محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1845310565
بساز و بفروشی بانک ها با پول مردم
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: بساز و بفروشی بانک ها با پول مردم
کد خبر: ۳۸۵۹۱۲
تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۷:۳۳ - 11 March 2014
در ایران بیش از 20 هزار شعبه بانکی فعالیت می کنند که بسیاری از آنها نسبت به دهه گذشته، تغییر چهره داده اند. تاسیس شعبه جدید در بانکها منوط به داشتن شرایط خاصی است؛ تنها در صورتی مجوز تاسیس شعبه جدید به بانک ها داده می شود که بانک مورد نظر برای هر 5 شعبه یک بازرس داشته باشد. بانک ها برای تاسیس شعب جدید باید نسبت میزان سرمایه و تعداد شعب را نیز رعایت کنند؛ یعنی در هیچ مقطع زمانی، حجم مانده دارایی ثابت یک بانک نمیتواند از 30 درصد حساب سرمایه تجاوز کند. بنابراین بانکی با سرمایه بیشتر میتواند شعبه های بیشتری داشته باشد، منابع سپردهای بیشتری جذب کند و به تبع آن، امکانات مالی بیشتری برای اعطای تسهیلات و مشارکت داشته باشد اما بانکی با سرمایه کمتر، نمیتواند به راحتی شعبههای خود را گسترش دهد و باید میزان ساختمانهای محدودی در اختیار داشته باشد. از سوی دیگر، خود بانک مرکزی هم باید به ازای هر 15 تا 20 شعبه بانک موجود در کشور یک بازرس داشته باشد که این میزان بسیار بیشتر از تعداد بازرسان فعلی است. با این حال، این روزها میبینیم که در خیابانهای اصلی شهرها، شعبه های رنگارنگ بانکهای مختلف افتتاح میشوند و آن طور که رونق بانکها در ایران نشان میدهند، به نظر میرسد دوران شکوفایی بانکداری در ایران همچنان ادامه خواهد داشت.
در صنعت بانکداری اصطلاحی وجود دارد که «قیمت تمام شده پول» است و این میزان، به خوبی میتواند نشان بدهد که آیا بانکداری در ایران بصرفه است یا نه. به عبارت دیگر، این میزان تا حدی میتوان بهای تمام شده خدمات بانکی در بانکهای ایران را مشخص کند. مولفه هایی که قیمت تمام شده پول را مشخص می کنند، به دو دسته مستقیم و غیر مستقیم تقسیم میشوند. مولفه مستقیم تعیین قیمت تمام شده پول، سود سپردههایی است که بانکها به مردم برای سپردهگذاری آنها پرداخت میکنند. هر چه این سود بیشتر شود، قیمت تمام شده پول هم برای بانک بیشتر خواهد بود. مولفه های غیر مستقیم موثر بر این قیمت هم هزینه های جاری بانک مثل هزینه های اداری ، حقوق کارکنان و استهلاک املاک است. اگر بانکها بخواهند که هزینههای خود را کاهش دهند، باید یا سود سپردهها را کم کنند یا این که از هزینههای جاری خود بکاهند. هزینه های جاری معمولا در کمترین میزان خود در سالهای اخیر بوده است و سود سپرده ها را هم بانکها نمی توانند با توجه به نرخ تورم بالا در کشور، کاهش دهند. بنابراین بانکها تا حدی میتوانند قیمت تمام شده پول را پایین بیاورند و اختیار تعدادی از مولفه های کاهش قیمت در دست آنان نیست. برخی مدیران بانک ها گفته اند که قیمت تمام شده پول در بانکهای دولتی ایران حدود 13 تا 15 درصد و در بانکهای خصوصی با توجه به هزینه های آنها و جذابیتهای هزینهبری که برای جذب مشتری باید داشته باشند، تا 21 درصد هم میرسد.
در چند سال اخیر، سامانههای اینترانتی (شبکههای داخلی رایانهای) و اینترنتی توانستهاند صنعت بانکداری ایران را بهبود بسیاری بخشند و به کاهش هزینههای خدمات بانکی کمک بسیاری برسانند. طبق تحقیقی که در سال 1385 با همکاری بانک ملی و موسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی صورت گرفت، مشخص شد که اگر مدت زمان لازم برای انجام هر تراکنش در بانک ملی به روش سنتی 100 نفر دقیقه باشد، این زمان در صورت استفاده از روشهای اینترانتی 25 تا 51 نفر دقیقه و در صورت استفاده از روشهای اینترنتی 1 نفر دقیقه خواهد بود. بنابراین متوسط بهای تمام شده خدمات بانکی، با توجه به حجم اسناد مربوط به هر خدمت در بانکداری سنتی و نیمه مکانیزه تقریبا 2 برابر هزینه تمام شده در بانکداری اینترانتی است. همچنین مقایسه دو سیستم بانکداری سنتی و نیمه مکانیزه با بانکداری اینترنتی، بیانگر این حقیقت است که بهای تمام شده هر تراکنش در بانکداری سنتی و نیمه مکانیزه، بیش از 100 برابر هزینه تمام شده هر تراکنش در بانکداری اینترنتی است.
بانکهای خصوصی به استفاده از روشهای نوین بانکداری الکترونیک بیشتر علاقه نشان دادهاند. این بانک ها در سالهای اخیر، برای استفاده از پدیده هایی مثل پول دیجیتالی، چک الکترونیکی، کیف پول الکترونیکی، امضای دیجیتالی در بستر موبایل بانک ها و اینترنت بانک ها، با یکدیگر رقابت می کنند و برنامه های پژوهشی و اجرایی فراوانی در زمینه کاربرد این ابزار در بانکداری ایران دارند. اما همچنان مشکلاتی از جمله مسایل امنیتی و ضریب نفوذ وسایل نوین الکترونیکی، وجود دارد که مانع گسترش مویرگی این امکانات در مناطق دور از مرکز کشور میشود.
آیا بانک ها باید سرمایه گذاری کنند؟
معمولا بانکهای ایران شرکت هایی تاسیس می کنند که در آن، مستقیما مشغول فعالیت های اقتصادی می شوند. در اقتصادهای پیشرفته دنیا، بانکها به دو شاخه کلی بانکهای تجاری و بانکهای سرمایه گذاری تقسیم می شوند؛ بانک تجاری یک موسسه مالی است که به کسب و کارها، سازمانها و افراد، خدماتی را ارایه می کند. این خدمات همان قدر که شامل حسابهای بانکی جاری، پسانداز و سپرده می شود، وام دادن به کسب و کارها را نیز در بر می گیرد. یک بانک تجاری، بانکی تعریف میشود که کسب و کار عمده آن پرداختن به حسابهای بانکی و وام ها است. اما بانک سرمایهگذاری یک بانک با طیف وسیعی از خدمات ویژه به شرکتها و سرمایهگذاران بزرگ است که شامل تضمین کردن و حمایت از اوراق بهادار، دیگر انواع افزایش سرمایه، ادغام و تصاحب شرکتها، تجارت در بازار سرمایه، مشاوره مدیریتی، تحقیق و سرمایهگذاری در خرید سهام شرکتها میشود. کسب و کار بانکهای تجاری در مقایسه با فعالیت ناپایدار بانکهای سرمایه گذاری، نسبتا با خطر کمتری مواجه است. عملکرد بانک های تجاری خیلی زیاد به رشد اقتصادی و میزان برداشت از حساب های بانکی وابسته است در حالی که عمکرد بانکهای سرمایه گذاری به اندازه قابل توجه به عملکرد بازار سهام بستگی دارد.
در برخی کشورها، بانکهای تجاری و بانکهای سرمایه گذاری به صورت قانونی از هم جدا شده اند؛ برای مثال، در ایالات متحده آمریکا، قانونی مصوب سال 1933، بانکهای تجاری را وارد شدن به حوزه فعالیتهای بانکهای سرمایهگذاری و کسب و کار بیمه ممنوع کرد. این قانونگذاری پاسخ مقامات آمریکایی به سقوط وال استریت در سال 1929 - رکود بزرگ- بود که در آن جا ادعا شد سفتهبازی عظیم بانکها با اوراق بهادار دلیل سقوط بوده است. قانونگذاری مشابهی در سال 1948 در ژاپن انجام شده بود. اما مرز جدایی بین بانک های تجاری و بانکهای سرمایهگذاری، در سالهای بین 1990 تا 2007 که دوره آزادسازی مالی و جهانی شدن بود، مدام کمرنگتر شده است. از سالهای 8-2007 که بحران بانکی در غرب رخ داد، تعداد کمی از بانک هایی که فقط بانک سرمایه گذاری هستند، باقی ماندهاند و بقیه در بانکهای تجاری ادغام شدهاند.
اما مشکل بزرگی که بانک های ایرانی به وجود آورده اند، این است که آنها خود وارد بازار کار می شوند و در بسیاری از حوزه های اقتصادی و تولیدی، دست به فعالیت اقتصادی میزنند. برخی از کارشناسان میگویند که بانکها حق ندارند به طور مستقیم در فعالیت های اقتصادی شرکت کنند چون این امکان وجود دارد که در این فعالیت ها زیان کنند و سرمایه بانک ها که از منابع مردم و جامعه است، از بین برود. در حقیقت، وظیفه اصلی بانکهای ایران که تقریبا همه بانک های تجاری هستند، تامین منابع مالی بنگاه های اقتصادی است نه این که خود در سرمایه گذاریها شرکت کنند.
فعالیت های اقتصادی غیر مرتبط با امور بانکداری نزد بانک های ایرانی، در دو سال اخیر به اوج خود رسیده بود. حتی کار به جایی رسید که در بحران ارزی سال 90 و 91، بانک های خصوصی دست به نوعی احتکار ارز زدند. در اواخر مهر ماه امسال، عباس شاکری، اقتصاددانی که رییس دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی هم است، گفت که «در بحران های ارزی در طول بیش از یک سال گذشته، بانک ها به دلالان ارزی تبدیل شدند به طوری که انگار برای چنین روزهایی تاسیس شده بودند». او گفت: «به محض این که اقتصاد با کاهش منابع ارزی روبه رو شد، همه به معامله ارز روی آوردند به گونه ای که موسسات مالی و بانک های خصوصی وارد بازار شدند و این ادعا را می توان از نتایج مالی و سود هایی که از این بانک ها در سازمان بورس اعلام می شود اثبات کرد.» بسیاری از نهادهای دیگر نیز این ماجرا را تایید کردهاند. حتی در اوج بحران ارزی، کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی مجلس، گزارشی رسمی از بحران ارایه کرد و در آن، یکی از موارد سوء مدیریت بانک مرکزی در بحران ارزی را «تعدد موسسات مالی و اعتباری و حتی صرافی های بانکها و تلاش این موسسات به همراه سایر عواملی که تلاش کردهاند برای حفظ ارزش دارایی های خود، دارایی های ارزی را به سبد دارایی ها و سهام (پورتفوی) خود اضافه نمایند» دانست. برخی اطلاعات نشان می دهد که بانک های کشور طی سال های گذشته با منابع مردم اقدام به فعالیت های ساختمانی کرده بودند. همین جریان حتی اعتراض دولت را نیز به همراه داشت.
مقایسه برخی شاخص های بانکداری ایران و کشورهای جهان نام کشور تعداد بانک تعداد بانکها در فهرست 1000 بانک برتر دنیا متوسط سرمایه پایه یک بانکهای برتر (میلیون دلار) نسبت تولید ناخالص داخلی به تعداد بانکها آمریکا 9441 183 5720 1.52 ژاپن 203 102 4029 26.8 آلمان 2400 72 4282 1.38 ترکیه 62 15 3806 11.9 عربستان 23 11 3838 19.2 ایران 24 13 1302 14.8
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]
صفحات پیشنهادی
هزینه نگهداری پول های شما در بانک ها چقدر است؟/ بانک ها با پول مردم ساختمان می سازند
هزینه نگهداری پول های شما در بانک ها چقدر است بانک ها با پول مردم ساختمان می سازند اقتصاد > اقتصاد کلان - فعالیت های اقتصادی غیر مرتبط با امور بانکداری نزد بانک های ایرانی در دو سال اخیر به اوج خود رسیده بود حتی کار به جایی رسید که در بحران ارزی سال 90 و 91 بانکقلک 445 هزار میلیارد مردم در بانکها/هرایرانی چقدر در بانک پول دارد؟
قلک 445 هزار میلیارد مردم در بانکها هرایرانی چقدر در بانک پول دارد اقتصاد > بازار مالی - ایرانیان بیش از 445 هزار میلیارد تومان سپرده بانکی دارند که سهم هر ایرانی به طور میانگین 5 7 میلیون تومان میشود ابراهیم علیزاده سپردههای بخش غیردولتی در بانکها وربع سکه با بستهبندی بانک مرکزی وارد بازار میشود/ انتشارچک پولهای 50 هزار تومانی با طراحی جدید
اقتصادی بانک - بیمه بورس ربع سکه با بستهبندی بانک مرکزی وارد بازار میشود انتشارچک پولهای 50 هزار تومانی با طراحی جدید رئیس سازمان تولید اسکناس و مسکوک بانک مرکزی از ورود سکه های ربع بهار آزادی با بسته بندی جدید این بانک به بازار به زودی خبرداد و گفت چک پول های 50 هزار توماانتخاب بانکهای عامل توزیع پول نو
انتخاب بانکهای عامل توزیع پول نوتاریخ انتشار پنجشنبه ۱۵ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۲۱ ۴۶ بانک مرکزی در جلسه امروز خود چهار بانک کارآفرین اقتصادنوین ملت و صادرات را به عنوان بانکهای عامل توزیع پول نو در سراسر کشور انتخاب کرد به گزارش ایسنا براساس این گزارش چهار بانک مذکور موظفند از رونرخ بانکی 17 ارز افت و 18 واحد پولی رشد کرد
نرخ بانکی 17 ارز افت و 18 واحد پولی رشد کرد تهران - ایرنا - بانک مرکزی نرخ 38 ارزبانکی را اعلام کرد که براین اساس نرخ 17 واحد پولی نسبت به روز پنجشنبه هفته گذشته افت قیمت 18 ارز رشد و نرخ سه واحد ثابت ماند به گزارش روز شنبه ایرنا نرخ دلار آمریکا امروز با 6 ریال افت 24 951 ریالبانک مرکزی کتاب «پیشگیری از پولشویی و تامین مالی تروریسم» را به بانکها بخشنامه کرد
بانک مرکزی کتاب پیشگیری از پولشویی و تامین مالی تروریسم را به بانکها بخشنامه کردبانک مرکزی در قالب یک بخشنامه کتاب پیشگیری از پولشویی و تامین مالی تروریسم راهنمای عملی برای ناظران بانکی را به بانکها و موسسات اعتباری ارسال کرد به گزارش خبرگزاری فارس اداره کل مقررات مجوزهایشورای پول و اعتبار مقرر کرد تدوین سیاستهای پولی با رویکرد اقتصاد مقاومتی/ بانک مرکزی ملزم به ارائه گزارش مطال
شورای پول و اعتبار مقرر کردتدوین سیاستهای پولی با رویکرد اقتصاد مقاومتی بانک مرکزی ملزم به ارائه گزارش مطالبات غیرجاری بانکها شددر جلسه شب گذشته شورای پول و اعتبار مقرر شد طراحی و اجرای سیاستهای پولی و اعتباری با رویکرد اقتصاد مقاومتی مورد بررسی قرار گرفته و در جلسه آتی شورامیزان برداشت پول از حسابهای بانکی در اوكراين محدود شده است
به دنبال بحران سياسي و مالي میزان برداشت پول از حسابهای بانکی در اوكراين محدود شده است بانک مرکزی اوکراین با این توجیه که کشور از نظر مالی با مشکل مواجه است میزان برداشت پول از حسابهای بانکی را محدود کرده است به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل ازخبرگزاری لمدیر کل اداره نظام های پرداخت بانک مرکزی بانکهایی که پول مشتری را بلوکه کنند، جریمه میشوند/ بهرهبرداری از ۵
مدیر کل اداره نظام های پرداخت بانک مرکزیبانکهایی که پول مشتری را بلوکه کنند جریمه میشوند بهرهبرداری از ۵ طرح در سال آیندهمدیرکل اداره نظامهای پرداخت بانک مرکزی با اشاره به عملیاتی شدن طرحهای چکاوک سپاس اوراق مشارکت الکترونیکی گفت از اردیبهشت 93 از تراکنشهای ناموفقی کهپول آب ماهانه 50 درصد مردم؛ 3 هزارتومان
اقتصادی انرژی پول آب ماهانه 50 درصد مردم 3 هزارتومان وزير نيرو با اعلام اینکه قیمت غیرمنطقی آب مانع اصلی سرمایه گذاری در این بخش است گفت قیمت هر مترمکعب آب با نرخ جدید برای مشترکان 300 تومان است اما همان میزان آب در بطری های آب معدنی 900 هزارتومان قیمت دارد به گزارش خبرنگارئیس بانک مرکزی نیجریه به دلیل ادعای گم شدن پول نفت برکنار شد
دوشنبه ۵ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۲ ۵۶ رییس جمهور نیجریه رییس بانک مرکزی این کشور را به دلیل بی احتیاطی مالی و سوء مدیریت اموال نفتی برکنار کرد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا رییس بانک مرکزی نیجریه هنگامیکه در یک ماموریت رسمی در نیامی مرکز نیجر به سر میبرد از سمت خود برکنارمردم چقدر از پول درمانشان را می دهند؟/ یارانه نقدی صرف هزینه های بیمه ای می شود
مردم چقدر از پول درمانشان را می دهند یارانه نقدی صرف هزینه های بیمه ای می شود اقتصاد > اقتصاد کلان - در آستانه اجرای فاز دوم طرح هدفمندی یارانه ها ایده صرف هزینه یارانه های نقدی برای خدمات بهداشت و درمان بازهم مطرح شده است علی اردکانی دولت اعلام کرده برایهرایرانی چقدر در بانک پول دارد؟
هرایرانی چقدر در بانک پول دارد کد خبر ۳۸۲۴۹۸ تاریخ انتشار ۰۷ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۶ ۰۲ - 26 February 2014 ایرانیان بیش از 445 هزار میلیارد تومان سپرده بانکی دارند که سهم هر ایرانی به طور میانگین 5 7 میلیون تومان میشود اقتصاد ایرانی سپرده های بخش غیردولتی در بانک ها و موسساتمردم از بانکها برای تراکنش ناموفق خسارت میگیرند/ انتقال کارت به کارت موبایلی ممنوع شد
اقتصادی بانک - بیمه بورس مردم از بانکها برای تراکنش ناموفق خسارت میگیرند انتقال کارت به کارت موبایلی ممنوع شد مدیرکل فناوری اطلاعات وارتباطات بانک مرکزی گفت از اردیبهشت ماه سال 93 بانکها بابت تراکنشهایی که پول از حساب مشتری خارج ولی به حساب بانک مقصد وارد نمیشود به مشفارس گزارش میدهد دومین موعد پرداخت پول بلوکه شدن ایران هم به در بسته بانکها خورد
فارس گزارش میدهددومین موعد پرداخت پول بلوکه شدن ایران هم به در بسته بانکها خوردپرداخت دومین قسط از پولهای بلوکه شده ایران که در چارچوب توافق ژنو قرار بود امروز در اختیار ایران قرار بگیرد همانند قسط اول به در بسته بانکها و تعطیلات بازارهای جهانی خورد به گزارش گروه اقتصاد بینمصيبتهاي بانك ملت براي مردم در صدور كارت آني
مصيبتهاي بانك ملت براي مردم در صدور كارت آني بانك ملت كه در بسياري از خدمات بانكي سرآمد به شمار ميرود و حتي در حوزه بانكداري اينترنتي گوي سبقت را از بسياري از بانكها ربوده است اين روزها با يك عقبگرد جدي بسياري از مردم و مشتريان را كلافه و سردرگم كرده است موضوعي كه براي بانكکدام بانک ها امسال پول نو دارند؟
کدام بانک ها امسال پول نو دارند بانک مرکزی در جلسه امروز خود چهار بانک کارآفرین اقتصادنوین ملت و صادرات را به عنوان بانکهای عامل توزیع پول نو در سراسر کشور انتخاب کرد به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر براساس این گزارش چهار بانک مذکور موظفند از روز سه شنبه 20 اسفندماه به-
اقتصادی
پربازدیدترینها