واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۷ اسفند ۱۳۹۲ (۹:۵۷ق.ظ)
فرهنگ غلط مصرف؛ بلاي جان کشورهاي جهان سومي گروه انرژي
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، بحران انرژي يکي از مهمترين مشکلات بشر در قرن حاضر خواهد بود که با توجه به رشد فزاينده جمعيت و افزايش درجه حرارت زمين، اين بحران هر روز نقش پررنگ تري به خود مي گيرد.
کشورهاي نفت خيز به علت منابع سرشار خود، تا شروع قرن 21 حتي به فکر منابع جايگزين براي سوخت هاي فسيلي خود نبودند و يا اگر هم فکري در سر داشتند به صورت جدي پيگيري نمي کردند.
متاسفانه ايران نيز به علت منابع سرشار انرژي که در خود جاي داده است در سال هاي گذشته به صورت جدي طرح هاي جايگزين را پي گيري نکرد البته اگر انرژي هسته اي را از ايم مقوله جدا کنيم.
طرز فکر جوامع جهان سوم در مصرف حداکثري از منابع در زمان حال خلاصه شده است و اين نگاه، باعث از بين رفتن بسياري از منابع اين کشورها در مدت زماني بسيار کوتاه شده و اين در حالي است که برخي از کشورهاي توسعه يافته هنوز درب چاه هاي نفت خود را نيز نگشوده اند و از منابع جهان سومي ها سود مي برند.
متاسفانه اين نوع نگاه مصرف گرايانه به جز دول جهان سومي در فکر مردم اين کشورها هم نقش بسته است که مشکل را دو چندان مي کند.
اما برخي فکر مي کنند، انرژي تنها به نفت، گاز خلاصه مي شود و ساير چيزها وابستگان به اين دو نوع سوخت هستند که البته اين طرز فکر کاملا غلط است.
در حال حاضر پر مصرف ترين نوع انرژي در کشور ما بي شک برق است که براي توليد يک مگاوات آن هزينه اي گزاف پرداخت مي شود.
به گفته مسئولان وزارت نيرو، متاسفانه مصرف سرانه برق و آب در کشور ما از تمام نرم هاي جهان بالاتر است و هرچه که بيشتر به مردم گوشزد مي شود که درست مصرف کنيد، گوئي اين بزرگواران افعال را معکوس برداشت کرده و به جاي درست مصرف کردن، غلط مصرف کردن را سرلوحه کار خود قرار مي دهند.
متاسفانه مصرف بيش از حد انواع انرژي در کشور ما، صدا همه را درآورده البته به جز صداي مصرف کننده را!
علت اين سکوت نيز ارزان بودن ارزش انرژِ در کشور ماست.
اگر مردم به جاي قبوض 5000 توماني، قبض 50 هزارتوماني پرداخت مي کردند، شايد ديگر شاهد روشن ماندن لامپ هاي مغازه ها در کل 24 ساعت ويا شستن جلوي درب منزل در ساعت هاي پاياني شب با آب شرب نبوديم.
به قول معروف تا دستت در حساب و کتاب نباشد، قدر نمي داني!
متاسفانه يکي از آثار بد مدرن شدن البته به سبک غلط، تجمل گرائي و در نتيجه مصرف گرائي بيش از حد مردم کشورهاي جهان سوم است که سال هاست گريبان ما را نيز گرفته و حالا حالا ها هم ول نخواهد کرد.
مديران صنعت آب و برق براي کم شدن مصرف، دست به دامان فرهنگ سازي شده اند که البته در کشور ما نه کسي اين نوع کار را بلد است و نه کسي اساسا دوست دارد که فرهنگي را تغيير دهد!
اساسا دستگاه خاصي نيز براي اين تغيير فرهنگ وجود ندارد و اگر هم دارد ابتدا به دنبال فرهنگ گرفتن پول زياد است و بعد به دنبال تصحيح يک فرهنگ نادرست!
کارشناسان اميدوارند با افزايش نرخ تعرفه برق و آب که در روزهاي پاياني امسال، احتمالا حداقل در مورد برق به اجرا در خواهد آمد، خود مردم شروع به خود فرهنگ سازي کنند و خودشان اصلاح مصرف را به علت کاهش هزينه هاي خانوار، جايگزين مصرف بي رويه کرده و کشور را در راه توسعه و کاهش مصرف انرژي ياري کنند.
محمد علي رفيعي
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]