واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
مطهری: اظهار نظر مخالفان در چارچوب قانون باید آزاد باشد تهران - ایرنا - روزنامه ابتکار از سخنرانی علی مطهری در کرمانشاه این سرخط را انتخاب کرد که «اظهار نظر مخالفان در چارچوب قانون باید آزاد باشد» و در ادامه نظر وی را مبنی بر پذیرش کلیت اعلامیه حقوق بشر و عدم پذیرش بخش هایی که مغایر با اسلام است را بازتاب داده است.
در این مطلب که روز شنبه منتشر شد آمده است: «علی مطهری» نماینده مجلس هشتم به اعلامیه جهانی حقوق بشر اشاره کرد و گفت: ما کلیت اعلامیه جهانی حقوق بشر را می پذیریم اما در برخی موارد با آن اختلاف مبنایی داشته و نمی توانیم آنها را قبول کنیم،مواردی که مخالف احکام اسلام و مربوط به مسائل اعتقادی است.
مطهری در تالار شهید بهشتی شهر کرمانشاه افزود: قصاص، آزادی عقیده، آزادی های اجتماعی و... از مواردی هستند که ما نظر غرب را در این موارد مغایر با اسلام و در راستای اهداف استعماری غرب می دانیم.
وی با اشاره به موضوع حقوق بشر در قانون اساسی ایران گفت: قانون اساسی ما از لحاظ مورد توجه قرار دادن حقوق بشر یک قانون قوی و مترقی است و حقوق متقابل مردم و حکومت را به خوبی مورد توجه قرار داده است.
مطهری با اشاره به فصل سوم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران افزود: در این فصل و در اصول 35، 32، 37 و 38 قانون اساسی در خصوص موضوعاتی مثل استراق سمع، تجسس، قوانین محاکمه افراد و حقوق متهم، تظاهرات بدون سلاح و اینکه تا پیش از ثابت شدن جرم اصل بر برائت است، مفصلا حقوق شهروندان در مقابل حکومت توضیح داده است.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به نظر شهید مطهری در مورد آزادی فعالیت احزاب گفت: اینجا شهید مطهری حرفی بالاتر از قانون دارند و معتقدبودند که در جمهوری اسلامی همه احزاب حتی غیر مسلمان ها می توانند فعالیت کنند به شرطی که تابلو خود را در دست داشته باشند و با نمادهایی مثل در دست گرفتن تصویر امام(ره) مردم را فریب ندهند.
ابتکار به نقل از مهر نوشت که این نمیانده تهران گفته اگر شهید مطهری در جریان تدوین قانون اساسی حضور می داشت قطعا قانون قوی تری می داشتیم.
وی افزود: خدا هم در قرآن با اشارات متعدد به حقوق مردم برابر حکومت و به عکس به جوامع اسلامی راه را نشان داده و امیرالمومنین نیز به صراحت حق حاکم بر مردم و تکلیف مردم در مقابل حکومت را تشریح می کند.
این نماینده مجلس گفت: اما در غرب یکی از مهمترین دلایل رویگردانی مردم از دین، خدا و ایمان شد به گونه ای که”راسلˈ گفت من بین خدا و آزادی تضاد دیدم و چون نمی خواهم آزادی را نفی کنم پس از خدا روی می گردانم.
وی دلیل اصلی به وجود آمدن برخی تفریط ها در غرب را به دلیل اندیشه های متحجر قرون وسطی عنوان کرد و افزود: این درحالی است که اسلام و قانون اساسی جمهوری اسلامی همه ضوابط حقوق متقابل مردم و حکومت را دیده است.
مطهری ریشه اعتقاد غرب به آزادی عقیده و آزادی های اجتماعی را ناشی از افراط در قرون وسطی دانست و گفت: در آن زمان به دلیل سختگیری هایی که انجام می شد و دادگاه های تفتیش عقایدی که بود مردم حتی اجازه نداشتند در مورد مسائل مربوط به طبیعت فکر کنند و نظر بدهند.
این تفکر افراطی منجر به بروز این دیدگاه افراطی تر شد که بشر چون محترم است پس هر عقیده ای هم که داشته باشد محترم است و حتی می تواند حیوانات را پرستش کند،این یک دیدگاه غیر منطقی و غیر قابل پذیرش است.
وی با اشاره به موضوع ستار بهشتی گفت: آیا ارزش داشت به خاطر یک وبلاگی که روزی هفت یا هشت نفر از آن دیدن می کرد چنین هزینه ای کنیم؟ فردی را تحت فشار گذاشته شود تا حدی که جانش را از دست بدهد؟ ما معتقدیم که باید مخالفان آزاد باشند که در چارچوب قانون حرفشان را بزنند و صراحتا هم به آنها پاسخ داده شود.
اول**538/1104
انتهای پیام /*
17/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]