واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: حاجی ابراهیمی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران:
بخش دریایی پیشتاز "حملونقل" ترکیبی/ حملونقل ترکیبی تنها یک واژه است
یک کارشناس مسائل حملونقل گفت: کانتینر ممکن است حامل طلا یا ماسه باشد آنچه مهم است آن است که کانتینر با چه وسیلهای جابهجا شود، تا زمان و هزینه به حداقل ممکن برسد.
عباس حاجی ابراهیمی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، گفت: وقتی در بخش حملونقل از تمام وسائل از مبدأ به مقصد مدنظر است این نکته حائز اهمیت است که کالای موردنظر به چه شکلی بستهبندی و احراز هویت میشود ، آنچه در این میان مهم است نفس انتقال مالکیت است .
حاجی ابراهیمی در ادامه گفت: نکته بعدی مشخص بودن وزن ، حجم و تعداد مشخص کالاست که اگر فرضا کالا دچار خسارتی شد عامل ضرر و زیان مشخص و قابل پیگیری باشد و این یعنی جلوگیری از شعاری شدن حملونقل ترکیبی.
این کارشناس حملونقل با بیان اینکه حملونقل کانتینری این مشکل را حل کرده است گفت: در این نوع حملونقل مهم کانتینر است نه کالای داخل آن.
کانتینر ممکن است حامل طلا یا ماسه باشد و این کانتینر با مشخصات تعریف شده و معلوم باید از نقطهای به نقطه دیگر جابهجا شود و تعیین شود چه وسیلهای برای این انتقال با توجه به مقدار کالا و زمان موردنظر برای جابهجایی مناسب است تا کالا در کوتاهترین زمان و کمترین هزینه از مبدأ به مقصد برسد.
**رشد و توسعه همزمان تمام زیرساختها در حملونقل ترکیبی
حاجی ابراهیمی خاطرنشان کرد: حملونقل ترکیبی به خودی خود تنها یک واژه است، اما اجرای آن صدها هزار قانون و تجهیزات در بنادر، فرودگاهها و راهآهنها ... میطلبد و به اضافه میلیاردها دلار سرمایه گذاری در مبادی فوق.
وی در ادامه به عنوان نکتهای کلیدی به رشد توأم و همزمان تمام این زیرساختها با یکدیگر اشاره کرد و گفت: اگر به عنوان مثال در کشوری فرودگاههای آن رشد و توسعه یابد اما حملونقل درونشهری راکد و خوب عمل نکند باز این حملونقل ترکیبی است که ضعیف ظاهر شده است.
حاجی ابراهیمی ادامه داد: برای دستیابی به حملونقل ترکیبی باید برنامهریزی کرد تا زیرساختهای اولیه در طراحی برنامهها انجام شود به عنوان مثال باید بدانیم در 30 سال آینده میزان جمعیت، میزان جابهجایی بار تقریبا تا چه حد است، امکانات مورد نیاز کجاست اما اگر برنامهریزی بلند مدت نشود و مشکلات به صورت مقطعی مرتفع شود نمیتوان در سیستم حملونقل ترکیبی راه به جایی برد و تنها باید برای حفظ شرایط حاکم هزینه کرد.
**حملونقل ترکیبی بازار مناسبی برای ترانزیت کشور
این کارشناس حملونقل این طور ادامه داد که در حوزه حملونقل ترکیبی کسانی میتوانند ظاهر شوند که سالها در این زمینه علاوه بر درس خواندن کارهای عملیاتی در راهآهن، فرودگاهها و جاده انجام داده باشند، به عنوان نمونه یک گروه کاملا خبره شامل افرادی که در ستاد مرکزی و وزارتخانهها مشغول به کار باشند به علاوه افراد عضو انجمنهای صنفی یک تشکل کاملا حرفهای را ایجاد کنند.
حاجی ابراهیمی با بیان اینکه برای دستیابی به حملونقل ترکیبی که در برگیرنده حمل ونقل سریع، سالم و بدون نقص باشد نیازمند وجود اسناد صحیح برای انتقال مالکیت و همچنین نیازمند نظارت همهجانبه دولت بر اجرای صحیح این عملیات توسط شرکتهای خصوصی هستیم، ادامه داد: حملونقل ترکیبی بازار مناسبی برای ترانزیت کشور ایجاد میکند اما چون متأسفانه در این مسیر پیشرفت چندانی نداشتیم رقبا به سادگی این بازار را از ما میگیرند.
**بخش دریایی پیشتاز حملونقل ترکیبی
این کارشناس حملونقل در ادامه با اشاره به حملونقل دریایی به عنوان بزرگترین و کارآمدترین نوع حملونقل در دنیا اظهار داشت: در حال حاضر بیش از 90 درصد بارهای دنیا توسط حملونقل دریایی جابهجا میشود و بهتر است که شرکتهای دریایی به عنوان متصدی حملونقل ترکیبی پا پیش بگذارند به ویژه در کشورهایی مثل کشور ما که به آبهای آزاد مسیرهای گستردهای دارند.
حاجی ابراهیمی در پاسخ به این سوال که حضور بخش خصوصی در سیستم حملونقل ترکیبی را چگونه ارزیابی میکنید گفت: در کشور ما یا شکرتها علاقهای برای حضور نشان ندادند یا قانونگذار تعریف مناسبی در این زمینه ارائه نداده است اما آنچه حائز اهمیت است این است که: تجارت همیشه دست بخش خصوصی است و بخش دولتی همیشه ناظر و کنترلکننده است.
حاجی ابراهیمی در خاتمه بیان کرد: با سرمایهگذاری در همه بخشها بهبود استانداردسازی و همچنین بهبود فضای کسبوکار و از همه مهمتر تدوین قوانین و مقررات به شکل کامل آن یعنی قابل پذیرش بر اساس استانداردهای بینالمللی سرمایهگذار مایل و مشتاق به سرمایهگذاری خواهد بود.
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۹:۲۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]