واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
خام فروشی سر سنگ ایران را شکست/65 درصد سنگ ایران به صورت خام صادر می شود خرم آباد - ایرنا - وجود ظرفیت های متعدد در هر منطقه ، فرصت مناسبی برای پیشرفت و توسعه محسوب می شود و ایجاد زیرساخت ها به منظور بهره برداری از فرصت های موجود همواره مورد توجه جدی بوده است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، بدون شک ایران در میان قدرتهای اصلی معدنی جهان جای گرفته و یکی از کشورهای غنی از حیث دارایی های معدنی به حساب می آید که بسیاری از استانهای کشور از نعمت وجود معدن فلزی و غیر فلزی برخوردار هستند.
وجود معادن فراوان درایران ظرفیتی ناب برای توسعه همه جانبه کشوربه شمار می رود به نحوی که در صورت توجه جدی به این بخش ظرفیت های بالقوه سرمایه گذاری در عرصه فرآوری انواع سنگ های تزئینی، ساختمانی و مواد کانی غیر فلزی به فرصت های درخشان توسعه و اشتغال تبدیل خواهد شد.
اما به نظر می رسد از ظرفیت سنگ ایران به درستی استفاده نشده و فعالیت در این حوزه تنها به استخراج منتهی شده و عملا در حوزه فناوری سنگ های استخراجی اقدامات شایسته و کلانی انجام نشده است.
رییس کانون سنگ ایران گفت: در حال حاضر خام فروشی از بزرگترین مشکلات صنعت سنگ کشور به شمار می رود به نحوی که بیش از 65 درصد سنگ ایران به صورت خام به سایر کشورها صادر می شود.
خدادا غیاثوند افزود: نبود شرکت های تخصصی یا پایانه های صادراتی سنگ موجب کاهش چشمگیر ارزش افزوده سنگ شده و این درحالی است که ایجاد این پایانه ها در دولت نهم و دهم به منظور انجام بازاریابی، بازارسازی و صادرات به تصویب رسیده، هرچندکه هنوز در حد یک مصوبه کاغذی است.
وی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص جلوگیری از خام فروشی محصولات تولید داخل در حوزه های مختلف، گفت: متاسفانه پدیده خام فروشی ضربه سنگینی به پیکره صنعت سنگ وارد کرده است.
وی ادامه داد: خام فروشی سنگ موجب انتقال ارزش افزوده این صنعت به خارج از کشور شده و چنانچه فرآوری و جلوگیری از خام فروشی سنگ به صورت ویژه مورد توجه قرار گیرد، منجر به افزایش پنج تا شش برابری ارزش افزوده و اشتغال خواهد شد.
وی افزود: هم اکنون 10 تا 15 درصد سنگ دنیا در ایران تولید می شود که از این میزان تنها یک و نیم درصد در بخش صادرات قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: به دلیل حجم بالای بازار داخلی ، کمتر به بازارهای جهانی توجه شده و سهم ایران از صادرات سنگ به رغم ظزفیت بالای تولید و ذخیره ای ناچیز است.
وی افزود: صنعت سنگ ایران از بزرگترین صنایع کشور محسوب می شود به نحوی که 163 هزار شغل در این صنعت ایجاد شده که از این تعداد 115 هزار نفر در حوزه فناوری، 20 هزار نفر در حوزه معدنی و مابقی در ماشین سازی و بازرگانی فعال هستند.
وی سرمایه گذاری صنعت سنگ کشور را بیش از هشت میلیارد دلار عنوان کرد و گفت: این صنعت سالانه بیش از 15 میلیارد دلار گردش مالی دارد و هشت درصد حمل و نقل کشور را به خود اختصاص داده است.
وی ظرفیت معادن سنگ ایران را بیش از چهار میلیارد تن برشمرد و گفت: دوازده و نیم میلیون تن سنگ در سال از معادن کشور استخراج می شود که معادل بیش از 10 درصد سنگ تولیدی دنیا است.
وی با اشاره به اینکه از نظر حجمی، ایران پس از چین دومین تولید کننده و دومین مصرف کننده سنگ در دنیا است افزود: در همین راستا سیاست گذاران بر مبنای تولید برای بازار داخلی اقدام کرده اند و متاسفانه به بازارهای خارجی توجه نشده است.
وی نبود بازارهای خارجی و مناسب، رکود واحدهای سنگبری توام با رکود بازار داخلی، نبود سرمایه در گردش و نرخ بالای سودهای بانکی را از دیگر مشکلات پیش روی صنعت سنگ برشمرد و تصریح کرد: سودهای 25 تا 30 درصد و مدت زمان کوتاه بازپرداخت اقساط موجب رکود در بخش تولید به ویژه در صنعت سنگ لرستان شده است.
به نظر می رسد بروز پدیده های غیر اقتصادی از جمله خام فروشی که خود دلایل متعددی دارد نیز موجب شده تا معادن سنگ که به راحتی می توان از سرمایه آن استفاده کرد تنها به زحمت برداشت ختم شده و سنگ های ارزشمند این معادن بدون فرآوری خاص و تنها با برش های معمولی و به صورت خام به فروش برسند.
7269/630
انتهای پیام /*
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]