واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: عراق جای قطر را در بهره برداری از میادین مشترک با ایران گرفت/ وزیر نفت: این وضع مایه سرافکندگی است اقتصاد > انرژی - ایرنا نوشت:
وزیر نفت گفت: دست کم یک میلیون بشکه ظرفیت پالایشی ایران باید در ٤ تا ٥ سال آینده بالا برود تا بتوان جلو خام فروشی نفت را گرفت.
به نقل از شبکه اطلاع رسانی نفت و انرژی، بیژن نامدار زنگنه، گفت: از میانه دهه ٧٠ تا میانه دهه ٨٠ سرمایه گذاری عظیمی درصنعت نفت انجام شد که به اعتراف کسانی که از بیرون صنعت نفت به این موضوع نگاه می کردند ، دوران طلایی برای صنعت نفت بود.
زنگنه با بیان اینکه ارزش تولیدات صنعت نفت بسیار بالا است، گفت: ارزش تولیدات یک سکوی کوچک نفتی روزانه حدود ١٠ میلیون دلار است، کمتر کارخانه ای سراغ دارید که روزی ١٠ میلیون دلار تولید داشته باشد.
او گفت: در واقع، این رقم تولید خالصی است که به اقتصاد کشور تزریق می شود ودر زندگی مردم اثر می گذارد و اگر قطع شود یا آسیبی ببیند به زندگی مردم و اقتصاد کشور آسیب می رسد.
وزیر نفت با انتقاد از مهاجرت نخبگان، گفت: سخت ترین روزهای زندگی من این است که دانشجویان ایرانی که از بهترین دانشگاهها فارغ التحصیل می شوند از ایران می روند و در خارج از کشور کار می کنند و بدتر از همه این است که می بینم به قطر در برداشت از میدان گازی مشترک پارس جنوبی کمک می کنند. البته انتقادی به این افراد نیست بلکه به مدیریت انتقاد دارم که چرا گذاشتند چنین شود.
وزیر نفت همچنین با اشاره به کمبود گاز در فصل زمستان، گفت: در زمستان امسال با کمبود ١٦٠ میلیون مترمکعبی گاز مواجه بودیم در حالی که میزان تولید ٦٠٠ میلیون متر مکعب در روز بود تقاضا به ٧٠٠ تا ٧٦٠ میلیون مترمکعب رسید . ٢٠٠ دکل عراق در مرز ایران در میدان مشترک کار می کنند و درایران تنها ٢٠ دکل در حال کار کردن است که این مساله مایه سرافکندگی است.
او گفت: ایران باید روزانه ٧٠٠ هزار بشکه در میادین مشترک با عراق تولید کند که برای رسیدن به این رقم لازم نیست ١٠ سال صبر کنیم بلکه ٢ تا ٣ سال زمان کافی است.
وزیر نفت با تاکید بر افزایش ظرفیت پالایش نفت گفت: دست کم یک میلیون بشکه ظرفیت پالایشی ایران باید در ٤ تا ٥ سال آینده بالا برود تا بتوان جلو خام فروشی نفت را گرفت که همه این مسائل به صورت جداگانه در سیاستهای اقتصاد مقاومتی که رهبری ابلاغ کردند، آمده است.
زنگنه گفت: در حال حاضر سالانه ٨٠ میلیارد دلار یارانه بدون اینکه هیچ جا اسمش آورده شود به دلیل تفاوت قیمت فوب با قیمت عرضه در داخل در کشور پرداخت می شود.
او گفت: اگر سالانه ١٠ میلیارد دلار این رقم برای بهبود بهره وری و کاهش شدت مصرف انرژی صرف شود، صدها شغل ایجاد می شود که برای آینده کشور خیلی مهم است. با این روند مصرف، اگر تمام گاز قطر را هم بخریم ظرف ١٠ تا ١٥ سال آینده بازهم با کمبود گاز مواجه می شویم .
45231
جمعه 16 اسفند 1392 - 17:08:27
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]