واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
شب چهارشنبه آخر سال جشن یا جنگ درون شهری ؟ تهران - ایرنا - «زردی من از تو - سرخی تو از من ». این همان شعار ، جمله و یا شاید هم شعری است که مردم از قدیم هنگامی که چهارشنبه آخر سال از روی آتش می پریدند، زمزمه می کردند.
برخی اقوام رسمشان بر آن بود که در چنین شبی لباسی سرخ بر تن می کردند و آرزو داشتند تا آتش، زردی رویشان را به سرخی و سرزندگی تبدیل کند.
مراسم قاشق زنی و اینکه هر صاحب خانه ای در پیاله قاشک زن چیزی می گذاشت و کودکانی که در چنین روزی چادرهای مادرهای خود را به هوای قاشق زنی می ربودند و خود را زیر چادر مادر پنهان می کردند و با هیجانی وصف ناپذیر جلوی در خانه ها شروع به قاشق زنی می کردند.
یادش بخیر آن زمان که برخی کودکان صاحبخانه از سر شیطنت در تلاش بودند تا چادر از نقاب قاشق زن بیرون بکشند تا ببینند که آیا قاشق زن؛ همسایه کوچه خودشان است یا فردی غریبه که البته به ندرت پای غریبه ای در میان بود.
و پس از کشف هویت قاشق زن بود که غریو فریاد و شادی همه محل یا حداقل خانه مورد نظر را برای دقایقی هر چند کوتاه پر می کرد و آن زمان که هرگز فرا نمی رسید و آن هنگامی بود که داغ خوردن سیب زمینی های زیر خاکستر آتش چهارشنبه سوری بر دل ها می ماند چون همیشه یک یا دو بچه پیدا می شد که از روی شیطینت نفت بر روی خاکستر بریزند و سیب زمینی ها را غیرقابل استفاده کنند.
به این ها می گویند شادی های کوچک که امروز جامعه ما به شدت به آن نیاز دارد اما رنگ باخته اند آن قدر کم رنگ شده اند که باید به عنوان یک داستان باستانی برای کودکان امروز بازگو کرد.
امروز دیگر از بقایای آن چهارشنبه آخر سال یا شب چهارشنبه آخر سال به یاد ماندنی چیزی جز صدای بعضا نارنجک ها و ترقه های بمب مانند، اثر نمانده است .
شهر آن چنان است که انگار به جای جشن ، جنگی تمام عیار درگرفته است . این را دکتر « هرمز شمس» رییس هیات مدیره حمایت از آسیب دیدگان بینایی ( اشک ) می گوید .
وی می افزاید: آخرین سه شنبه سال بیشتر به جنگی درون شهری می ماند تا به جشنی باستانی.
دکتر ˈ امین الله نیک اقبالی ˈفوق تخصص چشم پزشکی و عضو هیات مدیره انجمن چشم پزشکی ایران نیز می گوید: شب چهارشنبه آخر سال هر چند ریشه در سنت ها دارد و یکی از انواع جشن های ایرانی به شمار می آید اما اگر اگر یک نفر هم برای کمی شادمانی، عضوی از اعضای خود را از دست دهد قابل قبول نیست.
وی می افزاید اگر برای ارزش های انسانی و دینی کسی عضوی را از دست بدهد که از دست دادن عضو و مجروحیت در جبهه جنگ از جمله این هاست، ارزش دارد اما اگر افراد جامعه به خاطر یک شادمانی دچار مصدومیت شوند، واقعا جای بحث دارد .
ساعت 20 و 30 دقیقه است و سخنگوی مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی کشور می گوید: تا این زمان شمار مصدومان حوادث چهارشنبه آخرسال که از سوی امدادگران اورژانس 115 به مراکز درمانی و بیمارستانی سراسر کشور منتقل یا در محل درمان سرپایی شدند به 36 نفر رسید.
حداقل در این تهران دو نفر تا الان بر اثر شدت جراحات در ناحیه چشم در بیمارستان فارابی ، هشت نفر در بیمارستان شهید مطهری و یک نفر در لقمان بستری شدند.
این سرخی نیست که بر چهره های زرد مردم شهر می ماند این داغ است که می ماند.
اجتمام(5)**1776**1436
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]