واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۰ اسفند ۱۳۹۲ (۱۶:۱۵ب.ظ)
معاون شهردار تهران تشريح کرد: آثار ملموس و عيني نظام فني و اجرايي شهرداري تهران بر پروژه هاي بزرگ عمراني معاون فني و عمراني شهرداري تهران با اشاره به طراحي و اجراي پروژه احداث بزرگراه طبقاتي صدر مبتني بر نظام فني و اجرايي شهرداري تهران، گفت: دوره عمر اين سازه در فازهاي طراحي و اجرا مد نظر قرار گرفته و از ابتدا براي نگهداشت آن چاره انديشي شده است.
به گزارش خبرگزاري موج، سيد مازيار حسيني در خصوص تفاوت پروژه هاي اجرا شده مبتني بر نظامنامه جديد شهرداري تهران با پروژه هاي عمراني سنوات قبل که بر پايه نظام فني و اجرايي کشور طراحي و اجرا شده است، گفت: يکي از مهم ترين وجوه تمايز نظام فني و اجرايي شهرداري تهران در مقايسه با نظام فني و اجرايي کشور، توجه به دوره عمر يک طرح است. نظامنامه شهرداري تهران حاوي مفادي است که از زمان پديدآوري يک پروژه عمراني تا پايان عمر آن را پوشش مي دهد. به عبارت ديگر شهرداري تهران در نظام فني و اجرايي که راسا تدوين کرده است، به امور مربوط به طراحي، اجرا، بهره برداري و نگهداشت و حتي برچيدن يک پروژه عمراني پرداخته است در حالي که نظام فني و اجرايي کشور فاقد اين ويژگي است.
وي از بزرگراه طبقاتي صدر به عنوان يکي از مهم ترين پروژه هاي عمراني سال هاي اخير که مبتني بر نظامنامه جديد فني و اجرايي شهرداري طراحي و احداث شده است، ياد کرد و افزود: دوره عمر اين سازه در فازهاي طراحي و اجرا مد نظر قرار گرفته و از ابتدا براي نگهداشت آن چاره انديشي شده است.
حسيني در ادامه با اشاره به بحث "خوردگي" به عنوان يکي از مشکلات مبتلا به اغلب پل هاي بتني که از آن به عنوان "سرطان بتن" نيز ياد مي شود، توضيح داد: سيمان و ميلگرد تشکيل دهنده بتن، در محيط مرطوب به يک پيل الکتريکي تبديل مي شوند که اين مساله موجب خوردگي آرماتورها خواهد شد. از اين پديده با عنوان سرطان يا اضمحلال بتن ياد مي شود که تاثير مخربي بر مقاومت بتن و عمر مفيد يک سازه دارد. اما در بزرگراه طبقاتي صدر از بروز اين عارضه جلوگيري شده است چرا که در زمان طراحي پروژه مبتني بر نظامنامه فني و اجرايي شهرداري تهران، به دوره عمر سازه و چگونگي نگهداشت آن توجه شده است.
معاون شهردار تهران با اشاره به استفاده از حجم قابل توجهي کابل براي اتصال قطعات بتني بزرگراه طبقاتي صدر، خاطرنشان کرد: براي صرفه اقتصادي هزينه هاي نگهداشت اين پروژه در طول سال هاي بهره برداري، تمام کابل ها به صورت اکسترنال طراحي شده و در نتيجه حتي يک متر کابل با بتن تماس مستقيم ندارد. در واقع فضاي ويژه اي براي عبور کابل ها از ميانه صندوقه هاي پيش ساخته بتني پيش بيني شده است. در اين فضا نوع خاصي از لوله هاي پليمري که ضد خوردگي است، براي عبور کابل ها قرار گرفته و همين طور با بهره گيري از غلاف هايي مخصوص، از اکسيد شدن لوله ها نيز پيشگيري شده است.
به گفته وي، تمهيدات لازم جهت تعويض کابل هاي بزرگراه طبقاتي صدر انديشيده شده و امکان ورود به فضاي طراحي شده در داخل صندوقه هاي پل اصلي براي اين منظور وجود دارد.
دکتر حسيني تاکيد کرد که اگر دوره عمر طرح در پروژه بزرگراه طبقاتي صدر لحاظ نمي شد، قطعا براي کاهش هزينه تمام شده احداث پل اصلي، از کابل اکسترنال و ديگر تمهيدات اينچنيني استفاده نمي شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]