تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 28 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):در هر جمعه، اندكى از سبيل و ناخن‏هاى خود را بگير، و اگر هم چيزى وجود نداشته باشد، آن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816420020




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اندیشکده انگلیسی:نظم جدیدی در خلیج فارس در حال ظهور است


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

همزمان با تشدید اختلافات ریاض با دوحه اندیشکده انگلیسی:نظم جدیدی در خلیج فارس در حال ظهور است تهران - ایرنا - اندیشکده انگلیسی رویال یونایتد (RUSI) می گوید: تشدید اختلافات میان عربستان سعودی، امارات و بحرین با قطر و فراخواندن سفیرانشان از دوحه ، نشان دهنده یک نظم جدید منطقه ای در حال ظهور است.


به گزارش ایرنا ، ˈمایکل استیفنزˈ معاون مدیر شعبه این اندیشکده در قطر در مقاله ای که در پایگاه اطلاع رسانی این اندیشکده منتشر شد، نوشت: اگر این شکاف تشدید شود تاثیرات طولانی مدت و زیانباری بر شورای همکاری خلیج فارس خواهد داشت و این ظرفیت بالقوه را دارد که به یک بحران دیپلماتیک واقعی تبدیل شود.
به نوشته این اندیشکده انگلیسی ، شیخ تمیم بن حمد آل ثانی امیر 33 ساله قطر با بزرگترین آزمایش دوران کوتاه حکومت خود رو به رو است. امیر قطر که در محاصره رهبرانی که دو برابر او سن دارند قرار گرفته ، در موقعیت دشواری قرار دارد.
اعضای دیگر شورای همکاری خلیج فارس این خواسته را مطرح کرده اند که قطر روابط خود را با اخوان المسلمین قطع کند و شیخ یوسف القرضاوی رهبر معنوی آن را اخراج کند.
هر چند حمد - پدر تمیم که 18 سال بر قطر حکومت کرده است - پشت سر پسرش قرار دارد اما امیر قطر با این وسوسه رو به رو است که در برابر همتایان خود بایستد تا نشان دهد با آنان برابر است و در برابر آنچه دوحه تاکتیک های زورگویانه می داند، می ایستد.
در حقیقت این همان کاری است که قطر انجام داده است. به گفته یک مقام قطری، این کشور صرفنظر از فشارها اجازه نمی دهد که سیاست خارجی اش از دست برود زیرا این موضوع اصول است که قطر بدون توجه به هزینه ها پای آن می ایستد.
اما واقعیت این است که قطر باید برای کاستن از فشارهای که بر آن وارد می شود کاری انجام دهد. قطر باید به منبع تنش ها بین این کشور با همسایگان خود - موضوع اخوان المسلمین - بپردازد.
قطر می تواند ضمن تاکید بر تعهدات خود به امنیت و ثبات شورای همکاری خلیج فارس ، بدون سر و صدا برخی از اعضای اخوان المسلمین را که در پی تغییر رژیم مصر به قطر آمده اند از این کشور اخراج کند.
اما اگر قطر تصمیم بگیرد بر موضع خود پافشاری کند این اقدام پیامدهای شدیدی هم برای قطر و هم برای شورای همکاری خواهد داشت.
عربستان سعودی در سال های اخیر در میان کشورهای خلیج فارس از همه قاطعانه تر عمل کرده که عمدتا هم ناشی از ترس آن از ایران است.
این اندیشکده انگلیسی در ادامه سیاستهای تفرقه افکنانه منطقه ای خود نوشته است: در حقیقت ، موضع تهاجمی اخیر سیاست خارجی عربستان برخاسته از دیدگاه برد - باخت است مبنی بر اینکه هر موضوع منطقه ای که در جهت منافع عربستان نباشد ، یک دستاورد و پیروزی برای ایران یا اخوان المسلمین است ؛ که هر دوی آنها علاقه زیادی به فروپاشی رژیم آل سعود دارند!
چیزی که وضع را بدتر می کند این است که آمریکا که حامی امنیتی اصلی عربستان است در موضوعات مهم منطقه ای متحد مصممی نبوده که این امر هراس عربستان را بیشتر کرده و آل سعود را متقاعد کرده که باید امنیت منطقه ای را در دست خود بگیرند.
گروه سه گانه امارات، عربستان و بحرین در کانون شورای همکاری خلیج هستند که در مسائل امنیتی موضع مشابهی می گیرند و اکنون سوال مهم این است که آیا شکاف بین این گروه سه گانه با اعضای پیرامونی ، تلاش های امنیتی مشترک شورای همکاری را مخدوش خواهد کرد یا نه.
جواب این سوال مثبت است و اگر این شکاف تشدید شود تاثیرات طولانی مدت و زیانباری بر شورای همکاری خلیج فارس خواهد داشت.
این شرایط تنها به یک نتیجه منجر می شود و آن قدرت گیری ایران به بهای یک شورای همکاری خلیج ضعیف و منشعب است.
این مساله سوالات مهمی برای سیاست گذاران غربی ایجاد می کند از جمله اینکه آیا مواضع انگلیس و آمریکا در منطقه خلیج فارس باید با شرایط جدید تطبیق داده شود یا نه.
روابط قوی انگلیس با قطر می تواند روابط با ریاض یا ابوظبی را مخدوش کند.
اندیشکده انگلیسی رویال یونایتد افزوده است:در نهایت اینکه از بحران جاری هیچ سناریوی خوبی بیرون نمی آید و به هر حال روابط عربستان و امارات با قطر تا مدتی آسیب دیده خواهد بود.

** هدف ایرنا از انتشار این نوع مقالات اندیشکده ها، اطلاع رسانی درباره نگرش این اتاق های فکر است و انتشار این مقاله ها الزاما به معنای تایید تمام محتوای آنها نیست.
مترجمام**1078**1575
انتهای پیام /*










این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن