واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
اختصاصی دانشمند کره جنوبی: موفقیت ایران درطرح سیکلوترون ستودنی است تهران - ایرنا - پروفسورˈ جونگ سا چای ˈ jong seo chai معروف به پدر شتاب دهنده های کشور کره جنوبی در بازدید از طرح کلان سیکلوترون (شتاب دهنده حلقوی) ایران از پیشرفت این پروژه ابراز شگفتی کرد و موفقیت آن را ستود.
به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، طرح سیکلوترون (شتاب دهنده حلقوی) به عنوان یکی از 16 طرح کلان علمی کشور از حدود یکسال قبل به همت دانشگاه صنعتی امیرکبیر آغاز شده است و براساس قرارداد منعقده میان این دانشگاه و دانشگاه SKKU کشور کره جنوبی، پروفسور ˈجونگ سا چایˈ به عنوان ناظر این طرح انتخاب شد.
سیکلوترون دارای کاربرد درمانی و پزشکی است که برای تولید رادیوداروها به منظور تصویربرداری پزشکی به صورت همزمانی و تشخیص بیماری هایی همچون انواع سرطان از آن استفاده می شود.
پروفسورچای، که به منظور بازبینی طرح سیکلوترون ایران و شرکت در دومین همایش سیکلوترون پزشکی به میزبانی دانشگاه صنعتی امیرکبیر به کشورمان سفر کرده است روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا، اظهار داشت: ما طرح سیکلوترون در کره جنوبی را از سال 1996 آغاز کردیم که مرحله طراحی مفهومی و طراحی مهندسی آن حدود سه تا چهار سال طول کشید اما الان شاهدیم که محققان ایرانی در فاصله ای کمتر از یکسال این دو مرحله را پشت سر گذاشته و وارد مرحله ساخت دستگاه سیکلوترون شده اند که این واقعا من را تحت تاثیر قرار داده است.
وی درباره دیگر مزایای دستگاه سیکلوترون در دست ساخت در ایران نسبت به نمونه ساخته شده در کره جنوبی گفت: توان دستگاه سیکلوترونی که ما در کره جنوبی ساختیم 9 مگا الکترون ولت است درحالیکه توان دستگاه ایرانی، 10 مگا الکترون ولت است.
پروفسور چای، ساخت دستگاه سیکلوترون در ابعاد کوچکتر و با هزینه های کمتر در ایران را از دیگر مزایای ساخت این دستگاه در کشورمان برشمرد.
وی یادآور شد: با توجه به جمعیت 70 میلیونی ایران و تعداد زیاد مراکز درمانی، استفاده از دستگاه سیکلوترون یکی از ضروریات عرصه بهداشت و درمان این کشور است و امروزه بسیاری از بیماران مبتلا یا مشکوک به سرطان، تمایل ندارند که برای تشخیص این بیماری، جراحی شوند که با استفاده از رادیوداروها و دستگاه سیکلوترون می توان بدون نیاز به اعمال جراحی، بیماری را در مراحل اولیه تشخیص داد.
این دانشمند کره ای درپاسخ به خبرنگار ایرنا مبنی بر وضعیت ادامه همکاری وی با دانشگاه های ایران اظهار داشت: مایلم علاوه بر طرح سیکلوترون (شتاب دهنده های حلقوی) در طرح طراحی و تولید شتاب دهنده های خطی با سطح انرژی های بالا نیز با دانشمندان ایرانی همکاری داشته باشم.
وی توضیح داد که شتاب دهنده های حلقوی بیشتر در امر تشخیص بیماری هایی همچون انواع سرطان به کار برده می شوند اما شتاب دهنده های خطی، توانایی درمان بیماری ها را نیز خواهند داشت.
طرح ملی سیکلوترون از حدود یکسال قبل به عنوان یکی از 16 طرح کلان ملی کشور در دستورکار شورای عالی عتف (علوم، تحقیقات و فناوری) قرار گرفته است و سازمان انرژی اتمی به عنوان سفارش دهنده این طرح را پشتیبانی می کند.
دانشگاه صنعتی امیرکبیر عهده دار اجرای طرح سیکلوترون است و با همکاری دانشگاه شهید بهشتی و SKKU کشور کره جنوبی اجرای آن را به پیش می برد و قرار است دانشگاه تهران نیز در آینده نزدیک همکاری خود را در ادامه این طرح آغاز کند.
علمی (4)**1055
انتهای پیام /*
19/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]