واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > مرکز > قزوین صفری در گفتگو با مهر:
تصویب ساختار مدیریت دشت قزوین راه نجات این دشت است
قزوین- خبرگزاری مهر: رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: تنها راه نجات دشت قزوین از خطر کم آبی و بحران تصویب ساختار مدیریت کشاورزی دشت، اصلاح روند کشت در دشت های استراتژیک و آمایش سرزمین و احیای سازمان عمران دشت قزوین است.
محمدرضا صفری در حاشیه برگزارش نشست شورای برنامه ریزی در خصوص بررسی کم آبی در دشت قزوین در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارداشت: در حال حاضر در 489 هزار هکتار از اراضی دشت قزوین سالانه چهار میلیون تن محصولات کشاورزی تولید می شود که این میزان 4.3 درصد تولید کشور است.
وی افزود: میانگین اراضی قابل کشت استان برای عملیات اصلاحی 31 درصد است و شاید بتوان گفت با منحل شدن سازمان عمران دشت قزوین بزرگترین آسیب به این دشت زرخیز وارد شد.
صفری بیان کرد: در تولید برخی محصولات شاخص کشوری هستیم و با داشتن رتبه اول در زغال اخته، انگور، رتبه دوم در فندق و زیتون و گیلاس، رتبه سوم در قارچ، تخم مرغ و شلیل و چهارم در ذزت علوفه ای ، رتبه هشتم در تولید شیر و یازدهم در گوشت قرمز جایگاه کشاورزی ممتازی در این حوزه داریم.
این مسئول بیان کرد: با تعیین ردیف بودجه برای دشت قزوین گام مهمی برای توسعه این دشت برداشته شد و در حالی که 70 میلیارد تومان اعتبار تعیین شده به 40 میلیارد تومان کاهش یافت اما همچنان این اعتبار می تواند دشت را احیاء کند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین بیان کرد: سابقه این دشت بسیار پر افتخار و شاخص است و امروز با مشکلاتی که ناشی از برداشت بی رویه آب، حفر چاههای غیر مجاز و روش سنتی کشت در آن دیده می شود با کمبودهای شدیدی مواجهیم که باید بسرعت با برنامه ریزی برای حل مشکلات گام برداریم.
وی افزود: محدودیت منابع آبی و خاکی، رعایت الگوی کشت در تامین امنیت غذایی مردم بسیار تاثیرگذار است که با برنامه های علمی و کارشناسی تلاش کرده ایم در مسیر احیاء دشت قزوین و افزایش راندمان تولید حرکت کنیم.
صفری اظهارداشت: طرح داربستی کردن باغات انگور در وسعت دو هزار هکتار، تجهیز 245 مرغداری به سیستم حرارتی مدرن، تسطیح اراضی به مساحت دو هزار هکتار و زهکشی 50 کیلومتر از دشت قزوین از کارهای خوبی است که در سالهای اخیر انجام شده است. این مسئول بیان کرد: شرایط کنونی و مشکلات ایجاد شده نشان می دهد برای نجات این دشت هیچ راهی جز احیاء سازمان عمران دشت قزوین نداریم که امیدواریم با تشکیل شورایی از پیش کسوتان و صاحب نظران برای خروج از وضعیت کنونی که شکننده نیز هست با جدیت اقدام کنیم.
وی افزود: تصویب قوانین ویژه مدیریت کلان دشتها، تصویب ساختار دشت های استراتژیک، آمایش سرزمین راهکار نجات دشت قزوین است که امیدواریم با رعایت مصالح دشت در این مسیر حرکت کنیم.
۱۳۹۲/۱۲/۱۸ - ۱۱:۵۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]