آن در قسمت شمال واقع و به شیوه‌ای احداث شده که در کنار خزینه قسمت زنانه باشد و تأسیسات گرمایشی آن به‎صورت مشترک بوده است.

حمام زنانه نیز مانند قسمت مردانه شامل یک راهرو ورودی، سربینه، میاندر(هشتی بین حمام گرم و سرد)‌ و گرمینه است این بخش به علت عدم استفاده در سال‎های گذشته اصالت فرم اولیه خود را حفظ و از نظر تناسبات و فرم معماری بسیار باارزش است.

قسمت سربینه به‎صورت هشت ضلعی نامنظم است(پلان معروف به نگینی) که در هر ضلع یک ستون سنگی یک پارچه کار گذاشته شده و سپس با زدن تویزه‌هایی مابین ستون‎ها و دیوارهای جانبی پوشش گنبدی به ارتفاع شش متر از نوع کلنبو بر روی آن احداث شده است.

مابین فضای سرد و گرم، هشتی زیبائی وجود دارد که راه ارتباطی این دو فضاست؛ قسمت گرم نیز به لحاظ تناسبات معماری بسیار زیبا و شامل یک پلان همانند حمام سرد است که فاقد ستون است و در چهار ضلع اصلی آن چهار طاقنمای عمیق اجرا که در قسمت جلو دارای یک تویزه و تویزه‌ای دیگر در قسمت عقب است و مابین آنها طاقی قرار دارد که دارای یک نورگیر کوچک در قسمت بالاست.

سیستم نورگیری و روشنایی آن به‎گونه‌ای است که در تمامی ساعات روز از نور کافی برخوردار است؛ تأسیسات گرمایشی(تیون یا آتشدان)‌ به‎صورت مشترک است و دارای یک آب انبار کوچک بوده که وسیله تأمین آب حمام بوده است.

آب این بنا و به‎طور کلی تمامی آب انبارها، ‌سرداب‌های عمومی و خصوصی شهر از طریق نهرها و قنوات به‎خصوص نهر آبی به نام ماءشا که از شمال شهر جاری بوده، تأمین می‌شده است.




1393/1/2





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 118]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن