تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):غذا خوردن نزد مصيبت‏زدگان و با خرج آنان، از رفتارهاى جاهليت است و سنّت پيامبر صلى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845019454




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شهر پیشوا جذاب و پذیرا برای مسافران نوروزی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

شهر پیشوا جذاب و پذیرا برای مسافران نوروزی ورامین ، ایرنا- پیشوا که در قدم به عنوان سامنات معروف بوده ، یکی از مهمترین شهرستان های استان تهران است که با وجود مرقد مطهر امامزاده جعفر(ع) برادر بلافصل امام رضا (ع) همه ساله مورد توجه بسیاری از زائران ، مسافران و گردشگران نوروزی می باشد .


شهرستان پیشوا دارای 48 پارچه مسکونی است که از شمال به شهرستان پاکدشت، از جنوب به بخش جوادآباد شهرستان ورامین، از غرب به شهرستان ورامین، و از شرق به شهرستان گرمسار محدود است.
اقتصاد مردم شهرستان پیشوا برپایه کشاورزی استوار است و مهم ترین فرآورده های کشاورزی آن را غلات، صیفی جات، گیاهان صنعتی و محصولات باغی و گلخانه های تشکیل می دهد .
شهرستان پیشوادر دشت همواری جای حدفاصل میان جلگه ورامین و جلگه گرمسار است.
آب و هوای این شهرستان معتدل و خشک است و قرار گرفتن در مجاورت دشت کویر، رشته کوههای البرز و بادهای مرطوب و بارانزای غربی اقلیم آن را تحت تأثیر خود قرار داده است .
واقع شدن بخش مرکزی شهرستان بر روی کوه زیبایی دو چندانی به آن داده و خیابان ها و کوچه های تو درو تو که همگی به مرقد مطهر امامزاده جعفر(ع) ختم می شود زیبایی دو چندانی به آن بخشیده است .
قرار گرفتن دهها آثار تاریخی ، بقاع متبرک امامزادگان و جاذبه های طبیعی این شهرستان را به محیطی آرام جهت بازدید گردشگران نوروزی تبدیل کرده است .
آثار به دست آمده از کاوشهای باستان شناسی، دیرینگی سکنای انسان را در پیشوا به نیمۀ هزارۀ 2قبل از میلاد نشان میدهد وآثار بدست آمده از اکتشافات باستان شناسی آنها را به تمدن سفال خاکستری نشان میدهد .
نتایج حاصله از کاوش های باستان شناسی این گونه می نماید که پس از آخرین خاک سپاری در گورستان باستانی یافت شده در پیشوا، صاحبان سفالینه های خاکستری رنگ به دلایلی
بازار قدیمی پیشوا
این بازار یادگاری از دوره صفویه است که با قدم زدن در آن می توان گذر تاریخ را به خوبی مشاهده کرد. مغازه ها و حجره های قدیمی این بازار کمتر شکل مدرن و امروزی به خود گرفته اند و در آن می توان معماری دوره صفویه را از نزدیک لمس کرد . انتهای این بازار به مرقد مطهر امامزاده جعفر (ع) ختم می شود.
مرقد مطهر امامزاده جعفر(ع)
در کاوش های باستان شناسی که در سالهای اخیر در شهر پیشوا صورت گرفت، گورستانی ‎ 3000ساله کشف گردید که چگونگی تدفین، فرم و ساخت ظرف سفالین و اشیا، مفرغی نهفته دراین گورستان نشان از حضور مهاجرینی از سرزمین های شمالی و شمال غربی در این شهر بوده است.
مرقد مطهر امامزاده جعفر (ع) به این شهرستان پیشوا تقدس خاصی بخشیده به طوریکه این امامزاده مورد توجه خاص مردم منطقه بوده و از سایر نقاط ایران نیز برای عرض ادب به کنار مرقد مطهرش گرد می آیند.
گنبد بقعه امامزاده جعفر(ع) فیروزه ای است که در دوره صفویه بنا شده و در سال ‎ 1227قمری به وسیله فتحعلی شاه قاجار تعمیر شده است.
این گنبد دارای ‎ 21متر ارتفاع از سطح زمین و ‎ 9/5متر قطر دارد و به شیوه دو پوسته ساخته شده که فاصله بین دو پوسته ‎ 7متر می باشد که با توجه به سبک معماری و آثار تزئینی روی گنبد و نیز قدمت تاریخی در ردیف آثار ارزشمند معماری مذهبی ایران به شمار می رود.
این گنبد در قسمت خارجی دارای پوشش کاشی فیروزه ای با نقوش هندسی و کتیبه هایی به خط ثلث و کتیبه های نستعلیق که در بعضی نقاط کتیبه های ثلث را قطع کرده است .
داخل مقبره تا ارتفاع ‎ 1/5متری با کاشی معرق به رنگ فیروزه ای ، مشکی ، زرد سفید بر زمینه لاجوردی با نقوش تزئینی اسلامی مزین می باشد و به احتمال قریب به یقین این کاشی ها جزو تزئینات اولیه بنا می باشد که در بالای ازاره تماما آئینه کاری شده است.
ضریح مطهرامامزاده چند سالی است که تعویض شده است و هنرمندان اصفهانی نهایت ذوق و سلیقه را درساخت آن به کار برده اند و در آن از هنرهای قلمزنی و میناکاری استفاده شده است.
امامزاده عبدالله(ع)
از جمله مناطق زیبا و زیارتی اطراف شهر پیشوا، صحن امامزاده عبدالله(ع) است که در نزدیکی روستای قلعه بلند قرار دارد، این امامزاده زیبا و تاریخی از جمله مناطق بکر و دست نخورده در این منطقه محسوب می شود که سالانه پذیرای عده زیادی از زائران است.
امامزادگان خلیل الله و ابراهیم(ع) معروف به دو تن
امامزادگان خلیل الله و ابراهیم(ع) معروف به ˈدو تنˈ از جمله مراکز زیارتی پیشوا به حساب می آید؛ سبک معماری گنبدی شکل و بدون هیچ گونه تزئینات داخلی و خارجی که فقط سردر شرقی ورودی آن کتبیه کاری تعمیر بنا در سال 1375 هجری شمسی که توسط حاج عبدالوهاب تاجیک تعمیر شده است. مدخل ورودی امامزاده رو به شرق است که در چند سال اخیر حسینه ای برای اجرای مراسم بنا شده و دربی هم در قسمت شمال امامزاده باز کرده اند. داخل حرم با کمی گچبری تزئین شده است.
ساختمان امامزاده از سطح زمین 50 سانت پایین تر است. ایوانی بزرگ که در دوران قاجار الحاق شده است قسمت ورودی شرقی است. مصالح آن آجر و خشت و ملات گل است که مورد احترام اهالی روستاهای اطراف است.
امامزادگان ابراهیم و خلیل الله(ع) هر دو تن از نسل امام موسی بن جعفر(ع) هستند، ضمناً در فاصله 500 متری جنوب امامزادگان دو قلعه باستانی بوده که در چند دهه اخیر کاملاً تخریب شده است.
امامزاده ابراهیم(ع) روستای سناردک
امامزاده ابراهیم(ع) در کنار جاده ابردژ یا قلعه بلند واقع شده، قبرستان بزرگ که حدود سه هکتار زمین است که حسینیه بزرگی به همت مردم در کنار شمال برای مراسم مذهبی مهیاست. ساختمان امامزاده ابراهیم امروز در دست بازسازی کامل قرار گرفته که چند سالی معلق مانده بود امامزاده دارای زائر فراوانی است.
تپه سلام(گلزار شهدای گمنام)
تپه مرتفع سرسبز و پرطراوت که مشرف بر شهر است و چشم انداز زیبایی از دشت پیشوا و حتی جنوب شرق استان تهران را داراست.فضای تپه از درختان کاج پوشیده شده و آبنما و آب روانی در آن جاری است که روح را جلا می دهد و مکان خوبی برای استراحت و تفریح محسوب می شود.مزار چهار شهید گمنام دوران هشت سال دفاع مقدس در این تپه مشرف به امامزاده جعفر(ع) واقع شده است .
آب انبار حصار گلی
در شرق جاده پیشوا به مبارکیه در دو کیلومتری شرق جاده اصلی، روستایی به نام حصار گلی قرار دارد. آب انبار حصارگلی در داخل روستایی واقع است و 27 کیلومتر با ورامین فاصله دارد. این اثر تاریخی که تا اواخر دوره قاجاریه مورد بهره برداری قرار می گرفت، تمامی از آجر و ملات گچ شکل گرفته و راه دسترسی به مخزن آب از یک ردیف پلکان آجری امکان پذیر است.
تپه شغالی
این تپه در دامنه شمال غربی تپه های طبیعی شهر پیشوا واقع شده است. عناصر معماری در تپه شغالی، خشت خام و چینه است. نوع و سبک تزئینات اشیای سفالی و نیز شکل ساخت ظروف و مواد تشکیل دهنده آنها نشان می دهد که این مکان در اواخر هزاره ششم پیش از میلاد برای زیست انتخاب شده است. تپه شغالی در تاریخ 11 شهریور ماه 82 به ثبت ملی رسیده است.
تپه سفالین پیشوا
محوطه باستانی تپه سفالین شهر پیشوا که شامل زمینی وسیع به صورت تپه ماهورهای پراکنده است، که به طور کامل پوشیده از سفالینه های خاکستری و آجری منقوش هزاره دوم و آغازین سده های هزاره اول قبل از میلاد است.
در کاوشهای صورت گرفته از عمق 385 سانتی متری تپه سفالین شهر پیشوا، پس از یک لایحه سیلابی و بر روی خاک بکر، آثار و بقایای سفتلهای مربوط به اواخر هزاره ششم و هزاره پنجم قبل از میلاد به دست آمده است.
جاده سنگفرش
جاده سنگفرش نیز از راهای قدیمی دوران صفویه که با سنگ و ملات ساخته شده است. ظاهرا دلیل ساخت این راه، وجود بارانهای فصلی بوده است که منطقه را تبدیل به ییلاق می کرده است، در امتداد این جاده نهرهای فصلی و رودگلو وجود دارد که آثار پلهایی بر روی انها قابل مشاهده است.
روستاهای طارند علیا و سفلی
این روستاها از آبادترین روستاهای بخش پیشواست. قلعه های دوران صفویه این روستا بسیار فعال بوده اند و در دوران شاه عباس صفوی این روستا خالصانه بوده که به شاعر که شعر به او اهدا می کردند دستور می داده تا روستایی آباد به او داده شود روستای طارند که از دهات ورامین و دارای باغستان بسیار است به آنان داده می شده. دارای محصولاتی مانند غلات صیفی جات پنبه، کاهو، گوجه و بادمجان و علوفه های دامی و دامپروری و کشاورزی در آن رونق فراوان دارد.
پارک بزرگ جنگلی
این پارک بر فراز تپه های مشرف بر شهر، محل ارتزاق و سیاحت خوبی است برای بازدید کنندگان. این پارک با وسعت بیش از 40 هکتار یکی از بزرگترین و زیباترین پارکهای شهرستانهای جنوب شرق استان تهران است که پوشیده شده از درختهای سربه فلک کشیده سرو و کاج که زیبایی خاصی به شهر بخشیده است به طوری که از فواصل دور قابل رؤیت است.
یخچال طبیعی سنتی روستای طارند سفلی و علیا
یخچال طبیعی سنتی روستای طارند سفلی و علیا از سه قسمت مخزن ، سقف و درب تشکیل شده است .بافت اولیه مخزن یخچال که از عمق چهار متری زمین ساخته شده این گروه یخچالها که در سرزمین کویری ایران بنا شده است خود به تنهایی گویای یک ورق از سند تاریخ دوران گذشته از سرزمین ورامین را حکایت می کند که به صورت دایره ای با گنبد بلند با ارتفاع 9 متر از کف زمین است.
با دو متر ضخامت که کم کم هر چه بالاتر می رود از ضخامت آن کاسته می شود. پله ای دور تا دور آن تا آخرین ارتفاع دور می زده جهت تعمیر و کف یخچال از سطح زمین چهار متر عمق دارد این یخچال با آجر و ساروج و خشت خام ساخته شده است و شکل مخروطی مدور آن از استحکام کافی برای ذخیره یخ و مقابله با گرما برخوردار است. یخچال گنبد مخروطی بلند است که در قسمت پایه بسیار ضخیم ساخته که به شکل گنبدی باریک تبدیل شده بود.
این یخچال طبیعی، سنتی به منظور رفع گرمای سرسخت دشت ورامین ساخته شده است و به منظور جلوگیری از تابش مستقیم نور آفتاب مخروطی شکل یخچال طارند تا ارتفاع 9 متر به بالا می رود.
این یخچال با دو دهانه باریک برای ورود و برداشت یخ که در شبهای سرد زمستان نهر آب در دورن گودالها بسته سپس یخچالدار با اره و داس و دیلم یخ را می بریده و قطعه قطعه می کرده و داخل یخچال منتقل می کرده اند و در فصل گرم تابستان در یخچال را می پوشانده و مورد استفاده قرار می گرفته است.
پاچنار
انتهای خیابان امام خمینی (ره) فعلی، چنار بزرگی قرار داشت که چشمه ای جوشان در آن محلات حضور باطراوت خود را به نمایش می گذاشت که به آن محل پاچنار می گفتند. این محل از یک استثناء تاریخی هم برخوردار بود چرا که محل زندگی و منزل شیخ محمود ورامینی از سران مخالف انقلاب مشروطه 1285 ه.ش در آن قرار داشت که به همراه پسرش عبدالعلی خان در این محل زندگی می کردند. در احوالات شیخ محمود ورامینی آمده است که از سران مخالف انقلاب مشروطه بود و از حامیان سرسخت محمدعلی شاه به حساب می آمده، که سرانجام در زندان بطور مشکوک درگذشت.
باغ کوه
بعد از پاچنار، محله ای وجود داشت در آن محل به دلیل اینکه چند درخت توت تنومند با حضوری سرسبز در سه طرف محله تپه ماهور قرار داشت، به آن باغ کوه می گفتند.
سکنه ی آنجا، شخصی به نام استاد محمد باغ کوهی بود.
ایستگاه
محله ای با درختانی تنومند و خوش آب و هوا بود، که مردم اکثر شهر در روز سیزده بدر به آنجا می رفتند، به این محله تفرجی، ایستگاه می گفتند.
کهنک
محله ای کوچک در جنوب شرقی شهر پیشوا قرار دارد، که در طول زمان به روستایی بزرگ تبدیل شده است، که این محله به کهنک شهرت یافته و مزار دو امامزاده به نام موسی و اسحاق (ع) در آن حضوری معنوی و فیزیکی دارند.
قلعه کرد
طبق راویان موثق در زمان های بسیار قدیم، قلعه ای همراه با ساکنان قومیت کردها در آن، در این محل حضور فیزیکی داشتند، که در طول زمان به محله ی قلعه کرد، شهرت پیدا می کند.
چاله مورت
محله ای سرسبز، که چشمه ساری جاری و چاله مانند در آن حضور دلربایی داشته به چاله مورت معروف بوده است، همچنین در این محله، خانواده هایی هم سکونت داشته اند.
سرچشمه محله ای که یکی از قنات های قدیمی شهر از آن می گذشت، به محله ی سرچشمه معروف بود، در کنار این محله ی پرآب، گورستان قدیمی وجود داشت که بعدها تخریب گردید که الان تبدیل به پارک عمومی شده است.
شهیدگاه
این محله، جایگاهی است که امامزاده جعفر(ع) به شهادت می رسند و گویا هنگام شهادت ایشان، در این محل چشمه ای وجود داشته، که بعد از شهادت امامزاده، بدن ایشان در این چشمه غسل داده می شود، به همین خاطر به این محله شهیدگاه می گویند.
کوچه بی بی حور، بی بی نور
در این محله ، مقبره ی کوچک گلی مانند حضور داشت که دو شخص به نام بی بی حور و بی بی نور در آن مدفون بوده اند، از احوالات این دو شخص، سندی در دست نیست که آیا این دو نفر از نسل ائمه (ع) و سادات بوده اند، هم اکنون در این محل، حسینیه ای به نام حسینیه ی نور بنا شده است.
محله دریا
در این محل، درختان بید زیادی در کنار چشمه ای جوشان وجود داشت که تفرجگاه مردم به حساب می آمد که در ایام تعطیل و سیزده بدر برای تفریح و استراحت به آنجا می رفتند و به خاطر حضور چشمه پرآبی که در آن حضور باطراوت داشت، به آن محله ی دریا می گفتند.
محله ی سردهنه سناردک
در این محله، آب نهر سناردک، ظاهر می شد، که به آن صفا و جلای خاصی می بخشیده است، که بنا به همین علت، به آن سردهنه سناردک می گفتند.
صفائیه
در حومه ساختمان آموزش و پرورش و بانک کشاورزی فعلی، محله تفرجگاهی وجود داشت که چشمه آب زلالی از درون باغات آن می گذشت؛ که به آن به خاطر باصفا بودنش، صفائیه می گفتند.
آب انبار چهار سوق
در حومه بازار پیشوا، آب انباری قدیمی وجود دارد که به آب انبار چهار سوق معروف بوده است و هم اکنون نیز، مردم همین نام را بر آن می خوانند.
تهرام564/7254
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]










این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن