واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس: حضور اشتون در ایران فتح باب جدیدی در روابط اقتصادی ایران و اروپاست تهران -ایرنا- عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت:حضور رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ایران فتح باب جدیدی در عرصه تعاملات اقتصادی ایران و اروپاست و ما نیز باید از فرصت های ایجاد شده استفاده کنیم.
ˈعلی محمد احمدیˈ روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی ایرنا، درباره سفر «کاترین اشتون» رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا به ایران افزود: با توجه به فضای خوبی که بعد از مذاکرات ایران با گروه 1+5 به وجود آمده است کشورهای اروپایی تمایل زیادی به گسترش تعاملات اقتصادی با ایران دارند.
نماینده مردم دهلران،دره شهر و آبدانان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: نیاز کشورهای اروپایی به ایران کمتر از نیاز ما به آنها نیست و بنابراین باید از فرصت ایجاد شده به بهترین نحو استفاده کنیم چرا که بهره گیری از فرصت های اقتصادی است که مذاکرات هسته ای با کشورهای اروپایی را برای ما مذاکره برد - برد می کند و نباید فرصت را از دست بدهیم.
وی ضمن تاکید بر استفاده از ظرفیت های اقتصادی اروپا بر لزوم بهره گیری از توانمندی های اروپایی همچون فناوری های نو،آی تی،نفت و گاز،حمل و نقل و صنایع سنگین تاکید کرد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با اشاره به جذابیت های اقتصادی ایران برای کشورهای اروپایی گفت: با توجه به اینکه این کشورها در حوزه یورو قراردارند، باید حداقل به لحاظ شکلی قواعد آن را رعایت کنند اما اگر کوچکترین فضایی ایجاد شود شاهد توسعه روابط اقتصادی این کشورها با ایران خواهیم بود.
احمدی بر نقش موثر و هم افزای دیپلماسی پارلمانی با دیپلماسی رسمی تاکید کرد و گفت: بعد از محدودیتی که در سالهای گذشته در روابط بین ایران با این کشورها ایجاد شده بود،زمینه برای گسترش تعاملات فراهم شده و حضور هیات های پارلمانی زمینه ساز ایجاد درک مشترک و معرفی ظرفیت های اقتصادی می شود.
وی با تاکید بر اینکه هدف اصلی دیپلماسی رسمی کشورها تامین منافع اقتصادی است، یادآور شد: متاسفانه طی سالهای اخیر در کشور ما توجه چندانی به دیپلماسی اقتصادی نشده است در حالی که توسعه روابط اقتصادی هم منافع مشترک کشورها را تامین می کند و هم نقش پدافند غیرعامل را دارد.
نماینده مردم دهلران، دره شهر و آبدانان خاطرنشان کرد:در صورت توسعه مناسبات تجاری و در صورتی که شرکت های بزرگی از این کشورها در کشور دیگر حضور یافته و در آن سرمایه گذاری کنند، به خاطر منافع خودشان طرف آن کشور را می گیرند.
استاد اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس در ادامه حضور رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ایران را فتح باب جدیدی در عرصه تعاملات اقتصادی ایران با کشورهای اروپایی عنوان کرد و گفت:ما پای میز مذاکره نرفتیم که انزوای اقتصادی و تجاری را تجربه کنیم،بلکه یکی از اهداف ما بهره گیری از فرصت های آن برای خروج از رکود اقتصادی،جذب سرمایه گذاری خارجی و آزاد کردن پول های بلوکه شده در بانک های خارجی است.
وی با بیان اینکه هنوز کشورها در تعاملات اقتصادی با ایران محتاطانه حرکت می کنند، میزان درآمدهای ایران از محل فروش نفت که در بانک های خارجی بلوکه شده است را بین 10 میلیارد تا 20 میلیارد دلار عنوان کرد.
سیام(4)**2021** 1418
انتهای پیام /*
17/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]