واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۲ اسفند ۱۳۹۲ (۱۰:۳۲ق.ظ)
ماهي گلي سفره عيد چه شکلي بگيريم؟ برخي از متخصصين بهداشت روان انسان، بهره گيري و استفاده از ماهيان زينتي را يكي از راهكارهاي درمان بيماريهاي روحي بشر معاصر مي دانند ولي بايد به اين نكته توجه داشت...
به گزارش خبرگزاري موج کرمانشاه؛امروزه ماهيان آكواريومي و زينتي از جانوران خانگي بوده و علاوه بر توصيه هاي مختلف مبتني بر استفاده و ترويج آنها مي توانند از منظر علمي نيز مورد توجه قرار گيرند امروزه برخي از متخصصين بهداشت روان انسان، بهره گيري و استفاده از ماهيان زينتي را يكي از راهكارهاي درمان بيماريهاي روحي بشر معاصر مي دانند ولي بايد به اين نكته توجه داشت كه در كنار آداب و سنن و ترويج مسائل نوين ،اهميت بهداشت فردي و بويژه انتقال بيماريهاي مشترك بايستي مدنظر و مورد توجه قرار گيرد. با وجود مزاياي بسيار فراوان آبزيان زينتي از لحاظ روحي و رواني، اين مهمانان كوچك مي توانند در شرايط خاص و در صورت عدم رعايت بهداشت، خود از ناقلين بيماريهاي مشتركي چون سل پوستي و بطور غيرمستقيم عفونت هاي گوارشي و ... باشند.
با توجه به نزديك شدن به عيد باستاني نوروز ، دكتر پگاه رستمي مسئول واحد بهداشت و مبارزه با بيمارهاي آبزيان دامپزشكي استان گفت : ماهي قرمز كه نام علمي آن كاراسيوس اوراتوس و از خانواده كپورماهيان مي باشد يكي از اولين ماهيان اكواريومي است كه توسط انسان نگهداري شده و در شرايط مناسب ممكن است بيش از 20 سال عمر كند ولي بيشتر آنها به دليل شرايط نگهداري معمولا بيشتر از 6 تا 8 سال عمر نمي كنند.
دكتر رستمي در مورد شرايط نگهداري ماهي قرمز نيز گفت : بهترين دماي نگهداري ماهي قرمز 20-25 درجه سانتي گراد است و در دماي بالاتر از 25 درجه سانتي گراد آسيب پذير هستند.
وي ادامه داد : در نگهداري ماهي قرمز سطح آب ، نسبت به حجم آن داراي اهميت بيشتري است چرا كه اكسيژن مورد نياز ماهي از اين طريق تامين مي گردد.
وي گفت : حداقل آب مورد نياز هر قطعه ماهي 1-2 ليتر مي باشد كه آب مورد استفاده نيز بايد بهداشتي بوده و حتما كلرزدايي گردد و يا جهت تعادل گازها و خروج كلر و هم چنين هم دما شدن با محيط قبل از مصرف حداقل به مدت 48 ساعت در ظروفي دهان گشاد نگهداري و ذخيره گردد زيرا تغييرات ناگهاني دما نيز باعث مرگ ماهي مي شود.
وي خاطر نشان نمود :دستكاري ماهي باعث آسيب ديدن پوشش سطحي ماهي شده و ماهي را نسبت به باكتري ها و انگل هاي آب حساس و آسيب پذير مي كند .
دكتر رستمي در مورد تغذيه ماهي قرمز گفت : تغذيه اين نوع ماهي بايد با غذاهاي كم پروتئين و سرشار از كربوهيدرات باشد و بهتر است غذا در سطح آب شناور بماند،غذا دهي بايد دو بار در روز انجام شود و ميزان غذا به اندازه اي باشد كه در مدت 1-2 دقيقه مصرف شود.
ايشان در مورد بهداشت ظروف نگهداري ماهي قرمز گفت : ظرف نگهداري ماهي را ميتوان به صورت دوره اي با محلول نمك طعام به ميزان 3 گرم در ليتر به مدت ده دقيقه و يا ساير ضدعفوني كننده هاي مجاز مانند تركيبات چهارتايي آمونيوم به مقدار 1-1/0 گرم در ليتر به مدت 10-15 دقيقه استفاده نموده و سپس به خوبي آبكشي نمود.
دكتر رستمي در پايان به كساني كه اقدام به نگهداري ماهي قرمز مي نمايند توصيه نمود حتما موارد بهداشتي ذيل را رعايت نمايند :
ماهي قرمز را از مراكز تحت نظارت دامپزشكي تهيه نمايند .
در هنگام خريد ، ماهي اي تهيه شود كه داراي ظاهري مناسب ، تحرك مناسب و شناي متعادل باشد.
در صورتيكه ماهي ها به طور جداگانه خريد مي شوند ماهي جديد خريداري شده را حداقل به مدت 2 هفته جدا نگهداري نموده و سپس به مخزن نگهداري اصلي منتقل شود(زمان دوهفته مناسب تر است )
از دست زدن به ماهي خودداري نموده و در صورت تماس، دستها با آب و صابون شستشو شود( بويژه در كودكان).
استفاده از دستكش خصوصا براي افراد حساس و داراي سوابق آلرژي
جداسازي ماهيان بيمار از ماهي هاي سالم.
مراجعه به دامپزشك در صورت بروز هر نوع علائم و ناراحتي در ماهي زينتي
مراجعه به پزشك در صورت بروز هر نوع علائم و ناراحتي پوستي
از خريد ماهياني كه داراي علائم ذيل باشند خودداري كنيد.
1- باله ها به صورت تا خورده و جمع شده باشند.
2-در اطراف دهان يا سطح بدن لكه هاي پنبه مانند مشاهده شود.
3- روي سطح بدن زخم يا لكه هاي سفيد متمايل به خاكستري يا قرمز مشاهده گردد.
در صورت عدم تمايل به نگهداري ماهي،پس از ايام نوروز از رهاسازي ماهي در منابع آبي خووداري كرده و از حوضچه هاي موجود در پارك ها و يا مكان هاي مشخص شده توسط شهرداري استفاده كنيد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 139]