محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829571367
لزوم توجه به الزمات حفظ جنگل و منابع طبیعی/ جنگل های هیرکانی مظهر عشق و زندگی
واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > شمال > گیلان مهر گزارش می دهد؛
لزوم توجه به الزمات حفظ جنگل و منابع طبیعی/ جنگل های هیرکانی مظهر عشق و زندگی
رشت – خبرگزاری مهر: بهره برداري صحيح و معقولانه منابع طبيعي رمز موفقيت بسياري از طرح هاي توسعه ای در سطوح ملي، منطقه اي و محلي است بنابراین لزوم توجه به الزمات حفظ جنگل و منابع طبیعی ضرورتی انکار ناپذیر است.
به گزارش خبرنگار مهر، زندگی انسانها و حیات تمام موجودات هستی به حفظ منابع طبیعی بستگی دارد، جنگل ها ثروت های ملی هستند که علاوه بر مزیت های زیست محیطی مزیت های اقتصادی هم دارند. از اینرو گیلان یکی از ممهترین استان های کشور در بهره مندی از جنگل است بنابراین تمامی آحاد مردم باید در حفظ و نگهداری این انفال الهی کوشا باشند. نقش و اهميت منابع طبيعي در توسعه و پيشرفت اقتصادي كشورها بر كسي پوشيده نيست، بهره برداري صحيح و معقولانه منابع طبيعي رمز موفقيت بسياري از طرح هاي توسعه ای در سطوح ملي، منطقه اي و محلي است. استفاده عاقلانه و منطقي از منابع طبیعی در برنامه هاي توسعه ای و جلوگيري از تخريب و عدم استفاده غير مسئولانه از اين منابع مي تواند مسئولان را در دستيابي به اهداف توسعه از جنبه هاي گوناگون كمك کند. در حقیقت عرصه های منابع طبیعی از عوامل مهمی هستند كه نقش بسزایی در رشد و توسعه یك كشور داشته و به عنوان بستر توسعه پایدار محسوب می شوند امروزه اهمیت منابع طبیعی و كاربرد آن در جنبه های مختلف زندگی افراد و جوامع، آشكار و نمایان است و با توجه و تكیه به این منابع است كه جوامع بشری به نسبت های متفاوت راه رشد و توسعه را پیموده اند.
جنگل ها زیربنایی برای كشور به شمار می روند جنگل ها یكی از انواع منابع طبیعی به عنوان حیاتی ترین بستر توسعه پایدار محیط زیست و پدیده های اكولوژیك و در حقیقت زیربنایی برای كشور به شمار می روند. متاسفانه این منابع خدادادی ملی طی سالیان اخیر مورد هجوم بی رویه بهره برداران واقع شده اند.با توجه به اهمیت موضوع به سراغ برخی شهروندان گیلانی رفتیم تا نظر آنان را در این باره جویا شویم. یك شهروند لنگرودی به خبرنگار مهر گفت: با توجه به حفاظت درختان و مراتع از محیط زیست و كاهش آلودگی هوا و جلوگیری از تخریب خاك، بهره برداری های غیراصولی از این منابع خسارات جبران ناپذیری را به کشور تحمیل می كند. کاظم صبوری افزود: جنگل ها از جمله مهمترین ثروت های طبیعی ایران هستند این جنگل های در شمال در حد متراکم و در دیگر نقاط به صورت پراکنده مشاهده میشوند. وی در ادامه بر لزوم توسعه فرهنگ حفاظت از جنگل در جامعه تاکید کرد و اذعان داشت: منابع طبیعی در اقتصاد و توسعه نقش به سزایی دارد. دیگر شهروند گیلانی به مهر می گوید: این باور باید در ذهن مردم ایجاد شود که منابع طبیعی متعلق به مردم است و ادارات و ماموران منابع طبیعی تنها حافظ آن هستند. ارسلان محمدی افزود: منابع طبیعی از زیبایی های گیلان به شمار میآید و توسعه پایدار بدون توجه به منابع طبیعی امکانپذیر نخواهد بود. این شهروند گیلانی که خود دانش آموخته رشته جنگلداری است، اظهارداشت: از بین رفتن گونه های گیاهی به دلیل منافع شخصی از مشکلات قابل تامل در خصوص منابع طبیعی است چراکه موجب از بین رفتن اکوسیستم بسیاری از موجودات و از بین رفتن پوشش گیاهی و فرسایش خاک می شود. وی با تاکید بر فرهنگسازی در خصوص حفظ منابع طبیعی افزود: حفظ و حراست از منابع طبیعی به توجه شوراهای اسلامی و اهالی روستاها نیاز دارد که باید اهتمام ویژهای به این مسئله داشته باشند. مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان در این زمینه می گوید: امسال هزار هکتار از عرصه های منابع طبیعی در سطح استان نهالکاری می شود. رحمت الله رحمانی افزود: علاوه بر نهالکاری سطحی از عرصه های منابع طبیعی استان 260 هزار اصله نهال نیز بصورت رایگان در بین مردم توزیع خواهد شد. وی همچنین با بیان اینکه نهال را در فصل پائیز هم می توان کاشت، اظهارداشت: سالانه یک میلیون و 250 هزار اصله نهال در سه نهالستان ( پلمبرا، صفرابسته و لاکان ) استان تولید می شود.
جنگل های خزری به لحاظ گونه های درختی و گیاهی در نوع خود کم نظیر هستند مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان گفت: قدمت جنگل های گیلان به سه میلیون سال قبل برمی گردد و به لحاظ گونه های درختی و گیاهی در نوع خود کم نظیر است بنابراین می طلبد بیش از پیش مردم در حفاظت از منابع طبیعی تلاش کنند. وی افزود: جنگل های استان یک میراث گرانبهایی هستند که دنیا متحیر از این است که این جنگل ها چگونه در یک سرزمین گرم و خشک بوجود آمده اند. رحمانی با اعلام اینکه جنگل های گیلان یک میراث، امانت، ودیعه و نعمت الهی هستند، اظهارداشت: یکی از وظایف منابع طبیعی و آبخیزداری حفظ و حراست از این میراث گرانبهاست. وی تاکید کرد: با توجه به اینکه حفاظت، احیا، توسعه و اصلاح از برنامه های سازمانی منابع طبیعی و آبخیزداری است این دستگاه بر اساس چارچوب قوانین و مقررات این منابع را حفظ خواهد کرد. مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان به مهترین چالش های که در حفظ و حراست از منابع طبیعی به ویژه جنگل های استان وجود دارد اشاره کرد و گفت: نخست باید عوامل تخریب را در استان بطور صحیح شناسایی کرد، عوامل تخریب در استان را می توان تراکم جمعیت، توسعه کشاورزی، آتش سوزی، چرایی بی رویه دام ها، قاچاق چوب، تغییر کاربری اراضی و غیره نام برد. وی افزود: تراکم جمعیت در گیلان نسبت به سطح بسیار بالا است، در مساحت یک میلیون و 417 هزار هکتار استان تراکمی که مردم در این سطح در حال زندگی هستند بسیار زیاد است. رحمانی توسعه کشاورزی را از دیگر چالش های جدی منابع طبیعی در گیلان دانست و اظهارداشت: این استان زیبایی شمالی مستعد پرورش انواع گیاهان زراعی و باغی است. وی اذعان داشت: در استان بیش از 12 هزار بهره بردار مرتع وجود دارد به عبارتی سه برابر ظرفیت عرصه ها، دام در جنگل ها ارتزاق می کنند. مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان گفت: در حال حاضر 27 هزار خانوار در دل جنگل ها زندگی می کنند که همه اینها می تواند چالش جدی برای منابع طبیعی استان باشد. بدون شک جنگل نشیان می توانند از قاچاق چوب جلوگیری کنند قاچاق چوب از آسیب های جدی جنگل ها همواره مطرح بوده و به شدت جنگل ها را تهدید می کند. وی همچنین با بیان اینکه قاچاق چوب به عوامل مختلفی همچون معیشت، تورم و غیره بستگی دارد، افزود: منابع طبیعی و آبخیزداری استان از یگان ویژه ای برخوردار هست این یگان می تواند عرصه را بر قاچاقچی تنگ کند. رحمانی تاکید کرد: ارزشی که جنگل ها و مراتع در ارتباط با حیات اقتصادی و زندگی مردم دارند بالاخره می طلبد به جد با قاچاقچیان برخورد شود.
بدون همکاری جنگل نشینان حفظ و حراست از جنگل بسیار مشکل خواهد بود مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان در پاسخ به این پرسش که چقدر از ظرفیت وجود جنگل نشینان برای مقابله با پدیده قاچاق استفاده می کنید، گفت: یکی از منابع اطلاع رسانی در خصوص تخریب جنگل، قاچاق چوب و غیره به این اداره کل خود جنگل نشینان هستند به عبارتی بدون همکاری جنگل نشینان حفظ و حراست از جنگل بسیار مشکل خواهد بود. وی افزود: علاوه بر این افزون بر 650 نفر همیار طبیعت در داخل جنگل داریم که با منابع طبیعی و آبخیزداری استان رابطه تنگاتنگ دارند. رحمانی در خصوص این سئوال که اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان از نظر نیرو و تجهیزات حفاظتی برای مقابله به آسیب های جدی منابع طبیعی به ویژه قاچاق چوب چه وضعیتی دارد، اظهارداشت: گیلان با کمبود شدید نیروی حفاظتی مواجه هست، این استان به لحاظ داشتن نیروهای حفاظتی قابل مقایسه با نرم جهانی نیست. وی تصریح کرد: براساس نرم جهانی برای حفاظت سه تا چهار هزار هکتار عرصه منابع طبیعی یک نیرو تعریف می کنند اما گیلان چهار برابر این سطح فقط یک نیرو دارد. رحمانی تاکید کرد: گیلان 250 نفر نیروی حفاظتی دارد که یک میلیون و 17 هزار هکتار جنگل و مرتع استان را حفاظت می کنند. وی بیان داشت: بیشتر ناوگان حفاظتی منابع طبیعی استان فرسوده هستند با تلاش های زیاد این ناوگان تا حدی نوسازی شده است اما کافی و وافی نیست. مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان گفت: همچنین این اداره کل با کمبود اعتبار مواجه هست که باید در این زمین تمهیدات ویژه ای اتخاذ شود. رحمانی افزود: امسال بر اساس تبصره ذیل ماده ( 55 ) مجموعه قوانین و مقررات حقوقی وزارت جهاد کشاورزی با متصرفان اراضی منابع طبیعی به تعداد 426 مورد برخورد و150 هکتار نیز از دست متصرفان خلع ید شد. وی اذعان داشت: از سال 88 تا 90 در مجموع دو هزار و 100 هکتار از دست متصرفان خلع ید و سه هزار و 500 فقره با افراد متصرف برخورد شده است. مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان با بیان اینکه قانون چقدر حافظ منابع طبیعی هست، بیان داشت: قوانین متناسب با جرم نیست یا مجازات متناسب با جرم نیست، دین مبین اسلام نجات درخت را برابر با حیات انسان می داند. بنابراین باید مجازات برای تخریب کنندگان منابع طبیعی سنگین تر و موثر تر باشد. وی با اذعان اینکه نخستین اولویت در منابع طبیعی و آبخیزداری بحث مشارکت مردمی است، گفت: طرح های جنگلداری و تعاونی های جنگل نشین در استان بیش از 50 سال سابقه دارد مردم عملا با منابع طبیعی مشارکت دارند. وی تصریح کرد: تمامی فعالیت های اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری بطور مستقیم به روستاها و جنگل نشین ها مرتبط است.
تقویت مشارکت های مردمی نقش مهمی در حفظ، احیا، توسعه و نگهداری جنگل ها دارد مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان با بیان اینکه تقویت مشارکت های مردمی نقش مهمی در حفظ، احیا، توسعه و نگهداری جنگل ها دارد، گفت: وقتی یک محدوده جنگلکاری می شود هفت سال نیاز به مراقبت و نگهداری دارد بنابراین می توان این مسائل مراقبتی را به مردم واگذار کرد چون بهترین حافظان جنگل ساکنان جنگل هستند. وی افزود: تمامی فعالیت های که اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان انجام می دهد همگام با جنگل نشیان است. رحمانی بیان داشت: گیلان مقام دوم ممیزه ای اراضی مراتع را در کشور دارد، این استان دارای 12 هزار بهره بردار با 254 هزار هکتار مرتع است. وی تصریح کرد: از مجموع مراتع استان 161 هزار هکتار سند صادر و در اختیار دامداران گذاشته شده است. مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری با بیان اینکه گیلان مقام نخست زراعت چوب را در کشور دارد، گفت: این استان شمالی دو ویژگی در خصوص زراعت صنوبر دارد که استان های دیگر ندارند، وی با اشاره به اینکه صنوبر یک گونه زراعی و آب دوست است، افزود: در گیلان برای زراعت صنوبر نیاز به آبیاری نیست ولی در استان های دیگر برای توسعه زراعت صنوبر باید بطور حتم آبیاری انجام شود. رحمانی با تصریح اینکه زادگاه اکولوژیکی سفید پلت و صنوبر در گیلان است، اظهارداشت: هم اکنون 45 هزار هکتار از اراضی استان صنوبکاری شده است، این اراضی متعلق به بخش خصوصی و مردم است و سالانه 650 هزار متر مکعب چوب از باغات استان برداشت و درآمد خوبی هم عاید زارعان صنوبر می شود. وی در ادامه با بیان اینکه بهره برداری زراعت صنوبر هم می تواند 10 ساله و هم تولید نهال یکساله باشد، گفت: در دوره بهره برداری 10 ساله 200 تن در هکتار چوب استحصال می شود که درآمد افزون بر 30 تا 40 میلیون تومانی را برای زارع به همراه دارد.
صنوبر تنها گونه ایاست که با زراعت محصولات کشاورزی رقابت می کند مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان افزود: زارعان با روش های مختلف همچون معرفی کلن های مرغوب صنوبر، حمایت از پرورش دهندگان گونه های مرغوب صنوبر در نهالستان ها، اعطای تسهیلات 4.5 میلیون تومانی بانکی در هر هکتار و غیره حمایت می شوند. وی بیان داشت: بیش از 100 رقم صنوبر در گیلان وجود دارد که دو رقم پاسخگوی استان هست. رحمانی همچنین با اعلام اینکه از مجموع 40 بلیه طبیعی 38 تا 39 مورد در استان اتفاق می افتد، گفت: اگر به طبیعت بی احترامی شود طبیعت نیز پاسخ جبران ناپذیری در قالب سیل، زلزله و غیره خواهد داد. وی تاکید کرد: برای جلوگیری از سیل های ویرانگر مسئولان باید به منابع طبیعی استان بیشتر کمک کنند. در بحث جنگلکاری و آبخیزداری بایستی اعتبارات لازم و مکفی اختصاص یابد. مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان یادآورشد: به دلیل وجود تعداد دام بیش از ظرفیت مراتع عرصه های بالا دست استان به تلی از خاک تبدیل شده است بنابراین با طرح های آبخیز اگر بتوان پوشش گیاهی لازم در مناطق مورد تخریب ایجاد کرد دیگر شاهد سیل های ویرانگر نخواهیم بود. در حال حاضر منابع طبیعی گیلان با مشکلاتی همچون تبدیل بی رویه جنگل ها به اراضی کشاورزی، قطع درختان و غیره مواجه است که این مسائل، ضربات جبران ناپذیری را بر پیکره عرصه های طبیعی و زیست محیطی استان وارد می سازد. بنابراین مردم و مسئولان باید توجه ویژه ای به جنگل ها و مراتع داشته باشند تا این ودیعه الهی بطور صحیح به نسل های آینده منتقل شود. نماینده مردم تالش، رضوانشهر و ماسال در مجلس شورای اسلامی در این زمینه می گوید: شادابی و سازندگی جامعه نیازمند وجود محیطی سبز و نشاط آفرین است که برای این منظور باید عرصه های ملی حفظ شوند. محمود شکری افزود: بطور قطع و يقين جنگل و مرتع يكي ا ز بزرگترين مواهب طبيعي و خدادادي است كه از ابتداي خلقت بشر تاكنون براي تامين رفاه و آسايش انسان و برطرف ساختن انواع حوائج و نيازمندي هاي وی مورد استفاده قرار مي گيرد. وی اظهارداشت: اهميت حياتي و زيربنايي كه جنگل و منابع طبيعي در سرنوشت هر كشوري دارد فوائد و مصارف عديده آن در ابعاد و زمينه هاي مختلف ازقبیل نقش زيربنايي آن در بخش كشاورزي، جلوگيري از سر و صدا و مبارزه با آلودگي هاي آب و خاك و هوا، جلوگيري از فرسايش و پرشدن پيش رس سدها، نظم مكاني، افزايش آب هاي زيرزميني، اشتغال زايي و توليد كار و نقش حياتي كه در توسعه اقتصادي ملي كشور دارد و عملا بدون لطمه زدن به اساس اقتصاد كشور عمل مي کند كه كمترين آن ارزش زيبايي از نظر تفرج و توريسم و تامين سوخت است. عضو کمیسیون اقتصاد مجلس شورای اسلامی گفت: مهمترين اهميت این منابع در برنامه توسعه اقتصادي كشور قابل تجديد حيات بودن آن است و فرآورده هاي جنگلی در اكثر صنايع كاربرد لازم را داشته و توليدات آن نيز موردنياز روزافزون جوامع بشري است.
جلوه های زیبا و بی بدیل جنگل های هیرکانی چشم هر بیننده ای را مسحور خود می کند وی افزود: صنايع فرآورده های جنگلی اهميت زيادي در بخش هاي مختلف كشاورزي، صنعت و در تمامی مراحل توسعه كشور را دارد. شکری ادامه داد: لزوم توجه هرچه بيشتر به منابع طبیعی ( جنگل و مرتع ) كاملا مشهود و محسوس است بنابراین بايد در مورد تهيه و تدوين برنامه هاي مربوطه به بخش هاي مختلف جنگل، مرتع و آبخيزداري و تحقيقات منابع طبيعي هوشيارانه و آگاهانه قدم برداشت و اقدام کرد. به گزارش خبرنگار مهر، جلوه های زیبا و بی بدیل جنگل های هیرکانی چشم هر بیننده ای را مسحور خود می کند از اینرو همگان باید قدر این همه زیبایی و طراوت را بدانند و با جان و دل از این مواهب الهی حفاظت و حراست کنند.
۱۳۹۲/۱۲/۱۷ - ۱۰:۱۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]
صفحات پیشنهادی
لزوم بررسی مشکلات ، تنگناها و راهکارها منابع طبیعی گیلان/ سکونت 27 هزار خانوار در دل جنگل
استانها شمال گیلان گفتگوی تفصیلی مهر لزوم بررسی مشکلات تنگناها و راهکارها منابع طبیعی گیلان سکونت 27 هزار خانوار در دل جنگل رشت - خبرگزاری مهر زندگی انسان ها و حیات تمام موجودات هستی به حفظ منابع طبیعی بستگی دارد جنگل ها ثروت های ملی هستند که علاوه بر مزیت های زیست محیطرئیس منابع طبیعی دماوند: ایجاد جنگلهای مصنوعی مورد توجه قرار گیرد
رئیس منابع طبیعی دماوند ایجاد جنگلهای مصنوعی مورد توجه قرار گیردرئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دماوند گفت امروز در کشور باید ایجاد جنگلهای مصنوعی مورد توجه قرار گیرد به گزارش خبرگزاری فارس از شرق استان تهران عصر امروز همزمان با آغاز هفته منابع طبیعی و روز درختکامدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی: سرانه جنگل در خراسان رضوی 2 هزار متار مربع است
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی سرانه جنگل در خراسان رضوی 2 هزار متار مربع استمدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی گفت سرانه جنگل در این استان خراسان رضوی با احتساب 2 هزار متر مربع از نسبت سرانه جنگل در کشور بالاتر است حسن تقوایی ظهر امروز در گفتوگو با خبرنگارغفلت 100ساله سازمان جنگلها از نقش مردم/گذر هر توسعه از منابع طبیعی
غفلت 100ساله سازمان جنگلها از نقش مردم گذر هر توسعه از منابع طبیعی کرج- ایرنا- مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز با اشاره به نقش تاثیرگذار مردم در حفاظت و احیای منابع طبیعی گفت سازمان جنگلها و آبخیزداری کشور در عمر یکصد ساله خود از نقش مردم در حفاظت از منابع طبیعی غفلترئیس جنگل کاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری زنجان مطرح کرد انعقاد تفاهمنامه همکاری بین منابع طبیعی و شرکت
رئیس جنگل کاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری زنجان مطرح کردانعقاد تفاهمنامه همکاری بین منابع طبیعی و شرکت سرب و روی زنجانرئیس جنگل کاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان با اشاره به تفاهمنامه بین اداره جنگل کاری و شرکت سرب و روی زنجان گفت این تفاهمنامه به منظور توسمسئول نمایندگی ولی فقیه در سازمان جنگلها خبر داد برنامهریزی جذب 5 میلیون نفر «همیار طبیعت» در مناب
مسئول نمایندگی ولی فقیه در سازمان جنگلها خبر دادبرنامهریزی جذب 5 میلیون نفر همیار طبیعت در منابع طبیعیمسئول نمایندگی ولی فقیه در سازمان جنگلها مراتع و آبخیزداری از برنامهریزی برای جذب و بهکارگیری پنج میلیون نفر همیار طبیعت در کشور خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس از استان سمرئیس اداره منابع طبیعی صومعهسرا: 30 درصد مساحت صومعهسرا پوشیده از جنگل است
رئیس اداره منابع طبیعی صومعهسرا 30 درصد مساحت صومعهسرا پوشیده از جنگل استرئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری صومعهسرا گفت 30 درصد مساحت کل شهرستان صومعهسرا پوشیده از جنگل است ● گزارش تصويري مرتبط------------------------------- به گزارش خبرگزاری فارس از صومعهسرا ابراهمدیرکل منابع طبیعی استان ایلام: 640 هزار هکتار در ایلام جنگلکاری میشود
مدیرکل منابع طبیعی استان ایلام 640 هزار هکتار در ایلام جنگلکاری میشودمدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام گفت در اجرای طرحی چند ساله 640 هزار هکتار در ایلام جنگلکاری میشود به گزارش خبرگزاری فارس از ایلام رضا احمدی ظهر امروز در جریان بازدید استاندار ایلام از طرح جنگلرییس منابع طبیعی سمیرم جلوگیری از فروش چوب و ذغال جنگلی را خواستار شد
رییس منابع طبیعی سمیرم جلوگیری از فروش چوب و ذغال جنگلی را خواستار شد سمیرم اصفهان- ایرنا- رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان سمیرم استان اصفهان از مسوولان و بخصوص شورای تامین این استان خواست برای جلوگیری از تخریب جنگلهای طبیعی خرید و فروش ذغال جنگلی در همه فروشگاهها را65درصد سطح منابع طبیعی کهگیلویه را جنگل تشکیل می دهد
استانها جنوب کهگیلویه و بویراحمد آویزش خبر داد 65درصد سطح منابع طبیعی کهگیلویه را جنگل تشکیل می دهد دهدشت - خبرگزاری مهر رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان کهگیلویه گفت 65 درصد مساحت منابع طبیعی کهگیلویه را جنگل و 35 درصد آن را مراتع تشکیل می دهد به گزارش خبرنگارمعاون اداره منابع طبیعی شهرستان سنندج: حراست بیشتر از پارک جنگلی آبیدر مهمترین برنامه سال آینده است
معاون اداره منابع طبیعی شهرستان سنندج حراست بیشتر از پارک جنگلی آبیدر مهمترین برنامه سال آینده استمعاون اداره منابع طبیعی شهرستان سنندج تلاش در راستای حفظ پارک جنگلی آبیدر را مهمترین برنامه پیشرو عنوان کرد و گفت آبیدر به عنوان نماد شهر سنندج باید همچون نگینی بدرخشد به گزارشمدیرکل منابع طبیعی استان اردبیل: 8 هزار هکتار توسعه جنگل در اردبیل اجرایی میشود
مدیرکل منابع طبیعی استان اردبیل 8 هزار هکتار توسعه جنگل در اردبیل اجرایی میشودمدیرکل منابع طبیعی استان اردبیل گفت قرار است 8 هزار هکتار توسعه جنگل در استان اردبیل در سال آینده اتفاق بیفتد که اعتبار آن قرار است از محل ماده 17 تامین شود به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل اسداللهرئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری خلخال: خلخال 80 درصد جنگلهای استان اردبیل را داراست
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری خلخال خلخال 80 درصد جنگلهای استان اردبیل را داراسترئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان خلخال گفت 80 درصد جنگلهای استان اردبیل در شهرستان خلخال واقع شده است ● گزارش تصويري مرتبط------------------------------- به گزارش خبرگزاری فارمدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان: ضریب پوشش جنگلها و مراتع استان به 55 درصد رسیده است
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان ضریب پوشش جنگلها و مراتع استان به 55 درصد رسیده استمدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان گفت ضریب پوشش جنگلها و مراتع استان به 55 درصد رسیده است بهمن اسکندری امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در زنجان اظهار داشت جنگلها و مررئیس اداره جنگلکاری منابع طبیعی استان زنجان: 200 هزار اصله نهال در استان زنجان توزیع میشود
رئیس اداره جنگلکاری منابع طبیعی استان زنجان 200 هزار اصله نهال در استان زنجان توزیع میشودرئیس اداره جنگلکاری منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان گفت 200 هزار اصله انواع نهال در استان زنجان توزیع میشود به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان به نقل از روابط عمومی منابع طبیعی استان زمعاون فنی جنگل و مراتع اداره کل منابع طبیعی همدان خبر داد توزیع 300 هزار اصله نهال همزمان با هفته منابع طبیعی
معاون فنی جنگل و مراتع اداره کل منابع طبیعی همدان خبر دادتوزیع 300 هزار اصله نهال همزمان با هفته منابع طبیعی در همدانمعاون فنی جنگل و مراتع اداره کل منابع طبیعی همدان گفت در راستای طرح توسعه فضای سبز و زراعت چوب 300 هزار اصله نهال با مساعد شدن فصل توزیع میشود عیسی بختیاری امررفع مشکلات گیلان با رویکرد حفظ منابع طبیعی امکانپذیر است
رفع مشکلات گیلان با رویکرد حفظ منابع طبیعی امکانپذیر است رشت - ایرنا - استاندار گیلان گفت باید مشکلات اقتصادی و اشتغال استان با رویکرد حفظ منابع طبیعی و طبیعت زیبای گیلان رفع شود به گزارش خبرنگار ایرنا محمدعلی نجفی روز چهارشنبه در دیدار با مدیران و کارشناسان اداره کل منابع ط-
گوناگون
پربازدیدترینها