تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 10 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):از خنديدنِ بى تعجّب [و بى جا] يا راه رفتن و سخن گفتنِ بى ادبانه بپرهيز.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803012878




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

افزایش بیماری های مزمن با خوددرمانی ایرانی


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: افزایش بیماری های مزمن با خوددرمانی ایرانی
کد خبر: ۳۸۵۸۴۹
تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۳:۲۱ - 11 March 2014


درمان (Curing) زمانی معنی پیدا می کند که فرد مریض بوده و یا با مشکلات جسمی مواجه شده است که اغلب می تواند کشنده باشد یا نباشد. یک بیمار نیازمند یک پزشک است که مشکلات جسمی خود را با او در میان بگذارد و بتواند  از بیماری به سلامتی برسد. اما درمان اگر از شکل متعارف خود خارج شود ، قطعا نامتعارف شده و سبب مشکل فراوان برای بیمار می گردد و نه تنها از بیماری به سلامتی نمی رسد بلکه می تواند از بیماری به مرگ رهنمون شود. پروسه زندگی یک انسان از تولد شروع و به نونهالی ، نوجوانی، بلوغ، جوانی و پیری و نهایتا مرگ ختم می شود.

به گزارش عصر خبر ، غیر از مرحله مرگ، بیماری در تمامی مراحل زندگی فرد وجود دارد. یعنی امکان دارد یک فرد یک سری بیماریها را در نونهالی، یک سری را در نوجوانی، یک سری را در جوانی و پیری تجربه کند. با این تفاسیر ما دائما با بیماری پنجه در پنجه در حال مبارزه هستیم و او را به پیکار می طلبیم. اما چگونه باید با بیماری مبارزه کنیم؟ آیا بهترین استراتژی مواجه شدن با بیماری مراجعه به یک پزشک نیست؟ پس چرا عده ای خودسرانه عمل می کنند و با فرضهای من درآوردی و ارائه تزهای نامناسب پزشکی و غیر تخصصی جان خود و اطرافیان خود را به خطر می اندازند؟ خود درمانی می تواند به دلایل مالی باشد ، یعنی فرد برای اینکه هزینه ویزیت پزشک را پرداخت نکند روشهای خود را انجام داده و بیماری خود را به طریقی معالجه می کند. مثلا فرد گردن درد دارد جدا از اینکه مکانیسم این بیماری چگونه است و چه راهکاری دارد و چگونه می توان با آن مبارزه کرد از خودش یک قرصی را معرفی و همان را مصرف می کند و این امر در کوتاه مدت فرد را دچار مشکلات اولیه و در بلند مدت فرد را دچار مشکلات جدی خواهد کرد.

برخی هم که کلا از یک درمان و یک استراتژی برای رفع مشکلات درمانی خود بهره می برند ، مثلا ژلوفن همه درد ها را علاج می کند یا قرص استامینوفن هر دردی را می اندازد. جدا از دلایل عامیانه که برای مصرف نکردن قرص های بیماریزا وجود دارد مطالبی نیز در مورد این دسته قرص ها یا آرام بخش ها یا مسکن ها آمده است که فردی که این دسته قرص ها را مصرف می کند نوعی اعتیاد پنهان به این قرص ها پیدا می کند . یعنی ذهنش و سیستم فیزیولوژیکی  وی (فرد مصرف کننده قرص های آرام بخش پرخطر) به این دسته قرص هایی که بعضا ویژگی های نیرومند اعتیاد آوری آن ها ثابت شده است و مضر هستند آورده شده است، عادت می کند. مثلا در درد همواره نکته مهمی وجود دارد و آن این است که هرگاه در قسمتی از بدن درد احساس شود یک گیرنده در آن بخش دچار آسیب شده است و هر چه درد بیشتر باشد نشان می دهد آن گیرنده آسیب جدی تری دیده است و لزوم مراجعه به پزشک ضروری تر و حادتر است. برخی هم خود درمانی خود را روش مناسبتری از تجویز پزشک به آمپول می دانند (این به خاطر عدم اعتماد به پزشک یا فوبیای خاص فرد از برخی اعمال پزشکی مثل آمپول زدن است که خود یک ترس روانی است). و دائما ذهن آن ها مشغول است که مبادا به من آمپول تجویز کنند و من احساس درد بکنم  و این موضوع باعث می شود فرد به خود تجویزی روی بیاورد.

خانم ن 27 ساله می گوید : هر وقت سرم درد می گیرد ، یک قرص ایپوپروفن می خورم و دردم ساکت می شود ، واقعا این قرص عالی است و محشر . من فکر می کنم این قرص دوای تمام دردهاست و بسیار مفید است و احساس می کنم هر دردی داشته باشم این قرص آن را برطرف می کند.

از وی پرسیدیم که چرا پس از سر درد به پزشک مراجعه نمی کنید؟ که پاسخ داد چه نیازی به پزشک است ، مگر پولم زیادی کرده؟ اولا که دفترچه تامین اجتماعی ندارم ، شما پول ویزیت مرا می دهی که چنین توصیه می کنی؟ و بعد ادامه داد وقتی خودم می دانم که مشکلم چیست و دردم را خودم می دانم چرا پول ویزیت پزشک بدهم؟

از او پرسیدیم سراغ دفترچه تامین اجتماعی نرفتی؟ که پاسخ داد خیلی دوندگی کردم و آخر به هیچ نتیجه ای نرسیدم.

شهروند دیگری که خود را پیمان معرفی کرد و 39 ساله گفت: من به هیچ عنوان برای خودم چیزی را تجویز نمی کنم . متاسفانه یکی از عادات بدی که رایج شده این است که افراد برای خود نسخه می پیچند و جدیدا و اخیرا در این کار استاد شده اند و از این کار احساس غرور می کنند ، شاید برای بیماریهای پیش پا افتاده مثل سرماخوردگی انجام دادن این کار خیلی خطرناک نباشد ، و فرد با خوردن یک قرص سرماخوردگی بزرگسالان برای درد خود علاجی پیدا کند، اما برای بیماریهای پیشرفته و خطرناک با علائم مرموز که شما هیچ شناختی از آن ندارید کاری بسیار خطرناک و اشتباه محض است.

دو نکته پس از این دو مصاحبه به ذهن می رسد و آن اینکه اولا ذهنیت افراد باعث برطرف شدن بیماری می شود و نه صرف خود دارو. وقتی فردی خود درمانی را انجام می دهد ذهنش به کمک او می آید و نه قرص و این می شود که یک قرص خطرناک نقش یک پزشک معالج را ایفا می کند.
ثانیا اگر پروسه طولانی دریافت بیمه تامین اجتماعی برای افراد کوتاهتر شود و افراد بتوانند راحت تر دفترچه بگیرند خود درمانی تا حد زیادی کاهش می یابد (منهای افرادی که از پزشکان و دندانپزشکان واهمه شدید دارند). پس با تغییر ذهنیت و معالجه از راه های متعارف می توان سلامتی هر چه بیشتر را در جامعه رواج داد. ضمنا  خود درمانی باید در سطح کلان بررسی شود یعنی از طریق معاونت غذا و داروی وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی این موضوع بررسی و جنبه های نامناسب آن ریشه یابی شود و همچنین از طریق اجرایی می توان با سهولت در اخذ دفترچه بیمه و کنترل داروخانه جهت جلوگیری از دادن قرص های بدون نسخه از خود درمانی جلوگیری کرد.  













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 121]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن