واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
تقسیم بندی جدید سلفی های لبنان/ طرفداران سعودی و قطری بیروت - ایرنا – نزاع های شهر طرابلس معروف به پایتخت شمالی لبنان تاکنون بین اهل تسنن و مخالفان نظام سوریه مستقر در منطقه التبانه وعلوی های طرفدار نظام سوریه مستقر در جبل محسن بود اما اکنون تقسیم بندی جدیدی شکل گرفته که البته قابل تعمیم به کل لبنان است.
به گزارش ایرنا، روزنامه لبنانی « الاخبار» در شماره روز پنجشنبه خود نوشت که بیشتر سلفی های طرابلس لبنان که به مخالفت با نظام سوریه و حمایت از گروه های تندرو معروف هستند اکنون به دو دسته « سعودی» و « قطری» تقسیم شده اند.
الاخبار نوشت، این تقسیم بندی متاثر از بحرانی شدن روابط عربستان سعودی و قطر است و آشکار کرد که منشا حمایت های مالی ، تسلیحاتی و سیاسی آنها بیشتر کدام کشورها هستند.
این روزنامه لبنانی خاطرنشان کرد که در زمان حاضر عربستان سعودی در حمایت مالی ، سیاسی و تسلیحاتی از سلفی های تندرو لبنان از جمله طرابلس از قطر پیشی گرفته و بیشتر بر حمایت مالی تحت پوشش کمک های انسان دوستانه و اعانات متمرکز شده است.
الاخبار به نقل از منابع خود تصریح کرد: به نظر می رسد مهمترین گروهی که اکنون با عربستان مخالفت می کند « اخوان لبنان» نامیده می شود و این گروه که تاکنون 70 درصد کمک های مالی خود را از ریاض دریافت می کرد، ناچار شده است بدنبال منابع مالی دیگری باشد.
این گروه اگر بخواهد به عربستان نزدیک شود باید از اخوان المسلمین مصر که اخیرا در لیست تروریسم سعودی قرار گرفت، فاصله بگیرد.
این روزنامه لبنانی نوشت: سلفی های لبنان قلبا و عملا خود را به عربستان سعودی به ویژه به دلایل فقهی و فکری و کمک های مالی نزدیک می بینند ازجمله شیخ « سالم الرافعی» یکی از بارزترین شیوخ سلفی در طرابلس است که مانند بیشتر شیوخ طرابلس فارغ التحصیل دانشگاه های اسلامی در عربستان سعودی هستند و همچنان کمک های مالی از وزارت اوقاف سعودی دریافت می کنند.
الاخبار افزود : شیخ « الشهال» خود را در یک موقعیت سختی می بیند، او که خود را موسس جریان سلفی در لبنان می خواند و منطقی است که این جریان به جریان های اسلام گرای در ریاض متصل باشد اما او در سالهای اخیر به دوحه بسیار نزدیک شده است.
اکنون این سئوال اساسی مطرح می باشد که الشهال در این بحران سعودی – قطری در کدام سوی ایستاده است؟
این روزنامه لبنانی اضافه کرد: شیخ « حسام الصباغ» از شناخته شده ترین رهبران گروه های سلفی در طرابلس ، اگر چه گفته می شود از سوی ریاض حمایت مستیم مالی نمی شود اما احتمال می رود که به سعودی ها نزدیک باشد و در همین حال احتمال هم نمی رود که از دوحه دور باشد.
به نظر می رسد محاسبات الصباغ او را به این نتیجه رسانده است که در شرایط کنونی فاصله خود با دوحه و ریاض را به یک اندازه تعیین کند.
الاخبار اضافه کرد:هیات علمای مسلمین گروه تازه متولد شده در صحنه مذهبی لبنان که از سلفی ها ، برخی گروه های اسلامی دیگر و نزدیک به دارالفتوی و مستقل ها تشکیل شده به استثنای آنهایی که وابسته به جریان 8 مارس هستند، خود را ناچار می بیند که احتیاط کرده و آرام حرکت کند و این گروه اگر مجبور شود موضعی غیریکپارچه بگیرد قطعا با انشعاب داخلی مواجه خواهد شد.
این روزنامه لبنانی در پایان گزارش خود، گروه های اسلام گرای طرابلس لبنان را به سه دسته تقسیم کرده است.
1-وابستگان به عربستان سعودی که دلایل اصلی آن مالی و سیاسی است و مهمترین گروه های سلفی طرابلس با دارالفتوی این شهر مرتبط هستند.
2-وابستگان به قطر و این گروه بیشتر کسانی هستند که عربستان سعودی آنها را به اتهام « دشمنی با ریاض» از خود رانده است و از جمله آنها « الجماعه الاسلامیه» هستند.
در طرابلس لبنان سلفی هایی هستند که در کنار قطر ایستاده اند نه به دلیل علاقه به این کشور بلکه بیشتر به خاطر اعلام مخالفت با ریاض بعداز مواضع اخیر سیاسی سعودی ها است.
3-این گروه اگرچه کم هم نیستند اما بیشتر آنها ترجیح داده اند که سکوت کنند و نسبت به درگیری بین ریاض و دوحه سیاست بی طرفی اتخاذ کرده اند.
خاورم ** 1324
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]