تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833366982
عربستان مجبور است سیاست های خود را تعدیل کند
واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
عربستان مجبور است سیاست های خود را تعدیل کند بین الملل > خاورمیانه - نعمت زاده می گوید: عربستان باید بپذیرد که این آخرین فرصت های این کشور برای فاصله گرفتن از سیاست های غلط پیشین است.
سعید جعفری پویا: دولت عربستان سعودی جریان داعش را در لیست گروه های تروریستی قرار داد. این خبری بود که تعجب بسیاری از تحلیلگران منطقه را برانگیخت. چراکه داعش یا حکومت اسلامی عراق و شام همواره از حمایت های مادی و معنوی دولت عربستان و همچنین نهادهای مذهبی و غیر دولتی سعودی برخوردار بوده است. اقدام جدید ریاض این سوال مهم را به ذهن متبادر می سازد که آیا عربستان در حال تعدیل سیاست های افراط گرایانه خود است؟ مرتضی نعمت زاده، معتقد است »عربستان ناگزیر است سیاست خارجی امنیتی شده خود را تعدیل نماید.» برای فهم بهتر آنچه در ریاض می گذرد گفتگویی با مرتضی نعمت زاده، کارشناس مسائل خاورمیانه عربی انجام دادیم که در پی می آید: دولت عربستان سعودی داعش را در لیست گروه های تروریستی قرار داده است. این در حالیست که این کشور همواره از این جریان و بسیاری دیگر از گروه های تروریستی حاضر در منطقه حمایت کرده است. تصمیم جدید ریاض، چگونه قابل تحلیل است؟
باید توجه داشت، تغییری که در سطح منطقه و بین الملل رخ داده بدین قرار است که کاهش گرایش به بحران های منطقه ای و بین المللی در دستور کار قرار گرفته و کشورهایی که از گروه های تروریستی حمایت می کردند، تا حد بسیار زیادی تحت فشار قرار گرفته اند. بر این اساس به نظر می رسد، عقب نشینی هایی که از سوی عربستان صورت گرفته، متاثر از همین روند باشد. اما در عین حال نباید تصور کنیم قرار گرفتن داعش در لیست گروه های تروریستی عربستان، به معنای این است که ریاض حمایت خود را از این جریان قطع خواهد کرد. چراکه بیشتر کمک هایی که به جریان هایی از این دست صورت می گیرد از طرف نهادهایی است که تحت عنوان موسسات خیریه فعالیت می کنند. بر این اساس به باور من، قطعا این روند همچنان ادامه خواهد یافت تا به تدریج، فشارها به تضعیف و قطع شدن کانال های کمک رسانی و حمایتی از جریانات تروریستی منتهی گردد. در حال حاضر هم تندروی در سطح منطقه فقط رویکرد امنیت محور دارد چراکه شرایط اجتماعی و پایگاه های مردمی این گروه ها به تدریج تضعیف شده است. علت هم این است که اصولا ذات تندروی اینگونه است و بازه زمانی مشخصی دارد؛ پس از اوج گیری در یک بازه زمانی، رو به افول نهاده و در نهایت تضعیف می شود. امروز این رادیکالیسم در مرحله افت و نزول است و تنها بعد حمایتی این جریانات اقداماتی است که عربستان صورت می دهد.
بر این اساس شما معتقدید همچنان کمک ها و حمایت های جریانات غیردولتی و مذهبی به این گروه های تروریستی ادامه خواهد داشت؟
بله همینطور است.این حمایت ها مادامی که فشارهای منطقه ای و بین المللی به بار ننشیند ادامه خواهد داشت. اما افزایش فشارها به تدریج سبب کاستن حجم حمایت ها خواهد شد. به عبارت دیگر مجموعه فشارها سبب می شود که کشورهای حامی هم از حمایت های خود دست بردارند. باید عنایت داشت که در شرایط فعلی، مردم در هیچ منطقه ای از جهان تندروی را تاب نمی آورند. هرچند طبیعی است که افراط در هر بازه زمانی طرفدارانی پیدا کند، اما پیامدهای اجتماعی آن باعث می شود که به تدریج از حجم رادیکالیسم کاسته شده و جریانات اینچنینی منزوی تر شوند.
چند روز قبل نوری مالکی اظهارات تندی را علیه عربستان مطرح کرد و ریاض را متهم نمود که علیه عراق جنگ علنی به راه انداخته است. عربستان هم در مقابل واکنش تندی نشان داد و به شدت اظهارات مالکی را تکذیب نمود و مالکی را به ایجاد فتنه مذهبی متهم نمود. درگیری های میان ریاض و بغداد را چگونه تفسیر می کنید؟
فکر می کنم موضع نوری مالکی برخواسته از اتفاقات و واقعیت هایی است که در منطقه جریان دارد. ضمن اینکه مسئله جدیدی هم نیست و از بعد از سقوط صدام و روی کار آمدن دولتی شیعه در این کشور، عربستان و برخی دیگر از کشورهای منطقه تمام تلاش خود را برای ناکام گذاشتن نظام شیعی در عراق به کار بستند. در حالی که شیعیان عراق در تاریخ این کشور، به رغم اینکه به لحاظ جمعیتی همواره در اکثریت بودند، اما تحت سلطه، ستم و ظلم حکومتی سنی بوده اند. پس از سقوط صدام و برگزاری انتخابات آزاد، شیعیان توانستند قدرت را در دست بگیرند، اما چون این تغییر با منافع عربستان و برخی دیگر از کشورهای منطقه سازگار نبوده است، این کشورها تلاش کردند تا با شیوه های تروریستی و همچنین با ایجاد جنگ مذهبی، ساختار قدرت را تحت تاثیر قرار دهند و شیعیان را که به لحاظ تاریخی، با ایران هم پیمان هستند، در موقعیت ضیعف تری قرار دهند. به همین علت آنچه که مالکی بیان کرده برخواسته از واقعیت هایی است که در صحنه عراق در حال رخ دادن است. موضع گیری های سیاسی هم همین مسئله را تایید می کند. اگر عربستان با عراق مشکل نداشت، قطعا روابط دیپلماتیک قوی را با بغداد برقرار می کرد و سعی می کرد عراق جایگاه گذشته خود را در جهان عرب باز یابد. در حالیکه شاهد بودیم وقتی عراق ریاست جامعه عرب را عهده دار شد، برخی از کشورها حاضر نشدند در نشست های سران شرکت کنند و تلاش کردند، موقعیت عراق را تضعیف کنند. بنابراین رفتار سیاسی عربستان هم به خوبی اظهارات مالکی را تایید می کند.
به نظر می رسد رفتارهای عربستان از زمان روی کار آمدن دولت جدید در ایران حالت افراطی تری گرفته و پوشش نسبی که در رفتارهای رادیکال گونه عربستان وجود داشت، کنار گذاشته شده و ریاض خشن تر از قبل عمل می کند. دلیل تغییر رویکرد نسبی سعودی را چه می دانید؟
من معتقدم عربستان پس از روی کار آمدن دولت جدید در ایران و طرح گفتمان اعتدال در سطح منطقه و بین الملل از سوی دولت تدبیر و امید، تحت فشارهای جدیدی قرار گرفته و به نوعی منزوی هم شده است. ریاض در مقابل، نوعی مقاومت تند و افراطی از خود بروز داد و تغییر فضای ایجاد شده را بر نتابید. اما عربستان باید بپذیرد که این آخرین فرصت های این کشور برای فاصله گرفتن از سیاست های غلط پیشین است. در واقع عربستان در حال حاضر ناگزیر است سیستم امنیتی خود را رها کرده و تعدیلاتی در راهبردهای سیاست خارجی خود ایجاد کند. مسئله قرار دادن داعش در لیست گروه های تروریستی را هم می توان از این منظر بررسی کرد. من فکر می کنم عربستان ناگزیر است روند و رویکرد خود را تغییر دهد و تسلیم جریان اعتدالی شود که در منطقه به وجود آمده. اعتدالی که مورد نیاز همه کشورهای منطقه نیز هست. چراکه هم کشورهای منطقه و هم ملت ها به آرامش، صلح و ثبات نیاز دارند. متاسفانه سیستم امنیتی عربستان حاضر نیست این مسئله را بپذیرد و لذا می بینیم که این کشور از نظر امنیتی همچنان به رفتارهای خود ادامه می دهد، اما باید اذعان داشت که این کشور از حیث اجتماعی دیگر جایگاهی در میان دولت ها و ملت های منطقه ندارد.
به نظر می رسد عربستان با این رفتارها تا حد زیادی خود را منزوی کرده و تقریبا دوستی برای این کشور باقی نمانده است. در تازه ترین تحول، درگیری میان ریاض و دوحه هم اوج گرفته است. این روند جدید را چگونه تفسیر می کنید؟
این یک حقیقت است که تندروی سرانجامی جز انزوا نخواهد داشت. عربستان هم وقتی در چنین مسیری قرار گرفته، بدیهی بود که چنین فرجامی در انتظارش باشد. دست برداشتن عربستان از رادیکالیسم به معنای از دست دادن پایگاه های این کشور در سوریه، ترکیه، شمال آفریقا و همچنین لبنان است. در واقع استراتژی عربستان این است که با استمرار سیاست های رادیکالی، از رقبای خود امتیاز بگیرد. به عنوان مثال با کارشکنی هایی که در عراق و سوریه انجام می دهد، می خواهد رقبای خود را متقاعد کند که منافع این کشور را در نظر بگیرند. این روش در طبیعتِ رویکردِ ایدوئولوژیک عربستان ریشه دارد و در ذات ایدئولوژی حاکم بر عربستان نهادینه شده است. اما شاید مصلحت های سیاسی باعث شود که ریاض از این سیاست ها دست بردارد. ولی به هر ترتیب به دلیل اینکه عربستان تلاش دارد با امنیتی کردن مسائل سیاسی برای خود جایگاه و ارزش کسب نماید، طبیعی است که مشکلاتی که شما به آن اشاره کردید برای سعودی ها به وجود آید.
انتظارها بر این بود که با کنار رفتن بندر بن سلطان تغییری در سیاست خارجی و امنیتی عربستان ایجاد شود، اما ظاهرا این تغییر چندان مشاهده نمی شود و عربستان کماکان به امنیتی کردن امور سیاسی ادامه می دهد. آیا تغییر در راهبردهای سیاسی و امنیتی قابل انتظار است؟
به نظر می آید چنین مسئله ای اجبارا از سوی عربستان پذیرفته خواهد شد و این کشور بالاخره به آن تن خواهد داد. کنار رفتن بندر بن سلطان، نشانه شکست سیاست های امنیتی عربستان بود. سیاست هایی که تلاش می کرد حوزه های سیاسی را از طریق روش های امنیتی تعریف و تبیین نماید. بنابراین عربستان اجبارا به سمت تعدیل سیاست های افراطی خود خواهد رفت. ضمن اینکه نباید این نکته را هم فراموش کنیم که ریاض می تواند با پی گیری روابط خوب با ایران برخی از اشتباهات گذشته خود را اصلاح کند و برخی از موقعیت های از دست رفته خود را هم جبران کند. 4949
شنبه 24 اسفند 1392 - 07:30:00
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 108]
صفحات پیشنهادی
هیگ:اتحادیه اروپا برای تغییر توازن قوی، باید سیاست خود در زمینه انرژی را تعدیل کند
هیگ اتحادیه اروپا برای تغییر توازن قوی باید سیاست خود در زمینه انرژی را تعدیل کند وزیر امور خارجه انگلیس امروز در اظهاراتی از اتحادیه اروپا خواست تا سیاست خود در زمینه انرژی را تعدیل کند به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از اسکای نیوز ویلیام هیگ وزیر امورعربستان دفتر شبکه الجزیره قطر را درخاک خود تعطیل می کند
روزنامه الحیات عربستان دفتر شبکه الجزیره قطر را درخاک خود تعطیل می کند تهران –ایرنا - روزنامه الحیات چاپ لندن به نقل از یک مقام عربستانی نوشت مقام های عربستان طی چند روز آینده فعالیت شبکه الجزیره قطر در این کشور را ممنوع اعلام می کنند و دفاتر آن را می بندند به گزارش الحیاتملازهی: سیاست اوباما در قبال ایران متاثر از سیاستهای اسرائیل نیست/ اوباما در مقابل تندروهای کنگره مجبور است ع
ملازهی سیاست اوباما در قبال ایران متاثر از سیاستهای اسرائیل نیست اوباما در مقابل تندروهای کنگره مجبور است علیه ایران موضعگیری کند یک کارشناس امور بینالملل سخنان و مواضع اخیر تند باراک اوباما در قبال برنامه هستهای ایران را ناشی از شرایط حاکم بر فضای سیاسی آمریکا و کنگره اینآیپک چگونه نفوذ خود بر سیاستهای آمریکا را حفظ میکند؟
آیپک چگونه نفوذ خود بر سیاستهای آمریکا را حفظ میکند هر چند به نظر میرسد که آیپک قدرت و نفوذ سابق خود را از دست داده است اما برای جلوگیری از آغاز جنگی فاجعهآمیز با ایران و در نهایت یافتن راهحلی مناسب برای مناقشه اسرائیل و فلسطین پیش از هر کاری باید جلوی نفوذ آیپک در سیاعضو کمیسیون امنیت ملی: اگر پاکستان برای مرزبانان ربوده شده کاری نکند، مجبوریم خودمان وارد عمل شویم
عضو کمیسیون امنیت ملی اگر پاکستان برای مرزبانان ربوده شده کاری نکند مجبوریم خودمان وارد عمل شویم سیاست > دیپلماسی - تسنیم نوشت عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به جزئیات نشست ۳ تن از نمایندگان با رئیس مجلس بلوچستان پاکستان در سفارت پاکستان گفت پاکستانیهاتولید باید خود را با سیاست های اقتصاد مقاومتی هماهنگ کند
رییس کمیسیون مدیریت واردات اتاق ایران تولید باید خود را با سیاست های اقتصاد مقاومتی هماهنگ کند تهران - ایرنا - رییس کمیسیون مدیریت واردات اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی ایران گفت اقتصاد و بویژه بخش تولید باید خود را با ابلاغ سیاست های اقتصاد مقاومتی از سوی رهبر معظم انقلرویکرد منطقه ای در قبال تهران/ آمریکا باید یک وجه دیگر به سیاست ایران خود اضافه کند
رویکرد منطقه ای در قبال تهران آمریکا باید یک وجه دیگر به سیاست ایران خود اضافه کند در صورتی که ایالات متحده تصویر بزرگتر منطقه ای را رها کند و تنها روی معامله هسته ای با ایران متمرکز شود شاید یک پیروزی تاکتیکی به دست آورد اما این یک شکست استراتژیک خواهد بود به گزارش نامه نیوزبافت فرسوده شهر کوزران خطر آفرین شده است/ میراث فرهنگی در ضوابط خود بازنگری کند
استانها غرب کرمانشاه امامی در گفتگو با مهر بافت فرسوده شهر کوزران خطر آفرین شده است میراث فرهنگی در ضوابط خود بازنگری کند کوزران - خبرگزاری مهر سخنگوی شورای اسلامی شهر کوزران و سنجابی گفت بافت فرسوده شهر کوزران خطری جدی برای شهروندان این شهر محسوب می شود سخنگوی شورای اسبازدید از مناطق عملیاتی روح خودباوری را زنده میکند
شنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۱ ۵۳ فرمانده سپاه ناحیه ملایر از سفر 2318 نفر در قالب کاروان راهیان نور به مناطق عملیاتی جنوب کشور در سال جاری خبر داد سرهنگ محمد اسکندری در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا - منطقه همدان- گفت افراد اعزام شده به مناطق عملیاتی جنوب کشور شامطائب:اسراییل باید از صفحه روزگار محو شد/ هرکس عقبنشینی کند آبروی خود را برده است
طائب اسراییل باید از صفحه روزگار محو شد هرکس عقبنشینی کند آبروی خود را برده است حجتالاسلام طائب گفت شرط سپردن پرچم انقلاب به دست صاحب اصلی آن محو شدن اسراییل از صفحه روزگار است به گزارش نامه نیوز حجتالاسلام مهدی طائب در مراسم بزرگداشت شهدای مخابرات لشکر 27 محمد رسولاللهمدیرکل بنیاد شهید کهگیلویه و بویراحمد: تمثال شهدا در یاسوج رنگ باخته است/شهرداری به وظایف خود عمل کند
مدیرکل بنیاد شهید کهگیلویه و بویراحمد تمثال شهدا در یاسوج رنگ باخته است شهرداری به وظایف خود عمل کندمدیرکل بنیاد شهید استان کهگیلویه و بویراحمد از رنگ باختن تمثال شهدا در شهر یاسوج انتقاد کرد ● گزارش تصويري مرتبط------------------------------- به گزارش خبرگزاری فارس از یاستهران چگونه میتواند از جنگ سرد جدید به سود خود استفاده کند؟
تهران چگونه میتواند از جنگ سرد جدید به سود خود استفاده کند اگر اتاق فکر دستگاه سیاست خارجی ایران به اندازه کافی هشیار باشد میتواند بحران اوکراین و جنگ سرد قرن بیست و یکم را به برگ برندهای برای خود تبدیل کرده و از آن برای مهار دوسویه کشورهای طرف مذاکره استفاده کند سال92 در شرمجمع هماهنگی موسسات خیریه قم استقلال خود را حفظ کند
مجمع هماهنگی موسسات خیریه قم استقلال خود را حفظ کند قم-ایرنا-معاون سیاسی امنیتی استانداری قم بر استقلال مجمع هماهنگی موسسه ها و سازمان های خیریه این استان تاکید کرد به گزارش ایرنا حجت الاسلام والمسلمین علی بنایی روز شنبه در جلسه سالیانه هیات امنای مجمع هماهنگی موسسات سازمانروحانی به عربستان سفرمیکند
روحانی به عربستان سفرمیکند یک روزنامه لبنانی گزارش داد رئیس جمهور کشورمان دعوت عربستان برای سفر به ریاض را پذیرفته است آفتاب پایگاه اینترنتی دیلی استار لبنان به نقل از منابع دیپلماتیک و سیاسی گزارش داد عربستان سعودی به صورت رسمی حسن روحانی رئیس جمهور ایران را برای سفر به اینجواد اطاعت: کسانی که در 8 سال اخیر کشور را به اینجا رساندند پاسخگو باشند/ ایران تاکنون سه الگوی متفاوت را در س
جواد اطاعت کسانی که در 8 سال اخیر کشور را به اینجا رساندند پاسخگو باشند ایران تاکنون سه الگوی متفاوت را در سیاست خارجی خود دنبال کرده است یک استاد دانشگاه و فعال سیاسی اصلاحطلب گفت حفظ استقلال کشور لزوماً به معنای تقابل با دیگران نیست و میتوان با حفظ استقلال به تعامل با جهاناتو: روسیه از دامن زدن به تنشها در اوکراین خودداری کند
ناتو روسیه از دامن زدن به تنشها در اوکراین خودداری کندائتلاف بینالمللی ناتو ضمن ابراز نگرانی از تحولات اوکراین از روسیه خواسته از دامن زدن به تنشها در اوکراین خودداری کند به گزارش خبرگزاری فارس ائتلاف بینالمللی ناتو نسبت به تحولات شبه جزیره کریمه ابراز نگرانی کرده است ناتسیاست تعدیل اقتصادی در کشورهای عربی/ دولت رانتیر و اصلاحات اقتصادی
بین الملل آفریقا و خاورمیانه سیاست تعدیل اقتصادی در کشورهای عربی دولت رانتیر و اصلاحات اقتصادی مسئله دموکراسی در مدل غربی آن در واقعیت امر ارتباط نزدیکی با پرسش سیاست تعدیل اقتصادی دارد کشورهای منطقه خاورمیانه تا حد زیادی مجبور بودهاند مانند دیگر کشورها بهمنظور همگامشد-
گوناگون
پربازدیدترینها