واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > غرب > همدان درآخرين جلسه اداري استانداري مطرح شد/
انتقاد از گرانی "سیب" در آخرین روز کاری سال/ برخی مسئولان اقتصادی خود دست اندازي برای توسعه شده اند
همدان- خبرگزاری مهر: آخرین جلسه اداری سال 92 در استانداری همدان تبدیل به عرصه نقد نحوه تنظیم بازار و همچنین عملکرد مسئولان در توسعه اقتصادی شد.
به گزارش خبرنگار مهر،آخرین شورای برنامه ریزی و توسعه استان همدان بعدازظهر چهارشنبه در آخرین روز کاری سال 1392 در استانداری همدان با حضور مدیران دستگاهها و نهادهای دولتی تشکیل شد که در آن میزان سرانه در آمد ناخالص استان، نحوه تنظیم بازار شب عید، تصمیم گیری در خصوص ایجاد صندوق توسعه و فن آوری،ارائه گزارش از سفر هیئت بازرگانی استان به شهر یکاتنبرگ روسیه و دادن مجوز برای ساخت مجتمع تجاری در باغ میوه شهر همدان مورد بررسی قرار گرفت. رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان در این شورا با اشاره به اینکه به علت بالا بودن میزان تولیدات کشاورزی در همدان بیشترین میزان تولید ناخالص به این بخش اختصاص یافته گفت: این خود ناهماهنگی در میزان در آمدی تولید ناخالص در دیگر بخش ها را به وجود آروده که نیاز است یک هماهنگی در این بخش به وجود آید. علیرضا رنجر ضرابی اذعان داشت: در سالجاری محصول سیب زمینی به تنهایی برای استان هزار میلیارد تومان ارزش افزوده داشته است. در ادامه جلسه رئیس سازمان صنعت معدن وتجارت استان نیز از روند تنظیم بازار در استان اقدام به ارئه گزارشی کرد که مورد نقد استاندار قرار گرفت. سعید سیاری با اشاره به اینکه در دوماه آخر سالجاری 337 هزار نفر در استان موفق به دریافت سبد کالا شده اند، بیان داشت: استان همدان بهترین رتبه را در توزیع سبد کالا در کشور داشته است. وی ادامه داد: 60 بازرس از این سازمان و بازرسان اصناف در حال نظارت بر نحوه عرضه کالا در شهرستان همدان و به خصوص نانوایی ها هستند و میوه نیز در 45 نقطه از شهرستان همدان با دادن یارانه دولتی عرضه می شود. سازمان صنعت معدن وتجارت، مسئول تامین میوه شب عید نیست رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان همدان با اشاره به اینکه این نهاد مسئول تامین میوه شب عید نیست بلکه تنها مسئول نظارت بر عرضه آن است،گفت: حداکثر می توانیم 10 درصد از نیاز مردم را با این نحوه توزیع بر آورده کنیم چرا که تنها 50 درصد از یارانه به نسبت سال گذشته برای این کار تخصیص یافته است.
سیاری ادامه داد: قیمت سیب خود به خود در بازار تنظیم شده و قیمت آن پایین است، هفت استان خود اقدام به خرید از باغداران کردند که محصولات کیفیت بهتری دارد و مابقی که از تعاونی ها خریداری کرده اند با کیفیت نامناسبی خریداری شده است. اعلام قیمت 1800 تومانی برای پرتقال و 3100 تومانی برای سیب در عرضه دولتی که میوه سیب با 800 تومان اختلاف به نسبت بازار گران تر عرضه می شود از سوی وی موجب انتقاد شدید استاندار از نحوه تنظیم بازار شد. گرانی سیب عرضه شده در مراکز توزیع به نسبت بازار آزاد در حالی که استاندار از رئیس این سازمان قیمت سیب را در بازار مطالبه می کرد،سیاری گفت: سیب عرضه شده در جایگاهای عرضه گرانتر از سیب های عرضه شده در بازار است و اگر بخواهیم قیمت این محصول را پایین بیاوریم میزان عرضه کم خواهد شد. نیکبخت در پاسخ به وی گفت: این چه استدلالی است که اگر قیمت را پایین بیاوریم مردم برای خرید هجوم آورده و محصول سریع تمام می شود، سیب نباید دکور باشد بلکه باید برای خرید عرضه شود،قیمت این میوه باید به حد عرضه شده در بازار برسد. وی ادامه داد: هیچ یک از فرمانداران در این مدت در خصوص گرانی گزارش نداده اند، مردم به ما اعتماد دارند،یک ماه است روی این تنظیم بازار تاکید دارم،از این وضع راضی نیستم. رئیس پارک علم وفن آوری همدان نیز در این جلسه با اشاره به لزوم تاسیس صندوق توسعه و فناوری گفت: این صندوق در راستای حمایت از فارغ التحصیلان دانشگاهی و شرکت ها دانش بنیان راه اندازی شده و با راه اندازی صندوق نوآوری که در واقع تامین کننده بودجه صندوق ها فن آوری در استانها خواهد بود باید این صندوق در همدان تاسیس شود. خسرو پیری اذعان داشت: اکنون 36 پارک علم فن آوری در کشور با 20 هزار فن آور در دو هزار و 200 شرکت مشغول به فعالیت هستند که یک هزار و 600 میلیارد ریال در سال سرمایه در گردش آنها است. وی بیان داشت: در استان همدان نیز 60 شرکت در پارک علم وفن آوری مشغول به فعالیت هستند. رئيس اتاق بازرگانی همدان نیز در این کار گروه از روند سفر هیات تجاری همدان به شهر یکاتنبورگ روسیه و همچنین دیدار با رئیس اتاق بازرگانی مسکو اقدام به ارائه گزارش کرد.
سید مجید موسوی اذعان داشت: هیئت تجاری از روسیه نیز در اردیبهشت ماه سال آتی به همدان خواهند آمد و قرار داد خواهر خواندگی همدان با یکاتبرگ روسیه امضا خواهد شد. اما در هفته ها اخیر خبر سرمایه گذاری برای ساخت مرکز خرید در باغ میوه همدان خبر ساز شده بود که در این شورا موافقت نهایی برای واگذاری زمین برای ساخت آن اعلام شد. استاندار همدان با اعلام موافقت خود برای ساخت این مجموعه گفت: این پروژه ای بزرگ است که سرمایه گذاران بسیار راغبی برای سرمایه گذاری دارد و تا کنون 600 میلیون برای طراحی نقشه این مجموعه هزینه شده و 100 دستگاه ماشین آلات نیزاجرای عملیات ساختمانی است. برخی مسئولان اقتصادی استان خود دست اندازی برای توسعه شده اند نماینده مردم اسد آباد در مجلس شورای اسلامی نیز در این کارگروه با انتقاد از وجود برخی تفکرات در استان در خصوص توسعه،گفت: برخی مسئولان اقتصادی استان خود دست اندازی برای توسعه شده اند و اگر امروز بانک ها به دنبال ساخت ساختمان های شیک و بلند و مرتفع اند نمی توان اقتصاد مقاومتی را اجرایی کرد. بهروز نعمتی با اشاره به اینکه همدان جایگاه مناسبی در تولید صنعتی در کشور ندارد، اذعان داشت: نباید ارتباطات تنها کاغذی باشد بلکه مراکز تولیدی باید در ارتباط با دانشگاه ها باشند. وی اظهار داشت: استاندار نگاه به توسعه در دیگر شهرستانها نیز داشته باشد و در اسدآباد زمینه ایجاد پتروشیمی وجود دارد که امیدواریم بتوانیم آن را در 24 خرداد کلنگ زنی کنیم. پایان این شورا با انتقاد نماینده اسد آباد از سخنان استاندار همدان در خصوص تعیین تکلیف معوقات واحدهای تولیدی در این شهرستان همراه شد و در حالی که وی مدعی بود بانک ها تعامل مناسبی نداشته اند استاندار از نشست با مدیران آنها و تعیین تکیف این موضوع خبر داد.
۱۳۹۲/۱۲/۲۹ - ۱۰:۳۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]