محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1845014610
هنرمند ژاپنی تاری با 5 سیم را به موزه موسیقی اهدا کرد/ تجلیل از زندهیاد حسین تهرانی
واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
فرهنگ و هنر > موسیقی و هنرهای تجسمی
هنرمند ژاپنی تاری با 5 سیم را به موزه موسیقی اهدا کرد/ تجلیل از زندهیاد حسین تهرانی
مراسم نکوداشت یاد و خاطر حسین تهرانی نوازنده تنبک با حضور علی مرادخانی معاون هنری وزارت ارشاد و برخی از هنرمندان همدوره این نوازنده و همچنین اهدای تاری با پنج سیم توسط یک پژوهشگر ژاپنی به موزه موسیقی در محل این موزه برگزار شد.
به گزارش خبرنگار مهر، در ابتدی این مراسم که با اندکی تخیر برگزار شد علی مرادخانی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که با حفظ سمت رئیس موزه موسیقی نیز هست ضمن خوش آمدگویی به حاضران در جمع و زنده کردن یاد و خاطر حسین تهرانی نوازنده تنبک گفت: باید دور هم جمع شویم و درباره بزرگان سخن بگوییم تا دریابیم که تفاوت میان شخصیتهای مختلف به چه دلیل است. این مدیر فرهنگی افزود: برگزاری چنین برنامههایی به رفتارشناسی حرفهای در دنیای هنر کمک می کند. وجود چنین برنامه هایی است که باعث می شود شخصیت های برجسته که سالها برای حرفه و رفتار خود زحمت کشیده اند، به خصوص در میان نسل جوان شناخته شوند.
وی با اشاره به حضور «تسوکه» پژوهشگر موسیقی شرق و همچنین موسیقدان ژاپنی در این مراسم گفت: در این مراسم علاوهبر زنده نگه داشتن یاد و خاطر زندهیاد حسین تهرانی، بنا داریم از تسوکه پژوهشگر موسیقی شرق و همچنین موسیقدان ژاپنی مراتب قدردانی را به جا آوریم چراکه وی قرار است ساز خود را که یادگار دوران حضور در ایران و آموزش تار است به موزه هدیه دهد. یکی از ویژگی های این تار اهدایی پنج سیم بودن آن است. در واقع این ساز متعلق به نسل تارهای با پنج سیم است، حال اینکه سازهای تار امروزی همگی 6 سیم دارند. مرادخانی درباره شناخت این پژوهشگر ژاپنی از ایران توضیح داد: «تسوکه» محققی است که موسیقی ایرانی را به خوبی میشناسد و با فرهنگ ایرانی آشنایی دارد. او امروز در ایران است تا بخش کوچکی از فرهنگ موسیقایی سرزمین ما را به موزه موسیقی هدیه دهد. به نظر من باید از وجود چنین رخدادهای هنری و همچنین حضور چنین شخصیت هایی به بهترین شکل ممکن استفاده کنیم. رئیس موزه موسیقی در پایان صحبت های خود متذکر شد: موزه موسیقی امکان و آمادگی دارد تا در سطح بین المللی فعالیت کند. در همین راستا سالن و استودیوی موزه موسیقی آماده است تا برنامه های مختلفی را در سال آینده برنامه ریزی و برگزار کند. برگزاری جلسات کارگاهی از سوی بزرگان موسیقی در محل موزه موسیقی مانند کارگاه مباحث علمی درباره ردیف موسیقی با حضور فرهاد فخرالدینی و اجرای برنامه هایی برای جوانان اهل موسیقی توسط حسن ریاحی از جمله کارهایی است که توسط موزه موسیقی طراحی و در سال آینده اجرا خواهد شد.
پس از پایان صحبت های معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس موزه موسیقی، نماهنگ بیست و دو دقیقه ای درباره زندگی و آثار حسین تهرانی به نمایش درآمد. این نماهنگ به مناسبت چهلمین سالگرد درگذشت این نوازنده تنبک ساخته شده بود. این نماهنگ با نمایش دستهای حسین تهرانی بر ساز تنبک آغاز شد و تنبکنوازی این هنرمند برای دقایقی به نمایش درآمد و پس از آن گفتگوی عماد رام با حسین تهرانی که در سال 1349 انجام شده بود، پخش شد. یکی دیگر از بخش های این فیلم مستند به گروه تنبکنوازی حسین تهرانی اختصاص داشت؛ گروهی که در سال 1346 تاسیس شد و در این فیلم چهره جوانی حسین تهرانی و محمد اسماعیلی استاد تنبک نواز حال حاضر ایرانی نمایش داده شد. در بخش هایی از این کلیپ تهرانی اعلام کرد که محمد اسماعیلی جانشین او خواهد بود.
پس از پایان این نماهنگ، محمد اسماعیلی نوازنده برجسته تنبک در حالی که اشک های خود را از روی گونه ها پاک می کرد روی صحنه آمد و با خواندن این بیت از حافظ چنین گفت: بدین رواق زبرجد نوشتهاند به زر / که جز نکویی اهل کرم نخواهد ماند. تصاویری که دیدم غم انگیز بود و مرا به سالهای دور برد. پیر و استاد تنبک نوازی ایران در حالی که سعی می کرد با بغض سخن نگوید، ادامه داد: من از شاگردان استاد حسین تهرانی هستم. تهرانی همیشه می گفت اول انسان باش بعد نوازنده. اگر در جامعه امروز به این سخن حسین تهرانی توجه شود بسیاری از مشکلات حل می شود. اسماعیلی در ادامه صحبتهای خود با اشاره به سعید ثابت نوازنده سنتور که از شاگردان فرامرز پایور نیز بوده است، گفت: سعید از شاگردان برجسته فرامرز پایور است که نه تنها شاگردی بلکه یازده سال پرستاری پایور را نیز انجام داد. من یادم هست که سعید پایور را حمام می برد و همراه با خانواده اش او را تر و خشک می کرد. حال اینکه سعید ثابت از استادان برجسته در دانشگاه است. این نوازنده تنبک در پایان صحبت های خود از ثابت دعوت کرد تا او هم صحبت کند. سعید ثابت پس از آمدن روی صحنه محمد اسماعیلی را در آغوش گرفت و گریه کرد و گفت: حسین تهرانی در سخنان خود گفته بود که 50 سال بر پوست و چوب کوبیدم و در این مدت مردم بر سر من کوبیدند چراکه در آن دوران برای نوازنده تنبک هیچ شخصیتی قائل نبودند. این نوازنده سنتور در ادامه افزود: به نظر من حسین تهرانی در نوازندگی تنبک انقلاب کرد و به نوازنده تنبک شخصیت داد. تهرانی حرکتی را آغاز کرد که پاسداری و ادامه آن بسیار مهم بود که این وظیفه مهم را بعد از تهرانی، محمد اسماعیلی به بهترین شکل ممکن انجام داد.
در ادامه این مراسم فرهاد فخرالدینی به عنوان یکی از دوستان حسین تهرانی روی صحنه آمد و گفت: زمانی که هنرستان موسیقی دوره عالی را می گذراندم، حسین تهرانی مدرس هنرستان بود. موضوع پایان نامه ام را «ریتم در موسیقی ایران» انتخاب کرده بودم. آن زمان از تهرانی خواستم تا قطعاتی را بنوازد و من آنها را نت نگاری کنم. تهرانی با گشاده رویی تمام ریتم های زورخانه ای را برای من نواخت و من نت نویسی کردم. تهرانی این کار را بدون هیچ چشمداشتی برای من انجام داد.
وی ادامه داد: بعدها جلسه های بسیاری را برای نوشتن کتاب حسین تهرانی برگزار کردیم. خالقی، فروغ، ظریف، دهلوی، پورتراب و بسیاری دیگر حضور داشتند. در نهایت نیز برای نت نویسی تنبک نیز سه خط را در نظر گرفتیم. من در نوشتن کتاب حسین تهرانی تلاش بسیاری داشتم تا بتوانم به او ادای دِین کنم.
رهبر اسبق ارکستر ملی و رهبر کنونی ارکستر مهرنوازان با اشاره به ضبط قطعه های موجود در کتاب تهرانی گفت: تمام قطعه های کتاب را با حضور هوشنگ ظریف و با اجرای حسین تهرانی ضبط کردیم که هیچ کدام از این ضبط ها سرنوشتشان مشخص نیست. پس از پایان صحبت های فخرالدینی دو نوازی تنبک محمد اسماعیلی و سنتور سعید ثابت برای حاضران اجرا شد. در ادامه هاشمی یکی از دوستان حسین تهرانی درباره او گفت: از یکی از مرشدان زورخانه شنیدم که تهرانی در زمان حیات خود گاهی به زورخانه می آمد و نوازندگی مرشد را گوش می کرد و نکاتی را یادداشت می کرد. این حرکتِ تهرانی نشانه این است که تهرانی به میان اجتماع رفت تا خودش تجربه کند و از داشته های دیگران بهره بگیرد. بخش دوم این برنامه به اهدای ساز تار از سوی «تسوکه» محقق ژاپنی به موزه موسیقی اختصاص داشت. این پژوهشگر که زبان فارسی را به درستی سخن می گفت، در آغاز صحبت های خود به حضور در ایران اشاره کرد و گقت: در پاییز 1963 یعنی بیش از نیم قرن پیش به ایران آمدم. تخصص من موسیقیشناسی و موضوع تحقیقم نیز موسیقی سنتی ایران بود که در ژاپن شناختهشده نبود. در همان سال در دانشکده ادبیات دانشگاه تهران در رشته ادبیات مشغول تحصیل شدم. در همان زمان نزد نصراله زرین پنجه نوازندگی سه تار را آغازکردم. در سال 1964 گروه موسیقی دانشگاه تهرن تاسیس شد و من در آن زمان تنها دانشجوی موسیقی این دانشگاه بودم.
این پژوهشگر موسیقی با اشاره به چگونگی خرید ساز تاری با پنج سیم گفت: در آن زمان زرین پنجه به من پیشنهاد کرد تا ساز تاری را که مشهور و قدیمی بود، بخریم. این ساز متعلق به یکی از دوستان زرین پنجه و ساخته استاد «فرج الله» بود. در آن زمان برای خرید این ساز 3 هزار ریال پول دادم. این مبلغ در آن زمان پول کمی نبود. این نوازنده تار ژاپنی در ادامه به ویژگی های این ساز اهدایی اشاره کرد و گفت: این ساز تار 5 سیم دارد، در حالی که سازهای تاری که اکنون در موسیقی ایرانی مورد استفاده قرار می گیرند 6 سیم دارند. سال گذشته وقتی برای دیدن موزه موسیقی به اینجا آمدم از وجود چنین فضایی بسیار لذت بردم اما جای خالی این تار 5 سیم را کنار سایر تارهای 6 سیم ایرانی که در موزه موسیقی وجود دارد، خالی دیدم از همین رو تصمیم گرفتم در سفر بعدی خود این ساز را به موزه موسیقی اهدا کنم. «تسوکه» نوازنده و پژوهشگر موسیقی ژاپنی پس از پایان صحبت هایش تار 5 سیم خود را به علی مرادخانی رئیس موزه موسیقی تقدیم کرد و مرادخانی هم این تار پنج سیم را به کیوان ساکت تقدیم کرد تا با این تار قطعاتی از موسیقی ایرانی را اجرا کند همچنین در این اجرا قاسم رفعتی حضور داشت و قطعاتی را به صورت ساز و آواز اجرا کردند.
نکته جالب این اجرا این بود که «تسوکه» نوازنده و پژوهشگر موسیقی ژاپنی هنگامی که ساکت و رفعتی قطعاتی از موسیقی ایرانی را اجرا می کردند از کل اجرا فیلمبرداری می کرد و این نوع اجرای موسیقی را یکی از پدیده های موسیقایی شرق می دانست. پس از پایان این اجرا علی مرادخانی معاون هنری وزارت ارشاد و رئیس موزه موسیقی به همراه سایر هنرمندان حاضر در جمع این ساز را در جایگاه خود در کنار سایر تارهای ایرانی قرار داد. حسن ریاحی، اسماعیل آزادفر، رامبد صدیف، ادیب بومند، رضا ژاله و عباس سجادی از دیگر هنرمندان و دست اندرکاران موسیقی ایران بودند که در این جلسه حضور داشتند.
۱۳۹۲/۱۲/۲۴ - ۰۸:۴۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 121]
صفحات پیشنهادی
هنرمند پیشکسوت موسیقی فولکلور کردستان تجلیل شد
هنرمند پیشکسوت موسیقی فولکلور کردستان تجلیل شد سنندج ـ ایرنا - توسط انجمن تجلیل از مفاخر استان کردستان از سال ها تلاش و هنرنمایی سید محمد شیخ احمدی متخلص به سید محمد سراب خواننده و هنرمند پیشکسوت موسیقی فولکلور کردستان بویژه نواهای منطقه اردلان و لیلاخ روز پنجشنبه تجلیل شد بهبررسی نخستین اپرای تاریخ موسیقی در خانه هنرمندان
فرهنگ و هنر موسیقی و هنرهای تجسمی بررسی نخستین اپرای تاریخ موسیقی در خانه هنرمندان نشست کانون جستجوی شنیداری با موضوع مونته وردی اُرفئو در خانه هنرمندان ایران برگزار می شود به گزارش خبرگزاری مهر نشست کانون جستجوی شنیداری با موضوع «مونته وردی اُرفئو» با سخنرانیهنرمندان شاخص ایلام در آستانه سال نو تجلیل می شوند
هنرمندان شاخص ایلام در آستانه سال نو تجلیل می شوند ایلام- ایرنا- مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی ایلام گفت آیین ویژه تجلیل از هنرمندان شاخص این استان در آستانه سال نو برگزار می شود علی گهرسودی عصر دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد این هنرمندان شامل برگزیدگان سطوح مناهدای تندیس طلایی انسانیت به 12 هنرمند و ورزشکار
اهدای تندیس طلایی انسانیت به 12 هنرمند و ورزشکار باشگاه هنرمندان 12 تندیس طلایی انسانیت را طی مراسمی باشکوه به 12 هنرمند و ورزشکار اهدا کرد به گزارش ایرنا در این مراسم که ورزشکاران هنرمندان تعدادی از پیشکسوتان هنر و ورزش و مسوولان سیاسی کشور درآن شرکت داشتند تندیس طلایی به نتندیس طلایی انسانیت به 12 هنرمند و ورزشکاران اهدا شد
تندیس طلایی انسانیت به 12 هنرمند و ورزشکاران اهدا شد تهران-ایرنا-باشگاه هنرمندان 12 تندیس طلایی انسانیت را طی مراسمی باشکوه به 12 هنرمند و ورزشکار اهدا کرد به گزارش ایرنا دراین مراسم که ورزشکاران هنرمندان تعدادی از پیشکسوتان هنر و ورزش و مسوولان سیاسی کشور درآن شرکت داشتند تندیرئیس حوزه هنری بوشهر: هنرمندان موسیقی حوزه هنری بوشهر تجلیل میشوند
رئیس حوزه هنری بوشهر هنرمندان موسیقی حوزه هنری بوشهر تجلیل میشوندرئیس حوزه هنری بوشهر گفت در آیینی با حضور مسئولان هنرمندان رشته موسیقی حوزه هنری بوشهر تجلیل میشوند سیدحسین سیدزاده امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در بوشهر اظهار داشت کارگاه هفتگی داستان نویسی مقدماتی حوزه هرونمایی از «کتاب _ سالنامه جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی» تقاضای مادر شهید «ستاری» از رسانهها
رونمایی از کتاب سالنامه جبهه فرهنگی انقلاب اسلامیتقاضای مادر شهید ستاری از رسانهها تجلیل از خانواده مرحوم فردیدر مراسم رونمایی از کتاب سالنامه جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی خانواده شهدا مؤسسه راه دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی برنامه تلویزیونی ثریا همچنین خانواده متجلیل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی از معاون سیما
تجلیل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی از معاون سیمارئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی قصد دارد به خاطر نگارش کتاب جامعهشناسی انتخابات یازدهم از علی دارابی نگارنده این کتاب تجلیل کند به گزارش خبرگزاری فارس مراسم تجلیل از علی دارابی نویسنده و استاد دانشگاه فردا چهارشنبه با حضور غلااجرای موسیقی اقوام ایرانی در موزه متروپولیتن آمریکا
فرهنگ و هنر موسیقی و هنرهای تجسمی اجرای موسیقی اقوام ایرانی در موزه متروپولیتن آمریکا گروه موسیقی رستاک روز 15 اسفندماه در جشن سالانه موزه متروپولیتن نیویورک به مناسبت نوروز به اجرای موسیقی اقوام ایرانی در این موزه میپردازد به گزارش خبرنگار مهر گروه موسیقی «رستاک&rمراسم بزرگداشت سیمین دانشور/1 صالحی: سیمین با نگاه اعتدالگرایانه تاریخ را به یاد داشت/ جلال برای او نقطه اتکا
مراسم بزرگداشت سیمین دانشور 1صالحی سیمین با نگاه اعتدالگرایانه تاریخ را به یاد داشت جلال برای او نقطه اتکا بود اما نقطه ماندن نبودمعاون فرهنگی وزیر ارشاد ضمن اشاره به اینکه سیمین دانشور تا آخرین لحظه سیمین بود گفت او با نگاه اعتدالگرایانه تاریخ خود را به یاد داشت به گزارشنماهنگهای تولیدی جدید مرکز موسیقی و سرود صداوسیما
نماهنگهای تولیدی جدید مرکز موسیقی و سرود صداوسیما مناجات امید دل یادم کن به رهی دیدم عناوین موسیقی تصویری تولیدی جدید مرکز موسیقی وسرود صداوسیما است به گزارش حوزه موسیقی باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی مرکز موسیقی وسرود صداوسیما نماهنگ مناجات با آهنگسازیمعاون سیما برای یک کتاب انتخاباتی تجلیل شد/ تشریح پدیدهای به نام «لج ملی»
فرهنگ و هنر رادیو و تلویزیون معاون سیما برای یک کتاب انتخاباتی تجلیل شد تشریح پدیدهای به نام لج ملی معاون سیما در مراسمی که برای تقدیر از او به خاطر نگارش یک کتاب انتخاباتی برگزار شد تأکید کرد در برخی انتخابات افکار عمومی به برخی جریانات لج می کنند تا آن جریان به هر قیمتیچنین فیلمی تاکنون برای خانواده شهدا ساخته نشده بود اهدای تابلوی نفیس هنرمند جانباز به کارگردان «شیار 143&
چنین فیلمی تاکنون برای خانواده شهدا ساخته نشده بوداهدای تابلوی نفیس هنرمند جانباز به کارگردان شیار 143استاد حسین نیکطلب در خصوص اهدای تابلو نفیس به کارگردان شیار 143 گفت چنین فیلمی و با این نگاه تاکنون برای خانواده شهدا ساخته نشده بود و برای من که تداعی کننده سال های گذشته تا کنبررسی «اُرفئو»؛ نخستین اپرای تاریخ موسیقی
بررسی اُرفئو نخستین اپرای تاریخ موسیقی نشست کانون جست و جوی شنیداری با موضوع مونته وردی اُرفئو در خانه هنرمندان ایران برگزار میشود به گزارش حوزه موسیقی باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی خانه هنرمندان ایران نشست کانون جست و جوی شنیداری با موضوع مونته وردی اُرفئواعضای گروه موسیقی لیان بوشهر فرم اهدای عضو تکمیل کردند
اعضای گروه موسیقی لیان بوشهر فرم اهدای عضو تکمیل کردند بوشهر - ایرنا - هفت عضو گروه موسیقی بین المللی لیان بوشهر با حضور در جشن روز پرستار فرم های اهدای اعضای بدن برای در اختیار گذاشتن به بیماران نیازمند تکمیل کردند سرپرست گروه موسیقی بین المللی لیان بوشهر شامگاه جمعه در گفت و گطی مراسمی در صدا و سیما برگزیدگان برنامه قرآنی «إسرا» معرفی و تجلیل شدند+اسامی
طی مراسمی در صدا و سیمابرگزیدگان برنامه قرآنی إسرا معرفی و تجلیل شدند اسامیسومین دوره مسابقه تلویزیونی اسرا با معرفی برگزیدگان در رشتههای قرائت حفظ اذان دعا و مداحی روز گذشته به کار خود پایان داد به گزارش خبرنگار فعالیتهای قرآنی خبرگزاری فارس مراسم اختتامیه سومین دوره مسابقبزرگداشت سیمین دانشور در خانه هنرمندان ایران
بزرگداشت سیمین دانشور در خانه هنرمندان ایران مراسم بزرگداشت سیمین دانشور یکشنبه 18 اسفند در خانه هنرمندان ایران برگزار می شود به گزارش حوزه ادبیات باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی خانه هنرمندان ایران مراسم بزرگداشت سیمین دانشور با عنوان با سیمین 1300-1390 همزمان با-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها