واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
سیاست های اقتصاد مقاومتی بر امنیت غذایی تاکید دارد کرمان - ایرنا - رییس سازمان دامپزشکی کشور، گفت: یکی از موارد مورد تاکید در ابلاغ سیاست های اقتصاد مقاومتی از سوی رهبر معظم انقلاب، موضوع امنیت غذایی است.
![سیاست های اقتصاد مقاومتی بر امنیت غذایی تاکید دارد](http://img7.irna.ir/1392/13921226/81092121/81092121-5576290.jpg)
به گزارش ایرنا، ˈمهدی خلجˈ عصر دوشنبه در آیین تودیع و معارفه مدیران کل قدیم و جدید دامپزشکی استان کرمان در سالن شهید مرتضوی استانداری افزود: امنیت غذایی به مفهوم صرف کمیت نیست بلکه کمیت کیفیت بستر است.
وی تصریح کرد: اگر بستر تولید، بهداشت محور و سلامت گرا باشد در عرف بین المللی می گویند محصول توید می شود و امنیت غذایی فراوانی غذا، در دسترس همه قرار گرفتن و قدرت خرید همگان برای مصرف آن تعریف شده است.
وی افزود: اولین دریافتی که از فعالیت های سازمان دامپزشکی داریم این است که می تواند و مکلف قانونی است که سرمایه عظیم دامی کشور را حفظ کند.
خلج گفت: سازمان دامپزشکی باید در کنار آن کیفیت فرآورده های خام دامی و سلامت انسان را ارتقا دهد و در واقع بیماری هایی که به طور مستقیم از دام به انسان یا از فرآوردهای دامی به انسان انتقال پیدا می کند، کاهش یابد.
وی تاکید کرد: دامپزشکی یکی از اساسی ترین دستگاه هایی است که می تواند در توسعه روستا و تبدیل روستا به مهد تولید و مظهر صفا نقش اساسی داشته باشد.
رییس سازمان دامپزشکی افزود: دامپزشکی یک رشته کلیدی و بی بدیلی است که می تواند در تولید ثروت، اشتغال، رفاه و سلامت همه آدمیان و عرصه ها نقش حیاتی داشته باشد.
وی گفت: برای همین است که می گویند سازمان دامپزشکی یک سازمان فراملی و بین المللی است و مفهوم اش این است که فقط برای شهر و منطقه و کشور خود نیست چون عوامل بیماری زا محدوده و مرز جغرافیایی نمی شناسند.
وی افزود: سازمان دامپزشکی از منظر قوانین بین المللی مرجع صلاحیت دار است یعنی این که در تجارت جهانی و تعامل با بازار دیگر کشورها هیچ مانعی جز مقررات بهداشت نمی تواند مانع جابجایی دام و فرآوردهای دامی و آنچه در سیطره فعالیت های دامپزشکی است، شود.
خلج بیان کرد: ما باید سیاست های بهداشت دام خود را منطبق بر این ضوابط جهان شمول علمی اجرا کنیم و براساس این موارد و قانون قابلیت ردیابی می طلبد که خیلی جدی وارد بازار و عرصه کارمان شویم.
وی ادامه داد: پیام سیاست های اقتصاد مقاومتی این است که اقتصاد ما دچار پویایی، نشاط و استحکام باشد و نلرزد و اگر در برابر تکانه ها و لرزه ها به لرزش در می آید سقوط نکند.
وی گفت: خلاصه فرمایشات رهبری این است که چه کنیم اقتصادی داشته باشیم که تهدیدهای عمدی و سهوی و بلاهای طبیعی نتواند به سقوط آن منجر شوند و شاداب و پویا به سمت جلو حرکت کنیم و در نهایت مردم ما بتوانند اقتصاد مناسب تر، ثروت بیشتر و شادابی و طراوت بیشتر داشته باشند.
خلج خاطرنشان کرد: اولین مولفه ای که رهبری در این پیام می فرمایند رونق اقتصادی با عدالت اجتماعی است و عدالت اجتماعی بدون این که ما بتوانیم رفع فقر از محرومان بکنیم امکانپذیر نیست.
وی به موضوع دام، بهداشت دام و فرآورده های دام اشاره کرد و گفت: تلفیق دام و زراعت می تواند کشاورزی یک کشور را سودزا کند.
وی دام را کارخانه ارزش افزوده زراعت دانست و اظهار کرد: معنایش این است که علوفه اگرچه با شرایط اقلیمی کشور ما آب زیاد می خواهد ولی وقتی مازاد کشاورزی وارد بدنه دام می شود ارزش افزوده چند برابر دارد.
رییس سازمان دامپزشکی اضافه کرد: کشور ما در منطقه ای قرار دارد که پر خطرترین منطقه از نظر بروز و شیوع بیماری های دامی و از همین طریق بیماری هایی که مخاطره جدی برای سلامت انسان ها دارد، محسوب می شود.
وی افزود: رسالت امروز سازمان و همکاران ما در چنین شرایطی ارایه خدمات مطلوب بهداشتی و درمانی به حوزه دام است.
وی بیان کرد: اگر روستاییان و عشایر را جمعیتی تلقی کنیم که کمتر به امکانات دسترسی دارند بنابراین در این رکن از مولفه ما باید خدمات را به دل روستا و عشایر ببریم.
خلج گفت: پیشنهاد ما این است که در دل عشایر و روستا بتوانیم خانه های کوچکی به نام ˈخانه های بهداشت دامˈ داشته باشیم.
رییس سازمان دامپزشکی اضافه کرد: این خانه ها را دولت تدارک ببیند ولی بخش غیردولتی دامپزشکی آنجا مستقر شود و بخشی از هدفمندی یارانه ها را برای خرید خدمات بهداشتی و درمانی دام روستاییان و عشایر بگذاریم و همکاران بخشی خصوصی آنجا فعالیت کنند.
وی مردم محوری را از دیگر مولفه های اقتصاد مقاومتی ذکر کرد و گفت: باید در برنامه هایمان مردم را مشارکت دهیم، تشکل های مختلف تولید کننده و حلقه های واسط خیلی گسترده هستند که باید آنها را در برنامه های سازمان مشارکت دهیم.
رییس سازمان دامپزشکی افزود: این کار را در حوزه ستادی شروع کرده ایم البته در گذشته بوده که آن را گسترش و تعمیق می دهیم.
وی بیان کرد: بیش از 22 هزار نفر یعنی سه و نیم برابر بخش دامپزشکی دولتی، فعالان بخشی غیردولتی دامپزشکی هستند.
وی با تاکید بر این که باید دانش محوری و کارشناس محوری را پیشه کنیم ادامه داد: برای مثال در استان کرمان دنبال کثرت کار نیستیم بلکه دنبال حسن عمل هستیم، اول باید اثبات کنیم کاری را که انجام می دهیم فراتر از بهره وری اثربخشی دارد سپس براساس رهیافت علمی و نگاه جمعیت نگر آن را گسترده کنیم.
خلج گفت: این حرکت نمی طلبد انسان مدیر، خواب آلود و خسته باشد بلکه یک مدیریت جهادی و پویا و مشتاق همواره درخواست طلب می کند.
وی افزود: شاید یکی از مصادیق این نوع مدیریت در مدتی که مسوولیت سازمان را برعهده گرفتم اکثر استاندارانی باشند که تقاضا کرده اند و از جمله استاندار کرمان که رفتار زیبنده و جذابش در ذهن همه مدیران ملی نقش بسته است.
وی گفت: اگرچه دامپزشکی گمنام است اما امیدواریم امروز جلسه تودیع و معارفه که در استانداری کرمان برای یکی از بااهمیت ترین و حساس ترین دستگاه های دولتی با حضور استاندار برگزار شد تبیین اهمیت و انعکاس آن به عرصه مسوولان و مردم باشد.
در این آیین ضمن قدردانی از خدمات بیژن دهقانی مدیرکل سابق دامپزشکی استان کرمان، حسین رشیدی به عنوان مدیرکل جدید این اداره معرفی شد.ک/2
8154/2624
انتهای پیام /*
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]