واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
دفتر حیات وحش سازمان محیط زیست : 330 قطعه مار، لاک پشت و سمندر لرستانی در تهران کشف و ضبط شد تهران - ایرنا - کارشناس دفتر حیات وحش و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در یک هفته گذشته 30 سمندر لرستانی ، 100 لاک پشت گوش قرمز و 200 مار آبی در تهران کشف و ضبط و به سازمان حفاظت محیط زیست تحویل شد.
مسعود ابراهیم تهرانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا اظهار داشت: متاسفانه چند سالی است شاهد خرید و فروش مارهای آبی ، لاک پشت و سمندر لرستانی در بازار شب عید هستیم که برخی از این گونه ها مانند سمندر لرستانی جزو گونه های در خطر انقراض هستند.
وی افزود: لاک پشت گوش قرمز هم یک گونه غیر بومی و مهاجم است که راهی سفره هفت سین شده است در حالی که این گونه بسیار خطرناک و مهاجم است و در صورت وارد شدن به آبهای داخلی به ماهی ها و حتی لاک پشت های بومی حمله و آنها را تلف می کند، علاوه بر این ناقل بیماری برای انسان ها نیز است.
تهرانی از فروش این حیوانات انتقاد کرد و گفت : وجود مار یا لاک پشت بر سر سفره هفت سین جذابیتی ندارد ولی متاسفانه مردم در سال های اخیر به این امر روی آورده اند، در حالی که این گونه ها عوارض ناخوشایندی هم برای محیط زیست و هم برای سلامت افراد به همراه دارند.
وی اظهار داشت: جریمه یک قطعه سمندر لرستانی تا سال گذشته 4 هزار تومان بود اما اکنون به 200 هزار تومان رسیده است و برای اینکه این میزان جریمه بازدارنده باشد نیاز به فرهنگ سازی است . این گونه سمندر از گونه های در خطر انقراض است .
وی که دارای دکترای زیست شناسی با گرایش فیزیولوژی جانوری است گفت: حتی ماهی های قرمز هم که محبوب بسیاری از ایرانی ها هستند نیز خطرناک هستند زیرا آنها هم یک گونه غیر بومی و مقاوم هستند و اگر در طبیعت رها سازی شوند به یک گونه مهاجم تبدیل می شوند از این رو به گونه های بومی کشور آسیب وارد می کنند.
تهرانی اظهار داشت: هرساله شهرداری مکان هایی را برای رها سازی ماهی های قرمز در نظر می گیرد بنابراین بهتر است شهروندان بعد از پایان ایام نوروز ماهی های قرمز خود را در این مکان ها رها سازی کنند.
وی تاکید کرد: مقابله با خرید و فروش سمندر لرستانی ، لاک پشت و مار آبی باید از منبع آغاز شود و جلوی مبادی غیر قانونی قاچاق آنها به شهرهای بزرگ و فروش آنها گرفته شود.
کارشناس دفتر حیات وحش و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: یگان حفاظت محیط زیست این گونه ها را کشف و متخلفان را به دستگاه قضایی معرفی می کند تا بر اساس جرمی که مرتکب شده اند جریمه شوند. این گونه ها پس از کشف مدتی به صورت قرنطینه در کلینیک دامپزشکی سازمان حفاظت محیط زیست نگه داری می شوند و بعد از هماهنگی با دفاتر استان ها هر گونه به استانی که از آنجا آمده و یا با آن سازگار است ،برگردانده می شود.
وی تاکید کرد: در این میان نقش مردم بسیار پررنگ است و در صورت مشاهده این گونه ها در بازار می توانند با شماره تلفن مراکز مختلف وابسته به سازمان محیط زیست 42781898، 42781882، 42781909، 42781912و 42781913 تماس بگیرند. این مراکز در ایام تعطیلان نوروزی نیز پاسخگوی هموطنان خواهند بود.
علمی ( 4 ) **9014**1581
انتهای پیام /*
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 116]