واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: هواپیمای ناپدیدشده مالزیایی رد یابی شد
۱۱ روز پس از ناپدید شدن هواپیمای پرواز ام.اچ ۳۷۰ مالزی ارتش تایلند از ردیابی این هواپیما توسط رادارهای این کشور خبر داد. ارتش تایلند اعلام کرد در اطلاعات رادارها، موردی را مشاهده کرده اند که امکان دارد نشانه ای از هواپیمای از دست رفته باشد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، این هواپیما بامداد روز شنبه گذشته با 239 مسافر و خدمه در مسیر کوالالامپور به پکن ناپدید شد و 26 کشور از جمله تایلند بدنبال یافتن اثری از این هواپیما هستند.
تعداد زیادی هواپیما و کشتی در حال بررسی و جستجو در دو قوس بزرگ و دالان هوایی از استرالیا تا آب های جنوب اقیانوس هند برای یافتن اثری از این هواپیمای بویینگ 777 هستند.
یکی از این دو دالان هوایی مرزهای قزاقستان و ترکمنستان تا شمال تایلند را در برمی گیرد و دومین دالان منطقه جنوبی است که از اندونزی تا جنوب اقیانوس هند را شامل می شود.
کارشناسان و مقامات مالزی هر روز برای یافتن هواپیما در این وسعت بزرگ ناامیدتر می شوند.
مقامات مالزی در اوایل عملیات جستجو برای یافتن اثری از هواپیما اعلام کردند مشکوک به بازگشت هواپیما به سمت تنگه مالاکا در غرب مالزی هستند اما یک هفته از این سخن نظامیان گذشت تا این که داده های راداری مورد تایید قرار گرفت.
اکنون پس از گذشت بیش از 11 روز از ناپدیدشدن هواپیما، مقامات نظامی تایلند اعلام کردند رادارهای این کشور هواپیمای ناشناسی را در آن زمان نشان داده اند که احتمال دارد مربوط به پرواز ام.اچ 370 باشد.
به نوشته روزنامه بانکوک پست، سخنگوی نیروی هوایی تایلند گفته است ارتش این کشور نمی داند که آیا این هواپیمای شناسایی شده در رادارها، همان پرواز 370 است.
مالزی طی چند روز گذشته در ارتباط با مقامات بلند پایه بسیاری از کشورها به ویژه کشورهای عضو آ.سه.آن خواستار اطلاعات راداری این کشورها برای شناسایی هواپیما شده است.
نجیب تون رزاق نخست وزیر مالزی سه شنبه شب با نواز شریف همتای پاکستانی خود نیز گفت وگو کرده و از وی برای ردیابی بویینگ مسافربری ناپدیدشده شرکت هواپیمایی مالزی کمک خواست.
دیدید کامرون نخست وزیر انگلیس نیز در گفت و گو با همتای مالزیایی خود، آمادگی لندن را برای کمک و حمایت از عملیات جست وجو به منظور یافتن هواپیمای مفقودشده خطوط هوایی مالزی اعلام کرد.
هم اکنون کارشناسانی از فرانسه برای تحقیق در مورد اطلاعات دریافتی مالزی از رادارها و ماهواره های جهان در مالزی بسر می برند تا به اطلاعات درستی در این زمینه دست یابند.
کارشناسان معتقدند اطلاعات رادارهای تایلند و انتقال آن به مالزی نیز ممکن است تغییر قابل ملاحظه ای در روند جستجو ایجاد نکند، اما تاخیر چند روزه در انتقال این اطلاعات، مدیریت هوایی در مالزی و منطقه را زیرسوال برده است.
پرواز ام.اچ 370 ساعت 12 و 40 دقیقه بامداد روز شنبه گذشته از کوالالامپور به سمت پکن به پرواز درآمد و حدود یکساعت بعد ناپدید شد.
اطلاعات رادارهای تایلند، حرکت هواپیمایی را ساعت یک و 28 دقیقه به سمت کوالالامپور ردگیری کرده است. این سیگنال ها 10 دقیقه پس از قطع ارتباط هواپیما با مرکز کنترل ترافیک دریافت شده است.
پرواز این هواپیما در جهت مخالف مسیر هواپیمای بویینگ مالزیایی به سمت کوالالامپور بوده است.
نیروی هوایی تایلند در خصوص علت تاخیر در ارایه اطلاعات اعلام کرده است که تاکنون به این اطلاعات توجهی نشده است چون نیروی هوایی پس از تهدید علیه کشور وارد عمل می شود و این هواپیما نیز وارد حریم هوایی تایلند نشده و مالزی نیز درخواست اطلاعات در روزهای اولیه جستجو نکرده است.
مقامات نظامی تایلند اعلام کردند این اطلاعات پس از درخواست نخست وزیر مالزی مورد بازنگری قرار گرفته است.
نجیب تون رزاق پس از گذشت چند روز از ناپدیدشدن هواپیما، مسیرهای جدید احتمالی حرکت هواپیما و ربودن شدن آن را مطرح کرد و از کشورهای مختلف برای همکاری با کوالالامپور کمک خواست.
فرضیه های مختلفی در این راستا مطرح شد و بررسی وضعیت مسافران و کادر پرواز هواپیما نیز مدنظر قرار گرفت.
منزل خلبان و کمک خلبان تفتیش شد و تحقیقات در مورد مسافر ایغور این پرواز نیز مدنظر انجام شد.
چین نیز اعلام کرد گذشته 154 مسافر چینی این هواپیما را مورد بررسی قرار داده است.
ظاهرا شواهدی برای تروریستی بودن ناپدیدشدن این پرواز بدست نیامده است.
یک مقام هوانوردی غیرنظامی چینی نیز گفته است نشانه ای توسط رادارها از اینکه هواپیما وارد حریم هوایی این کشور شده باشد وجود ندارد.
عملیات جستجو برای یافتن این هواپیما یکی از بزرگترین عملیات در تاریخ حمل و نقل هوایی جهان است.
چهار شنبه ۲۸ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۹:۱۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]