محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844837093
درمان خالیبندی کودکانه
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
درمان خالیبندی کودکانه
این نوشتار به شما توضیح میدهد که چرا فرزند شما دروغ میگوید و به شما درباره اینکه چه و چگونه عکسالعملی درباره او داشته باشید کمک میکند.
روزنامه همشهری: زمانی که متوجه دروغ کودک یا نوجوان پسر یا دخترتان میشوید، متأسف یا خشمگین شده و از خودتان میپرسید چرا درباره این مسئله به من دروغ گفت؟ نخستین و مستقیمترین نتیجه دروغ بیاعتمادی است و اینکه از این به بعد چقدر میتوانید به فرزندتان اعتماد کنید.
این نوشتار به شما توضیح میدهد که چرا فرزند شما دروغ میگوید و به شما درباره اینکه چه و چگونه عکسالعملی درباره او داشته باشید کمک میکند. پرسش مهم درباره دروغگویی این است که چرا بزرگترها از دروغگویی فرزندانشان نگران یا خشمگین میشوند و گاه از کوره در میروند؟
پدران و مادران بیش از اینکه نگران جنبههای انسانی، اخلاقی و ارزشی باشند، ترس از دردسرها و آسیبهایی دارند که احتمال میدهند در اثر دروغگویی و پنهان کاری برسر فرزندشان بیاید؛ چرا که با بزرگشدن کودکان و ورود آنها به محیطهای خارج از خانه، آنها قادر نیستند آنطور که باید و شاید از فرزندشان حمایت و مراقبت کنند. در اینجاست که پدران و مادران احساس خطر میکنند، زیرا نمیتوانند بر فرزندشان نظارت داشته باشند و آنها را به روش خودشان مدیریت و کنترل کنند. این درحالی است که بخشی از راستگویی و دروغگویی به تفاوت شرایط دنیای خارج از خانه و عقاید و نگرشهای درون خانه مربوط میشود؛ مثلا پدران و بهویژه مادران کنجکاوند بدانند که چه اتفاقی برای فرزندشان در محیط مدرسه یا جشن دوستان افتاده است و میخواهند فرزندشان همه آنها را صادقانه و بیکموکاست بگوید اما کودک به دلایلی از گفتن همه یا بخشی از اتفاقات طفره میرود و به پنهانکاری و دروغ رومیآورد؛ بنابراین راستگویی و دروغگویی تحتتأثیر فشار یا تفاوت نگرش بزرگترها و کوچکترها درباره خوببودن و بدبودن وقایع نیز رخ میدهد.
درصورتی که عاقلانه عمل کنید و با اعتماد بیشتری با فرزندتان مواجه شوید بهطور طبیعی میزان دروغگویی آنها را کاهش میدهید و راه را برای عادت به دروغ گفتن میبندید. البته والدین حق دارند از تصمیمات و کارهای فرزندشان آگاه باشند اما این نباید بهمعنای دخالتهای بیاندازه و گرفتن مسئولیتها از فرزندان باشد. وقتی پدر و مادر اطلاعات دقیق و درستی از وضعیت فرزندشان ندارند، احساس میکنند که وی انگار در پشت سر و دور از چشم آنها، کارهایی که نباید انجام میدهد؛ بنابراین ترس و اضطراب آنها را دربر میگیرد که نکند فرزندشان در حال کار اشتباهی باشد. حال در چنین شرایطی کافی است یک عمل اشتباه از سوی کودک رخ بدهد و سعی در کتمان آن داشته باشد. در این صورت تصورات والدین به یقین میپیوندد که« بله، دیدی بچهام ناخلف درآمد» و چه و چه!
کمک به فرزندان در مسئولیتپذیری و پذیرش نتایج خطاهایشان
آیا به این فکر کردهاید که بهجای سرزنش و ملامت، شاید بهتر باشد به فرزندانمان بیاموزیم که در مقابل دروغهایشان کمی مسئولیتپذیر باشند و نتیجه عمل و کار خود را به گردن بگیرند؟ متأسفانه بیشتر والدین دروغ گفتن را یک مسئله کاملا غیراخلاقی تلقی میکنند. آنها طوری به فرزندانشان نگاه میکنند که انگار تیشه به ریشه تمام اختیارات و تواناییهای آنها زدهاند یا با دروغگویی باعث خرابی و نابودی همهچیز شدهاند.
حرکات و رفتار والدین به پل لغزندهای میماند که از یک جمله «تو دروغ میگی» آغاز میشود و با یک جمله «تو آدم بدی هستی» پایان مییابد. همچنین نباید فراموش کرد که تصور و درک فرزند از خودش بهتدریج سیر صعودی پیدا میکند. اگر فرزندتان فکر میکند که شما یقین دارید او آدم بدی است، پس، بیش از پیش واقعیت را پنهان میکند، زیرا او دوست ندارد که آدم بدی جلوه کند. مجددا تأکید میشود و نباید این مسئله را فراموش کنیم که بعضی اوقات فرزندان دروغ میگویند آن هم بهخاطر اینکه نمیخواهند پدر و مادرشان را ناامید کنند. باید متوجه باشیم وقتی کودکی به پدر و مادرش دروغ میگوید حتما چیزی در افکارش میگذرد. واقعیت این است که بچهها میدانند که دروغ گفتن بد است اما آن را زیانآور نمیپندارند و درک کافی از نتایج آن ندارند.
آنها دروغ گفتن را ابزاری میدانند که صرفا از طریق آن میخواهند ضعفهایشان را بپوشانند، خود را برای پدر و مادرشان عزیز کنند یا اینکه از دردسری که از آن میترسند برهانند. البته این رفتارهای کودکان، بهمعنای دردسری نیست که والدین تصور میکنند. کودک در چنین مواقعی سعی میکند خود را قانع کند. مثلا میگوید «میدونم که کار بدی کردم، عصرانه نباید شکلات میخوردم، من اجازه نداشتم. خب اما چی میشه مگه؟ میدونم که کار بدی بود که میوهام را با شکلات عوض کردم ولی خب به کسی آسیبی نرسوندم. میدونم که نباید نمره درسم رو پنهان میکردم ولی خب هفته بعد جبران میکنم».
وقتی که کودک درو غ را زیانبار نمیبیند، 2سیستم با ارزشهای متفاوت در مقابل او قرار میگیرد:
1- نظام ارزشی و بهایی که خانواده به یک ارزش اخلاقی یا اجتماعی میدهد.نظام خانواده به او گوشزد کرده که چه چیزی ممنوع و چه چیزی مجاز است.
2- نظام ارزشی که خود کودک به آن بها میدهد وباور دارد اگر این کار من باعث آزار و اذیت کسی نمیشود پس مهم نیست.
بنابراین، کودک اعمالش را اینگونه توجیه میکند و بهخاطر همین ذهنیت که به دیگران آسیب نمیرساند، سعی میکند اعمال و رفتارش را توجیه و تأییدکند؛ نتیجه اینکه کودک برای خود یک موقعیت نادرست ایجاد میکند که در چارچوب آن میتواند بهویژه در سنین نوجوانی، قدرت مانور خود را در توجیه رفتارهای غلط افزایش دهد. نوجوان وقتی وارد اجتماع میشود در معرض تجربههای جدیدی همانند سیگارکشیدن قرار میگیرد و چون از قبل پنهانکاری را یاد گرفته و نیز یک چارچوب ذهنی برای خود درست کرده که حرف آخر آن این است که «من با این کارم به کسی آسیب نمیرسانم» اعمال غلط خود را توجیه میکند. آنها برای تأیید کارهایشان از شواهد عینی و دوستان و بزرگترهای اطراف نیز کمک میگیرند. آنها میگویند «دوستانم سیگار میکشند و هیچکدام مریض هم نشدهاند». به این ترتیب، نوجوانان میدانند که دروغ گفتن اشتباه است اما احتمالا دروغ را زیانآور نمیبینند یا اینکه به روشهایی خود را قانع میکنند.
بهترین روشهای مبارزه با دروغگویی
چگونه باید به کودکانمان بیاموزیم که دروغ نگویند و چه باید کرد که آنها مانند ما احساس نگرانی کنند؟
اول اینکه باید دقت کنیم که به دروغهای کودک و نوجوان بال و پر بیخودی ندهیم و موضوع را بزرگ نکنیم. اگر کودکی دارید که علیه شما خشمگین شده است یا میداند که میتواند با دروغ گفتن به خواسته خودش برسد، هوشیارانه باید مواظب باشید در تله او گرفتار نشوید. آنها میخواهند با کلک و دروغ و زیرکی موارد مورد نظرشان را به شما اعمال کنند و تأیید شما را هم بگیرند. باید بعضی از جزئیات را ناگفته بگذارید که علیه خودتان تمام نشود.
دوم اینکه باید از نفوذ و قدرتی که جامعه و گروههای دوستی روی کودکانتان دارند آگاه باشید. آنها زجرها و سختیهای زیادی را متحمل میشوند تا اینکه در گروهی پذیرفته شده و مورد قبول دوستانشان واقع شوند. یادمان باشد آنها از دروغ گفتنشان ناراحتند و عذاب وجدان دارند اما بار دیگر تکرار میشودآنها تصور میکنند که دروغ گفتن زیانآور نیست پدر و مادرم هرگز متوجه نخواهند شد مشکلی به بار نمیآورد پدرها و مادرها باید بپذیرند که به این علت فرزندانشان به آنها دروغ میگویند که ایشان هنوز به آن رشد عقلی کامل نرسیدهاند و متوجه نیستند که دروغگویی آنها علاوه بر اینکه باعث رنجش دیگران میشود میتواند در اجتماع مشکلات بزرگتر و مخاطراتی را به همراه آورد. در عین حال باید یادآور شد که در اجتماع کنونی، عوامل و مسائل تحریککننده زیادی وجود دارند که بچهها را به طرف خود کشانده و تحتتأثیر قرار میدهند درحالیکه در این روند پدرها و مادرها نقشی ندارند.
در واقع نمیتوان گفت که «بچههای با ادب و خوب» تحریکپذیر نیستند و از کلکها و پنهانکاری بدشان میآید و بچههای «بیادب و بد» از مسائل تحریککننده لذت میبرند. همچنین نمیتوان گفت که بچههای باادب هرگز دروغ نمیگویند ولی بچههای بد دروغگوهای قهاری هستند. واقعیت این است که همه بچهها چه بد و چه خوب، به طرف مسائل تحریککننده، کشش و گرایش دارند. همه آنها استعداد این را دارند که واقعیت را برعکس جلوه داده و دروغ بگویند؛ چرا که هنوز یک کودک هستند.
سوم اینکه، در مقابل دروغگو، رفتاری را نشان دهیم که پلیس در مقابل یک راننده با سرعت بالا عمل میکند. اگر شخصی با سرعت بالا رانندگی بکند، پلیس جلویش را گرفته و یک برگه جریمه در دستانش میگذارد. به هیچ وجه توضیحات و عذرخواهی او در مأمور پلیس اثری نمیگذارد و پلیس بیتوجه به حرفهای راننده جریمه را مینویسد و برگه جریمه را بهعنوان نتیجه اعمال راننده به او میدهد؛ خب همین روش را میتوانیم برای فرزندان به کار ببندیم. اگر فرزندتان به شما حقیقتی را نگفته است و یا واقعیتی را کاملا برگردانده، یا اینکه از حرفهای شما سرپیچی کرده است، در این صورت، خیلی راحت باید نتیجه کار و عملش را ببیند؛ مثلا اگر نخستین بار است که به شما دروغ میگوید، نتیجه کار زشتش این است که یک ساعت زودتر از معمول باید به رختخواب برود و بخوابد. در مرتبه دوم،پول توجیبیاش را ندهید، اگر ادامه پیدا کرد، 2روز دیگر ادامه بدهید. علاوه برآن، حق نگاه کردن به تلویزیون و استفاده از کامپیوتر را هم از او سلب کنید. او باید متوجه باشد که اگر بار دیگر به شما دروغ بگوید و واقعیت را پنهان کند، گرفتار چنین شرایطی میشود و کنار آمدن و اغماضی در کار نخواهد بود. شما در واقع با این نوع از اقدامات میخواهید به او بفهمانید که نتایج دورغگویی، فاجعهانگیزتر از خود دروغ خواهد بود. نتیجه تنبیه باید رابطه مستقیم با خود دروغ داشته باشد؛ بنابراین، فرزندتان باید نتیجه کارش را فوری و بسیار تأثیرگذار ببیند تا راه را بر ادامه پنهانکاری ببندد.
چهارم اینکه نباید یک رفتار و نتیجه آن را به دیگر اعمال گسترش دهیم و مشکل را بیش از آنکه هست بزرگ و پرپیچوخم نشان دهیم. کلاس درس اخلاق هم نباید تشکیل داد و سخن از ادب و بیادبی گفت «که صد گفته چو نیم کردار نیست»؛ در همان مثال پلیس، پلیس در برابر تخلف رانندگی به شما فقط برگ جریمه همان تخلف را میدهد. شما را تا در خانه تعقیب نمیکند، نمیگوید حالا به کجا میخواهی بروی و شروع به توضیح درباره یک رانندگی خوب نمیکند بلکه قبض جریمه را میدهد و حداکثر تذکر این است که در اینباره مراقبت بیشتری باید داشته باشید. کافی است به او بگویید چه اندازه کارش اشتباه بوده است و نتیجه این عملش چه خواهد بود. البته یادتان باشد این تذکر دادنها و تنبیهها باید در شرایط آرام و به دور از جنجال و سروصدا انجام بگیرد که در غیراین صورت معلوم نیست شما به نتیجه دلخواه میرسید یا نه.البته راهحلهای تشویقی برای جایگزین ساختن رفتار و اعمال درست مانند راست گفتن و جایگزین ساختن تدریجی آن با رفتارهای نادرست نظیر دروغ گفتن نیز میتواند در دستور کار والدین قرار گیرد که نیازمند وقت و بحث دیگری است.
تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۵:۲۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]
صفحات پیشنهادی
سلامت ازاولویت های اصلی دولت است/ ایران بایدبه قطب درمانی منطقه و جهان مبدل شود
سلامت ازاولویت های اصلی دولت است ایران بایدبه قطب درمانی منطقه و جهان مبدل شود حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رییس جمهوری با تاکید بر این که که با روح و بدن ناسالم نمی توان خدمتگزار خوبی برای خانواده و کشور بود گفت همه باید برای موفقیت بخش بهداشت تلاش کنیم و سلامت از اولویتدوازدهمین کنگره گفتار درمانی آغاز شد
دوازدهمین کنگره گفتار درمانی آغاز شددوازدهمین کنگره گفتار درمانی از امروز در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی آغاز شد بررسی اختلالات رشدی زبان و مشکلات روانی گفتار صدا و بلع از محورهای کاری آ است به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان فارس اتابک وثوقی عضو هیئت مدیره انجمن گفتار درمانیبه منظور صرفهجویی 250 تا 300 میلیون یورویی در سال صورت میگیرد اخراج 3500 نفر از سوی بزرگترین شرکت بیمه خدما
به منظور صرفهجویی 250 تا 300 میلیون یورویی در سال صورت میگیرداخراج 3500 نفر از سوی بزرگترین شرکت بیمه خدمات درمانی آلمانشرکت بارمر جی ای کی Barmer GEK بزرگترین ارائه دهنده بیمه خدمات درمانی در آلمان 3500 فرصت شغلی معادل 20 درصد از کارکنان خود را در واکنش به بدتر شدن شرایط بآمادگی مراکز درمانی خراسان رضوی برای ارائه خدمات به مسافران نوروزی
مشهد آمادگی مراکز درمانی خراسان رضوی برای ارائه خدمات به مسافران نوروزی جانشین ستاد هماهنگي خدمات سفر زائران خراسان رضوي گفت تمام روساي بيمارستان هاي استان برای ارائه خدمت به مجاوران زائران و مسافران در روزهاي پاياني سال و تعطيلات نوروزي هماهنگي هاي لازم را انجام دهند به گزارثبتنام اجباری دانشجویان با دفترچه درمان به نیمسال اول 93 -94 رسید
چهارشنبه ۷ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۹ ۴۸ هرچند قرار بود دانشجویان متقاضی ثبت نام در نیمسال دوم سال 92-93 بدون داشتن دفترچه درمان اجازه ثبت نام در واحدهای دانشگاهی خود را نداشته باشند اجرای ثبت نام اجباری دانشجویان با دفترچه درمانی به نیمسال اول سال 93-94 رسید بهمن برزگر معاون مطالعات و تمعاون مدیر کل کتابخانههای عمومی خوزستان: 13 بیمارستان و درمانگاه خوزستان مجهز به ایستگاه مطالعه هستند
معاون مدیر کل کتابخانههای عمومی خوزستان 13 بیمارستان و درمانگاه خوزستان مجهز به ایستگاه مطالعه هستندمعاون مدیر کل کتابخانههای عمومی خوزستان گفت در این استان تا پیش از آغاز فاز ششم در 13 بیمارستان درمانگاه و مجتمع پزشکی ایستگاه مطالعه راه اندازی کردهایم منصور کوهی رستمی در حبه همت بهداشت و درمان خارگ صورت گرفت مسابقه کاشت سبزیهای ارگانیکی در خارگ
به همت بهداشت و درمان خارگ صورت گرفتمسابقه کاشت سبزیهای ارگانیکی در خارگمسابقه کاشت سبزیهای ارگانیکی در خارگ به همت بهداشت و درمان خارگ صورت گرفت به گزارش خبرگزاری فارس از بوشهر بی بی جان حاتمی سرپرست بهداشت و درمان خارگ صبح امروز در مراسم اختتامیه این مسابقات در گفتوگو بانماز در پیشگیری و درمان اسکیزوئید بسیار موثر است
نماز در پیشگیری و درمان اسکیزوئید بسیار موثر است نماز خواندن نه تنها میتواند از ابتلا به اسکیزوئید تا حد زیادی پیشگیری کند بلکه در کنترل و درمان این اختلال نیز موثر است حشمت الله نادی روانشناس بالینی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران تصریح کرد گوشه گیریآمادگی بسیج جامعه پزشکی برای اجرایی کردن پیشنهاد رئیسجمهوردر حوزه درمان
سهشنبه ۶ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۹ ۱۴ رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی در نامهای به وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی آمادگی این سازمان جهت اجرای پیشنهاد رئیسجمهور مبنی بر در نظر گرفتن بیمارستانهایی برای ارائه خدمات رایگان از سوی پزشکان را اعلام کرد به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجرئیس شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر لرستان: شیشه دارویی برای درمان ندارد
رئیس شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر لرستان شیشه دارویی برای درمان نداردرئیس شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر لرستان گفت شیشه داروی درمان ندارد و مصرف بالای آن باعث جنون میشود به گزارش خبرگزاری فارس از خرمآباد صبح امروز حجتالله فراشی در بازدید از محلههای خرمآباد در جمعیارانه، درمان یا انتشار درد؟
یارانه درمان یا انتشار درد اقتصاد > اقتصاد کلان - مصطفی دیلمی پور بحث یارانه است و سبد کالا اصل چهل و سوم قانون اساسی وظیفه و مسئولیت ریشه کن کردن فقر و محرومیت را بر عهده حکومت اسلامی محول نموده است که تامین نیازهای اساسی مسکن خوراک پوشاک بهداشت درمان آموزشتنها 36 درصد مبتلایان به اختلالات روانی تحت درمان هستند
سهشنبه ۶ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۳ ۱۷ رئیس کرسی یونسکو با انتقاد از کم بودن اعتبارات نظام سلامت به موضوع بهداشت روان تصریح کرد حداکثر دو تا سه درصد بودجه نظام سلامت کشور به بهداشت روان تخصیص یافته در حالی که در بسیاری از کشورهای پیشرفته 5 1 درصد از بودجههای کلان نظام سلامت به حوزه بهدفعالیت شبانهروزی مراکز درمانی چهارمحال و بختیاری در نوروز
سهشنبه ۶ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۴ ۴۷ معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی چهارمحال و بختیاری گفت در تعطیلات عید نوروز مراکز درمانی شبانهروزی استان فعال هستند همچنین در برخی مراکز درمانی روزانهی استان بمنظور ارائهی مطلوب خدمات درمانی به مسافران پزشک اعزام میشود به گزارش خبرنگار خبرگزاامام جمعه اراک اقتصاد مقاومتی نسخه اصلی درمان اقتصاد کشور است
امام جمعه اراک اقتصاد مقاومتی نسخه اصلی درمان اقتصاد کشور است اراک- ایرنا- نماینده ولی فقیه در استان مرکزی گفت اقتصاد مقاومتی نسخه اصلی درمان اقتصاد کشور در سال های آینده که نیاز به عمل و مجریان مناسب برای اجرای دارد به گزارش ایرنا آیت الله قربانعلی دری نجف آبادی در خطبه هبسته ویژه مشاور سلامت بهترین زمان پیاده روی/درمان بی اشتهایی عصبی/علت ترس شبانه کودکان/علائم وسواسیها و...
بسته ویژه مشاور سلامتبهترین زمان پیاده روی درمان بی اشتهایی عصبی علت ترس شبانه کودکان علائم وسواسیها و مشاوران سلامت خبرگزاری فارس امروز در پاسخ به پرسش تلفنی شهروندان درباره درمان بی اشتهایی عصبی بهترین زمان پیاده روی علت ترس شبانه کودکان و علائم و درمان وسواس توضیح دادند بگام اول برای بیمه درمان معتادان
گام اول برای بیمه درمان معتادان امسال که تمام شود درست چهار سال از وعده بیمه درمان معتادان میگذرد قولی که نخستین بار از سوی طه طاهری جانشین دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر مطرح شد و به معتادان وعده داد اگر برای ترک اعتیادشان جدی باشند ستاد هم به کمکشان میآید و با بیمهکردنشاقتصاد مقاومتی نسخه اصلی درمان اقتصاد کشور است
اقتصاد مقاومتی نسخه اصلی درمان اقتصاد کشور است اراک- ایرنا- نماینده ولی فقیه در استان مرکزیو امام جمعه اراک گفت اقتصاد مقاومتی نسخه اصلی درمان اقتصاد کشور در سال های آینده که نیاز به عمل و مجریان مناسب برای اجرا دارد به گزارش ایرنا آیت الله قربانعلی دری نجف آبادی در خطبه ه-
گوناگون
پربازدیدترینها