تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):خوش‏گمانى، مايه آسايش قلب و سلامت دين است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826001298




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

گزارش فارس از یک شکوه چندین هزار ساله «سیلک»؛ گهواره‌ تمدن تاریخ بشر تو را می‌خواند


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: گزارش فارس از یک شکوه چندین هزار ساله
«سیلک»؛ گهواره‌ تمدن تاریخ بشر تو را می‌خواند
این نخستین گهواره انسان متمدن است که از پس سال‌ها همچنان در حال تکان خوردن است و همه ایرانیان متمدن و البته گردشگران بیگانه اما آشنا با فرهنگ غنی این سرزمین را به سوی خود می‌خواند.

خبرگزاری فارس: «سیلک»؛ گهواره‌ تمدن تاریخ بشر تو را می‌خواند


به گزارش خبرگزاری فارس از کاشان، پنج‌ هزار سال پیش از آن که صدای گریه تولد مسیح به گوش تقویم‌های میلادی رسد، یعنی همان دوران که غارها هنوز گرم از حضور موجودی به نام انسان بود گروهی از تبار فلات‌نشینان ایران که زیبایی طبیعت و فراخی مراتع سرسبز آنان را مسحور خود کرده بود پرنده کوچ خود را به سوی این دشت‌های وسیع به پرواز درآوردند تا پیشگامان تمدن بشری محسوب شوند؛ بر این اساس بود که در اداره ثبت احوال تاریخ مردمان «سیلک» کاشان صاحبان نخستین شناسنامه تمدن نام گرفتند.  

اما با این همه این این جادوی تاریخ تا همین هشتاد و اندی سال پیش ناشناخته بود و حتی مردمان همسایه‌اش برچسب «نفرین شده» را بر پیشانی‌اش چسبانده بودند تا آن که بعد از انتقال شماری از پاره‌های تن این پیکر باستانی به موزه لوور فرانسه، «گیرشمن» به همراه «گودار» ارزش این مجسمه تمدن را دریافت و بار سفر تحقیقاتی خود را به کاشان کهن محکم بست تا دو بیگانه مسئول بررسی تاریخ این تابلوی اصالت شوند.  



تحقیقاتی که موجب شد تپه تاریخی سیلک در حالی که تنها هفت روز از تابستان سال 1310 به روایت تقویم‌های خورشیدی باقی مانده بود با شماره 38 در فهرست آثار تاریخی و ملی ایران به ثبت رسد و در این هنگام بود که چشم‌بورها هم گواهی دادند که پیشینه دو تپه شمالی و جنوبی فراتر از 5 هزار سال است و البته که تپه شمالی با 7 هزار و 500 سال قدمت، از برادر دیگرش در تاریخ بلندقامت‌تر ایستاده است.  

اما سیلک محدود به تپه و چند پستی و بلندی نیست؛ صاحب دو گورستان که شاید به ظاهر نشانه عدم باشد اما در واقع زندگی را حداقل در ده‌ها سده پیش گواهی می‌کند به این گونه که قدمت یکی از گورستان‌ها که گورستان «الف» نامیده می‌شود 3 هزار و 500 ساله است و در 200 متری جنوب تپه جنوبی واقع شده‌ است و گورستان دیگر که گورستان «ب» نامیده می‌شود 3 هزار سال عمر دارد و در زیر باغ‌ها و زمین‌های کشاورزی پهلوی غربی تپه‌ها واقع است.    

دیدن اسکلت‌های آدمیان و حیواناتی که گرچه در نگاه اول خاموشند اما با تمام وجود قدمت غیر قابل تصور سیلک کهن را فریاد می‌زنند بسیار تأمل برانگیز است؛ استخوان‌های بی‌ارزشی که کتاب با ارزش تاریخ چند هزارساله این مجموعه را روایت می‌کنند.      

اما این فیلم مستند مانده از دل تاریخ، تنها محدود به چند سکانس خاک و گور و اسکلت و...نیست بلکه صحنه‌های فانتزی دارد؛ آنجا که در خرابه‌های تپه باستانی سیلک چند اسکلت انسان و ظروف باستانی پیدا شده‌ است؛ این اشیاء علاوه بر عرضه شدن در موزه‌های لوور فرانسه، موزه ملی ایران و موزه باغ فین، در  موزه‌ای در کنار این مجموعه باستانی در قاب دیدگان خودنمایی می‌کند آنچنان که تماشای خرده سفال‌های چند هزار ساله روی زمین و پیرامون این تپه‌ها عادت دل‌انگیز گردشگران این منطقه است.  

سیلک با صنعت نیز بیگانه نیست، پیداشدن دوک‌های ریسندگی و بافندگی نشانی از آشنایی این مردم در هزاره‌های پیش از میلاد از صنعت ریسندگی و بافندگی دارد؛ همچنین ساکنان این منطقه با ذوب کردن فلزات برای خود وسایل و ابزارهای کار می‌ساختند که گواه آن وجود کوره ذوب فلزات در بخش جنوبی این تپه است بنابراین می‌توان به یقین شهر سیلک را جزو صنعتی‌ترین شهرهای آن دوران محسوب کرد.  

آری این نخستین گهواره انسان متمدن است که از پس سال‌ها همچنان در حال تکان خوردن است و همه ایرانیان متمدن و البته گردشگران بیگانه اما آشنا با فرهنگ غنی این سرزمین را به سوی خود می‌خواند. انتهای پیام/63009/ک40

92/12/27 - 00:10





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن