واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
معاون اجتماعی ناجا: بدنبال ارایه مدل های ایرانی - اسلامی هستیم تهران - ایرنا - معاون اجتماعی نیروی انتظامی با اشاره به شرایط و قوانین برگزاری نمایش های زنده لباس، گفت، بدنبال ارایه مدل های ایرانی - اسلامی هستیم.
به گزارش روز یکشنبه ایرنا از پایگاه خبری پلیس، سردار دکتر «سعید منتظرالمهدی» با اشاره به برگزاری سومین جشنواره مد و لباس فجر و حضور نیروی انتظامی در کارگروه ساماندهی مد و لباس و ارائه پیشنهادات از سوی این نیرو، افزود: با توجه به مسوولیت پلیس در حوزه پیشگیری از آسیب ها و ناهنجاری های اجتماعی از جمله موضوع پوشش و حجاب نامناسب، این نیرو در راستای اصلاح رفتارهای ناپسند اجتماعی با سایر سازمان های مسوول همکاری می کند و حضور در کارگروه مد و لباس نیز از این دست همکاری ها است.
وی ادامه داد: شناخت دقیق و مبتنی بر تحقیق و مطالعه در این حوزه، بسیار موثر است و امیداوریم با تشریک مساعی و مشارکت همه جانبه دستگاه های متولی در این بخش به طراحی لباس های ایرانی و اسلامی برسیم و شاهد افزایش این طرح ها در سال آینده نیز باشیم.
منتظرالمهدی افزود: گرچه برگزاری جشنواره های مد و لباس گامی ارزنده در راستای ترویج الگوی ایرانی و اسلامی است اما باید بتوانیم از تمامی ظرفیت های آن بهره ببریم تا در نهایت به پوششی مناسب برای خانواده ها دست یابیم. متاسفانه در مقطعی از زمان این امر مغفول ماند، اما با تشکیل بنیاد مد و لباس در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بستر خوبی برای تهیه لباس هایی همسو با فرهنگ ایرانی فراهم شده است.
وی، رویکرد معاونت اجتماعی نیروی انتظامی در برخورد با اعمال مغایر شئونات اسلامی را، پیشگیرانه و آگاه ساز دانست و گفت: این معاونت با توجه به رسالت و ماهیت خود، برنامه هایی مبتنی بر تعدیل رفتارها و هنجارسازی در حوزه برخورد با بی حجابی و یا بد پوششی را در دستور کار دارد.
به گفته این مقام ارشد انتظامی، پلیس یکی از ارکان تعیین صلاحیت و صدور مجوز در مورد صلاحیت فردی و انتظامی برگزارکنندگان جشنواره و متصدیان، است و هرکجا که سیاستگذاری ها متوجه پوشش ایرانی - اسلامی باشد، نیروی انتظامی نیز وارد عمل شده و حمایت های خود را اعلام می کند.
وی به لباس هایی که کد شیما (شناسه یکپارچه سازی مد و لباس) دریافت می کنند، نیز اشاره کرد و گفت: لباس هایی که در وزارت ارشاد ثبت شده، این کد را دریافت می کنند، در واقع «شیما» نشان استاندارد البسه است.
به گفته معاون اجتماعی ناجا، متاسفانه به علت تداوم فرآیند سنتی تولید لباس، هنوز تمام واحدهای تولیدی، این کد را دریافت نکرده اند اما پیشنهاد پلیس به تولیدکنندگان سنتی این است که آنان نیز برای اخذ این کد، اقدام کنند؛ «شیما» به منزله بارکدی برای لباس های تولیدی در ایران است.
منتظرالمهدی به مذاکرات اخیر پلیس امنیت اخلاقی با مسوولان وزارت ارشاد و فرهنگ اسلامی اشاره کرد و افزود: در این مذاکرات سعی شد بسیاری از موانع روند اخذ کد «شیما» برداشته و فرآیندها تسهیل شود.
این مقام مسوول، این بارکد را مخصوص شناسایی البسه فروشگاه ها و نه لباس بر تن افراد، دانست و گفت: وقتی پلیس برای بررسی لباس ها، به مراکز خرید مراجعه می کند، با مدنظر قرار دادن کد «شیما» می تواند موارد قاچاق را سریع تر و راحت تر کنترل کند.
وی درمورد برگزاری اجرای زنده نمایش لباس و نظر پلیس در این زمینه، گفت: رعایت حدود شرعی و قوانین عرفی جامعه و ضوابط آیین نامه کار گروه ساماندهی مد و لباس در این باره ضروریست و باید متناسب با فرهنگ ایرانی - اسلامی ما باشد.
منتظرالمهدی درمورد شرایط اجرای معرفی زنده لباس ها در ایران، گفت: تقلید شیوه های اجرا به سبک غربی نظیر (کات واک) ممنوع است و مجری نمایش باید نسبت به طراحی و اجرا به سبک ایرانی متناسب با هویت ملی و اسلامی اقدام کند.
این مقام ارشد انتظامی به دیگر شرایطی که در صورت تصویب اجرای این نمایش ها، لازم است، اشاره و خاطرنشان کرد: مانکن مرد ایرانی باید فاقد هرگونه آرایش غیر متعارف مو و چهره که مروج الگوی غیر ایرانی و نامتجانس با عرف و سنت های اسلامی محسوب می شود، باشد و مانکن زن نیز فاقد هرگونه آرایش چهره بوده و ملزم به رعایت کامل حجاب در پوشش و عفاف در رفتار است.
منتظرالمهدی، موسیقی مراسم ارائه مدل های لباس را نیز مهم دانست و گفت: موسیقی نمایش زنده لباس، باید کاملا ایرانی و متناسب با فرهنگ اسلامی - ایرانی ما باشد.
به گفته معاون اجتماعی نیروی انتظامی، لباس هایی که در این مراسم ها به نمایش گذاشته می شود باید دارای مجوزهای قانونی باشند و بازدید از طرح های به نمایش درآمده مربوط به پوشش بانوان در حوزه های خصوصی مانند منزل و مهمانی های غیرمتعارف و رسمی باید تنها مختص بانوان، برگزار شود.
این مقام مسوول افزود: اگر ضرورت برگزاری نمایش زنده لباس احساس و اجرای آن نیز متناظر بر قانون باشد، پلیس منعی برای آن ندارد.
منتظرالمهدی درمورد موسساتی که به تربیت مانکن ها در ایران می پردازند نیز اشاره کرد و گفت: ناجا ممانعتی برای این قبیل موسسات ندارد البته تا جاییکه در چارچوب قوانین و مقررات عمل کنند، در غیر این صورت اگر گزارشی درمورد تخلفات این گونه موسسات ارائه شود، پلیس امنیت اخلاقی ضمن بررسی موضوع و احراز تخلف با جمع آوری مستندات، برخورد قانونی و شدیدی با عوامل آن خواهد داشت.
وی به تحت پیگرد قرار گرفتن افرادی که فعالیت های غیرقانونی و مانکن گونه در سطح شهر دارند، نیز اشاره کرد و اذعان داشت: افرادی که اقدام به عکاسی مانکن گونه در شهر کرده و عکس ها را برای ژورنال های خارج از کشور ارسال می کند، بطور قطع مورد برخورد پلیس قرار می گیرد؛ پلیس امنیت اخلاقی در راستای برخورد با حرکات مانکنی، توانسته طی ماه های اخیر تعدادی از افرادی که اقدام به اینگونه فعالیت ها می کردند را شناسایی و با آنها برخورد کند.
منتظرالمهدی با تاکید بر اینکه فرهنگ و اندیشه ما همواره در همه زمینه ها سرآمد و کارآمد بوده است، گفت: باید تلاش کنیم تا فرهنگ دینی و ایرانی خود را از طریق برگزاری جشنواره هایی مانند مد و لباس نشر و رواج دهیم.
معاون اجتماعی نیروی انتظامی خاطرنشان کرد: هنر و زیبایی همواره نزد ایرانیان بوده و هست و باید با ترویج مد و لباس ایرانی و اسلامی حق انتخاب را برای جوانان خوش سلیقه و زیبا دوست ایرانی فراهم کنیم که این مهم به همت نخبگان در این عرصه محقق می شود.
منتظرالمهدی با اشاره به اینکه در تعالیم و آموزه های اسلام هیچ مخالفتی با اصل زیبایی و خوش سلیقگی وجود ندارد، گفت: اسلام بخاطر مصلحت جامعه و توسعه نظم و آرامش اجتماعی با تبرج و خودنمایی و هنجارشکنی مخالفت کرده است.
وی اظهار داشت: قوانین حاکم بر جامعه اسلامی ایران نیز متأثر از این دیدگاه منطقی و منطبق بر اصول و مبانی دینی حاکم است؛ آنچه که باید تمام دستگاه های مسوول و حتی خانواده ها و نخبگان به آن توجه ویژه ای داشته باشند، روند مهمی به نام «باورسازی» در خصوص وجوب رعایت شئون اسلامی در حوزه های مختلف علی الخصوص در حوزه پوشش است.
معاون اجتماعی نیروی انتظامی افزود: بر اساس این دیدگاه، نیروی انتظامی برای توسعه آموزش همگانی با رویکرد ارتقاء مهارت های اجتماعی برای پیشگیری اجتماعی از بروز آسیب ها و ناهنجاری ها عزم جدی دارد.
اجتمام(1) ** 9105 ** 1071
انتهای پیام /*
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 175]