واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۶ اسفند ۱۳۹۲ (۸:۲۲ق.ظ)
مديرکل ثبت احوال مرکزي گفت : حضرت زينب(س)، بهترين الگوي زنان در سبک زندگي اسلامي مديرکل ثبت احوال مرکزي گفت: نقش حضرت زينب سلام الله عليها در انتشار ارزشهاي کربلا از جمله شهادت حضرت رقيه سلام الله عليها، ايشان را بهترين الگوي زنان در سبک زندگي اسلامي معرفي کرد.
به گزارش خبرگزاري موج از اراک، مهدي چقايي صبح امروز در آستانه ولادت حضرت زينب کبري(س) درجمع خبرنگاران با اشاره به ويژگي هاي انتخاب نام زينب براي فرزندان اظهار کرد: هر کس نام فرزندش را زينب بگذارد و حرمت اين نام را نگه دارد به زينت دين و اخلاق آراسته ميشود.
وي افزود: حضرت زينب(س) با صلابت و درايت خود پس از حادثه عاشورا زينت خاندان عصمت و طهارت را حفظ کرد و خطبههاي متين و حکيمانه ايشان در بازار کوفه و مجلس يزيد عظمت اهل بيت(ع) را در تاريخ بشريت ترسيم کرد.
مديرکل ثبت احوال مرکزي با اشاره به معناي اسم زينب براي فرزندان گفت: زينب در لغت به معني زين، آراستن، آرايش و خوبي است و نيز به معني درختي خوش منظره و زيبا است.
چقايي تصريح کرد: زينب کبري نام دختر اميرالمومنين علي(ع) و فاطمه زهرا(س) است که از زنان فاضل و عالم مفسر قرآن کريم و عقيله بنيهاشم به حساب ميآيد.
وي افزود: فضائل و جلالت و شان والاي ايشان فراتر از آن است که در ظرف قلم و کاغذ بگنجد و تاريخ پس از گذشت چندين قرن در تغيير شخصيت آن بانوي بزرگوار عاجز مانده است.
مديرکل ثبت احوال مرکزي با اشاره به تعداد نام هاي افرادي که اسمشان زينب است گفت: امسال نام «زينب» در استان مرکزي پس از نامهاي فاطمه، زهرا و نازنين زهرا از بيشترين نام هاي پرکاربرد و اسامي به ثبت رسيده دختران است.
چقايي تصريح کرد: از ابتداي سال 92 تاکنون نيز 263 نام زينب در مرکزي به ثبت رسيده که در اين مدت نام «زينب» در جايگاه 14نامهاي ثبت شده در مرکزي است.
وي افزود: در دين مبين اسلام به انتخاب نام نيکو سفارش و تاکيد بسيار شده و والدين وظيفه دارند در انتخاب نام فرزندان خود حساس باشند و نامي نيکو براي آنان انتخاب کنند.
چقايي تصريح کرد: از ابتداي فعاليت ثبت احوال تاکنون در سطح استان مرکزي 12 هزار و 886 نام «زينب» به ثبت رسيده است.
مديرکل ثبت احوال مرکزي با اشاره به تاثير نام در تکوين شخصيت انسان گفت: نام ها درتکوين شخصيت انسان تأثيري شگرف و انکار ناپذير دارند و نام نيکو مي تواند انگيزه نيکوکاري و گرايش به سمت الگوهاي مطلوب را در فرد ايجاد کند.
چقايي تصريح کرد: نام گذاري هاي تحقير آميز و نکوهيده ممکن است سبب گرايش هاي منفي، انزوا، انتقام و پرخاشگري شود.
وي افزود: نام، بر اثر تکرار و القاء در شکل گيري شخصيت و رفتار انسان تأثير شگرفي دارد و چه بسا نام و عنوان بر يک شخص، شهر، ملت، کوچه و خيابان سبب نوعي همسان سازي شود و نام، براي به دست آوردن هويت و شخصيت، نقش تعيين کننده اي را ايفا مي کند.
مديرکل ثبت احوال مرکزي با اشاره به توجه اسلام به نام هاي نيکو و برجسته گفت: اسلام به عنوان هاي پسنديده و نام هاي خجسته و مناسب در نام گذاري ها توصيه فرموده است.
چقايي تصريح کرد: پروردگار متعال در سوره حجرات از به کارگيري القاب ناپسند نهي فرموده و نام و عنوان ناپسند دادن را نتيجه سقوط اخلاقي و تباهي دروني دانسته است.
وي افزود: نام گذاري پديده ها و موجودات در عالم آفرينش، از همان نخستين رابطه هاي انسان با جهان آغاز شده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 141]