واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری رسا:
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت:
سنتهای پسندیده ای در نوروز وجود دارد که مورد تأیید اسلام است خبرگزاری رسا ـ نماینده ولی فقیه و سرپرست حجاج ایرانی، سنتهای موجود در نوروز را مورد توجه قرار داد و اظهار داشت: سنتهای خوب و پسندیده ای در بین اقوام و ملل دنیا وجود دارد که مورد تایید اسلام است و این سنتها باید حفظ شود.
به گزارش خبرگزاری رسا، حجت لااسلام والمسلمین سید علی قاضی عسکر، نماینده ولی فقیه و سرپرست حجاج ایرانی، در مراسم «تواصی بحق» سنتهای موجود در نوروز را مورد توجه قرار داد و اظهار داشت: سنتهای خوب و پسندیده ای در بین اقوام و ملل دنیا وجود دارد که مورد تایید اسلام است و این سنتها باید حفظ شود.
پاکیزگی و نظافت در نوروز
وی یکی از سنتهای پسندیده ایام نوروز را مساله نظافت و پاکیزگی دانست و اظهار داشت: معمولاًً دراین ایام همه تلاش میکنند منازل خود را نظافت کنند و لباس نو بپوشند و ظاهر منظم و مرتبی داشته باشند.
وی افزود: تعابیر بسیاری در زمینه پاکیزگی و نظافت در روایات آمده از جمله این تعبیر که «النظافة من الایمان»، پاکیزگی بخشی از ایمان است. لباس و پوشش انسان مومن نباید آشفقته و ژولیده باشد. رسول گرامی اسلام (ص) هم نسبت به پوشیدن لباس پاکیزه و نظم، اهتمام ویژه داشتند. هرگز کسی ایشان را با لباس ژولیده و نامرتب ندید و هر وقت که از منزل خارج میشدند موهای خود را شانه میزدند. هنگام مسافرت شانه و عطر همراه خود داشتند و معطر در میان جمع حاضر میشدند. اینها همه از سنن دینی ما محسوب میشوند.
صله رحم (دید و بازدید) در نوروز
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با اشاره به سنت حسنه صله رحم، تصریح کرد: نکته دیگر این است که در نوروز مردم به دیدار هم میروند و این سنتی پسندیده است که آن را تایید میکند. دید و باز دید از یکدیگر در فرهنگ دینی ما «صله رحم» نامیده میشود. اسلام همواره تاکید کرده است که مسلمانان در طول سال به دیدار هم بروند. در روایات آمده است کسی که «صله رحم» را ترک میکند، عمرش کوتاه میشود.
وی افزود: اسلام همچنین بر دید و بازدید با همسایگان توجه ویژه داشته است. در رویات آمده است تا 40 منزل اطراف محل زندگی انسان، حکم همسایه را دارد و حضرت صدیقه کبری فاطمه زهرا (س) به فرزندشان امام مجتبی (ع) فرمودند «الجار ثم الدار» اول همسایگان سپس اهل خانه. دستور اسلام است که «صله رحم» بجای آورید و با همسایگان خود رفت و آمد داشته باشید و مقید به پیگیری احولات آنها باشید. اگر زمانی به فقر گرفتار شدند، به آنها کمک کنید، اگر بیمار شدند، عیادتشان کنید و اگر به مشکلی مبتلا شدند، در رفع مشکلاتشان، آنها را یاری کنید. نباید اجازه داد که دغدغههای زندگی امروز، ما را از این ویژگیهای پسندیده غافل نماید.
سفر، سنت پسندیده نوروز
سرپرست حجاج ایرانی، سفر را یکی از سنتهای پسندیده نوروز دانست که مورد توجه اسلام نیز قرار گرفته است و در این باره اظهار داشت: سیر مردم در طبیعت وبهره بردن از فضای آن همواره مورد تاکید قرآن و روایات بوده است. قرآن میفرماید: سیروا فی الارض: سیر در زمین داشته باشید و از طبیعت استفاده کنید.
وی افزود: برخی متدینین در گذشته میپنداشتند که دنیا و مواهب آن را باید به اهل دنیا بسپارند و تنها گوشه عزلت گزیده و تارک دنیا گردند. این کار اشتباهی است، چون قرآن میفرماید «سَخَّرلکم ما فی السموات و ما فی الارض» تمام آنچه که در آسمان و زمین است برای شما خلق کردیم. مخاطب اول این آیه مومنان و انسانهای شایسته ای هستند که خداوند به وجود آنها افتخار میکند. البته خداوند رحمان و رحیم است ونعمتهای دنیویش همه موجودات روی زمین را شامل میشود. همه باید از مواهب خدا دادی استفاده کنند.
حجت الاسلام والمسلمین قاضی عسکر، استفاده از زینتها و لباس نو را مورد تاکید اسلام دانسته و اظهار داشت: در روایات ما آمده است که اگر کسی امکانات مالی خوبی دارد باید از آن استفاده و آن را ابراز کند. در اسلام «کنز اموال» خودش نوعی گناه است. مال را نباید «کنز» کرد اگر خداوند امکاناتی به انسان عطا فرمود، باید از آن باید استفاده نماید. در روایات نیز آمده است که اگر کسی خانه وسیع داشت، برای او یک نعمت و حسن محسوب میشود و این جزو نعمتهای الهی است که انسان منزل و همسر خوب داشته باشد. البته انسان باید مراقب باشد تا دچار تجمل گرایی نشود.
وی در ادامه به وجود برخی از سنن غلط در جامعه اشاره کرد و اظهار داشت: بعضی از رسوم غلط نیز د رجامعه وجود دارد باید کنار گذاشته شوند. رسومی مانند چهار شنبه سوری که شب چهارشنبه آخر هر سال در کشور برگزار میشود این کار از نظر عقلی از نظر عقلانی و دینی درست نیست و برخی کارها از ان جهت که ایذاء مردم را در پی دارد حرام شرعی است. طی چند سال گذشته، در شب چهارشنبه سوری، افراد زیادی در اثر آتش بازیها و انفجار مواد منفجره آسیبهای جدی دیده و حتی جان خود را از دست داده اند.
وی تاکید کرد: اسلام انسان را به کارهای لغو وبیهوده دعوت نمیکند و رسوم و خرافات غلط باید کنار گذشته شوند. البته این امر نیاز به فرهنگ سازی دارد و باید از دوران کودکی آموزشهای لازم به فرزندان داده شود تا خودبه خود این کار را بد دانسته و از سوی جامعه طرد شود.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، اظهار داشت: باید از سالهایی که از عمر ما میگذرد بهره معنوی ببریم. به هر حال عمر به سرعت میگذرد و فرصتها یکی پس از دیگری از دست میرود. باید فکر ذخیره ای مطمئن، برای آخرت خود باشیم. در روایت آمده است بنگرید به لذتهای زودگذر که سپری گردیده اما آثار و پیامدهای آنها باقی مانده است. باید توجه داشته باشیم هر سالی که نو میشود، یک سال از عمر ما گذشته و به مرگ نزدیکتر شده ایم. پس باید از نو شدن سال نیز استفاده معنوی داشته و سعی کنیم که سال آینده ما از گذشته بهتر و پربارتر باشد.
وی در پایان با توجه به مصادف شدن ایام فاطمیه با بخشی از روزهای تعطیل در سال جدید از مردم شریف کشورمان خواست تا حرمت این روزها را نگه دارند./920/د102/ن
۱۳۹۲/۱۲/۲۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری رسا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]