واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
توصیه هایی پزشکی خواندنی برای تعطیلات نوروزی کرمان- ایرنا - معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان توصیه های پزشکی درباره مصرف داروهای شیمیایی و گیاهی در ایام تعطیلات نوروز ارایه داد.
لیلی چیت چی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: خانم های خانه دار هنگام خانه تکانی عید، با کیسه های پر از قرص و کپسول یا شربت نیمه مصرف شده مواجه می شوند که توصیه می شود به شکل مناسب جعبه یا قفسه دارویی خود را سر و سامان دهند.
وی با اشاره به اینکه داروهای تاریخ گذشته را باید دور انداخت افزود: اگر دارویی را به طور مرتب مصرف می کنید، مطمئن شوید دارو را به حد نیاز و تا پایان تعطیلات و ضمن سفر در اختیار دارید.
چیت چی تصریح کرد: چنانچه ضمن حرکت اتومبیل، قطار و یا هواپیما دچار سرگیجه یا حالت تهوع می شوید با مصرف یک قرص دیمن هیدرینات نیم ساعت قبل از شروع سفر و تکرار یک قرص در 4 ساعت تا 6 ساعت یک بار طی سفر می توان عوارض ناشی از تهوع و سرگیجه را برطرف کرد.
چیت چی در مورد خانواده هایی که فرزند خردسال دارند، گفت: به همراه داشتن داروهای بدون نسخه مانند شربت تب بر، شربت سرماخوردگی، قطره و یا شربت مولتی ویتامین، آهن و دیگر داروهایی که کودک در حال مصرف می باشد در طی سفر ضروری است.
وی تاکید کرد: در طول سفر داروهای خود را در خودرویی که در زیر نور آفتاب پارک شده است و یا در قسمت شیشه عقب اتومبیل قرار ندهید.
چیت چی در خصوص بیماران مبتلا به فشار خون بالا بیان کرد: دستگاه فشار سنج و داروهای مصرفی، همراه بیمار باشد و از مصرف مواد غذایی حاوی نمک مانند آجیل و تنقلات و مواد غذایی چرب خودداری شود.
وی افزود: چنانچه فردی در مسافرت دچار مارگزیدگی شد باید عضو محل گزیدگی مار را بی حرکت و هم سطح یا کمی پایین تر از سطح قلب نگه داشت و یک نوار محکم و پهن، کمی بالاتر از محل گزیدگی مار بسته شود بویژه اگر محل گزیدگی در دست یا پا باشد بستن نوار نباید آنقدر سفت باشد که جریان خون اندام را مختل کند.
چیت چی با توصیه به اینکه در مارگزیدگی باید از سرد کردن عضو با آب سرد یا یخ خودداری کرد، خاطرنشان کرد: هر چه سریعتر فرد مارگزیده را به اورژانس بیمارستان منتقل کنید و اگر طی سال اخیر مصدوم مار گزیده، واکسن کزاز تزریق نکرده است به پزشک اطلاع دهید.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان با اشاره به عقرب گزیدگی نیز گفت: گزش عقرب می تواند منجر به بروز درد شدید در ناحیه گزش شود اما علائم تهدید کننده حیات و حوادث منجر به مرگ به ندرت رخ می دهد.
وی علایم عقرب گزیدگی را درد، تاول، قرمزی، تورم ، تند شدن ضربان نبض، افزایش فشارخون، سرگیجه، تهوع، استفراغ، تنگی نفس و افزایش ترشح بزاق برشمرد و بیان کرد: باید به پزشک مراجعه کرد و تورم ناشی از گزش عقرب، عموما محدود به ناحیه گزش است و احساس بی حسی و سوزش در ناحیه گزش به وجود می آید و معمولا پس از 24ساعت بهبود می یابد .
چیت چی افزود: زنبور گزیدگی نیز ممکن است در اثر نیش انواع زنبور مانند زنبور عسل و زنبور سرخ بروز نماید که لازم است افراد در هنگام گردش در طبیعت مواظب باشند و لباس آستین دار بپوشند.
وی با بیان اینکه نیش زنبور عسل ماده، به کیسه زهر متصل است و پس از گزش در زخم باقی میماند و محتویات کیسه زهر به زخم منتقل می شود افزود: در مورد نیش زنبورعسل، برداشتن سریع نیش از روی زخم، برای جلوگیری از ورود بیشتر سم به زخم ضروری است.
چیت چی خاطرنشان کرد: اگر فرد زنبور گزیده مشکل تنفسی داشت و یا تورم شدید و سریع در محل گزش بروز کرد، باید به پزشک مراجعه کند ضمن اینکه محل زنبور گزیدگی را با آب و صابون بشوید.
وی تاکید کرد: روی محل زنبور گزیدگی کمپرس سرد یا کیسه محتوی یخ قرار دهید و از قرار دادن مستقیم یخ روی پوست اجتناب نمایید و از گرم کردن موضع بپرهیزید.ک/3
7444/2624
انتهای پیام /*
18/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]