واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۶ اسفند ۱۳۹۲ (۱۸:۱۸ب.ظ)
رئيس مرکز تحقيقات اسلامي مجلس: نگاه ايرانيان به نوروز نگاه عميق به زندگي و توجه کاربردي به طبيعت است رئيس مرکز تحقيقات اسلامي مجلس گفت: نگاه ايرانيان به نوروز را آميخته با زيبايي، شيوايي، دقت فلسفي، نگاه عميق به زندگي و توجه کاربردي به طبيعت دانست.
به گزارش خبرگزاري موج، آيت الله احمد مبلغي در آستانه عيد نوروز خاطرنشان کرد: يکي از قابليت هاي نوروز آن است که مي تواند به صورت اساسي و هماهنگ در انسان و طبيعت و ارتباط اين دو با هم در جهت رسيدن به خداوند موثر باشد.
آيت الله مبلغي تصريح کرد: واقعيت نوروز اين است که انسان با تبسم طبيعت، تبسم مي زند و همراه با تحول در طبيعت، تحول مي يابد و از خاستگاه وضعيت هاي مهم استثنايي بهار، سرور و شادماني را به دست مي آورد از رهگذر اين سرور و شادماني از نظر فردي، اجتماعي به وضعيت نرمال روحي مي رسد و در فضاي اين وضعيت طبيعي و نرمال شده به استقبال تحول، نوسازي و بازسازي خود و جامعه مي شتابد.
وي گفت: مردم ايران بر اساس نگاه حکمت آميز اسلام با نگاه فلسفي خود به نوروز، بين تحول در طبيعت و مناسبات زندگي يک رابطه مهم و سرنوشت ساز برقرار کرده اند.
آيت الله مبلغي اظهار داشت: نوروز برخي از ظرفيت هاي نهفته آن ناشناخته و مهجور مانده است حقيقت آن است که مي توان عمق اين فلسفه پوياي زندگي را به جهانيان عرضه داشت، فلسفه اي که جالب و جاذب است و به جاي درجا زدن در ذهنيات انتزاعي به طبيعت نظر مي افکند و به نحو شگفت و شگردي بين طبيعت و انسان، پيوند برقرار مي کند و حقا که چنين فلسفه اي در جهانيان از ديرباز تاکنون سابقه نداشته است.
وي با تاکيد بر اينکه در فرصت بهار آدمي به انگيزه و انديشه دست پيدا مي کند و اين دو به صورتي هماهنگ قالبي واحد پيدا مي کنند گفت: اين قالب زيباي برخوردار از انديشه و انگيزه قابليت صدور و عرضه به هر انسان را دارد. و اين عرضه اگر به درستي صورت گيرد طرفداران زيادي به دست خواهد آورد.
آيت الله مبلغي حقيقت نوروز را عبارت از تحولي خودزا، غيرنيازمند به برنامه ريزي و برخوردار از ظرفيت هاي بسيار فردي، اجتماعي، روحي، معنوي، آسماني و زميني دانست و گفت: نفي کنندگان نوروز لازم است به فلسفه خلقت بازنگردند و تصويري درستي از فرآيندهاي تحول وارتباط آن با طبيعت و اين دو با خداوند را در ذهن خود بيافرينند.و با اين پيش درآمد به نوروز بازنگرند تا آنگاه به درستي تشخيص دهند که دست تواناي تحول آفريني فلسفه نوروزي در ارتباط با کمال يابي و معنويت افزايي چه مي کند.
وي ادامه داد: نوروز در فضايي سرشار از شادماني در زدودن غم ها در انسان ها به فرد و جامعه انرژي لازم را براي شروع دوباره به زندگي و نوسازي آن عرضه مي دارد.
آيت الله احمد مبلغي در آستانه عيد باستاني نوروز نگاه ايرانيان به نوروز را آميخته با زيبايي، شيوايي، دقت فلسفي، نگاه عميق به زندگي و توجه کاربردي به طبيعت دانست و خاطرنشان کرد: ايرانيان به دليل جايگاه فلسفي که براي تحويل سال قائل بودند به نوروز جايگاه خاصي بخشيده و آن را به حال خود رها نکردند.
آيت الله مبلغي يادآورشد: هر قومي داراي حکمتي است و ايرانيان از ديرباز حکمت آنها در سنخ حکمت عملي تعريف مي شده است، حکمتي که ناظر به زندگي و بازسازي آن است، نکته کانوني حکمت عملي زندگي تمرکز بر طبيعت، گرفتن شادماني از آن و دادن آن به انسان بوده است. از اين رو مي توان گفت اين حکمت عملي همزمان با تحول در خلقت در پي خلاقيت در زندگي انسان ها مي باشد. و چنين رابطه اي پيوند زدن بين خلقت، خلق و خلاقيت فلسفي است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]