تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 5 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):شعبان ماه من است. هر كه ماه مرا روزه بدارد، روز قيامت شفيع او خواهم بود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844661622




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

گوی باشگاه های سرخابی، سرگردان در گود خصوصی سازی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

گوی باشگاه های سرخابی، سرگردان در گود خصوصی سازی تهران- ایرنا- روند واگذاری 2 باشگاه پرطرفدار استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی در هفته های گذشته شتاب بیشتری یافته، با این همه روند خصوصی سازی باشگاه های دولتی همچنان اندر خم یک کوچه گرفتار مانده است.


نهایی شدن بودجه سال 1393 به نوعی مهر تاییدی بود بر بایسته های اجرای تصمیمی که سال ها پیش در زمینه خصوصی سازی 2باشگاه فرهنگی- ورزشی سرخابی گرفته شد اما به دلیل مشکلات فراوان از مرحله اعلان و ابلاغ فراتر نرفت.
با وجود گمانه زنی ها درباره تداوم وضع پیشین و تعیین ستون بودجه در سال آینده برای استقلال و پرسپولیس به عنوان 2 قطب مهم فوتبال کشور، خبری از ارقام چند ده میلیارد ریالی این باشگاه های دولتی نیست و مسوولان ورزشی فقط به وعده کمک دولت به 2باشگاه صاحب نام و بزرگ پایتخت بسنده کرده اند.
در این میان برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز برای شتاب بخشی به روند بسیار کند خصوصی سازی استقلال و پرسپولیس گوی سبقت را از مسوولان دولتی ربوده و اعلام کرده اند در صورت محقق نشدن این هدف تا پایان دوره قانون بودجه 1392 یعنی پایان سال جاری، وزیر ورزش و جوانان را برای پاسخگویی به مجلس کشانده و برای «دادن کارت زرد» به وزیران کابینه باز هم دست به جیب خواهند شد.
با وجود اراده جدی نمایندگان مجلس و مقام های دولتی در بازه زمانی کنونی برای دستیابی به نتیجه ای مشخص در این زمینه، نشانه ای از رفع موانع خصوصی شدن باشگاه های سرخابی به چشم نمی خورد.
این در حالی است که دست اندرکاران خصوصی سازی استقلال و پرسپولیس اعلام کردند تا بیستم فروردین ماه سال آینده، مراحل واگذاری این باشگاه ها به پایان خواهد رسید.
تازه ترین خبرهای مربوط به خصوصی سازی استقلال و پرسپولیس را می توان به تصمیم روز چهارشنبه چهاردهم اسفندماه هیات دولت مربوط دانست. به گزارش پایگاه خبری وزارت ورزش و جوانان، در جلسه هیات دولت مقرر شد کمیته تازه ای با حضور وزیران کشور، ورزش و جوانان، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، رییسان سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و سازمان خصوصی سازی و چند کارشناس مرتبط تشکیل شود.
این کمیته از هفته جاری بررسی ابعاد مختلف سیاسی ، اجتماعی و اقتصادی واگذاری استقلال و پرسپولیس را با عنایت به اجرای قانون و تصمیمات مجلس و همینطور حفظ منافع علاقمندان و هواداران پرشمار این 2باشگاه در دستور کار قرار داده و نتیجه بررسی ها را در اختیار «اسحاق جهانگیری» معاون اول رییس جمهوری، خواهد گذاشت.
بدین ترتیب مدیران تیم های بزرگ پایتخت که در هفته های گذشته بیش از پیش با مشکلات مالی دست به گریبان بودند و در شرایط کنونی هم امیدی به دریافت کمک های دولتی ندارند، به همراه بازیکنان، کادر فنی و هواداران خود به انتظار تعیین سرنوشت باشگاه ها نشسته اند تا شاید از دل کش و قوس های چند ساله برای خصوصی سازی این باشگاه ها، روزنه امیدی برای حل مشکلات انباشته شده خود بیابند.
** نشست های پی در پی برای تعیین تکلیف استقلال و پرسپولیس
در روزهای گذشته، نشست های پرشماری برای رسیدگی به وضع نامعلوم باشگاه های سرخابی برگزار شده و از قرار معلوم این نشست ها به شکل پی در پی و فشرده تا روزهای پایانی سال جاری ادامه یافته و به احتمال زیاد دامنه آن به سال آینده نیز کشیده خواهد شد.
در این پیوند، «محمود گودرزی» وزیر ورزش و جوانان، بیستم بهمن ماه «امیررضا خادم» معاون حقوقی و پارلمانی خود را به عنوان نماینده این وزارتخانه در زمینه واگذاری استقلال و پرسپولیس برگزید و به او اختیار کامل داد تا زمینه های لازم برای به نتیجه رساندن فوری این روند را فراهم سازد.
افزون بر نشست مدیران عامل تیم های سرخابی با مسوولان ورزشی در روزهای گذشته، وزیران ورزش و جوانان، اقتصاد و دارایی و نیز رییس سازمان خصوصی سازی بارها گرد هم آمده اند تا با بررسی موضوع واگذاری باشگاه های تهرانی به بخش خصوصی، این گره کور را با سرانگشت تدبیر بگشایند؛ گرهی که سال ها است بر ریسمان اقتصاد ورزشی کشور افتاده و سال به سال کورتر شده است.
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی در ششم اسفندماه، «میرعلی اشرف عبدالله پوری حسینی» رییس سازمان خصوصی سازی تصریح داشته که روند واگذاری استقلال و پرسپولیس به طور جدی در دستور کار مسوولان قرار گرفته و در شرایط کنونی بررسی صورتحساب های مالی تیم های سرخابی، این روند را کند کرده است.
به گفته رییس سازمان خصوصی سازی، صورتحساب های مالی پرابهام و دارایی های غیرشفاف و بدهی های باشگاه ها سبب شده است روند قیمت گذاری آنها به عنوان گام مهم واگذاری، با دشواری های بسیاری روبرو شود.
در این پیوند، برخی ناظران از بدهی های بالای باشگاه های تهرانی به عنوان یکی از مهمترین موانع خصوصی سازی آنها یاد می کنند. در حالی که گفته می شود بدهی های پرسپولیس در دوره مدیریت «محمد رویانیان» مدیرعامل پیشین این تیم، از 60 میلیارد تومان فراتر رفته، به گزارش تارنمای شبکه ایران در سوم تیرماه سال جاری به نقل از پایگاه اطلاع رسانی رسمی باشگاه پرسپولیس، رویانیان مدعی است که بدهی های استقلال از باشگاه پرسپولیس هم بیشتر است.
با این همه، بدهی های انباشت شده استقلال و پرسپولیس تنها مشکل پیش روی واگذاری سرخابی ها نیست، بلکه موانع ریشه دارتری در این راه هست که آینده خصوصی سازی 2 باشگاه تهرانی را با وجود وعده های مسوولان در هاله ای از ابهام قرار داده است.
**چالش های پیش روی خصوصی سازی سرخابی ها
موانع پیش روی واگذاری 2 باشگاه مطرح پایتخت به بخش خصوصی، از دید بسیاری از کارشناسان ریشه در فرایند عمومی پرچالش خصوصی سازی در کشور دارد.
با وجود تاکید بسیاری از مسوولان و کارشناسان اقتصادی بر بایسته های پیاده سازی اصل 44 قانون اساسی، هنوز به اهداف مورد نظر به طور کامل دست نیافته ایم.
در این بین صدور فرمان هایی از سوی مقام معظم رهبری در سال های 1384 و 1385 به منظور افزایش شتاب حرکت به سمت پویایی بخش خصوصی به نقطه عطفی در فعالیت مسوولان قانونگذار و اجرایی کشور تبدیل شد.
هر چند در طول فعالیت دولت نهم و دهم، خصوصی سازی به طور جدی در دستور کار قرار گرفت اما به باور بسیاری از کارشناسان شتابزدگی در پیاده سازی تصمیم های کلان در این زمینه، با وجود برخی دستاوردهای مثبت، پیامدهای زیانباری را بر جای نهاد.
در این پیوند «حمیدرضا فولادگر» رییس کمیسیون اصل 44 مجلس شورای اسلامی، بیست و دوم مهرماه در گفت وگو با روزنامه «دنیای اقتصاد» تصریح داشت پیشبرد فرایند خصوصی سازی به شکل بی منطق و شتابزده در دولت پیشین سبب شد فرایند یاد شده نتایج چندانی به دنبال نداشته باشد. به گفته فولادگر در دولت پیشین فقط 13 درصد بنگاه های اقتصادی دولتی به طور واقعی به بخش خصوصی واگذار شده اند.
در یادداشت کارشناسی چون «سعید لیلاز» اقتصاددان، که هفتم اردیبهشت ماه سال جاری در بنگاه خبری «خبرآنلاین» منتشر شد، تصریح شده که خصوصی سازی در یک دهه گذشته بر بستر جابجایی بنگاه های اقتصادی دولتی بین نهادهای حاکمیتی جریان داشته است و این فرایند از خصوصی سازی واقعی فرسنگ ها فاصله دارد. بدین ترتیب این فرایند در واقع «اختصاصی سازی» بوده و نه فقط به افزایش بهره وری اقتصادی منجر نشده بلکه پیامدهای ویرانگری نیز به دنبال داشته است.
در همین زمینه، کارشناسان، خصوصی سازی واقعی را در گرو ایجاد شرایط رقابت برابر بین بنگاه های دولتی و خصوصی، بالا بردن شاخص های آزادی عمل اقتصادی و فراهم کردن زیرساخت های مشارکت بیشتر بخش خصوصی در گردش چرخ دنده های اقتصاد کشور می دانند.
و اما فرایند واگذاری باشگاه های سرخابی به بخش خصوصی افزون بر چالش های کلان خصوصی سازی، با مشکلات مربوط به شرایط ویژه این باشگاه ها پیوند خورده است.
همچنان که پیشتر اشاره شد، شفاف نبودن صورتحساب های مالی سبب شده است قیمت گذاری استقلال و پرسپولیس با دشواری های زیادی روبرو شود. به گفته رییس سازمان خصوصی سازی، در وهله نخست باید قیمت پایه و شرایط واگذاری 2 باشگاه به «هیات واگذاری» متشکل از وزیران امور اقتصاد و دارایی و دادگستری و نیز رییس اتاق بازرگانی ایران و اتاق تعاون ابلاغ و پس از تصمیم کارشناسی این هیات، دستور نهایی در این زمینه صادر شود.
مساله ای که فرایند قیمت گذاری را با ابهام های زیادی همراه ساخته، میزان درآمدزایی استقلال و پرسپولیس است. در حالی که کارشناسان هزینه های سالانه 2 باشگاه را رقمی بین 20 تا 30 میلیارد تومان برآورد کرده اند، باشگاه های سرخابی در شرایط کنونی به شکل بیشینه فقط می توانند نزدیک به 10 میلیارد تومان از هزینه های خود را تامین کنند.
این پرسش پیش می آید که بخش خصوصی چگونه می تواند 2 باشگاه سرخابی را به عنوان بنگاه های اقتصادی زیانده اداره کند و حتی به هدف نهایی فعالیت های اقتصادی یعنی سوددهی برسد.
در چنین شرایطی برخی تحلیلگران بر این باورند که واگذاری استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی چه از راه واگذاری سهام 2 باشگاه در بورس یا فرابورس باشد چه از راه مزایده عمومی، یا به شکست کامل منجر می شود یا آشیانه ای امن برای مافیای اقتصادی، دلالی ها و پولشویی ها فراهم خواهد ساخت.
با توجه به آنچه گفته شد در کنار تدوین ضوابط واگذاری، ترسیم چشم اندازها و زمینه سازی برای سودآوری باشگاه های استقلال و پرسپولیس، محوری است که باید از سوی مسوولان مورد توجه ویژه قرار گیرد.
**راهکارهایی برای هموار کردن مسیر خصوصی سازی باشگاه های سرخابی
همچنان که گفته شد، نخستین گام در مسیر واگذاری باید به تدوین دقیق و کارآمد ضوابط خصوصی سازی استقلال و پرسپولیس بپردازد.
در این پیوند، بهره جویی از تجربه کشورهای دیگر می تواند گره گشا باشد. شماری از کارشناسان از انگلیسی ها به عنوان مبتکران الگوهای نوین تبدیل باشگاه های ورزشی به شرکت های سهامی عام یاد می کنند.
پس از آنکه بسیاری از کشورهای اروپایی چون ایتالیا، اسپانیا، آلمان و فرانسه از این الگوها بهره جستند، انگلیسی ها برای سوددهی بیشتر باشگاه های ورزشی به سراغ الگوی تازه ای به نام «مشارکت مردمی» رفتند تا با واگذاری بخش اعظم مالکیت باشگاه ها به هواداران، آنان را بیش از پیش در سود و زیان بنگاه های اقتصادی- ورزشی سهیم سازند.
بدین ترتیب می توان گفت که پیش از این، الگوهایی در کشورهای صاحب نام و پرسابقه عرصه باشگاه داری تدوین و طرح ریزی شده که بهره جویی از آنها ثمربخش است. البته این موضوع در گرو ایجاد زمینه هایی است که باید در فرایند کلان خصوصی سازی در کشور مورد توجه قرار گیرد.
و اما مساله مهمتر، تبدیل باشگاه های ورزشی به بنگاه هایی سودبخش و نه زیانده است. در بسیاری کشورها حق پخش تلویزیونی از مهمترین منابع درآمدزایی باشگاه ها به شمار می رود. این در حالی است که صدا و سیما با وجود دریافت حق تبلیغات پیرامون زمین های ورزشی، در مقایسه با دیگر کشورها مبلغی اندک به باشگاه ها می پردازد.
در این پیوند، شماری از کارشناسان بر این باورند که دولت و مجلس شورای اسلامی باید بر سر حق پخش مسابقه های ورزشی با صدا و سیما به توافق برسند یا اینکه زمینه ایجاد شبکه های خصوصی تلویزیونی را فراهم آورند.
گام دوم در مسیر درآمدزایی برای باشگاه ها، زمینه سازی قانونی برای بهره وری بهینه از حقوق مالکیت معنوی باشگاه ها در زمینه درآمدزایی از «برند» (نمانام)، جذب اسپانسر (پشتیبان مالی) و دیگر فعالیت های اقتصادی- تبلیغاتی است.
طی سال های گذشته تاکنون شرایط به گونه ای بوده که خانواده ها از امکان حضور در ورزشگاه ها بی بهره بوده اند و شمار زیادی از دوستداران ورزش با وجود گرایش به تماشای مسابقه های ورزشی از نزدیک، فقط از پای گیرنده های تلویزیونی این رقابت ها را می بینند. در این پیوند زمینه سازی برای حضور خانواده ها می تواند در درآمدزایی برای باشگاه ها ثمربخش باشد.
به گفته مسوولان و کارشناسان ورزشی، سهم عمده هزینه های چند میلیارد تومانی باشگاه ها در سال های گذشته به پرداخت حقوق بازیکنان و کادر فنی اختصاص داشته است.
در شرایطی که سالانه نزدیک به 80 درصد بودجه و منابع مالی تیم ها به پرداخت قراردادهای چند صد میلیون تومانی و گاهی میلیاردی بازیکنان و مربیان اختصاص می یابد، مدیران ورزشی از امکان فعالیت های پایه ای در زمینه ورزش بی بهره بوده و بار مالی سنگینی را بر دوش خود احساس می کنند.
با وجود اینکه طی سال های گذشته، تمهیدهایی چون تعیین سقف قرارداد برای پرداخت های مالی به بازیکنان (بیشینه 300 میلیون تومانی در یک فصل) در نظر گرفته شد، در عمل بسیاری از باشگاه ها از این قانون سرپیچی کرده و برای جذب ستاره ها به پرداخت های زیر میزی روی آوردند.
به باور بسیاری از کارشناسان، کاهش سطح پرداخت های مالی به بازیکنان و اجرای دقیق قانون سقف قراردادها حتی اگر به کوچ ستاره ها به لیگ دیگر کشورها منجر شود، در درازمدت زمینه ظهور ستاره های جوان در تیم های لیگ کشور را فراهم خواهد آورد.
بدین ترتیب افزون بر رفع بحران «ظهور ستاره های تازه» در فوتبال کشور، باشگاه ها می توانند از مزایای کشف استعدادهای نو و دریافت حق «ترانسفر» (انتقال) بازیکنان رشدیافته و نیز کاهش هزینه باشگاه ها بهره جویند.
این در حالی است که در شرایط کنونی سالانه میلیاردها تومان از بیت المال هزینه بازیکنانی می شود که فقط نام ستاره را یدک می کشند و در مقایسه با استانداردهای جهانی بازیکنانی درجه چندم به شمار می آیند.
افزون بر آنچه گفته شد، شماری از کارشناسان بهره جویی از الگوی ترکیه یعنی اعطای وام های کم بهره و بلندمدت به تیم های خصوصی از سوی دولت را راهکاری می دانند که می تواند تا اندازه ای وضع باشگاه های تازه خصوصی شده را سامان بخشد.
همچنین جلوگیری از تبدیل باشگاه های فرهنگی- ورزشی به جولانگاه ها و عرصه فعالیت مافیای اقتصادی، برای رویارویی موثر با گسترش فساد اقتصادی و پدیده هایی چون پولشویی، فرار مالیاتی و... بسیار ضروری است.
**سخن پایانی
هر چند مسوولان ورزشی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی با تعیین زمان نهایی برای خصوصی سازی استقلال و پرسپولیس بر نتیجه بخشی فوری این فرایند پافشاری دارند، اما نباید این نکته را از نظر دور داشت که گام نهادن در این مسیر بدون زمینه سازی های لازم، برنامه ریزی دقیق و صحیح و از روی شتابزدگی می تواند موجب تکرار تجربه های ناموفق خصوصی سازی شود.
با نگاهی به سرنوشت برخی باشگاه های خصوصی چون «استیل آذین» که منحل شد یا «استقلال اهواز» و «شیرین فراز کرمانشاه» که با وجود یک دوره کوتاه موفقیت، از سطح نخست باشگاه های کشور به لیگ های پایین تر سقوط کردند، می توان دریافت که خصوصی سازی بی برنامه و شتابزده کامیابی به دنبال نخواهد داشت.
در این میان، وضع ویژه استقلال و پرسپولیس به عنوان 2 باشگاه فوتبال با طرفداران میلیونی، بر حساسیت مساله خصوصی سازی این باشگاه ها می افزاید.
نکته مهم دیگر تسری فرایند خصوصی سازی به دیگر باشگاه هایی است که بیشتر آنها در سطح نخست ورزش کشور حضور دارند و به بودجه کارخانه ها و بنگاه های اقتصادی دولتی وابسته هستند.
این باشگاه ها که به طور غیر مستقیم از بودجه عمومی کشور بهره می جویند نیز برای ایجاد فضای رقابت برابر، باید پس از استقلال و پرسپولیس به زمره بنگاه های خصوصی پیوسته و بر پایه تجربه های به دست آمده در این عرصه، زنجیره واگذاری تیم های دولتی به بخش خصوصی را کامل کنند.
از محمد کاظمی - گروه تحقیق و تفسیر خبر
تحقیق**9279**1961**1358
انتهای پیام /*




19/12/1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن