محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844697209
نگاه شما: رمزگشایی از نگرانی فرهنگی رهبری
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: نگاه شما: رمزگشایی از نگرانی فرهنگی رهبری
بخش «نگاه شما» برای ارائه و معرفی «نگاه» مخاطبان «تابناک» به همه موضوعات است. هر مخاطب «تابناک» میتواند با مد نظر قرار دادن شرایط همکاری با این بخش، «نگاه» خود را ارسال کند تا در معرض دید و داوری دیگر مخاطبان قرار گیرد.
کد خبر: ۳۸۵۸۴۶
تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۳:۲۸ - 11 March 2014
دکتر محمد لطفیزاده در مطلب ارسالی برای «نگاه شما» نوشت:
رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار اخیر با اعضای محترم مجلس خبرگان به صراحت از نگرانی خود نسبت به ایجاد رخنه فرهنگی گفتند و تأکید داشتند که مسئولین باید مراقب باشند که با مسائل فرهنگی نمیتوان شوخی کرد و اگر رخنه فرهنگی ایجاد شود نمیشود مانند کاستیهای اقتصادی با سبد کالا و یارانه نقدی و نظایر آن جبران مافات نمود.
در این نوشتار قصد نگارنده بر رمزگشایی از این نگرانی مهم رهبر انقلاب با توجه به دغدغههای مسبوق به سابقه است. باشد که مورد توجه تصمیمسازان و تصمیمگیران عرصه فرهنگ به ویژه در سه حوزه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی (دولت)، مجلس شورای اسلامی و شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار گیرد و حرکتی شایسته و عملی برای رفع نگرانی رهبری معظم شاهد باشیم.
1 - نخستین موضوع در این باب توجه به عبارت (رخنه فرهنگی) است که رهبر انقلاب در دیدار اشاره شده بالا فرمودند. رخنه دو ویژگی مهم دارد. یکی آنکه ممکن است کوچک باشد اما اثری بزرگ از خود برجای گذارد و دیگری آنکه خشک و تر را با هم میسوزاند. مسئولین باید متوجه باشند که اگر رخنه فرهنگی ایجاد شود به شکافی کوچک در قایق یا سوراخی ریز در بالن میماند که هر چند کوچک اما به تنهایی سبب غرق شدن یا انهدام آن میگردد و صدالبته که در این اتفاق مراعات خودی و غیرخودی و این جناح و آن جناح هم نخواهد شد و همه با هم در این بلا گرفتار خواهند بود.
2 - (نگرانی فرهنگی) کلیدواژه و عبارتی دیگر است که در فرمایشات رهبر انقلاب بود و نباید آن را کوچک شمرد. گاهی برخی با سطحینگری خواسته یا ناخواسته سطح این نگرانی را به جزئیات و معلولها تقلیل میدهند غافل از آنکه باید به علتها پرداخت. به عنوان نمونه ارتباط دادن این نگرانی با آنچه در آیین گشایش جشنواره فیلم فجر در تجلیل از عناصر سینمایی دوران قبل انقلاب رخ داد هر چند بجای خود امری قابل تأمل بود مصداق پرداخت به معلول و غفلت از علت است. همان کاری که حتی صدا و سیما در بخش خبری 20:30 یکشنبه شب خود هم اسیر آن شد و از مصادیق نگرانی فرهنگی رهبر انقلاب این موضوع را هم برشمرد. باید دانست که این رفتار و نظایر آن معلول رواج نوعی آداب و مهمتر از آن یک مکتب فرهنگی است که باید به آن پرداخت و راه نفوذ آن را مسدود و راهی جایگزین برای جاری شدن آب پاک و زلال فرهنگ اسلامی – ایرانی اصیل گشود.
3 - (رابطه فرهنگ با سبک زندگی چیست؟) این عبارتی دیگر است که روی آن باید به طور عمیق تفکر و تأمل نمود. براستی چرا رهبر انقلاب از یک سو نگران فرهنگ و از سویی دیگر خواستار تبیین و ترویج سبک زندگی اسلامی – ایرانی هستند؟ آیا بین این دو رابطهای برقرار است؟ پاسخ مثبت است. ریشه بسیاری از نابسامانیهای امروزی در عرصه فرهنگ که چراغ سبزی برای ایجاد رخنه به سوء استفادهکنندگان هم نشان میدهد در سبک زندگی و تغییرات آن نهفته است. جالب آنکه مهاجمین فرهنگی و بیگانگان، خود فرهنگ را بنایی بیانگر همه باورها، رفتارها، دانشها، ارزشها و خواستههایی که شیوه زندگی هر ملت را نشان میدهد و هر آنچه یک ملت دارد، هر کاری که میکند و هر آنچه میاندیشد تعریف نمودهاند. شیوه زندگی و هر کاری که یک ملت انجام میدهد - که حاصل اندیشه است - امروز به سبک زندگی تعبیر میشود. در این میان باید توجه داشت که اگر سبک و شیوه زندگی تغییر یابد با قدرتی نرم (بدون دستاندازی نظامی) رخنهای در پندارها و باورهای ملت ایجاد میکند که نسل به نسل به هدف خود بیش از گذشته دست مییابد. این قدرت نرم فرمانده و سرباز و ابزاری دارد که اگر آنها را نشناسیم و یا به تعبیر رهبر انقلاب به دیده شوخی به آن بنگریم جبران مافات آن چه بسا غیرممکن باشد.
با ذکر این سه نکته جلوهها و مصادیقی از این قدرت نرم در تغییر سبک زندگی ایرانیان مسلمان و موحد در راستای ایجاد رخنه فرهنگی را به اختصار مرور میکنیم و البته انتهای این فهرست برای تفکر صاحبنظران و صاحبان دغدغه باز خواهد بود.
الف - تجملگرایی : همانطور که در بالا اشاره شد فرهنگ با اعتقادات درآمیخته است و کافی است ریشه یکی زده شود تا دیگری به دنبال آن آسیب ببیند. امروزه با ابزارهای مختلف و به فرماندهی رسانههای در اختیار صاحبان ثروت و قدرت، سادهزیستی به تجملگرایی میل پیدا کرده است. میپرسید چه ربطی به فرهنگ دارد؟ ارتباط آنجا است که وقتی فرهنگ سادهزیستی ابتدا از باور و سپس رفتار مردم حذف شد و جای خود را به تجملگرایی داد لاجرم پیامدهایی خواهد داشت که با تغییر الگوی مصرف هزینههایی به ملت و مملکت تحمیل میکند. همین یک موضوع کافی است تا بنیان خانواده را هم متزلزل کند و از این جاست که بخشهای خبری صدا و سیما و رسانهها اخبار کاهش جمعیت و افزایش طلاق و نارضایتی در خانوادهها، تغییر خواست جوانان، کاهش ازدواج و به مشقت افتادن خانوادهها در تهیه مسکن و جهیزیه و برگزاری مراسم پرزرق و برق و نظایر آن منتشر میکنند و البته بدون تفکر به نقش رخنه فرهنگی سری به نشانه تأسف تکان میدهیم بدون آنکه گره را با دست و نه با دندان باز کنیم!
ب - بزرگنمایی پوشالی غرب در برابر اسلام : یک آسیب بسیار مهم فرهنگی که حتماً میتواند بر سبک زندگی ایرانیان و فرهنگ ما تأثیر گذارد غاز پنداشتن مرغ همسایه است. رخنه فرهنگی وقتی رخ میدهد که نظریات عناصر غربی حتی اگر اشتباه باشد و با نقایص فراوانی همراه روی چشم بگذاریم آنگاه از سبک زندگی تبیین شده در اسلام غافل شویم و حتی آن را قدیمی و کوچک شماریم. بازگشت به اسلام و معنویت و توجه به کارکردهای فرهنگی نهادهای دینی نظیر مساجد در این میان میتواند به خوبی جلوی رخنه فرهنگی را بگیرد مشروط بر آنکه عناصر مؤثر در این نهادها متخلق به اخلاق اسلامی و تعالیم این دین الهی باشند و خود بیش از دیگران عامل به این تعالیم و جاذبه قوی و دارای غلبه بر دافعه داشته باشند. توضیح همین یک بند مقالهها و مجال مفصلی میطلبد.
ج - ماهواره و اینترنت : عمده مردم شاید بر این باورند که اگر میان ماهواره و اینترنت بخواهیم عنصر مخربتر را انتخاب کنیم باید رأی به ماهواره دهیم اما با نگاهی عمیقتر میتوان به قدرت تخریب بیشتر اینترنت پی برد. بدون شک یکی از مهمترین جلوههای رخنه فرهنگی دلبستگی به رسانههای سرشار از غفلت و گناه و البته هدفدار بیگانگان و دشمنان اسلام و این ملت است. ماهواره و اینترنت هر دو قدرتی نرم اما بسیار مؤثر در تخریب فرهنگ یک ملت و تسخیر سبک زندگی هستند. این به معنای مخالفت با استفاده صحیح از اینترنت نیست که (اطلبوا العلم و لو بالصین و چه بسا و لو بالکافر : علم را باید آموخت هر چند با سفری دراز یا حتی از کافر). با این حال باید به قدرت تخریب، راههای تخریب و چگونگی اثرگذاری بر ذهن و اندیشه مردم عمیق توجه شود در غیراینصورت حتی ممکن است به بهای استفاده صحیح از اینترنت، بلای از دست رفتن فرهنگ اصیل اسلامی - ایرانی گریبانگیرمان شود. در مورد ماهواره که تهاجم فرهنگی اظهر من الشمس است و امروز هر آنتن آن که سر از خانهای بلند کرده به قیمت تبری است که به ریشه سبک زندگی اسلامی – ایرانی و دور شدن از ارزشهای اسلامی و معنویت ساکنان آن خانه زده میشود. آیا بهای ملتی با فرهنگ غنی این است؟ در این طور مسائل نباید با مسامحه رفتار نمود. بلکه از یک سو تبیین مخرببودن، از سویی دیگر انذار مردم درباره عواقب و بالاخره برخورد قانونی مصلحانه با مصرفکنندگان لازم است. رخنهای که از این محل (ماهواره و یا اینترنت در صورت استفاده نابجا) وارد میشود جبرانناپذیر است و ذهن و دل انسان را میرباید و لاجرم سبکی جدید در زندگی وی پایهگذاری میکند که فاصله زیادی با سبک زندگی اسلامی دارد. تخریب فرهنگ فاطمی و هدفگیری حجاب و بالاتر از آن عفاف تنها یک بعد از رخنه فرهنگی دشمن در مقام تهاجم است که مانند گلوله اسلحه ژ-3 از یک سو با سوراخی کوچکتر وارد میشود اما با اثر مخرب بالا از آن سو با چرخش و به هم ریختگی ساختاری که در آن نفوذ کرده از سوراخی بزرگتر بیرون میرود. کسی نگوید که با برنامههای تلویزیون مخالفم یا به دلیل کیفیت نه چندان مطلوب برنامهها ناچارم به ماهواره پناه ببرم که این سخن مصداق از چاله به چاه افتادن و بطلان آن بر هر عقل سلیمی روشن است.
د - نظام آموزش و پرورش : فرهنگ زاییده پرورش است. اگر نظام آموزش و پرورش درست عمل کند و ارتباط مؤثری هم با خانوادهها داشته باشد بعید است که رخنه فرهنگی مؤثر افتد. در پرورش که به قامت تصمیماتی که در این زمینه گرفته شده کاستی دیده میشود و آموزش هم که رنگ و سایه خود را بر پرورش گسترانده است و تقدمی از تزکیه بر تعلیم دیده نمیشود. علمی که انسان را در پایان تحصیلات ابتدایی و متوسطه مهذب نسازد به کار نمیآید و چه بسا این چنین علمی اگر نافع نباشد سبب سقوط انسان هم بشود. تحصیل در کشور ما دچار تغییرات متعدد بوده و هست و بجای تغییر کیفی به دنبال تعویض تاکتیکهای نظام قدیم و جدید و مشابه آن بوده است. همین موضوع سبب شده تا سبک زندگی و فرهنگ ازدواج و تشکیل خانواده که هدفگذاری دشمن روی آن (در موضوع جمعیت) مشخص است دستخوش تغییر شود. براستی آیا نیاز است که دانشآموزان بجای صرف وقت زیاد بر پرورش مبتنی بر فرهنگ اصیل اسلامی - ایرانی به حفظ اطلاعاتی که کاربردی در زندگی آینده آنها ندارد مشغول باشند و وقتی به سن ازدواج میرسند تازه به دنبال کار و شغل و رفع این دغدغه باشند و معیشت را هم افزون بر آن بهانه عدم ازدواج قرار دهند. آیا نمیتوان طول دوران تحصیل را کاهش داد و پسران را زودتر به خدمت سربازی اعزام و دختران را زودتر به سوی ازدواج سوق داد؟ آیا نمیتوان این فرهنگ نادرست را با مختصر و مفید نمودن دروس در مدرسه و بسط اخلاق و فرهنگ اسلامی - ایرانی اصلاح نمود؟ کار سختی نیست اما همتی بلند میخواهد. همین کار به ظاهر ساده اما مهم سبک زندگی چند نسل را تحت تأثیر قرار میدهد. فرهنگ به دانشگاه رفتن و ترجیح تحصیل بر تشکیل زندگی آنهم نه با قصد کسب دانش و پرداخت زکات آن (نشر دانش و تحقیق و پژوهش کاربردی) بلکه با قصد کسب مدرک، از آن رخنههایی است که ابعاد تخریب آن چندگانه است و به یک بعد ختم نمیشود.
ه - سینما : از ابزارهای مهم در تغییر فرهنگ ملل میتوان امروزه سینما را در زمره تأثیرگذارترینها دانست. سینمای امروزمان غالباً اسیر کیفیت ضعیف فیلمنامهها، مضمون غیراسلامی، تضعیف حجاب و عفاف و از بین بردن قبح برخی گناهان، رواج موسیقیهای مبتذل و مخرب و غلبه گیشه و تجارت بر کارکرد فرهنگی است. متأسفانه سینمای ما به جای آنکه کارکردی مثبت در عرصه فرهنگ از خود نشان دهد مانند برخی دیگر از عرصهها نظیر ورزش به ضدفرهنگ تبدیل شده و در آن بیش از آنکه اصلاحگری دیده شود تخریبکنندگی موج میزند. درباره کارکردهای سینما و معضلات سینمای ایران در مجالی دیگر یادداشتی به تفصیل به شرط توفیق و حیات تقدیم خواهد شد و در آنجا به تفصیل به موارد مختلف در این باره پرداخته میشود. به اختصار باید گفت سینما و حتی صدا و سیما که باید دانشگاه باشد و نه عنصری مبلغ کالاهای مختلف به انگیزه کسب درآمد و جبران کمبود اعتبارات اگر نقش خود را درست ایفا کنند حتی در عرصه فرهنگ راهبری خواهند نمود اما اگر غفلت دامنشان را بگیرد هم خود و هم ملت از تخریب فرهنگ متضرر میشوند.
این یادداشت با جنبههای دیگری از نقش اقتصاد، سیاست، اشتغال و غیره در فرهنگ نیز میتوانست ادامه یابد اما برای پرهیز از اطاله، به همین میزان بسنده میشود. امید که مفید بوده باشد.
* برای آشنایی با شرایط و نحوه همکاری با «نگاه شما» اینجا را کلیک کنید.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]
صفحات پیشنهادی
«نگرانی رهبر انقلاب» در گفتوگویی تفصیلی فارس با سالک رهبری از شلیک دشمن به قلب جوانان نگران است/همه
نگرانی رهبر انقلاب در گفتوگویی تفصیلی فارس با سالکرهبری از شلیک دشمن به قلب جوانان نگران است همه مقصریم آمادگی مجلس برای همکاری با ارشاد برخی اقدامات دولت ضدفرهنگی استرئیس کمیسیون فرهنگی مجلس درباره نگرانی مقام معظم رهبری از مسئله فرهنگ به سوالات متعددی پاسخ گفت و ابعاد مختلف نگمعاونت فرهنگی ارشاد برای رفع نگرانیهای رهبری چه میکند؟
یکشنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۸ ۲۰ سیدعباس صالحی فعالیتهای معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را برای رفع نگرانیهای مقام معظم رهبری تشریح کرد معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا درباره نگرانیهای فرهنگی مقام معظم رهبریبیانیه شورای فرهنگ عمومی/ بیعت مجدد دستگاههای فرهنگی کشور با رهبر انقلاب/ نگرانی رهبری وظیفه دستگاههای فره
بیانیه شورای فرهنگ عمومی بیعت مجدد دستگاههای فرهنگی کشور با رهبر انقلاب نگرانی رهبری وظیفه دستگاههای فرهنگی را سنگین میکنددبیرخانه شورای فرهنگ عمومی کشور در بیعت مجدد دستگاههای فرهنگی کشور با رهبر فرزانه انقلاب بیانیهای صادر کرد به گزارش خبرگزاری فارس دبیرخانه شورای فرهدولت نگرانی های فرهنگی رهبری را برطرف کند
دولت نگرانی های فرهنگی رهبری را برطرف کند بناب تبریز- ایرنا - امام جمعه موقت بناب از مسوولان دولت خواست نگرانی های رهبر معظم انقلاب و ملت ولایتمدار ایران در خصوص مسایل فرهنگی را برطرف کنند حجت الاسلام عبدالمجید باقری بنابی در خطبه های نمازجمعه این شهر گفت در راستای درد دل هایغرویان: طرح اشکالات مبنایی درباره دولت، تنها در شان رهبری است/ آیتالله مصباح همچون اکثریت مراجع در کنار روحان
غرویان طرح اشکالات مبنایی درباره دولت تنها در شان رهبری است آیتالله مصباح همچون اکثریت مراجع در کنار روحانی باشد نباید به حرکتهای فرهنگی دولت نگاه مایوسانه داشت غرویان از اساتید حوزه علمیه قم معتقد است که طرح اشکالات مبنایی در مورد دولت تنها در شان مقام معظم رهبری است به گافزایش نگرانیها در کرهشمالی از "تهاجم فرهنگی"
چهارشنبه ۷ اسفند ۱۳۹۲ - ۲۰ ۴۴ رهبر کره شمالی نسبت به افزایش و گسترش تهاجم فرهنگی در کشورش هشدار داد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا رسانه دولتی کره شمالی امروز چهارشنبه در بازتاب نگرانی فزاینده پیونگیانگ درباره عدم توانایی در دور نگه داشتن جهان در نفوذ به این کشورمعاون فرهنگی ارشاد از تلاش برای رفع نگرانیهای رهبری میگوید/ تولید فیلم «سووشون» پیشنهاد خوبی است
معاون فرهنگی ارشاد از تلاش برای رفع نگرانیهای رهبری میگوید تولید فیلم سووشون پیشنهاد خوبی است فرهنگ > مدیریت فرهنگی - ایسنا نوشت سیدعباس صالحی فعالیتهای معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را برای رفع نگرانیهای مقام معظم رهبری تشریح کرد معاونامام جمعه اندیمشک: متولیان فرهنگی نگرانیهای مقام معظم رهبری را رفع کنند
امام جمعه اندیمشک متولیان فرهنگی نگرانیهای مقام معظم رهبری را رفع کنندامام جمعه اندیمشک گفت متولیان فرهنگی در جهت رفع نگرانیهای مقام معظم رهبری تلاش و کوشش بیشتری از خود نشان دهند به گزارش خبرگزاری فارس از اندیمشک حجتالاسلام نعمتالله خدامی امروز در خطبههای نماز جمعه این شرسایی در گفتوگو با فارس: جنتی نگرانی رهبری را رفع نکند، استیضاح میشود/نتیجه ارادت به هاشمی و الگوگیری از خات
رسایی در گفتوگو با فارس جنتی نگرانی رهبری را رفع نکند استیضاح میشود نتیجه ارادت به هاشمی و الگوگیری از خاتمی همین استنماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه نگرانیهای علما تا حدی است که میطلبد وزیر ارشاد استیضاح شود گفت اگر جنتی به آنچه رهبری به عنوان علاج مطرح کرده در عمشماره نود و پنجم اطلاعات حکمت و معرفت انتشار یافت/ بررسی چندگانگی فرهنگی
دین و اندیشه شماره نود و پنجم اطلاعات حکمت و معرفت انتشار یافت بررسی چندگانگی فرهنگی به همت مؤسسه اطلاعات نود و پنجمین شماره مجله اطلاعات حکمت و معرفت دفتری برای بحث بر سر چندگانگی فرهنگی شد به گزارش خبرگزاری مهر حمید اندیشان دبیر دفتر این ماهِ مجله در سرمقاله خود بامدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی: ستاد هماهنگی خدمات سفرهای نوروزی خراسان شمالی در عمارت
مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی ستاد هماهنگی خدمات سفرهای نوروزی خراسان شمالی در عمارت مفخم فعال شدمدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی از آغاز فعالیت ستاد هماهنگی خدمات سفرهای نوروزی این استان در عمارت مفخم بجنورد خبر داد به گزارش خبرگزاواکنش روزنامهها به سخنان مقام معظم رهبری در جمع اعضای مجلس خبرگان/ من هم از مسایل فرهنگی نگرانم
واکنش روزنامهها به سخنان مقام معظم رهبری در جمع اعضای مجلس خبرگان من هم از مسایل فرهنگی نگرانم سخنان مقام معظم رهبری در جمع اعضای مجلس خبرگان رهبری با انعکاس گسترده ای در روزنامه های کشور همراه بود به گزارش نامه نیوز دیدار رئیس و اعضای مجلس خبرگان رهبری با مقام معظم رهبری و پنگراني از ليبراليسم فرهنگي
۱۸ اسفند ۱۳۹۲ ۹ ۳۵ق ظ تهران امروز نگراني از ليبراليسم فرهنگي به گزارش خبرگزاري موج تهران امروز نوشت نگاهي به سمت و سوي بيانات رهبر معظم انقلاب در سالهاي گذشته ما را به اين مسئله رهنمون ميسازد كه ايشان به مسئله فرهنگي اهميت ويژهاي ميدهند و در ضمن آن هم نگرانيهاي خود را بنگاهی به مناطق و جاذبه های تاریخی، فرهنگی و گردشگری آبادان
نگاهی به مناطق و جاذبه های تاریخی فرهنگی و گردشگری آبادان آبادان - ایرنا - آبادان یکی از قدیمی ترین شهرهای ایران بوده که از جاذبه های طبیعی تاریخی گردشگری تجاری و معنوی برخوردار است و بهترین زمان برای عزیمت و تفریح در این شهر روزهای پایانی اسفندماه و ابتدای فروردین است به گزنگاهی به جاذبه های دیدنی مناطق شمال غربی شهر دوگنبدان
نگاهی به جاذبه های دیدنی مناطق شمال غربی شهر دوگنبدان گچساران - ایرنا - جاذبه های دیدنی گوناگون مناطق شمال غربی شهر دوگنبدان به دلیل تنوع و گوناگونی منحصر به فرد است به گزارش خبرنگار ایرنا وجود چهار جاذبه دیدنی متنوع و بی بدیل از آبشار کیوان حرم مطهر بی بی حکیمه خانون س چهاروایت دبیر کمیسیون فرهنگی مجلس از سفر به آفریقای جنوبی تفاوت انقلاب اسلامی با انقلاب آفریقای جنوبی از نگاه انق
روایت دبیر کمیسیون فرهنگی مجلس از سفر به آفریقای جنوبیتفاوت انقلاب اسلامی با انقلاب آفریقای جنوبی از نگاه انقلابیون آفریقادبیر کمیسیون فرهنگی مجلس به تشریح نظرات انقلابیون آفریقای جنوبی در خصوص تفاوتهای انقلاب اسلامی ایران با انقلاب این کشور پرداخت به گزارش خبرگزاری فارس از قزونگاه شما: خرید نوروزی در بازار تهران
نگاه شما خرید نوروزی در بازار تهران بخش نگاه شما برای ارائه و معرفی نگاه مخاطبان تابناک به همه موضوعات است هر مخاطب تابناک میتواند با مد نظر قرار دادن شرایط همکاری با این بخش نگاه خود را ارسال کند تا در معرض دید و داوری دیگر مخاطبان قرار گیرد کد خبر ۳۸۲۳۴۵ تاریخ ا-
گوناگون
پربازدیدترینها