واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۴ اسفند ۱۳۹۲ (۱۴:۲۵ب.ظ)
با رونمايي از تنديس عاصم اردبيلي و 5 تن از مفاخر استان؛ افتتاح موزه موقت مفاخر اردبيل در محل نگارخانه خطايي هم زمان با برگزاري کنگره نکوداشت استاد صالح عاصم اردبيلي و رونمايي از تنديس اين شاعر و اديب بزرگ استان، موزه مفاخر و مشاهير استان نيز به صورت موقت در نگارخانه خطايي در جوار بقعه شيخ صفي الدين اردبيلي به بهره برداري رسيد.
به گزارش خبرگزاري موج، در اين مراسم که به همت حوزه هنري استان و همچنين با مشارکت شهرداري اردبيل عصر روز پنجشنبه 22 اسفند در محل نگارخانه خطايي اردبيل برگزار شد، علاوه بر رونمايي از تنديس استاد عاصم اردبيلي به عنوان برنامه جنبي آئين نکوداشت اين شاعر، تنديس پنج تن از مشاهير و مفاخر تاريخي، علمي، فرهنگي و هنري اردبيل نيز رونمايي شد.
تنديس بابا صفري نويسنده، محقق و شهردار سابق اردبيل، آيت الله حاج ميرزا يوسف مجتهد اردبيلي، آيت الله حاج ميرزا محسن مجتهد اردبيلي، حاجي باباخان مجاهد دوره مشروطه اردبيل، و استاد شاهي شاعر و اديب از چهره هاي فرهنگي، تاريخي و اجتماعي در اين موزه قرار داده شده است.
معاون سياسي استاندار اردبيل در مراسم آغاز به کار موزه مفاخر اردبيل و رونمايي از تنديس استاد عاصم به غناي ميراث فرهنگي و معنوي اين استان اشاره کرد و يادآور شد: بايد دين هنرمندان و مفاخر اردبيل ادا شود.
طاهر شريفي با بيان اينکه فرصت هاي فرهنگي زيادي را از دست داده ايم، تاکيد کرد: اين بزرگداشت ها جهت بهره مندي از بخشي از ميراث فرهنگي ما مي تواند فرصت مناسبي براي هنرمندان و مفاخر استاني باشد.
وي ايجاد موزه مفاخر استان را از مهمترين نيازهاي فرهنگي استان جهت تکريم هنرمندان بزرگ استان بيان کرد و افزود: باغ موزه مفاخر و مشاهير اردبيل بايد از سهم فرهنگي استان در مکان مناسب ايجاد شود.
بيوک جامعي - پژوهشگر حوزه فرهنگ و تاريخ استان اردبيل نيز در اين مراسم بحث فرهنگي را بزرگترين دغدغه جامعه کنوني برشمرد و گفت: اگر نتوانيم فرهنگ خود را اعتلاء دهيم نمي توانيم به دستاوردهاي بزرگ برسيم، چرا که تمام موفقيت هاي اقتصادي، اجتماعي و علمي به توسعه فرهنگي بستگي دارد.
جامعي تجليل از استاد عاصم اردبيلي را تجليل از مقام انسانيت، علم، انديشه و شرف دانست و عنوان کرد: تداوم اين برنامه ها و تجليل ها درس هاي بزرگي براي آيندگان خواهد داشت، چرا که آنها خواهند ديد که نسل حاضر پاسدار و قدردان انديشمندان و مفاخر خود بوده اند.
وي ايجاد موزه مفاخر اردبيل در نگارخانه خطايي را اولين گام براي ايجاد موزه دائم برشمرد و يادآور شد: اين جانمايي موقت بوده و با ايجاد باغ موزه مفاخر استان تنديس هاي موجود به باغ موزه دائم منتقل خواهد شد.
اين پژوهشگر حوزه فرهنگ و تاريخ استان اردبيل همچنين در پايان سخنان خود با تجليل از خانواده مؤذن زاده اردبيلي؛ از اين خانواده هنرمند به عنوان سرمايه ارزشمند فرهنگي و هنري براي استان اردبيل ياد کرد و گفت: ساخت تنديس 5 تن از مفاخر و مشاهير استان اردبيل توسط استاد ودود مؤذن زاده اردبيلي که امروز از آنها رونمايي شد، تنها گوشه اي از هنرهاي قابل تحسين وي و خانواده هنرمند وي مي باشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]