واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
حکمران ایالت بلوچستان پاکستان: چابهار دروازه تجارت افغانستان است چابهار – ایرنا – حکمران ایالت بلوچستان پاکستان گفت: چابهار دروازه تجارت و توسعه اقتصادی، ترانزیت و حمل و نقل کالا به افغانستان و کشورهای منطقه است.
به گزارش روز دوشنبه ایرنا، ˈمحمد خان آچک زهیˈ حکمران ایالت بلوچستان پاکستان که در راس هیاتی به چابهار سفر کرده پس از بازدید از بندر و منطقه آزاد تجاری و صنعتی چابهار و برخی از واحدهای تولیدی در نشستی در فرمانداری شهرستان ویژه چابهار افزود: سه کشور همسایه ایران ، پاکستان و افغانستان در تلاش هستند در سایه صلح و دوستی برای ارتقا همکاری های اقتصادی در راستای بهبود وضعیت رفاه و آبادانی اقدامات های جدی و عملی را بکار گیرند.
وی با بیان اینکه از 15 سال پیش، چابهار به عنوان دروازه ورود کالا به افغانستان مطرح بوده و امروز نیز این راهبرد همچنان مورد توجه است تاکید کرد: فعالیت های اقتصادی در نقاط مرزی و افزایش بازارچه های مرزی ، رفاه اقتصادی مردم مرزنشین در کشورهای همسایه و در نهایت افزایش امنیت در این نقاط را به ارمغان می آورد.
آچک زهی اظهار امیدواری کرد : با انجام سفرهای متقابل مقامات ایرانی به پاکستان ، زمینه های توسعه فعالیت های اقتصادی بین دو طرف مهیا و سهل و آسان تر شود.
به گفته وی ، از سه هفته پیش در زمینه افزایش همکاری های اقتصادی دو استان هم مرز بلوچستان پاکستان و سیستان و بلوچستان ایران، روابط و تعامل مشترکی میان مسوولان دو کشور فراهم شده است تا با ارتقا روابط اقتصادی در نقاط مرزی بسیاری از مشکلات فعلی دو سوی مرز به ویژه ناامنی ها ریشه کن شود.
وی با بیان اینکه از 15 سال پیش فعالیت ها در چابهار ایران را رصد می کند تصریح کرد که اگر سفر به چابهار انجام نمی شد و از نزدیک در جریان روند توسعه و پیشرفت آن قرار نمی گرفتم، احساس ناخرسندی می کردم.
به گفته وی ، چابهار دارای ظرفیت های فراوانی است که علاوه بر کمک به توسعه اقتصادی و ثبات اجتماعی مردم ایران می تواند مردم دیگر کشورهای منطقه را از نظر اقتصادی تحت تاثیر قرار دهد.
این مقام دولتی کشور پاکستان خاطر نشان کرد: هیچ شک و انکاری در همکاری های دو کشور ایران و پاکستان و مشترکات فراوان آن وجود ندارد و حتی تا 200 سال پیش زبان مردم پاکستان فارسی بوده است.
وی ادامه داد: بر همین اساس نخستین توافقات توسعه همکاری های منطقه ای بین ایران ، افغانستان ، ترکیه و پاکستان تحت عنوان انجمن توسعه منطقه ای که به اکو تغییر نام پیدا کرده، ایجاد شده است.
وی با اشاره به احیا و تشکیل کمیسیون مشترک مرزی خاطر نشان کرد: در این کمیسیون معاون استاندار و سرکنسول ایران و همتایان پاکستانی پیرامون مسائل مورد نظر به بحث و گفت وگو پرداخته و مصوب شده است که کمیسیون مشترک مرزی هر شش ماه یکبار تشکیل شود ، تا دو کشور در خصوص حوادث و اتفاقات مرزی تبادل اطلاعات کنند.
فرماندار شهرستان ویژه چابهار نیز در این نشست با اشاره به مشترکات فرهنگی ، قومی ، دینی و مذهبی دو کشور ایران و پاکستان گفت: امنیت مردم ایران ، امنیت مردم پاکستان است و همه ما باید تلاش کنیم در سایه ارتقای تعاملات اقتصادی ، فرهنگی و سیاسی روند توسعه و پیشرفت کشورهای اسلامی را شتاب بخشیم.
ˈ ایرج حیدری ˈ افزود: بنادر گوادر و چابهار رقیب یکدیگر نیستند بلکه توسعه هر کدام از این بنادر می تواند سبب شتاب یافتن بندر دیگر شود و با افزایش فعالیت های اقتصادی و همکاری های مشترک، خرده ناامنی ها و شرارت های موجود در نقاط مرزی دو کشور نیز از بین خواهد رفت.
ˈ سعید رضازهی ˈ عضو هیات مدیره منطقه آزاد تجاری صنعتی چابهار نیز در این نشست با بیان اینکه افزایش فعالیت های اقتصادی مشترک دو استان هم مرز ایران و پاکستان می تواند عاملی تعیین کننده در بهبود وضعیت امنیتی دو سوی مرز شود، خواستار تسهیل در روند صدور روادید و رفت و آمد شهروندان دو سوی مرز دو کشور شد.
وی با اشاره به حضور گسترده فعالان افغان در چابهار و تلاش آنان برای ایجاد کسب و کار در حوزه های مختلف تصریح کرد: فرصت های اقتصادی بسیار زیادی در حوزه های مختلف از جمله صنایع، بازرگانی، تجارت، گمرک و ترانزیت در چابهار وجود دارد که می تواند سرمایه گذاران پاکستانی را برای فعالیت به این منطقه راهبردی سوق دهد.
وی اظهار امیدواری کرد: با توجه به تاکید حکمران ایالت بلوچستان پاکستان بر ارتقا همکاری های اقتصادی و همچنین ایفای نقش نهادهای مدنی و اقتصادی، در آینده نزدیک شاهد سفر متقابل فعالان اقتصادی ایران به پاکستان و بالعکس برای توسعه همکاری ها باشیم. ک/2
1744/ 653
انتهای پیام /*
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]