تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 13 تیر 1403    احادیث و روایات:  حضرت زهرا (س):خدا اطاعت و پیروی از ما اهل بیت را سبب برقراری نظم اجتماعی در امت ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803971890




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نوروز، میراث ملت‌های آسیای میانه، افغانستان و شبه‌قاره/32 جشن خاص «روز دهقان» در افغانستان+ تصاویر


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: نوروز، میراث ملت‌های آسیای میانه، افغانستان و شبه‌قاره/32
جشن خاص «روز دهقان» در افغانستان+ تصاویر
افغان‌ها در ایام نوروز آئین‌ها و سنت‌های ویژه‌ای دارند که یکی از مهم‌ترین آنها «جشن دهقان» یا «روز دهقان» است که در روز آغازین سال نو با شکوه خاصی در بیشتر نقاط افغانستان برگزار می‌شود.

خبرگزاری فارس: جشن خاص «روز دهقان» در افغانستان+ تصاویر


به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در کابل، افغانان در ایام نوروز آئین‌ها و سنت‌های ویژه‌ای دارند که یکی از مهمترین آنها جشن دهقان یا روز دهقان است که در روز اول فروردین (حمل) برگزار می‌شود.

جشن روز دهقان مخصوص کشاورزان افغانستان است و در روز نخست سال جدید برگزار می‌شود. در این روز کشاورزان به شهرها می‌آیند و با این کار طلب سالی خوب برای محصولات کشاورزی خود می‌کنند.

برگزاری جشن دهقان در پایتخت و مراکز ولایات افغانستان مرسوم است و مقامات بلندپایه دولتی نیز در برنامه‌های جشن روز کشاورزی شرکت می‌کنند. طبق نوشته «لطیف پدرام» محقق و پژوهشگر افغان، نوروز روز پیروزی بر «دیو زمستان» است و روز اول نوروز آغاز شکوفایی و بارور شدن زمین است و کشاورزان در بارور کردن زمین نفس مسیحایی دارند و به این سبب اولین روز سال نو را روز دهقان نامگذاری کرده‌اند.

شهرنشینان نیز در این روز با لباس‌های شاد و رنگارنگ به مزارع کشاورزان در روستاها می‌روند و کشاورزان در مقابل دیدگان مردم زمین را با گاوآهن شخم می‌زنند و با رنگ کردن شاخ‌های گاو، اینگونه فصل رویش و رستن را آغاز می‌کنند.

با توجه به رشد فضای شهرنشینی، جشن دهقان چون دهه‌های گذشته در این کشور رونق ندارد ولی با توجه به این که تاکنون بخش بزرگی از مردم این کشور از طریق فعالیت کشاورزی امرار معاش می‌کنند، روز دهقان همچنان برای مردم افغانستان روز مهمی به حساب می‌آید. یکی از دیگر مراسم‌های این روز در کابل پایتخت افغانستان، گردهمایی کشاورزان در استادیوم «چمن حضوری» شهر کابل است که کشاورزان انواع وسایل کشاورزی خود را به نمایش می‌گذارند و با اجرای مراسم خاص و نمادین از خداوند طلب برکت محصولات کشاورزی خود را دارند.

چوپانان و رمه‌داران نیز در این روز با گوسفندان خود در جشن روز دهقان شرکت می‌کنند و در روستاها نیز گوسفندان را در مزارع رها می‌کنند و اینچنین بر شادی این روز می‌افزایند. درختکاری درختکاری که مردم افغانستان به آن «نهال شونی» می‌گویند از دیگر برنامه‌هایی است که در این روز در افغانستان اجرا می‌شود و کشاورزانی که برای جشن روز دهقان به شهرها آمده‌اند پیش از آنکه به مزارع خود بازگردند، نهال‌هایی را که از روستا با خود آورده‌اند، در مناطق مختلف شهر و در مسیر راه خود کاشته و آنگاه به روستاهای خود باز می‌گردند. نگاهی به وضعیت کشاورزی در افغانستان اکثر مردم افغانستان علیرغم خشکی آب و هوا و سنگ و صخره‌ای بودن سرزمینشان، زندگی خود را از کار بر روی زمین تأمین می‌کنند و هم‌اکنون بخش مهمی از جمعیت این کشور به فعالیت‌های کشاورزی و دامپروری اشتغال دارد.  

گندم عمده‌ترین محصول کشاورزی افغانستان است و تولید میوه نیز بخش مهمی از فعالیت‌های کشاورزی مردم این کشور را تشکیل می‌دهد. نظام کشاورزی در افغانستان به صورت خرده مالکی اداره می‌شود که یا خود مالک بر زمینش کار می‌کند و یا آن را در مقابل دریافت سهمی از محصول، به دیگران اجاره می‌دهد.

اگر چه نظام بزرگ مالکی نیز در این کشور برقرار است و معدودی از مالکان بزرگ اراضی کشاورزی، زمین‌های زیادی را در اختیار دارند اما این نظام، نظام مسلط زمین‌داری در افغانستان نیست. در افغانستان صدها هزار نفر از کشاورزان این کشور زندگی خود را از کار بر روی املاک کوچکی که متعلق به خود آنها است تأمین می‌کنند.

هر چند سیستم کشاورزی امروزه در جهان بسیار متحول شده است اما هنوز کشاورزان افغانستان در برخی از مناطق این کشور از همان شیوه‌های سنتی برای کشت و زرع زمین‌های کشاورزی استفاده می‌کنند.



با این وجود، در سال‌های اخیر در بسیاری از مناطق افغانستان که کنترل آب‌های سطحی اراضی کشاورزی ممکن شده است، پروژه‌های بزرگ کشاورزی به اجرا در آمده که در آنها از شیوه‌های بسیار پیشرفته استفاده می‌شود. نحوه استفاده از بذرهای اصلاح شده، کودهای شیمیایی و حیوانی، سموم دفع آفات نباتی و استفاده از ماشین‌آلات کشاورزی جدید، از جمله مواردی است که بر وضعیت کشاورزی افغانستان تأثیر مثبتی گذاشته است. انتهای پیام/.

93/01/02 - 13:31





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن