تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 2 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):همیشه جاهل یا افراط گر و تجاوزکار و یا کندرو و تفریط کننده است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

بهترین وکیل تهران

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

خرید یخچال خارجی

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

سلامتی راحت به دست نمی آید

حرف آخر

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

کپسول پرگابالین

خوب موزیک

کرکره برقی تبریز

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

سایت ایمالز

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1812176965




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مجموعه شعر آئینیگفتن ندارد منتشر می شود


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


استانها > مرکز > قم همزمان با ایام فاطمیه/
مجموعه شعر آئینی"گفتن ندارد" منتشر می شود
قم - خبرگزاری مهر: همزمان با ایام فاطمیه مجموعه شعر آئینی " گفتن ندارد" به همّت انتشارات جمهوری منتشر می شود.



به گزارش خبرنگار مهر، مجموعه شعر آئینی "گفتن ندارد" گزیده اشعار 6 سال اخیر مجید تال شاعر آیینی کشور و اولین مجموعه شعری مستقل است که قالب شعری غزال در آن به کار برده می شود.
 
مجید تال در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص قالب شعری غزال، اظهار داشت: این قالب در ایام فاطمیه سال گذشته توسط مهدی رحیمی شاعر آیینی کشور با هدف ایجاد قالبی برای خوانش اشعار آیینی در هیات ابداع شده است.

قالب شعری غزال ساختاری شبیه غزل دارد و بر پایه ایجاز است

وی با اشاره به این که قالب غزال ساختاری شبیه غزل دارد، تصریح کرد: قالب غزال از نظر ردیف و قافیه مانند غزل و مبنای آن بر خلاف قالب مستزاد، بر پایه ایجاز است، در واقع در این قالب مصرع اول هر بیت کوتاه تر از مصرع دوم است.

تال بیان داشت: انتخاب عنوان غزال برای این قالب شعری به دلیل دسترسی سریع مخاطب به مضمون شعر است؛ به عنوان مثال در بیت های؛«گفتن ندارد / کوچه شلوغ و جای یک سونزن ندارد» یا « کار مشکل ساز شد / خانه داری با تن تب دار مشکل ساز شد»دیگر نیازی نیست که قبل از ترکیب های "گفتن ندارد" و "کار مشکل ساز شد"، عبارات دیگری بیاوریم که معنی را کامل کند.

وی خاطرنشان کرد: در بیت«علی خبر درست کرد / برای خانه خودش دوباره در درست کرد» در مصرع اول با همین بخشی که آورده شده می توان به درون مایه، مضمون و مقصود شعر دست یافت.

مهمترین ویژگی قالب شعری غزال امکان خوانش در بخش های مختلف هیات است

تال ابراز داشت: از مهمترین ویژگی های قالب شعری غزال این است که اشعار سروده شده در این قالب را می توان در همه بخش های هیات اعم از روضه، سینه زنی زمینه، واحد و شور استفاده کرد.

شاعر آئینی کشور یادآور شد: در ایام محرم برخی شعرای آیینی کشور در قالب غزال اشعاری را سرودند که در مجموعه ای توسط انتشارات آرام دل به چاپ رسید و مورد استقبال بسیاری از مادحین برجسته کشور قرار گرفت.

 تال با اشاره به این که کتاب گفتن ندارد شامل 40 اثر در دو بخش است، افزود: در بخش اول غزل ها و در بخش دوم قالب هایی نظیر غزال، مربع ترکیب، مثنوی و چهارپاره گنجانده شده است.

وی با بیان این که در این کتاب همچنین در مورد وقایع سوریه اشعاری وجود دارد، اظهار داشت: بخشی از اشعار این مجموعه مانند" با دست بسته است ولی دست بسته نیست / زینب سرش شکسته ولی سر شکسته نیست" یا " از صفای ضریح دم نزنید / حرفی از بیرق و علم نزنید" به واسطه خوانش در جلسات هیات برای مخاطب آشناست.

جنبه ماتمی و مناقبی شعر آیینی باید برای مخاطب ملموس باشد

تال در بخش دیگری از سخنان خود به برخی تفاوت های شعر آزاد و شعر اهل بیتی(ع) اشاره کرد و بیان داشت: در شعر آیینی احترام به مخاطب جایگاه ویژه ای دارد، شعر اهل بیتی (ع) باید به گونه ای باشد که جنبه حماسی و مناقبی آن برای مخاطب و مستمع ملموس باشد.

وی تاکید کرد: شعر اهل بیتی(ع) باید علاوه بر افزایش سطح آگاهی مخاطب و نگاه بدیع، ویژگی هایی داشته باشد که مخاطب عام هم بتواند با آن ارتباط بر قرار کند.

تاکید بر رعایت خط قرمز های شعر اهل بیتی(ع)

شاعر آئینی کشور عنوان داشت: شعر اهل بیتی(ع) خط قرمز هایی دارد که شاعر باید نسبت به رعایت آن اهتمام ویژه ای داشته باشد، بخصوص برای استفاده از تشبیهات و توصیفات در مورد اولیاء مخدرات باید حریم و شئون حضرات را بشناسد و رعایت کند.

لزوم آشنایی شاعران آیینی با منابع و مقاتل

 تال با تاکید بر لزوم آشنایی شاعران شعر آیینی با منابع و مقاتل، خاطرنشان کرد: شاعر اهل بیت(ع) باید در زمینه تاریخ و معارف اهل بیت(ع) مطالعه داشته باشد، چهارچوب مدح و مرثیه را بشناسد و اولین کسی باشد که شعر خود را نقد می کند.

خاطرنشان می شود مجید تال متولد دهه هفتاد شهر کریمه اهل بیت(س) است و اولین شعر آیینی خود را در شب عاشورای حسینی سروده است.


۱۳۹۲/۱۲/۱۷ - ۱۵:۵۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن