واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
خاکجای شاعران پارسی گو در شیراز میعادگاه میهمانان نوروزی شیراز- ایرنا ، آرامگاه حافظ معروف به حافظیه و آرامگاه سعدی در شیراز که بنام سعدیه هم آن را می شناسند ، خاکجای شاعران پارسی گوی وپرآوازه عرفان ، شعروادب ایران است و ازجمله یادمان های تاریخی وفرهنگی شیرازبه شمارمی آید که میعادگاه میهمانان و مسافران نوروزی است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی ، گردشگرانی که حتی برای یکباربه شیرازآمده باشند ویژگی ها و یگانگی زیبایی های این خطه از سرزمین فرهنگ وادب وهنر را که در آرامگاه شاعران پارسی گو حافظ و سعدی جلوه گر شده است تایید می کنند.
زیبایی های استان فارس به ویژه در شیراز تنها در بوی بهار نارنج و گل های زیبای این شهر خلاصه نمی شود، بلکه یادمان های تاریخی و فرهنگی بسیاری دراین شهر وجود دارد که درکنار باغهای زیبا وسایر اماکن تاریخی وگردشگری ، منظره های بسیاردیدنی را ازهرجهت پیش روی بینندگان قرارمی دهد.
امسال هم آرامگاه حافظ و آرامگاه سعدی که درمحلی به همین نام قرارگرفته میزبان هزاران نفر از گردشگران ودوستداران فرهنگ وادب است که ازجای جای ایران زمین برای دیدن این دویادمان تاریخی وفرهنگی به شیرازمی آیند.
حافظیه همراه با فضای دلنشین وسرسبز وسقف مسی خود در چهارراه حافظیه شیراز واقع شده است .
مستندات موجود نشان می دهد که نقشه بنای ساختمان آرامگاه حافظ درسال 1315شمسی توسط یک باستانشناس فرانسوی پیشنهاد شد و در سال 1317 به سبک ساختمانهای دوره زندیه بنا شد.
سقف مسی آرامگاه حافظ که به شکل کلاه قلندران ودرویشان است ازدرون با کاشی های معرق توسط استاد عزیز صرافت کاشیکار معروف تزیین شده وبرروی هشت ستون سنگی قرارگرفته است .
بیست ستون موجود در محوطه آرامگاه لسان الغیب نیز بوسیله استاد محمد حجار و سید محمد سنگتراش تهیه ونصب شده اند.
در بخشی ازسقف معرق آرامگاه حافظ مطلعی ازشعر خواجه شیراز با عنوان ˈ حجاب چهره جان می شود غبارتنم ،خوشا دمی که از این چهره پرده بر فکنم ˈ باخط ثلث نگاشته شده ونظرهربیننده را به خودجلب می کند.
آرامگاه سعدی نیز با حوض ماهی و فضای بسیار زیبا و پر از گل و درختان خود گفته می شود حدود 50 سال پیش بنا شده است که هزاران نفراز گردشگران را در این روزها در آغوش خویش دارد.
آرامگاه سخن سرای نامی شیخ اجل سعدی شیرازی نیز در شیرازجایگاه ویژه ای در میان یادمانهای فرهنگی و دیدنی استان فارس دارد و هر سال در تعطیلات نوروزی میزبان دهها هزارنفراز میهمانان ومسافران است.
این بنای تاریخی در میان انبوهی از گلهای زیبا ودرختان سرو ناز شیرازی و کاج احاطه شده است .
گفته می شود در محل فعلی آرامگاه سعدی خانقاهی قرارداشته که سعدی بخشی ازعمرخویش را در آن گذرانده است .
درنگاه اول ، گنبد فیروزه ای رنگ آرامگاه سعدی که توسط کارشناسان باستانشناسی طراحی و اجرا شده است نظر هر بیننده ای را به خود جلب می کند قنات شمالی آرامگاه سعدی نیز از دیدنی های این آرامگاه است ، بطوریکه این رشته قنات پس از عبور از محوطه آرامگاه حوض ماهی را دراین محل مشروب می سازد.
حوض ماهی باحرکت ماهی های آن جلوه ای زیبا به محوطه آرامگاه سعدی داده و نظر میهمانان را به خود جلب می کند.
در چهار گوشه آرامگاه سعدی اشعاری از گلستان و بوستان نگاشته شده و بر سنگ قبر شیخ نیز اشعاری در مدح حضرت پیامبر(ص ) به چشم می خورد.
ˈ خوش است عمر دریغا که جاودانی نیست ˈ مطلعی ازشعر معروف سعدی است که در محوطه درونی آرامگاه چشم نوازدیده بینندگان است .
درانتهای ضلع غربی ایوان آرامگاه سعدی نیز شاعر معروف شیراز محمدتقی فصیح الملک معروف به شوریده شیرازی افتخار همجواری با تربت شیخ را دارد.
ازدیگر دیدنی های آرامگاه سعدی هفت رواق حاشیه آرامگاه است که هرکدام از آنها مرتبه ای از سیروسلوک عارفانه را در ذهن تداعی می کند.
همچنین مجسمه سنگی سعدی که همچنان استوار و بلند مرتبه در ابتدای ورودی خیابان منتهی به آرامگاه قراردارد نظر میهمانان را بخود جلب می کند.
ازدحام تنها خیابان منتهی به آرامگاه سعدی و ترافیک شدید خودروها و همچنین ورودی نا مناسب برای آرامگاه سعدی و معطل ماندن بیش از حد مسافران و میهمانان از جمله مناظری است که از زیبایی های کم نظیر آرامگاه سعدی می کاهد.
استاندار فارس با اشاره به تمیهدات اندیشیده شده برای اسکان مسافران نوروزی در شهرهای مختلف فارس ، پیش بینی کرد افزون بر 10میلیون مسافر نوروزی به این استان سفر کنند.
سید محمد احمدی در گفت و گو با ایرنا افزود:در هر شبانه روز آمادگی اسکان بیش از 500 هزار مسافر را در این استان داریم.
احمدی با اشاره به اینکه بیش از یک میلیون و 500 هزار بروشور تبلیغاتی در ایام نوروز در اختیار مسافران قرار می گیرد، افزود: پایگاه های امداد و نجات ،بیمارستانها و درمانگاه ها آمادگی کامل را برای خدمت رسانی به مسافران در ایام نوروز دارند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان فارس نیز گفت: برای خدمات رسانی مطلوب به میهمانان و جلوگیری از ازدحام جمعیت در مراسم ویژه تحویل سال نو در جوار آرامگاه حافظ ، در محوطه بیرونی حافظیه تدارک لازم امکاناتی دیده شده بود.
مصیب امیری افزود: سال مشتاقان به حافظ در لحظه تحویل سال تا نیمه های شب به رغم سردی هوا ادامه داشت و دوستداران حافظ در گوشه و کنار آرامگاه حافظ با گرفتن فال حافظ و غزل خوانی به استقبال سال جدید رفتند.
در هر حال دو یادمان فرهنگی شیراز ، آرامگاه سعدی و حافظ که این روزها مملو از جمعیت مشتاق فرهنگ و ادب ایران زمین است باید در شرایطی مناسب تر پذیرای میهمانان و مسافران نوروزی باشد ، اغلب مسافران و میهمانان نوروزی که امسال به زیارت آرامگاه شاعرانی پارسی گو در شیراز آمدند بر لزوم توجه بیشتر به این دو اثر فرهنگی تاکید کردند. ک/4
677 /667
گزارش از : نیکنام خشنودی
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]