واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
آرامگاه ˈمیر رضیˈ در تویسرکان جذاب اما ناشناخته همدان-ایرنا-آرامگاه میررضی الدین آرتیمانی واقع شده در دره ای مصفا در شمال شرق شهر تویسرکان اگرچه مجذوبگر رهروان طریقت است اما برای عامه مردم منطقه و کشور ناشناخته است.
به گزارش ایرنا جاذبه های این مکان گردشگری از حیث معنوی ، طبیعی و تاریخی در صورت معرفی می تواند مامن علاقه مندان و گردشگران شود.
سید رضی الدین آرتیمانی از سرایندگان و عرفای معروف عصر شاه عباس صفوی است که در قریه زیبای آرتیمان از توابع تویسرکان متولد و در همان جا نیز مدفون شد که اینک آرامگاه وی میعادگاه زایران طریقت است.
آرامگاه تاریخی این شاعر نامی ایران زمین هر ساله دل بسیاری از عارفان دلسوخته و سالکان عرفان ناب را از جای جای این کره خاکی تسلی گر است.
همنشینی نوای نی با اشعار ساقی نامه و سوگندنامه میررضی، فضای معنوی و روحانی خاصی به این آرامگاه بخشیده است.
رییس میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان تویسرکان در معرفی شرح حال میررضی گفت: وی پس از تحصیل علوم دینی از قریه آرتیمان به همدان مهاجرت و شاگرد میر مرشد بروجردی شد.
ˈمحمد جواد فتحیˈ افزود: رضی به اصفهان سفر کرده و در دربار شاه عباس جایگاه رفیعی به دست آورده و داماد وی شد.
وی افزود: این شاعر پارسی گوی پس از سال ها با بازگشت به تویسرکان در فراز تپه ای زیبا و مشرف به شهر، خانقاهی بنا کرده و به ارشاد مستمعان می پرداخته است.
وی بیان کرد: میررضی الدین آرتیمانی بعد از فوت در سال ۱۰۳۷هجری قمری در محل خانقاه مدفون می شود.
فتحی در ادامه گفت: آرامگاه دارای محوطه ای مستطیل شکل شامل حیاط و ساختمانی است که بیشتر آن پوشیده از درختان سرو، صنوبر، چنار و نارون است.
وی مشخصات این بنای اتاریخی را چنین اظهار داشت: بنای اصلی آرامگاه به شکل چهاروجهی با ضلع مساوی (حدود شش متر) احداث شده و ارتفاع آن شش متر است و آرامگاه فضایی مکعب شکل دارد.
وی ادامه داد: نمای خارجی بنا از هر چهار طرف به صورت سه دهنه طاق نما با بافت آجری ساده جلب نظر می کند و در مجاورت هریک از دیوارهای بنای اصلی آرامگاه چهار ترک یا دیواره آجری به شکل ستون ساخته شده است.
وی توضیح داد: این دیواره های ستون مانند در قسمت فوقانی به وسیله طاق آجری جناقی شکل به هم متصل شده اند و نمای خارجی آرامگاه از هر طرف به شکل یکسان و به صورت سه طاق نمای زیبای کشیده و باریک دارای ترکیب هماهنگ و یکدست بوده که جلوه عارفانه ای به آرامگاه داده است.
وی بیان داشت: این بنا دارای چهار ورودی منقش به کاشی کاری جالب به سبک سنتی با کاشی هایی به رنگ سبز، آبی، فیروزه ای، سفید و سرمه ای با ارتفاعی حدود دو متر است.
فتحی گفت: در وسط متن کاشی کاری ورودی های شمالی و جنوبی در کادری ترنج مانند با رنگ سفید (آرامگاه آرتیمانی) نوشته شده است.
وی افزود: بخش داخلی آرامگاه نیز با سطح مربع دارای تزیین ساده آجری است و محل قبر در وسط آن قرار دارد همچنین نمای قبر با ارتفاعی در حدود ۴۰سانتیمتر کرسی چین شده در کادری مربع الاضلاع ساخته شده که ورودی آن در لوحه ای فلزی مربع شرح حال مختصر میررضی نوشته شده است.
معاون میراث فرهنگی استان همدان نیز گفت: باتوجه به اشتیاق زیاد گردشگران برای بازدید از این آرامگاه ، عملیات محوطه سازی در این بنا انجام شده است.
ˈابراهیم توتونچیˈ گفت: در جهت معرفی این بنا و آرامگاه افزون بر چاپ مجموعه اشعار عرفانی وی موسوم به ˈساقی نامهˈ ،دفترک هایی نیز دراین خصوص منتشر شده است.
وی همچنین از محوطه سازی مناسب در آرامگاه میررضی الدین آرتیمانی خبر داد و گفت:
کتابخانه آرامگاه میررضی آرتیمانی در سال 85 با هدف توسعه و ترویج هدفمند کتابخوانی و توزیع کتاب ها در حوزه تخصصی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری احداث شده است.
وی با بیان اینکه بیشترین کتاب های این کتابخانه مختص به میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است افزود: کتابخانه آرامگاه میررضی آرتیمانی با بیش از چهار هزار نسخه کتاب و 70 عضو فعال دارد.
وی همچنین از تبدیل کتابخانه آرامگاه میررضی آرتیمانی به بانک اطلاعاتی در بحث میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تویسرکان در آینده نزدیک خبر داد.
شهرستان تویسرکان در ۹۳کیلومتری غرب استان همدان واقع شده است
7521/576
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 125]