محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829754251
اشتون و مثلث هسته ای، سیاسی و اقتصادی به مرکز تهران
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
اشتون و مثلث هسته ای، سیاسی و اقتصادی به مرکز تهران تهران- ایرنا- مسوول سیاست خارجه اتحادیه اروپا در حالی برای نخستین بار به تهران آمده است که افزون بر موضوع توافق هسته ای جمهوری اسلامی ایران و گروه 1+5، موضوع روابط سیاسی، تجاری و فرهنگی بین ایران و 28 کشور عضو اتحادیه اروپا را دنبال می کند.
«کاترین مارگارت اشتون» بارونس 58 ساله انگلیسی، در حالی عصر هفدهم اسفندماه به تهران وارد شد که از آذرماه 1388 به عنوان مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا جای «خاویر سولانا» را گرفت و به عرصه گفت و گوهای مستقیم با جمهوری اسلامی ایران راه یافت.
وی که تا پیش از آغاز فعالیت های سیاسی خود (بین سال های 1356 تا 1362)، در گروه «طرفداری از خلع سلاح هسته ای» (سی. ان. دی) عضو بود و تا سطح معاونت آن پیش رفت، پس از بر عهده گرفتن مسوولیت تازه خود در اتحادیه اروپا و نمایندگی گروه 1+5 در گفت و گوهای هسته ای با جمهوری اسلامی ایران، بار دیگر به حوزه فعالیت پیشین خود بازگشت.
انگلیس، فرانسه، آمریکا، روسیه و چین به همراه آلمان اعضای این گروه را تشکیل می دهند.
وی طی سال های گذشته در نشست های گوناگون از جمله استانبول (بهمن ماه 1389)، مسکو (فروردین ماه 1391)، بغداد (خردادماه 1391) و آلماتی 1 و 2 (اسفندماه 1391 و فروردین ماه 1392) با «سعید جلیلی» دبیر وقت شورای عالی امنیت ملی و مذاکره کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران، روبرو بود و پس از روی کار آمدن دولت یازدهم در مردادماه 1392 و ایجاد دگرگونی های رویکردی و انتقال پرونده هسته ای به وزارت امورخارجه جمهوری اسلامی ایران، با «محمدجواد ظریف» رییس تازه دستگاه دیپلماسی.
شهریورماه امسال همزمان با برگزاری شصت و هشتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد ظریف و اشتون با هم دیداری داشتند که طی آن، وزیر امورخارجه جمهوری اسلامی ایران، بارونس را به تهران دعوت کرد.
با این همه، موضوع این سفر پس از توافق هسته ای سوم آذرماه ایران و گروه 1+5 موسوم به «برنامه اقدام مشترک» بار دیگر بر سر زبان ها افتاد و در حاشیه نشست بیست و نهم بهمن ماه در وین اتریش که مذاکره کنندگان ارشد هفت کشور برای رایزنی درباره چارچوب گام نهایی سند مورد توافق یا همان «راه حل جامع» دور هم گرد آمده بودند، به طور جدی مطرح شد.
اینک در حالی اشتون به همراه برخی معاونان و سخنگوی خود که او را در نشست های هسته ای پیشین یاری کرده اند، به تهران آمده است که گفت و گوهای کارشناسی از چهاردهم تا شانزدهم همین ماه همزمان با برگزاری نخستین نشست شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی در سال نو میلادی، برگزار شد.
همکاری های بین المللی هسته ای، راکتور آب سنگین اراک و جزییات برنامه غنی سازی تهران تا زمان پایان گام نهایی سند از جمله موارد مطرح در این نشست بود که نتیجه آن، مقدمه ای برای نشست مدیران سیاسی و مذاکره کنندگان ارشد در بیست و هفتم اسفندماه است.
همچنین انتظار می رود بروز برخی ناهماهنگی ها در انتقال مبالغ آزاد شده از 4،2 میلیارد دلار درآمدهای نفتی به تهران در سفر اشتون بررسی شود.
دوازدهم اسفندماه پس از 2 روز تاخیر نسبت به زمان توافق شده، قسط دوم به مبلغ 450 میلیون دلار در اختیار بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران قرار گرفت. قسط پیشین به مبلغ 550 میلیون دلار نیز باید دوازدهم بهمن ماه پرداخت می شد اما بانک مرکزی سوییس در واریز آن تاخیر داشت.
قرار بود قسط سوم به مبلغ 550 میلیون دلار هم شانزدهم اسفندماه به حساب ایران ریخته شود.
به هر روی با چشمپوشی از این بی برنامگی ها یا بدعهدی های غرب و اقدام های آن در تخریب فضای همکاری و کاهش اعتماد دوجانبه، به نظر می رسد توافق هسته ای هفت کشور، بارونس انگلیسی را در پیروزی بر منتقدانی که او را فاقد قدرت مدیریت این موضوع 10ساله می خواندند، یاری بخشیده است.
وی طی سفر به تهران برنامه هایی مانند دیدار با رییس جمهوری و رییس مجلس شورای اسلامی و نیز سفر به اصفهان را دارد.
** گسترش روابط سیاسی و اقتصادی، اهدافی فراتر از بحث هسته ای
درست است که نقش اشتون در ایران به عنوان مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بیشتر با گفت و گوهای هسته ای گره خورده است، اما وی به عنوان نماینده 28 کشور عضو اتحادیه اروپا که با بحران های اقتصادی دامنه داری دست به گریبانند، ماموریت های دیگری نیز دارد.
همزمان با رویکرد مقام های ارشد برخی کشورهای اروپایی به بالا بردن سطح روابط سیاسی و تجاری با تهران به ویژه پس از سفر وزرای امورخارجه ایتالیا، سوئد، بلژیک، لهستان و اسپانیا و نیز برخی هیات های اقتصادی از کشورهایی مانند فرانسه و آلمان به تهران، حضور مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در برقراری روابط سیاسی و اقتصادی راهگشا خواهد بود.
حتی قرار است پس از اشتون که مدتی (در سال 1387) مامور بلندپایه اتحادیه اروپا در امور تجاری بود، وزیر امورخارجه یونان نیز به تهران سفر کند.
این جنبه از سفر اشتون به تهران آنچنان اهمیت دارد که چهاردهم اسفندماه به نوشته تارنمای وزارت امورخارجه آمریکا، «جن ساکی» سخنگوی این وزارتخانه در گفت و گو با خبرنگاران این سفر را «طبیعی» خواند و گفت: به طور کلی طبیعی است که اشتون به عنوان نماینده ارشد اتحادیه اروپا که نقش مهمی را در گفت و گوها ایفا می کند با مقام هایی از ایران و گروه 1+5 در ارتباط باشد.
اما «وندی شرمن» مذاکره کننده ارشد و معاون وزیر امورخارجه آمریکا، همزمان با نشست وین موضعی روشن تر گرفته بود.
به نوشته تارنمای وزارت امورخارجه آمریکا، وی بیست و هشتم بهمن ماه در نشست خبری خود در پاسخ به پرسشی درباره سفر اشتون به تهران گرچه به طور مستقیم نظری نداد اما گفت: در برنامه اقدام مشترک، تخفیف های هدفمند محدود در اعمال تحریم ها در نظر گرفته شده و کار با ایران در چهارچوب آنها ممکن است. راه هایی نیز هست که شرکت ها بتوانند با ایران تجارت قانونی داشته باشند. زمینه هایی وجود دارد که مورد تحریم نیست اما تحریم های پایه ای ایالات متحده و اتحادیه اروپا، در زمینه نفت و فعالیت بانکی است و تحریم های مالی همچنان برقرار خواهند بود. از این رو می خواهیم که شرکت ها توجه داشته باشند چکار می کنند.
پیش از این گفته های تهدیدآمیز شرمن خطاب به شرکت های علاقه مند به حضور در بازارهای ایران، رییس جمهوری آمریکا نیز بارها از جمله همزمان با سفر همتای فرانسوی خود به واشنگتن، بر لزوم پرهیز شرکت های خصوصی از ورود به عرصه تجارت با تهران تاکید کرده بود.
به هر روی، در سایه سند مورد توافق تهران و گروه 1+5 گرچه هنوز در گام نخست بخش های مهمی از تحریم ها بر جای مانده اند اما به عنوان یکی از بایسته های راه حل جامع در گام نهایی چنانچه حسن نیت و فضای اعتماد همچنان وجود داشته باشد، همه تحریم های هسته ای برطرف خواهد شد.
پس از آن و به دنبال اینکه حرف جمهوری اسلامی ایران درباره رویکرد فقط صلح آمیز فعالیت های هسته ای آن به کرسی می نشیند، همه ابهام افکنی های بی پایه به پایان خواهد رسید و به تهران همچون دیگر اعضای معاهده منع گسترش تسلیحات اتمی (ان. پی. تی) نگاه خواهد شد.
روشن است در شرایطی که آمریکا به سبب جایگاه مهم تهران در منطقه و نقش کلیدی آن برای میانجیگری و ارایه پیشنهادهای کاربردی در حل مسائل فرامنطقه ای مانند سوریه، نسبت به افزایش روابط اروپا و دیگر کشورها با ایران نگرانی دارد، اقتصاد غربی مبتنی بر سود نمی تواند از مزیت ها و استعدادهای طبیعی و ذاتی یکی از مهمترین کشورهای خاورمیانه چشم بپوشد. به ویژه با توجه به اتفاق های تازه اوکراین و شکرآب شدن روابط اروپا و روسیه، اتحادیه برای یافتن منابع گازی جایگزین به تکاپو افتاده است.
در چنین شرایطی، تهران نیز با داشته های ارزشمند خود ناشی از 35 سال تحریم، می داند نتیجه حضور شرکت های غربی در بخش های کلیدی یک صنعت و وابستگی کامل به آنها چه پیامدهای احتمالی خواهد داشت.
بسیاری از شرکت های اروپایی طی سال های گذشته در حالی پس از وضع تحریم های گوناگون عرصه فعالیت های اقتصادی ایران را ترک کردند که شاید هیچگاه در تصور آنها نمی گنجید تهران با اتکا به توانمندی های فنی و تخصصی داخلی خود، چرخه صنعت را همچنان در گردش نگاه دارد و آسیب های ناشی از نبود آنها را نسبت به پیش بینی ها بسیار کمتر کند.
به هر روی، تهران با روشن کردن چارچوب ها و مرزبندی های خود، افزون بر استقلال و اتکا به نیروی داخلی و ملت، از دلایل بنیادین و نیازهای شرکت های خارجی برای ورود به این عرصه به ویژه با توجه به بحران های مالی و اقتصادی جهانی آگاهی دارد و با توجه به رهنمودهای رهبر معظم انقلاب اسلامی، چرایی، چگونگی و اهداف هر گونه روابط با آنها را از پیش تبیین و بررسی می کند تا راه آسیب های احتمالی را سد کند.
بنابراین حتی اگر اشتون و دیگر مقام های بلندپایه کشورهای غربی و شرقی بارها و بارها به تهران بیایند، جمهوری اسلامی ایران به منظور دستیابی به بالاترین سطح از منافع ملی و اقتدار درونزا، با در نظر گرفتن چنین شرایطی جذب سرمایه شرکت های خارجی را در برنامه های صنعتی و اقتصادی خود لحاظ می کند و همانگونه که در موضوع هسته ای ثابت کرد ذره ای از حقوق خود کوتاه نمی آید، در این عرصه نیز باید با بصیرت و هوشیاری عمل کند.
با این همه بارونس انگلیسی در سفر به تهران فرصت چهره به چهره شدن با ملت ایران و آگاهی بیشتر از اصول و ارزش ها، فرهنگ و تاریخ و توانمندی ها و انتظارها را می یابد؛ امری که به او درس های فراوانی به ویژه در ماه های باقیمانده از ماموریت او خواهد آموخت.
از مریم مسعود- گروه تحقیق و تفسیر خبر
تحقیق**1961**1358
انتهای پیام /*
18/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]
صفحات پیشنهادی
لاریجانی:مساله هسته ای تنها از طریق سیاسی قابل حل است/ برخی تنها روز جزییات تمرکز نکنند
لاریجانی مساله هسته ای تنها از طریق سیاسی قابل حل است برخی تنها روز جزییات تمرکز نکنند رییس مجلس شورای اسلامی گفت مساله هسته ای ایران تنها از طریق سیاسی قابل حل است مگر این که غربی ها دنبال بهانه گیری باشند به گزارش نامه نیوز علی لاریجانی روز جمعه در قم در دیدار جمعی از مسوآیتالله خاتمی در خطبههای جمعه تهران: اقتصاد مقاومتی باطلالسحر تحریمها است/عدالتمحوری یعنی مبارزه با رانت
آیتالله خاتمی در خطبههای جمعه تهران اقتصاد مقاومتی باطلالسحر تحریمها است عدالتمحوری یعنی مبارزه با رانتخواری سیاسی و اقتصادیامامجمعه موقت تهران گفت عدالتمحوری به معنی آن است که برای حاکم آنچه مطرح است اجرای عدالت باشد درباره خود فرزندان و دیگران یعنی رانتخواری نه چهآیتالله خاتمی در خطبه اول نمازجمعه تهران مسئولان نباید نورچشمی داشته باشند/عدالتمحوری یعنی مبارزه با رانتخو
آیتالله خاتمی در خطبه اول نمازجمعه تهرانمسئولان نباید نورچشمی داشته باشند عدالتمحوری یعنی مبارزه با رانتخواری سیاسی و اقتصادیامامجمعه موقت تهران گفت عدالتمحوری به معنی آن است که برای حاکم آنچه مطرح است اجرای عدالت باشد درباره خود فرزندان و دیگران یعنی رانتخواری نه چه سمحقق ترکیه ای، سفر اشتون به تهران را مهم ارزیابی کرد
محقق ترکیه ای سفر اشتون به تهران را مهم ارزیابی کرد آنکارا – ایرنا – محمد سیف الدین ارول رییس مرکز پژوهش های امنیتی و استراتژی بین المللی در آنکارا در مطلبی سفر کاترین اشتون مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به تهران را مهم ارزیابی کرد به گزارش ایرنا وی در مقاله ای با عنبرگزاریکنگره علمی تبعات سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ناشی از زلزله احتمالی در شهر تهران
برگزاری کنگره علمی تبعات سیاسی اقتصادی اجتماعی و فرهنگی ناشی از زلزله احتمالی در شهر تهران مدیر عامل جمعیت هلال احمرتهران از برگزاری کنگره علمی تبعات سیاسی اقتصادی اجتماعی و فرهنگی ناشی از زلزله احتمالی در شهر تهران خبرداد غلامرضا گنج آبادي در گفتگو با خبرنگار اجتماعيسفر کاترین اشتون به تهران هستهای نیست
حقیقتپور در گفتگو با باشگاه خبرنگاران سفر کاترین اشتون به تهران هستهای نیست نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت لازم است با اروپا مراودات سیاسی و اقتصادی مناسبی را پیریزی کنیم ولی با حفظ اصول و عدم اجازه دخالت در کارها و امور جاری خود منصور حقیقتپور نماینتخت روانچی: موضوع مذاکرات اشتون در تهران روابط ایران و اروپا و مسائل هستهای است
تخت روانچی موضوع مذاکرات اشتون در تهران روابط ایران و اروپا و مسائل هستهای است مجید تخت روانچی معاون اروپا و آمریکای وزیر امور خارجه از حضور مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در شامگاه شنبه در تهران خبر داد و گفت موضوع مذاکرات خانم اشتون با مقامات جمهوری اسلامی روابط ایران و اگزارش هافینگتن پست از دورنمای روابط سیاسی - اقتصادی ایران و آمریکا پس از مذاکرات هستهای/ ایران یکی از بزرگتری
گزارش هافینگتن پست از دورنمای روابط سیاسی - اقتصادی ایران و آمریکا پس از مذاکرات هستهای ایران یکی از بزرگترین مشتریان اقتصادی آمریکا میشود روزنامه هافینگتن پست در گزارشی به دورنمای بهبود روابط تهران-واشنگتن بر پایه مذاکرات و توافقات هستهای پرداخت به گزارش نامهنیوز این روزسفیر اسبق ایران در آلمان:سفر اشتون به تهران گام مثبتی برای حل پرونده هستهای است/اگر صبر نداشته باشیم مشکلات ح
سفیر اسبق ایران در آلمان سفر اشتون به تهران گام مثبتی برای حل پرونده هستهای است اگر صبر نداشته باشیم مشکلات حل نمیشود سفیر اسبق ایران در آلمان سفر کاترین اشتون به تهران را گام مثبتی برای حل پرونده هستهای ارزیابی کرد و تاکید کرد اروپا میخواهد در حل پرونده هستهای حسن نیت نشانمرکز پژوهشهای مجلس: هنگکنگ از نظر فساد اداری و اقتصادی به وضعیت مطلوبی رسیده است،
مرکز پژوهشهای مجلس هنگکنگ از نظر فساد اداری و اقتصادی به وضعیت مطلوبی رسیده است مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی با مروری بر نهادهای مبارزه با فساد در کشور هنگ کنگ اعلام کرد هنگکنگ از نظر فساد اداری و اقتصادی در حال حاضر رتبه 12 کشورهای جهان را داراست و نسبت به دهههای گذشتهدادستان کل کشور: دشمنان ۳۵ سال است فشار سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی وارد میکنند
دادستان کل کشور دشمنان ۳۵ سال است فشار سیاسی اقتصادی فرهنگی و اجتماعی وارد میکننددادستان کل کشور با اشاره به دشمنی دشمنان نظام در طول سالهای گذشته گفت دشمنان ۳۵ سال است فشار سیاسی اقتصادی فرهنگی و اجتماعی وارد میکنند به گزارش خبرنگار قضایی فارس حجت الاسلام محسنی اژهایمهمترین عناوین خبری روزنامههای امروز دعوت پادشاه عربستان از روحانی/سه پیام سفر اشتون به تهران
مهمترین عناوین خبری روزنامههای امروزدعوت پادشاه عربستان از روحانی سه پیام سفر اشتون به تهرانصبح امروز در ویترین دکههای روزنامه فروشی تیترهای متنوعی از دعوت پادشاه عربستان از روحانی تا سه پیام سفر اشتون به تهران به چشم میخورد به گزارش خبرگزاری فارس برخی از روزنامههای صبحاشتون امشب به تهران میآید
اشتون امشب به تهران میآید کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در صدر هیئتی امشب وارد تهران می شود این نخستین سفر اشتون به ایران و نخستین سفر رئیس دیپلماسی اروپا به ایران از سال ۲۰۰۸ به این سو است پیش از این خاویر سولانا در سال ۲۰۰۸ به ایران سفر کرده بود به گزارش پایگرییس مجمع واردات: نگاه فعالان اقتصادی تمرکز بر گسترش مناطق آزاد است
رییس مجمع واردات نگاه فعالان اقتصادی تمرکز بر گسترش مناطق آزاد است تهران - ایرنا - رییس مجمع واردات کشور با بیان این که نگاه تجار و فعالان اقتصادی همگام با دولت متمرکز بر گسترش و توسعه مناطق آزاد است گفت تشکل ها نیز باید در این خصوص و با هدف تسهیل تجارت و رفع دست اندازها و مشکبسیج دانشجویی: دانشگاه تهران را جولانگاه احزاب سیاسی نکنید
بسیج دانشجویی دانشگاه تهران را جولانگاه احزاب سیاسی نکنید جامعه > آموزش - مهر نوشت بسیج دانشجویی دانشگاه تهران دربیانیه ای ضمن برشمردن ویژگی های رئیس جدید دانشگاه تهران تاکید کرد فرد گزینه ریاست دانشگاه از فعالین فتنه سال 88 نباشد و سابقه شرکت در تحصن های ساختارشبیانیه اشتون درباره نتیجه مذاکرات هستهای وین
بیانیه اشتون درباره نتیجه مذاکرات هستهای وین دفتر مسئول سیاست خارجی و امنیتی اتحادیه اروپا با انتشار بیانیهای مطبوعاتی اعلام کرد طرفین در مذاکرات وین توانستد یک جدول زمانی برای دیدارهای مقدماتی خود طی ماههای آینده به همراه چارچوب ادامه بررسیها را تعیین کنند به گزارش نامعاون سیاسی و انتظامی فرماندار تهران خبر داد بازدید ۱۲ میلیون گردشگر از تهران
معاون سیاسی و انتظامی فرماندار تهران خبر دادبازدید ۱۲ میلیون گردشگر از تهرانمعاون سیاسی و انتظامی فرماندار تهران گفت در ایام تعطیلات نوروزی حدود 12 میلیون گردشگر از تهران بازدید میکنند و 5 تا 7 پایگاه متمرکز نیز در موادی ورودی و خروجی تهران برای معرفی جاذبههای گردشگری و هتلها-
گوناگون
پربازدیدترینها