واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
جایگاه فرش ایران در تفاهم نامه های اقتصادی/ جهان فرش ایران را می شناسد کوالالامپور – ایرنا - مدیرعامل اتحادیه شرکت های تعاونی تولیدکنندگان فرش دستباف روستایی آذربایجان شرقی معتقد است از طرف ایران تلاشی برای شناساندن فرش دستباف کشور انجام نشده و جهانیان با مطالعه خود به ارزش فرش ایرانی پی برده اند.
ˈصفر امانیˈ که برای شرکت در نمایشگاه مبلمان سال 2014 مالزی در کوالالامپور بسر می برد روز جمعه به خبرنگار ایرنا، گفت: فرش ثروت ملی ایران قبل از نفت است و با سرمایه گذاری در این صنعت می توان سود قابل توجهی کسب کرد و باید بندی در تفاهم نامه های اقتصادی نیز برای فرش گنجانده شود.
وی گفت: فرش ایرانی یک کالای مصرفی نیست، بلکه یک کالای سرمایه ای است که هر ساله به ارزش افزوده آن اضافه می شود.
وی ضمن اشاره به ضرورت برنامه ریزی برای شناخت این هنر به مردم جهان گفت: تار وپود فرش ایرانی با خاک ایران پیوند خورده است و هیچ یک از کشورهای دیگر حتی به رغم صنعتی کردن فرش نمی توانند جایگاه ایران را به دست آورند.
مدیرعامل این اتحادیه فرش ایرانی در ادامه گفت: خوشبختانه در پنج سال گذشته نزدیک به 200 طرح و نقشه فرش ایران در سازمان ثبت هنرهای دستی (وایپو) ثبت جهانی شده است که در این میان می توان به نقش و طرح هایی از شهرهای تبریز، شیراز، اصفهان و آذربایجان های شرقی و غربی اشاره کرد.
یک مقام مرکز ملی فرش ایران دی ماه امسال از اقدام برای ثبت فرش یزد و 10 منطقه دیگر کشور در وایپو (مرکز مالکیت های معنوی) خبر داده بود.
فرش پنج منطقه ایران از جمله اصفهان، قم، تبریز، هریس و خوی در وایپوو ثبت شده است.
با ثبت فرش های مناطق ایران ، از کپی برداری برند فرش ایرانی در کشورهای دیگر جلوگیری می شود.
مدیر عامل اتحادیه شرکت های تعاونی تولیدکنندگان فرش دستباف روستایی آذربایجان شرقی در ادامه تصریح کرد پس از ثبت طرح و نقشه های فرش ایرانی اکنون نوبت تبلیغات هدفمند به منظور افزایش شناخت جهانی در مورد فرش ایرانی است.
اتحادیه شرکت های تعاونی تولیدکنندگان فرش دستباف روستایی آذربایجان شرقی با بیش از 30 سال فعالیت دارای 300 هزار سهام و بافنده تحت پوشش در آذربایجان شرقی است.
وی با این عنوان که برخی از کشورهای کپی بردار فرش ایرانی در جهان مانع ورود فرش های کشورمان به بازار جهانی می شوند، افزود: متاسفانه در تفاهم نامه های اقتصادی به تجارت فرش ایرانی اشاره ای نمی شود، در حالی که از طریق تفاهم نامه اقتصادی می توان شرایط حضور فرش ایرانی را در سایر کشورها فراهم کرد.
ارزش صادرات فرش ایران به کشورهای مختلف اروپایی و آسیایی در 10 ماهه سال جاری خورشیدی 360 میلیون دلار ارزیابی شده و در بین کالاهای صادراتی غیرنفتی رتبه بالای 20 را از آن خود کرده است.
براساس برخی آمارها 48 درصد از صادرات فرش ایران به کشورهای اروپایی و 47 و نیم درصد آن به کشورهای آسیایی بوده است و بعد از اعمال تحریم ها بیشترین میزان صادرات به کشور امارات صورت گرفته است.
ارزش صادرات یک میلیون متر مربع فرش استان آذربایجان شرقی در سال 1390 نیز حدود 200 میلیون دلار عنوان شده است.
آساق**د.م**1611
انتهای پیام /*
16/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]